Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veisimas. 3 tema

Zay - bet logiškai mastant, asmens kodą tuomet turi parašyti tik notaras ir tik jis gali jį patvirtinti? unsure.gif
Atsakyti
Notaras pasakė, kad asmens kodas jau turi būt nuosavybės dokumente, nes be jo tas šuo yra visų Zay Zayinių Lietuvoje biggrin.gif biggrin.gif. Ji įrašyt negali, nes nėra įrodymo kurios iš mūsų tas šuo biggrin.gif
Atsakyti

От адреса заводчика или владельца, который указан в документах никак не оттолкнуться g.gif
Atsakyti
Adresas labai kintantis dalykas, o kaip su tais žmonėmis kurie perka šunį ir gyvena nuomojamame būste? Ar kai nusipirkai šunį ir ten turi gyvent visą laiką. Arba mano adresas-realiai ne aš jo savininkė....tai tik tam momentui deklaruota gyvenamoji vieta
Atsakyti
Aš su savo veisle jau kelias savaites skaitau sujudimą Š.Amerikoj - tipo š, per daug šunų. Suplanuota 10+ vadų jau vien pavasariui - nu ir kokia tikimybė, kad visi šiti šuniukai paklius į geras rankas, kurios supras veislės specifiką, susitvarkys, ir.. nesugalvos pakalt pinigų smile.gif Situacija tokia, kad neseniai teko atidaryt globos namus vien tai veislei. Tad kad ir tas veisimas su dokais - toks gausus jis kažkam pakenks
Panaši situacija ir lT - iš kiekvienos vados atsiranda po šunų du, kuris ėda šeimininką ir po atiduodamą iš vados - dvejų. O čia vados tik dvi per metus. Jei būtų.. 4 per metus - keik suvalgytų šeimininkų ir atiduodamų šunų būtų tada? Kokiaa tikimybė tiek šuniukų surast gerus namus, jei dabar tai sunku padaryt 20-čiai per metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 08 sausio 2015 - 13:03
QUOTE(Nolda @ 2015 01 08, 13:56)
Aš su savo veisle jau kelias savaites skaitau sujudimą Š.Amerikoj - tipo š, per daug šunų.  Suplanuota 10+ vadų jau vien pavasariui - nu ir kokia tikimybė, kad visi šiti šuniukai paklius į geras rankas, kurios supras veislės specifiką, susitvarkys, ir.. nesugalvos pakalt pinigų smile.gif Situacija tokia, kad neseniai teko atidaryt globos namus vien tai veislei. Tad kad ir tas veisimas su dokais - toks gausus jis kažkam pakenks
Panaši situacija ir lT - iš kiekvienos vados atsiranda po šunų du, kuris ėda šeimininką ir po atiduodamą iš vados - dvejų. O čia vados tik dvi per metus. Jei būtų.. 4 per metus - keik suvalgytų šeimininkų ir atiduodamų šunų būtų tada? Kokiaa tikimybė tiek šuniukų surast gerus namus, jei dabar tai sunku padaryt 20-čiai per metus.

Tada kyla klausimas koki reikalavimai dokumentiniam kergimui, gal reikia ne gerų šunų kergimų sąskaita reguliuot populiacijos kokybę, o didint reikalavimus veisimui? Kaip kad su vokiečiais, juk tam kad veist vokietį reikia ne tik sveikatos ir parodų-reikia dresūros ir reikia nusikaltėlio sulaikymo, o tai jau nemažai, tai labai net nemažas kriterijus. Aš kad kokybė būtų reguliuojama per veisimo reikalavimus, o ne asmenines veisėjo ambicijas, kurių beja turi dažniausiai tie kurie turi realiai gerus šunis ir bijo prarast pozicijas parodose
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 08, 13:34)
Beja ne į temą, bet pasvarstymui, nesenai norėjau padaryt notaro įgaliojimą gabenti šunį (su vežėjais keliauja iš manęs pas naujus šeimininkus, pagal naujas taisykles lyg irreikia tokio įgaliojimo), taigi kreipiiaus pas notarus-pasirodo teisiškai mes neturim šuns nuosavybės dokumentų-nėra dokumento kuris įrodytų kad šuo yra mano, aš pateikiau pasą ir čipavimo pažymas, ten nurodyta jog šuns savininkė esuaš.

Čia daugiau gal pakomentuotų teisininkai, bet o kam reikia notariško įgaliojimo? Parašot įgaliojimą pervežti gyvūną, pasirašot ir važiuojat. Iki šiol to notariškai patvirtinti nereikėjo.
Notarai savo supratimą apie tokius dalykus matyt turi. Kas dėl gyvūno savininko, galima remtis naujuoju Gyvūno augintinio paso išdavimo reikalavimais, ir Reglamentu Nr. 576/2013. VMVT tinklapyje yra išaiškinimas: "Reglamente (ES) Nr. 576/2013 gyvūno augintinio savininkas apibrėžiamas, kaip fizinis asmuo, kuris identifikavimo dokumente nurodytas kaip savininkas (vardas, pavardė, kontaktiniai duomenys ir įrašų patvirtinimas parašu). "
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 08, 11:32)
Aš pati asmeniškai sudarau sutartį draudžiančią veisimą be dokumentų, visa kita labai prašom jei jūs tik sutvarkėt viską ko reikalauja mano veislė. Aišku nelabai skaniai skamba kai perkama kalė, jau turi gražų patiną, tai ką-nebari žmonių dėl tokio noro, tiesiog pasakai, kad jau parduota, ar pasakai kainą, ne tokią kokia Lietuvoje mokama. Viskas. Mano asmeninis marazmas-nenoriu kalių parduot dideliems veislynams, nors ir super geriems. Bet šiaip žmonėms, aš net skatinu norą veist, nes man svarbu veislė. Kai žmogus turi gerus šunis ir neleidžia pirkt veisimui-ji nemyli veislės ir nenormaliai bijo konkurencijos. Nes yra super paparasta įdėjus daug vargo 'užsėst" savo rezultatą ir kokius 5 metus būt spakainu-aš geriausias iš visų. O geriausias tuo, kad neleidžiu atsirast konkurencijai. Tuo pat darydamas milžinišką žalą veislei, nes jei aš turiu gerus šuniukus-neduodu veisimui, aš turiu gerą patiną-neduodu kergimui. Kas nutinka? Iš biologinės pusės galiu pasakyt-stipri yra ta populiacija kuri turi daug individų ir įvairią genetinę informaciją, platų genetinį fondą. Bet koks neduosiu neleisiu-siaurina tą fondą, silpnina populiaciją. Taigi kaip pačios skaitlingiausios veislės laikytoja pasakysiu dar iš praktinės pusės, dėl tų vidutiniškų šunų-yra šimtai realių atvejų kai labai vidutiniški tėvai davė labai gerus vaikus, o labai geri tėvai (nebent naudot atkaltą kombinaciją) davė vidutiniškus. Vidutiniokų nenaudojimas lemia su laiku atsirandantį artimą imbridingą ir vėl gi veislės silpnėjimą. Kitas momentas - žmogiškas. Aš asmeniškai tokią veisėją mintyse pasiųsčiau, nusipirkčiau ten kur duoda, tegu ir prastesnį ir veisčiau. Tad tas karūnos žibinimas ką duoda-ogi tai kad vėl gi poluliacijoje daugės vidutiniškų šunų. Patino nedavimas ką duoda? Papasakokit, kad jei nori ir jau pasiruošę kalę kert ir negauna to kurio nori, iš vis nekergs? Pakergs su parstesniu. Aš užtat savo patinus duodavau VISIEMS dokumentinias kergimams, nes norėjau kad nors viena pusė būtų padori. Ir per kartas vėl gi galiu pasakyt-buvau teisi.
Ir paskutinis momentas, man kartais darosi šlykštoka nuo "Mano šuo" kulto, nėra šuns svarbesnio už žmogų, visi čia bendraujantys esat milijoną kart svarbesni už mano patį pačiausią šunį. Žmones reikia mylėt, jais tikėt ir jų išklausyt. Tada nereiks tokių marazmų kaip savo super duper genetinės medžiagos slėpimo

thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti