Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veisimas. 3 tema

Ankstesnė Tema

...neištvėriau, labai jau smagiai skaitėsi
Atsakyti
O meni sen isvadino tipo nenormaliu(nu grupele zmoniu dar pridejo biggrin.gif ),ar panasei,
tipo as nesu sveikas nes bandau kas ka isveisti,derinu kaskokius kraujus ,vazioju uz daugelio kiliomrtru,moku nesvetiskus pinigus,ir tikios kaskuo ipatingo,
trumpai tarian "durnius",nedarau biznio, biggrin.gif
pagaliau kaskas ivertino mano pastangas mirksiukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
Taigi, paskutiniu metu daug kas susimąstė apie mokesčius: "Kokius juos reikia mokėti veislynams? Ir ar reikia mokėti iš viso?"

Atsakymas toks:
Taip reikia.

Kauniečiams galiu pateikti trumpas instrukcijas. Kitų miestų gyventojams teks nueiti iki savo gyvenvietės VMI (susirasti galite čia: http://www.vmi.lt/lt/?itemId=20796)

Kauno apskritis
Adresas: Europos pr. 105, LT - 44500 Kaunas
El. paštas: Kauno.apskr.rastai@vmi.lt
Telefonas: 1882, (8 37) 465 606
Faksas: (8 37) 465 616
Darbo laikas: I-IV 8.00-17.00 val., V 8.00-15.45 val., pietų pertrauka 12.00-12.45 val.

Prašote verslo liudijimo, kuris atitiktų 78 punktą. Jis skamba taip:

"Veislinių naminių gyvūnėlių auginimas" (su teise parduoti)

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=196069

Kiek teks mokėti?

Metams - su teise parduoti Kauno mieste - 1385 lt
Mėnesiui - su teise parduoti Kauno mieste - 115 lt (dalinamas metinis mokestis iš 12)

Metams - su teise parduoti visoje Lietuvoje - 1400 lt (atitinkamai galite pasiskaičiuoti mėnesiui)

Nuolaidos:
1. darbo biržoje įsiregistravusiems asmenims (tiesa, tada jau nebegausite bedarbio pašalpos) - 40 proc.
2. dirbantiems Kauno mieste

Kauno rajono kainos:
Metams - 1382 lt

Nuolaidos - 30 proc (darbo biržoje esantiems).

Взяла у кошатников http://www.supermama...howtopic=411485

У меня вопрос такой - если питомник LT продает собак не в Литву, так как платить тогда

Atsakyti
Nekreipkit dėmesio į dezinformaciją, pateiktą aukščiau.
Gyvūnų-augintinių veisimui nėra jokių papildomų reikalavimų ir mokesčių. Teoriškai - reikia įregistruoti veislyną vet. tarnyboje, tačiau niekas (ir tos pačios vet. tarnybos) dar nežino kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 29 birželio 2012 - 21:55
QUOTE(Daiva D. @ 2012 06 29, 21:54)
Nekreipkit dėmesio į dezinformaciją, pateiktą aukščiau.
Gyvūnų-augintinių veisimui nėra jokių papildomų reikalavimų ir mokesčių. Teoriškai - reikia įregistruoti veislyną vet. tarnyboje, tačiau niekas (ir tos pačios vet. tarnybos) dar nežino kaip.

veisimui nėra, o va pardavimui yra mirksiukas.gif jau ne vienas veislynas buvo pakratytas ir laimingi tie, kurie turėjo verslo liudijimus, mėnesiui, metams ar pan... niekams neįdomu, svarbu turėti tam laikui, kai parduodami šuniukai.
Atsakyti
Arba individualios veiklos pazyma.
Atsakyti
Biški kitaip su tais mokesčiais, kadangi IVP ar verslo liūdijimą reikia forminti tik NUOLAT vykdomai tęstinei veiklai - t.y. jeigu šunų veisimas jums yra pastovus užsiėmimas ir pagrindinis pajamų šaltinis, pastoviai turite po kelias vadas ir t.t., kaip pvz. stambūs vokiečių aviganių veislynai. Tokiu atveju - taip, reikia išsiimti liūdijimus. Tačiau jeigu šunų veisimas yra hobis, o ne "gyvūnų auginimas ir veisimas" kaip pagrindinis užsiėmimas, jeigu gimsta vos viena vada per metus ar panašiai - tuomet tai tikrai nėra VMI pavaldus dalykas, čia tas pats kaip imti verslo liūdijimą norint išparduoti senus rubus iš savo spintos (kaip keistai beskambėtų toks palyginimas šunų veisimo atžvilgiu) arba parduoti nereikalingą buitinę techniką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gella: 30 birželio 2012 - 20:46
vat vat šitos info ir norėjau smile.gif. O dar įdomu kaip jei vada ne tavo-iš vis jokių finansinių reikalų, tik forminta per mano veislyną. Aš į ten nei įdėjus nei gaunu nei kiek pinigų ir pardavimo kontaktai visusr ne mano. O vat dokumentuose-mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gella @ 2012 06 30, 21:44)
Biški kitaip su tais mokesčiais, kadangi IVP ar verslo liūdijimą reikia forminti tik NUOLAT vykdomai tęstinei veiklai - t.y. jeigu šunų veisimas jums yra pastovus užsiėmimas ir pagrindinis pajamų šaltinis, pastoviai turite po kelias vadas ir t.t., kaip pvz. stambūs vokiečių aviganių veislynai. Tokiu atveju - taip, reikia išsiimti liūdijimus. Tačiau jeigu šunų veisimas yra hobis, o ne "gyvūnų auginimas ir veisimas" kaip pagrindinis užsiėmimas, jeigu gimsta vos viena vada per metus ar panašiai - tuomet tai tikrai nėra VMI pavaldus dalykas, čia tas pats kaip imti verslo liūdijimą norint išparduoti senus rubus iš savo spintos (kaip keistai beskambėtų toks palyginimas šunų veisimo atžvilgiu) arba parduoti nereikalingą buitinę techniką...

Я так думаю, тогда должно быть конкретное количество пометов в год, и от этого должно определятся Или определяется, отталкиваясь от договоров купли продажи щенков...... Тогда каждая витаминка, корм, выставка, дорога..... должна быть учтена g.gif

Я почему спрашиваю- в нынешней ситуации экономической в стране нас точно обложат налогами
У матери в деревни былО собрание и их известили, что будет вводится налог на кошек и собак- известили об этом уже официально lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sever: 30 birželio 2012 - 21:54
pagal vadų skaičių irgi sunku apmokestint-juk vada gali būt ir vienas šuniukas.
Atsakyti
QUOTE(gella @ 2012 06 30, 20:44)

o tai kam tada verslo liudijimo kainų išlygos : t.y. viena kaina jei tai pagrindinės pajamos ir kitų nėra, ir visai kita ( su nuolaida) jei žmogus turi nuolatinį darbą ir iš veisimo per metus gautos pajamos neviršija jo algos per metus g.gif
Atsakyti
na man buvo taip, turedavau viena arba dvi daugiausiai vadas i metus, arba is vis kartais sededavau be vadu, prisistate mokesciai i namus, apsimete pirkejais, na kadangi pirmas kartas liepe issiimti individualia veikla pagal pazyma arba verslo liudijima (jei neklystu), po metu jie man skambina ir sako tu turejai tiek ir tiek suniuku, tiek tavo vardu buvo isduota kilmes liudijimu, kadangi jie man apsimesdami rase email laiskus ir vieno suniuko kaina buvo parasyta nemaza, kadangi jis buvo vadoje perspektyviausias tai jie uzdejo ta kaina visiems suniukams ir liepe deklaruoti pagal ja, tfu tfu tfu, buvau pasirasiusi sutartis su kiekvienu pirkeju ir jose nurodziau kainas...
Atsakyti