Kažkokios nuorodos neturiu, mezgiau visai iš galvos. Bet galiu papasakoti principą.
Čia papiešiau, kiek neproporcingą paveikslėlį, gal jis kiek padės.
Numezgi riešinę iki tos vietos, kur bus pirštas. Reikia pagalvoti, kur bus siūlė - ją galima daryti arba priešingame pirštui šone, arba delno viduryje. Aš dariau delno viduryje. Vienos rankos riešinei reikės numegzti mažiau, kitos rankos - daugiau.
Pasimatuoji maždaug nuo kur pradeda platėti ties nykščiu - taškas A. Iki taško B palieki truputį akių, mano buvo gal 5-6 be kraštinės, bet jei nori, kad daugiau pirštų dengtų, daugiau palieki. Galima tuos taškus užsižymėti.
Kai pradedi megzti pirštą, numezgi iki taško A ir apsisuki, siūlu apkabindama sekančią dar neišmegztą akį. Tada grįžti iki taško B, apsisuki, pirmą nukeli, kaip kraštinę ir mezgi, kol iki taško A lieka dvi akys, vėl sukiesi apkabindama sekančią neišmegztą akį ir grįžti iki B.Taip kartoji vis išmegzdama po dvi akis mažiau. Mano čia buvo megztos vaikiško riešinės 11 m mergaitei, tai numezgiau kažkur 8 kartus tuos apsisukimus (po 2 eilutes) ir mezgamų akių paskutinį kartą liko 8-9, bet viskas priklausys nuo siūlų storumo ir rankos dydžio. Čia dabar numegzta pusė piršto, iki taško C. Dabar pradedame vėl megzti dauginant išmezgamų akių skaičių po dvi kiekvieną kartą. Ten kus pasitaikys išmegzti apsuktą akį reikia ją išmegzti pakeliant tą apsukimą ir išmezgant kartu su akimi.
Čia galima pamatyti vaizdžiai.
Kai vėl pasieki tašką A, ir paskutinį kartą grįžti iki B, tada nuo B mezgi iki galo eilės ir apsisukus iki kito galo, išmezgant ir tas 5-6 ar, kiek ten bus akių už taško B. Toje vietoje reikia megzti kiečiau. Piršta baigtas, vėl mezgama visa riešinė. tie du trikampiai, kuriuos bandžiau nupiešti, persilenkia per pusę, kai pradedi megzti visas akis ir išeina pirštas. aišku mezginy nebūna tokių ryškių trikampių.
nežinau ar čia kas nors bus aišku. kažkuri lyg sakė, turi aprašymą, gal ten geresnis