Įkraunama...
Įkraunama...

-Riešinės-

QUOTE(Kerpena @ 2012 10 10, 13:58)
Dar vienos su skyle pirštui.

thumbup.gif labai gražios
Atsakyti
Pagyrimai visoms, bet
QUOTE(*Radvileee @ 2012 10 09, 20:41)

skoninga ir kruopštu iki negalėjimo wub.gif

Aš kabinuosi ant gėdos stulpo už nesirodymą. Foto kompe, tik neprieinu sutvarkyti nuotraukų ir pasidalinti jomis su kitais doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms gyrusioms mano riešines 4u.gif

Dar vienos mažutės - vaikiškos
user posted image
Atsakyti

Labai graziai numegztos. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rassike: 10 spalio 2012 - 19:49
QUOTE(*Radvileee @ 2012 10 10, 20:45)
Ačiū visoms gyrusioms mano riešines  4u.gif

Dar vienos mažutės - vaikiškos

Grazu, silta ir miela wub.gif . Kiek dedate akiu vaikiskoms ir kiek eiliu mezgate?
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2012 10 10, 13:43)
Kerpena, labai dailu. Spėju, kad ir fotoaparatas jūsų ne prastas. Nes, paprastai, paveiksluoti riešines - tikras vargas. Ir pusė jų vaizdo dingsta.

Tos mėlynos  wub.gif O kaip pirštuką taip dailiai išformavote?
Papildyta:

Šitas riešines nufotografavo vyras su neblogu fotoaparatu. Bet su tais geresniais tai reikia ir mokėti. Pati rankdarbius fotografuoju paprastesniu, irgi stengiuosi dienos šviesoj, dažniausiai balkone fotografuoju. O jei kada savo neturėdama pabandau su vyro nufotografuoti, tai man daug blogiau išeina, nes nemoku ten jo susireguliuoti rolleyes.gif

Tas pirštukas formuotas dalinėmis eilėmis. Ir jos yra pilkos smile.gif
Atsakyti
Aš irgi dažniausia mezgu kojinių virbalais, turiu 1,25 nr. Bet šią vasarą mezgiau kiek ilgesnes , atrodo 80 akių buvo, tai labai nepatogu buvo, krito nuo virbalų. Užsidėdavau trintuko gabaliukus, tai tie man vis nukrisdavo kartais ir akys pasileisdavo. Tai taip apsidžiaugiau pamačius ilgus plonus, nes iki šiol tik 1,5 teko matyti.

nematyti rasteliai smile.gif labai dailu ir grazu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elijaaa @ 2012 10 11, 07:39)
Grazu, silta ir miela  wub.gif . Kiek dedate akiu vaikiskoms ir kiek eiliu mezgate?

Ačiū, vaikiškoms dedu 40 akių ir mezgu 96 - 100 eilių.
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2012 10 11, 11:08)
Ačiū, vaikiškoms dedu 40 akių ir mezgu 96 - 100 eilių.

bet tiek dedat per pirstuka ar tik ant rieselio blush2.gif

grazus katineliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 10 11, 11:24)
bet tiek dedat per pirstuka ar tik ant rieselio  blush2.gif

grazus katineliai  4u.gif

Ant riešelio, jeigu mezgu vaikiškas per pirštuką, dedu 60 - 65 akis 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi dažniausia mezgu kojinių virbalais, turiu 1,25 nr. Bet šią vasarą mezgiau kiek ilgesnes , atrodo 80 akių buvo, tai labai nepatogu buvo, krito nuo virbalų. Užsidėdavau trintuko gabaliukus, tai tie man vis nukrisdavo kartais ir akys pasileisdavo. Tai taip apsidžiaugiau pamačius ilgus plonus, nes iki šiol tik 1,5 teko matyti.

Šiaip tai ir tų kojinių virbalų 1 nr iki šiol neteko matyti, bet dabar galvoju, kad toje parduotuvėje irgi buvo, bet aš kažkaip ilgus iškarto pamačiau ir ėmiau. smile.gif

Nu super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O gal galit pasidalinti nuoroda kaip mezti nykštį blush2.gif
Iš anksto dėkoju notworthy.gif
Atsakyti
Kažkokios nuorodos neturiu, mezgiau visai iš galvos. Bet galiu papasakoti principą.
Čia papiešiau, kiek neproporcingą paveikslėlį, gal jis kiek padės.
user posted image

Numezgi riešinę iki tos vietos, kur bus pirštas. Reikia pagalvoti, kur bus siūlė - ją galima daryti arba priešingame pirštui šone, arba delno viduryje. Aš dariau delno viduryje. Vienos rankos riešinei reikės numegzti mažiau, kitos rankos - daugiau.
Pasimatuoji maždaug nuo kur pradeda platėti ties nykščiu - taškas A. Iki taško B palieki truputį akių, mano buvo gal 5-6 be kraštinės, bet jei nori, kad daugiau pirštų dengtų, daugiau palieki. Galima tuos taškus užsižymėti.
Kai pradedi megzti pirštą, numezgi iki taško A ir apsisuki, siūlu apkabindama sekančią dar neišmegztą akį. Tada grįžti iki taško B, apsisuki, pirmą nukeli, kaip kraštinę ir mezgi, kol iki taško A lieka dvi akys, vėl sukiesi apkabindama sekančią neišmegztą akį ir grįžti iki B.Taip kartoji vis išmegzdama po dvi akis mažiau. Mano čia buvo megztos vaikiško riešinės 11 m mergaitei, tai numezgiau kažkur 8 kartus tuos apsisukimus (po 2 eilutes) ir mezgamų akių paskutinį kartą liko 8-9, bet viskas priklausys nuo siūlų storumo ir rankos dydžio. Čia dabar numegzta pusė piršto, iki taško C. Dabar pradedame vėl megzti dauginant išmezgamų akių skaičių po dvi kiekvieną kartą. Ten kus pasitaikys išmegzti apsuktą akį reikia ją išmegzti pakeliant tą apsukimą ir išmezgant kartu su akimi. Čia galima pamatyti vaizdžiai.
Kai vėl pasieki tašką A, ir paskutinį kartą grįžti iki B, tada nuo B mezgi iki galo eilės ir apsisukus iki kito galo, išmezgant ir tas 5-6 ar, kiek ten bus akių už taško B. Toje vietoje reikia megzti kiečiau. Piršta baigtas, vėl mezgama visa riešinė. tie du trikampiai, kuriuos bandžiau nupiešti, persilenkia per pusę, kai pradedi megzti visas akis ir išeina pirštas. aišku mezginy nebūna tokių ryškių trikampių. smile.gif

nežinau ar čia kas nors bus aišku. kažkuri lyg sakė, turi aprašymą, gal ten geresnis
Atsakyti