Nurinkau agurkus, atbėgau čia su viltimi, kad bus įdomus receptukas. Dėja, teks pagal savo marinuoti Tuomet aš parašysiu gan keistą receptą, bet mums pernai patiko: Marinatas: 1,5 ltr vandens, 2 stiklines cukraus, 2 stiklines acto (naudoju obuolių actą, jis 6 proc), 2 š. druskos. Mažiems agurkams nupjaunam galiukus, didesnius supjaustom griežinėliais, sudedam į stiklainius, įdedam krapų, česnakų, pipirų žirn. ir čiliuko gabaliuką, lauro lapų. 2 kartus užpilam karštu vandeniu, tračią kartą užpilam marinatu. Skanaus.
Ir dar, gal ir , pats laikas, bent pas mus rinkti čiobrelius. Apsirengiam, kad erkės nepagauti ir varom į pamiškę čiobrelių.
Super greito paraugimo agurkėliai
500 700 g agurkėlių trumpų
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės susmulkinto česnako
gera šluota šviežių krapų
Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus. Užrišam, pakratome. Dar pakratome. Galima valgyti po 5-10 minučių.
Receptą nukopinau iš kažkur, taigi dar neišbandytas.
500 700 g agurkėlių trumpų
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės susmulkinto česnako
gera šluota šviežių krapų
Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus. Užrišam, pakratome. Dar pakratome. Galima valgyti po 5-10 minučių.
Receptą nukopinau iš kažkur, taigi dar neišbandytas.
QUOTE(Dangėja @ 2012 07 17, 15:39)
Super greito paraugimo agurkėliai
500 700 g agurkėlių trumpų
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės susmulkinto česnako
gera šluota šviežių krapų
Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus. Užrišam, pakratome. Dar pakratome. Galima valgyti po 5-10 minučių.
Receptą nukopinau iš kažkur, taigi dar neišbandytas.
500 700 g agurkėlių trumpų
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės susmulkinto česnako
gera šluota šviežių krapų
Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus. Užrišam, pakratome. Dar pakratome. Galima valgyti po 5-10 minučių.
Receptą nukopinau iš kažkur, taigi dar neišbandytas.
bandžiau pernai-LIUKS
O ciliukus su visom seklom marinavot, kurios jau bandet?
Pas Giedriu, maciau, su viskuom. Bet ar mano ciliai dinamitiniai, ar as neatspari. Kai idejau i karsta vandeni, tai vos neuzdusau . Tik salia puodo stovedama. Cia pagal Yerenos recepta
Viena ausim girdejau, kad skanu agrastu-apelsinu uogiene. Vien apelsinu, pagal ta pati Giedriu, atrodo, nepamenu, tai bandziau, skanu.
Cia dar yra kelios rusys pipiru. Viena is ju- rukyti. Gal ir idomu butu
http://giedrius-v.li....com/66054.html
Pas Giedriu, maciau, su viskuom. Bet ar mano ciliai dinamitiniai, ar as neatspari. Kai idejau i karsta vandeni, tai vos neuzdusau . Tik salia puodo stovedama. Cia pagal Yerenos recepta
Viena ausim girdejau, kad skanu agrastu-apelsinu uogiene. Vien apelsinu, pagal ta pati Giedriu, atrodo, nepamenu, tai bandziau, skanu.
Cia dar yra kelios rusys pipiru. Viena is ju- rukyti. Gal ir idomu butu
http://giedrius-v.li....com/66054.html
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 17, 19:24)
Viena ausim girdejau, kad skanu agrastu-apelsinu uogiene.
Ir aš girdėjau, bet nebandžiau. O šį receptą išbandykite, skanu...Tiks žiemą blynus paskaninti, vaflius sutepti
5 litrai agrastų
3 apelsinai ( su žievelėm, todel reikia labai gerai nuplauti)-aš žievelių nedėjau, nulupau.
3-4bananai
Viską sumalti ir sumaišyti su 1kg cukraus. Dėti į šaldiklį.
Aldone, aciu. Pabandysiu
Kadangi agrastu daugybe, tai receptas gime beziurint i juos
Turiu letaeige sulciapaude, tai mano agrastu sultys gavosi tirstos. Bet nenusakomai rugscios. Supjausciau ziedais svogunus, pusiau luptus cesnakus( tik virsutini sluosni lupau), uzkaitinau tas sultis , padruskinau, pipiru grudeliu imeciau, truputi cukraus , ir uzpyliau svogunus ir cesnakus, sudetus i indeli. Negarantuoju kiek ilgai laikytusi, bet po dvieju dienu skanu. Bent man
Kadangi agrastu daugybe, tai receptas gime beziurint i juos
Turiu letaeige sulciapaude, tai mano agrastu sultys gavosi tirstos. Bet nenusakomai rugscios. Supjausciau ziedais svogunus, pusiau luptus cesnakus( tik virsutini sluosni lupau), uzkaitinau tas sultis , padruskinau, pipiru grudeliu imeciau, truputi cukraus , ir uzpyliau svogunus ir cesnakus, sudetus i indeli. Negarantuoju kiek ilgai laikytusi, bet po dvieju dienu skanu. Bent man
ką merginos jau darote su turimomis daržovėmis
gal pasiūlytumėt su - cukinijom,svogūnais,agurkais,pomidorais,žaliom paprikom,čiliukais, krapais
turiu kelių mišrainių receptus,bet ten reik kopūstų,burokėlių,morkų,o jie dar maži arba neturiu dar
gal kaip džiovinate ar kitaip ruošiate prieskonines žoleles
Papildyta:
o aš pagal tokį receptą padariau pomidorų padažo
Pomidorų padažas
tik aš pamiršau įdėti prieskonių - pipirų ir kad būtų tirščiau įdėjau 2šaukštus krakmolo ir viską sublenderiavau
skonis tik pas mus spalva gavosi ne raudona,o morkinė,kaip iš morkų,kad būtų
gal pasiūlytumėt su - cukinijom,svogūnais,agurkais,pomidorais,žaliom paprikom,čiliukais, krapais
turiu kelių mišrainių receptus,bet ten reik kopūstų,burokėlių,morkų,o jie dar maži arba neturiu dar
gal kaip džiovinate ar kitaip ruošiate prieskonines žoleles
Papildyta:
o aš pagal tokį receptą padariau pomidorų padažo
Pomidorų padažas
tik aš pamiršau įdėti prieskonių - pipirų ir kad būtų tirščiau įdėjau 2šaukštus krakmolo ir viską sublenderiavau
skonis tik pas mus spalva gavosi ne raudona,o morkinė,kaip iš morkų,kad būtų
Aš daug prieskoniu džiovinu su elektrine džiovykle(krapus,petražoles,morkas,salierus,porus)Viska išdžiovinu atskirai,o paskui sumaišau.Pernai taip ir pomidorus džiovinau ,patenkinta likau Šiemet jau pradėjau džiovinimą,laukiu pomidorų pertekliaus,jei pritrūksiu,pirksiu,bet būtinai džiovinsiu
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 13:39)
ką merginos jau darote su turimomis daržovėmis
gal pasiūlytumėt su - cukinijom,svogūnais,agurkais,pomidorais,žaliom paprikom,čiliukais, krapais
turiu kelių mišrainių receptus,bet ten reik kopūstų,burokėlių,morkų,o jie dar maži arba neturiu dar
gal kaip džiovinate ar kitaip ruošiate prieskonines žoleles
Papildyta:
o aš pagal tokį receptą padariau pomidorų padažo
Pomidorų padažas
tik aš pamiršau įdėti prieskonių - pipirų ir kad būtų tirščiau įdėjau 2šaukštus krakmolo ir viską sublenderiavau
skonis tik pas mus spalva gavosi ne raudona,o morkinė,kaip iš morkų,kad būtų
gal pasiūlytumėt su - cukinijom,svogūnais,agurkais,pomidorais,žaliom paprikom,čiliukais, krapais
turiu kelių mišrainių receptus,bet ten reik kopūstų,burokėlių,morkų,o jie dar maži arba neturiu dar
gal kaip džiovinate ar kitaip ruošiate prieskonines žoleles
Papildyta:
o aš pagal tokį receptą padariau pomidorų padažo
Pomidorų padažas
tik aš pamiršau įdėti prieskonių - pipirų ir kad būtų tirščiau įdėjau 2šaukštus krakmolo ir viską sublenderiavau
skonis tik pas mus spalva gavosi ne raudona,o morkinė,kaip iš morkų,kad būtų
Labai daug receptų yra kulinarijos temoje KONSERVAVIMAS.
Ačiū už padažo receptuką, reikės išbandyti.
QUOTE(aurute66 @ 2012 07 30, 15:35)
Aš daug prieskoniu džiovinu su elektrine džiovykle(krapus,petražoles,morkas,salierus,porus)Viska išdžiovinu atskirai,o paskui sumaišau.Pernai taip ir pomidorus džiovinau ,patenkinta likau Šiemet jau pradėjau džiovinimą,laukiu pomidorų pertekliaus,jei pritrūksiu,pirksiu,bet būtinai džiovinsiu
gal pasidalintumėt kokia džiovyklė geriau,į ką atkreipti dėmesį perkant,nes irgi tokios noriu
QUOTE(Ania @ 2012 07 30, 16:44)
Labai daug receptų yra kulinarijos temoje KONSERVAVIMAS.
Ačiū už padažo receptuką, reikės išbandyti.
Ačiū už padažo receptuką, reikės išbandyti.
taip taip žinau,daug temų ir ten seku,bet norėtųsi ir iš augintojų ką šiuo daro gėrybėm
QUOTE(aurute66 @ 2012 07 30, 14:35)
Aš daug prieskoniu džiovinu su elektrine džiovykle(krapus,petražoles,morkas,salierus,porus)Viska išdžiovinu atskirai,o paskui sumaišau.Pernai taip ir pomidorus džiovinau ,patenkinta likau Šiemet jau pradėjau džiovinimą,laukiu pomidorų pertekliaus,jei pritrūksiu,pirksiu,bet būtinai džiovinsiu
Oj, buvau visiškai pamiršusi, kad pomidorus laikas džiovinti. Pernai džiovinau, Diena gaudydavau saulę, o naktį dėjau į elektrinę džiovyklę. Tuoj bėgsiu paruošti džiovinimui, kaip tik turiu atliekamų. Žoleles džiovinu medinio pastato palėpėje, ten nuo stogo skardos tooookia temperatūra - bazilikai, medetkos, mėtos, salierai, porai, krapai ir kt išdžiūsta puikiai ir greitai.