Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

Nurinkau agurkus, atbėgau čia su viltimi, kad bus įdomus receptukas. Dėja, teks pagal savo marinuoti doh.gif Tuomet aš parašysiu gan keistą receptą, bet mums pernai patiko: Marinatas: 1,5 ltr vandens, 2 stiklines cukraus, 2 stiklines acto (naudoju obuolių actą, jis 6 proc), 2 š. druskos. Mažiems agurkams nupjaunam galiukus, didesnius supjaustom griežinėliais, sudedam į stiklainius, įdedam krapų, česnakų, pipirų žirn. ir čiliuko gabaliuką, lauro lapų. 2 kartus užpilam karštu vandeniu, tračią kartą užpilam marinatu. Skanaus. 4u.gif
Ir dar, gal ir poster_offtopic.gif , pats laikas, bent pas mus rinkti čiobrelius. Apsirengiam, kad erkės nepagauti ir varom į pamiškę čiobrelių. smile.gif
Atsakyti
Super greito paraugimo agurkėliai
500 – 700 g agurkėlių trumpų
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės susmulkinto česnako
gera šluota šviežių krapų

Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus. Užrišam, pakratome. Dar pakratome. Galima valgyti po 5-10 minučių.
Receptą nukopinau iš kažkur, taigi dar neišbandytas.
Atsakyti
QUOTE(Dangėja @ 2012 07 17, 15:39)
Super greito paraugimo agurkėliai
500 – 700 g agurkėlių trumpų
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės susmulkinto česnako
gera šluota šviežių krapų

Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus. Užrišam, pakratome. Dar pakratome. Galima valgyti po 5-10 minučių.
Receptą nukopinau iš kažkur, taigi dar neišbandytas.

bandžiau pernai-LIUKS
Atsakyti
O ciliukus su visom seklom marinavot, kurios jau bandet?
Pas Giedriu, maciau, su viskuom. Bet ar mano ciliai dinamitiniai, ar as neatspari. Kai idejau i karsta vandeni, tai vos neuzdusau doh.gif . Tik salia puodo stovedama. Cia pagal Yerenos recepta

Viena ausim girdejau, kad skanu agrastu-apelsinu uogiene. Vien apelsinu, pagal ta pati Giedriu, atrodo, nepamenu, tai bandziau, skanu.
Cia dar yra kelios rusys pipiru. Viena is ju- rukyti. Gal ir idomu butu
http://giedrius-v.li....com/66054.html
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 17, 19:24)
Viena ausim girdejau, kad skanu agrastu-apelsinu uogiene.

Ir aš girdėjau, bet nebandžiau. O šį receptą išbandykite, skanu...Tiks žiemą blynus paskaninti, vaflius sutepti mirksiukas.gif

5 litrai agrastų
3 apelsinai ( su žievelėm, todel reikia labai gerai nuplauti)-aš žievelių nedėjau, nulupau.
3-4bananai
Viską sumalti ir sumaišyti su 1kg cukraus. Dėti į šaldiklį.
Atsakyti
Mergaites,gal turit kokiu minciu ka su salieru stiebais daryti?Kad prisiauginau,o ka daryt su jais nezinau biggrin.gif
Atsakyti
Aldone, aciu. Pabandysiu

Kadangi agrastu daugybe, tai receptas gime beziurint i juos blush2.gif
Turiu letaeige sulciapaude, tai mano agrastu sultys gavosi tirstos. Bet nenusakomai rugscios. Supjausciau ziedais svogunus, pusiau luptus cesnakus( tik virsutini sluosni lupau), uzkaitinau tas sultis , padruskinau, pipiru grudeliu imeciau, truputi cukraus , ir uzpyliau svogunus ir cesnakus, sudetus i indeli. Negarantuoju kiek ilgai laikytusi, bet po dvieju dienu skanu. Bent man smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 22 liepos 2012 - 21:03
4u.gif ką merginos jau darote su turimomis daržovėmis 4u.gif

gal pasiūlytumėt su - cukinijom,svogūnais,agurkais,pomidorais,žaliom paprikom,čiliukais, krapais ax.gif

turiu kelių mišrainių receptus,bet ten reik kopūstų,burokėlių,morkų,o jie dar maži arba neturiu dar ax.gif

gal kaip džiovinate ar kitaip ruošiate prieskonines žoleles 4u.gif
Papildyta:
o aš pagal tokį receptą padariau pomidorų padažo wub.gif

Pomidorų padažas

tik aš pamiršau įdėti prieskonių - pipirų blush2.gif ir kad būtų tirščiau įdėjau 2šaukštus krakmolo ir viską sublenderiavau wub.gif
skonis wub.gif tik pas mus spalva gavosi ne raudona,o morkinė,kaip iš morkų,kad būtų ax.gif
Atsakyti
Aš daug prieskoniu džiovinu su elektrine džiovykle(krapus,petražoles,morkas,salierus,porus)Viska išdžiovinu atskirai,o paskui sumaišau.Pernai taip ir pomidorus džiovinau thumbup.gif ,patenkinta likau thumbup.gif Šiemet jau pradėjau džiovinimą,laukiu pomidorų pertekliaus,jei pritrūksiu,pirksiu,bet būtinai džiovinsiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 13:39)
4u.gif  ką merginos jau darote su turimomis daržovėmis  4u.gif

gal pasiūlytumėt su  - cukinijom,svogūnais,agurkais,pomidorais,žaliom paprikom,čiliukais, krapais  ax.gif

turiu kelių mišrainių receptus,bet ten reik kopūstų,burokėlių,morkų,o jie dar maži arba neturiu dar  ax.gif

gal kaip džiovinate ar kitaip ruošiate prieskonines žoleles  4u.gif
Papildyta:
o aš pagal tokį receptą padariau pomidorų padažo  wub.gif

Pomidorų padažas

tik aš pamiršau įdėti prieskonių - pipirų  blush2.gif  ir kad būtų tirščiau įdėjau 2šaukštus krakmolo ir viską sublenderiavau  wub.gif
skonis  wub.gif tik pas mus spalva gavosi ne raudona,o morkinė,kaip iš morkų,kad būtų  ax.gif

Labai daug receptų yra kulinarijos temoje KONSERVAVIMAS.
Ačiū už padažo receptuką, reikės išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 07 30, 15:35)
Aš daug prieskoniu džiovinu su elektrine džiovykle(krapus,petražoles,morkas,salierus,porus)Viska išdžiovinu atskirai,o paskui sumaišau.Pernai taip ir pomidorus džiovinau thumbup.gif ,patenkinta likau thumbup.gif Šiemet jau pradėjau džiovinimą,laukiu pomidorų pertekliaus,jei pritrūksiu,pirksiu,bet būtinai džiovinsiu thumbup.gif

gal pasidalintumėt kokia džiovyklė geriau,į ką atkreipti dėmesį perkant,nes irgi tokios noriu ax.gif

QUOTE(Ania @ 2012 07 30, 16:44)
Labai daug receptų yra kulinarijos temoje KONSERVAVIMAS.
Ačiū už padažo receptuką, reikės išbandyti.

taip taip žinau,daug temų ir ten seku,bet norėtųsi ir iš augintojų ką šiuo daro gėrybėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 07 30, 14:35)
Aš daug prieskoniu džiovinu su elektrine džiovykle(krapus,petražoles,morkas,salierus,porus)Viska išdžiovinu atskirai,o paskui sumaišau.Pernai taip ir pomidorus džiovinau thumbup.gif ,patenkinta likau thumbup.gif Šiemet jau pradėjau džiovinimą,laukiu pomidorų pertekliaus,jei pritrūksiu,pirksiu,bet būtinai džiovinsiu thumbup.gif

Oj, buvau visiškai pamiršusi, kad pomidorus laikas džiovinti. blush2.gif Pernai džiovinau, thumbup.gif Diena gaudydavau saulę, o naktį dėjau į elektrinę džiovyklę. Tuoj bėgsiu paruošti džiovinimui, kaip tik turiu atliekamų. Žoleles džiovinu medinio pastato palėpėje, ten nuo stogo skardos tooookia temperatūra - bazilikai, medetkos, mėtos, salierai, porai, krapai ir kt išdžiūsta puikiai ir greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 31 liepos 2012 - 09:39