QUOTE(Lora11 @ 2012 07 12, 10:46)
Gal zinot koki cili pipiru marinavimo recepta. Giedriaus Vilpisausko recepta zinau.
Turiu numačiusi vieną receptą, bet bandysiu jį tik šiemet, tad apie skonį sunku ką ir pasakyti:
Marinuoti čili pipirai-išeiga ~2 l
1 kg šviežių pailgų raudonų čili pipirų
8 džiovinti lauro lapeliai
1 šaukštas juodųjų pipirų grūdelių
1 šaukštas kalendros žirnelių
Marinatui:
625 ml vandens
55 g jūros druskos (nejoduotos)
1 šaukštas cukraus
750 ml baltojo vyno acto (5 ar 6 %) (recepte nurodyta 375 ml malt vinegar ir 375 ml white wine vinegar- jeigu nėra malt vinegar, vietoj jo galima naudoti white wine vinegar)
Puode užvirinti pakankamai vandens, sudėti į verdantį čilius, užvirinti, nuimti nuo ugnies, išimti ir praskalauti po šaltu vandeniu. Gerai nuvarvinti vandenį, paruoštus čiliukus tankiai sudėti į sterilizuotus stiklainius kartu su lauro lapeliais, pipirais ir kalendromis.
Marinatas: puode sumaišyti vandenį, cukrų, druską ir actą. Užvirinti, cukrų ir druską ištirpinti skystyje maišant. Karštu marinatu užpilti čili pipirus, kad viską apsemtų ir iš karto užsukti dangtelius.
Skanaus!
P.S. O kas nežino Giedriaus recepto-
štai jis