Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(rim @ 2012 07 05, 09:16)
Įdomus receptukas, tik neaišku truputį ar daržoves užpilti reikia šaltu marinatu? Jei taip, kokia prasmė sterilizuoti stiklainius į kuriuos dedame po šaltu (kaip suprantu iš krano) vandeniu nuskalautas daržoves g.gif

Marinatas nebus visiškai šaltas, ištirpinus jame cukrų iš karto užpilti sudėtas daržoves. O dėl sterilizavimo- aš visada sterilizuoju stiklainius, nesvarbu ką dedu į juos ir nesvarbu kokiam laikui.
Tam, kad nejungti orkaitės, siūlau sterilizuoti juos mikrobangų krosnelėje, 4-5 min ir stiklainiai bei įvairūs buteliukai paruošti mirksiukas.gif
Atsakyti
apie kaliaropes ziemai:
nepavyko blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra.ryte: 07 liepos 2012 - 08:31
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 05 09, 21:41)
česnako žiedų (kai kotai jau raitosi, bet žiedas dar tik pumpuras) kažkas (nežinau kaip pavadinti smile.gif smile.gif man skanu su bet kokia mėsa, vyras lapnoja paprikas, o as uzsiskanauju česnamų koteliais marinuotais.

200 ml aliejaus
200 ml. vandens
200 ml. acto 9 proc
šaukštelis druskos
cukraus nedaug gal valgomasis šaukštas
bandau prisiminti berods buvau pridejusi džiovinto baziliko, negailėjau

česnakų žiedų kotus supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais, nuplikyti verdančiu vandeniu, paskui perpilti šaltu ir sudėti į iškaitintus stiklainėlius. marinatą užvirinti, užpilti ir užsukti. Atsidariau po poros dienų, buvo aštroka, bet po mėnesio kiti stiklainiukai tokio  pikantiško skonio.


Ačiū, labai skanu drinks_cheers.gif thumbup.gif rekomenduoju mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal zinot koki cili pipiru marinavimo recepta. Giedriaus Vilpisausko recepta zinau.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 12, 10:46)
Gal zinot koki cili pipiru marinavimo recepta. Giedriaus Vilpisausko recepta zinau.

Turiu numačiusi vieną receptą, bet bandysiu jį tik šiemet, tad apie skonį sunku ką ir pasakyti:

Marinuoti čili pipirai-išeiga ~2 l

1 kg šviežių pailgų raudonų čili pipirų
8 džiovinti lauro lapeliai
1 šaukštas juodųjų pipirų grūdelių
1 šaukštas kalendros žirnelių
Marinatui:
625 ml vandens
55 g jūros druskos (nejoduotos)
1 šaukštas cukraus
750 ml baltojo vyno acto (5 ar 6 %) (recepte nurodyta 375 ml malt vinegar ir 375 ml white wine vinegar- jeigu nėra malt vinegar, vietoj jo galima naudoti white wine vinegar)

Puode užvirinti pakankamai vandens, sudėti į verdantį čilius, užvirinti, nuimti nuo ugnies, išimti ir praskalauti po šaltu vandeniu. Gerai nuvarvinti vandenį, paruoštus čiliukus tankiai sudėti į sterilizuotus stiklainius kartu su lauro lapeliais, pipirais ir kalendromis.
Marinatas: puode sumaišyti vandenį, cukrų, druską ir actą. Užvirinti, cukrų ir druską ištirpinti skystyje maišant. Karštu marinatu užpilti čili pipirus, kad viską apsemtų ir iš karto užsukti dangtelius.

Skanaus!

P.S. O kas nežino Giedriaus recepto- štai jis
Atsakyti
Va dar radau.

Pipirams užmarinuoti reikia:

apie 300 g peperoni

Į kiekvieną stiklainį įberti:

1/2 skiltelės išilgai pjaustyto česnako
1 mažą lauro lapelį
2-3 gvazdikėlius
2-3 kvapniuosius pipirus
2-3 juoduosius pipirus
10 grūdelių garstyčių grūdelių (neturėjau)
1 a. šaukštelį aliejaus (užpylus marinatu ant viršaus, užpilti aliejumi)

Marinatui:

2,5 stiklinės vandens
4 v. šaukštai cukraus
4 v. šaukštus medaus
1/2 stiklinės acto 10%
1/2 v. šaukšto druskos

Peperoni nuplauname, nupjauname viršūnėles, perpjauname išilgai ir išvalome. Išplauname vidų nuo sėklų ir sudedame į iškaitintus stiklainius. Į kuriuos taip pat sudedame aukščiau išvardintus prieskonius. Puode užkaičiame vandenį, jam užvirus sudedame cukrų, druską, actą, paverdame apie 1-2 min. išjungiame ir sudedame medų, gerai viską išmaišome ir užpilame karštu marinatu peperoni pipirus. Užsukame iškaitintais dangteliais ir pasterizuojame apie 10-15 min.

Pipirus reikėtų palaikyti mažiausiai mėnesį, po mėnesio jau galima skanauti su ant grotelių keptais kepsniais.


Is cia paemiau
http://www.anonsas.l...eperoni-pipirai
Atsakyti
Sveikos, ar kas nors bandėt čili pipirus šaldyti? Derliaus nedaug, tai marinuot nesinori, o ir noksta ne visi vienu metu. Galvoju dėti į šaldiklį, ar nesigaus nesąmonė g.gif
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2012 07 16, 12:14)
Sveikos, ar kas nors bandėt čili pipirus šaldyti? Derliaus nedaug, tai marinuot nesinori, o ir noksta ne visi vienu metu. Galvoju dėti į šaldiklį, ar nesigaus nesąmonė  g.gif

i saldikli nedekite nesiseks, as asmeniskai dziovinu tai ir geriau laikosi
Atsakyti
Gal kas bandete uzsaldyti rukola? g.gif
Tiek daug priaugo,nezinau ka daryti su ja
Atsakyti
Sakyciau, reikia pabandyti. As taip pabandziau agurkles lapu ir ziedeliu. Palaikiau para, istraukiau ir pamaciau, kad naudojimui tinka. Idekit keleta lapu, o kita diena atitirpinkit. Ir bus aisku.
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2012 07 16, 14:17)
Gal kas bandete uzsaldyti rukola? g.gif 
Tiek daug priaugo,nezinau ka daryti su ja

Praeitą sezoną bandžiau- nepatiko- lapeliai tapo popieriniais, dingo riešutų skonis. Geriau pasigaminti pesto iš rukolos.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 16, 17:23)
Praeitą sezoną bandžiau- nepatiko- lapeliai tapo popieriniais, dingo riešutų skonis. Geriau pasigaminti pesto iš rukolos.

Taip, kaip is baziliko? Ar kitaip?
Reikia tik netingeti, cia as apie save, paieskot receptu. Gal ir nieko bus
http://kasuvalgyti.l...-nevykusi-gele/
As su migdolais dariau. Bet tai kiek ten. O simet gausiai as ju turesiu.
Atsakyti