Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

thumbup.gif kiek gerų receptų, pasidalinsiu savo mėgiama "uogiene" , viskas daroma "iš akies", gal neverta tokio paprasto recepto rašyt, bet gal kam patiks...

Nepaprastai paprasta moliūgo uogienė wub.gif

sutarkuoju burokine tarka nulupto moliūgo kietąją dalį, nakčiai užpilu cukrumi ( į 7 litrų tarkuotų moliūgų puodą beriu apie 1 kg cukraus ) ->
ryte užvirinu, paverdu apie 5 min., išjungiu, palieku ataušti ->
vakare užvirinu, paverdu max. 10 min + įdedu 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį cirtinos rūgšties ( kad nebūtų per saldu, kas mėgsta rūgsčiau dėkit visą šaukštelį ) ->
sukrečiu į stiklainius->
iš karto galima valgyti, bet geriau palaukti žiemos, kai pastovi kokius 2 mėn. , būna skanumėlis....... wub.gif

Skanaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 15, 10:16)


šita tai labai patiko kaip mišrainė  wub.gif
Agurkinė sriuba
user posted image
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)

Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.




šita mišrainė - sriuba superinė thumbup.gif , verdu tokią, tik dedu pernokusius nuluptus be sėklų agurkus, svogūnus, cukinijų įtarkuoju + būtinai dedamos virtos perlinės kruopos - žiemą ir sriubai gerai ir taip, ant keptuvės sumetus pašildyti, jei skubiai reikia kažką užvalgyt wub.gif
Atsakyti
Gal cukiniju uogiene kas verdat? bigsmile.gif lauksiu receptuko ax.gif
Atsakyti
Moliugus galima supjaustyti gabaliukais,sudeti i maisiukus ,nedidelemis porcijomisir i saldikli,skanu ir vaikams i kosytes , sriubas deti.Dar keletas maisiuku ir dabar yra saldiklyje,iki naujo derliaus maziesiems pakaks lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 05 13, 17:35)
Moliugus galima supjaustyti  gabaliukais,sudeti i maisiukus ,nedidelemis porcijomisir i saldikli,skanu ir vaikams i kosytes , sriubas deti.Dar keletas maisiuku ir dabar yra saldiklyje,iki naujo derliaus maziesiems pakaks  lotuliukas.gif

as dar dariau is cukiniju lotuliukas.gif ananasus
Atsakyti
QUOTE(Alezee @ 2012 05 13, 17:15)
Gal cukiniju uogiene kas verdat?  bigsmile.gif lauksiu receptuko  ax.gif



Lygiai taip, kaip moliūgų ir cukinijų verdu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksas+ @ 2012 05 13, 20:03)
Lygiai taip, kaip moliūgų ir cukinijų verdu  4u.gif


Bandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tik iš cukinijų virtos skonis būna kaip ananasų , bent jau taip sako tie, kas ragauja 4u.gif
Jas taip pat stambiai sutarkuoju, tik po nakties dalį sulčių nupilu, ir nedideliame kiekyje sulčių verdu, kol pasidaro kaip " permatomi " . Verdant toli nuo puodo nueiti nereikia, vis pamaišyti ax.gif ...Stengiuosi kuo trumpiau virt, kad kuo daugiau vitaminų ir kitų gerų dalykų liktų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksas+ @ 2012 05 14, 02:04)
Tik iš cukinijų virtos skonis būna kaip ananasų , bent jau taip sako tie, kas ragauja 4u.gif 
Jas taip pat stambiai sutarkuoju, tik  po nakties dalį sulčių  nupilu, ir nedideliame kiekyje sulčių verdu, kol pasidaro kaip " permatomi " . Verdant toli nuo puodo nueiti nereikia, vis pamaišyti ax.gif ...Stengiuosi kuo trumpiau virt, kad kuo daugiau vitaminų ir kitų gerų dalykų liktų 4u.gif

Noriu paklaust apie moliugu uogiene-rasot sutarkuot kietaja dali(tai zieve?),o minkstimo nereikia?aciu
Atsakyti
Tai niekas nieko nebevartojat? Tik auginat, auginat ? Vakar isbandyta, skanu smile.gif

1 kokteilio porcijai reikės:

5 riekeliu agurko

puse riekeles citrinos

2 daliu dzino

4 daliu toniko

Leduku.

Sakelės sviezio rozmarino

Grustuvu stiklinėje sumaigyti agurkus ir citrina, kad issiskirtu sultys. supilti dzina, tonika, ledukus, o rozmarina siaip imesti
Ledukus paeksperimentavau. Agurkles ziedelius buvai isaldziu i ledukus. Ir aptirpe jie nepasidare baisios spalvos, o kol leduke visai grazu. Va tokius
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 13 birželio 2012 - 16:11
Turiu daug pernykščių baltųjų pupelių. Gal kas pasidalintų mėgstamo pupelių troškinio, ar kito patiekalo receptu? Suprantu, kad visos turi be manes rūpesčių. Bet juk pasvajoti galima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 06 15, 11:10)
Turiu daug pernykščių baltųjų pupelių. Gal kas pasidalintų mėgstamo pupelių troškinio, ar kito patiekalo receptu? Suprantu, kad visos turi be manes rūpesčių. Bet juk pasvajoti galima blush2.gif

Mano seimyna megsta astru pupeliu ir farso troskini

Pupeles is vakaro pamerkiu.Keptuveje pakepinu farsa,smulkiai supjaustyta svoguno galva didele,smulkinto cesnako kokias 4-5 skilteles,prieskoniu astriu,pries pabaiga galima smulkintu pomidoru savose sultyse ar tik tomato ideti.Viska sumaisyti su virtom pupelem ir kelias minutes leisti kartu pasitroskinti.As viska dedu is akies,tai proporciju nepasakysiu.Gaunasi sotus ir skanus troskinys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sambuka**: 15 birželio 2012 - 17:01
Gal kuri parasysit receptuka,kaip konservuojat jaunus burokeliu lapus ziemai 4u.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 06 15, 21:26)
Gal kuri parasysit receptuka,kaip konservuojat jaunus burokeliu lapus ziemai 4u.gif Aciu

As burokeliams tiksliu proporciju nesilaikau,viska is akies ir ragauju.Supjaustau kotelius su lapais,ipilu vandens,idedu druskos,cukraus,acto,lauro lapeli,kelis zirniukus pipiru,kelias minutes pavredu ir uzdarau su paprastais uzsukamais dangteliais.Taip pat ir burokelius marinuotus darau.
Atsakyti