Nepaprastai paprasta moliūgo uogienė
sutarkuoju burokine tarka nulupto moliūgo kietąją dalį, nakčiai užpilu cukrumi ( į 7 litrų tarkuotų moliūgų puodą beriu apie 1 kg cukraus ) ->
ryte užvirinu, paverdu apie 5 min., išjungiu, palieku ataušti ->
vakare užvirinu, paverdu max. 10 min + įdedu 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį cirtinos rūgšties ( kad nebūtų per saldu, kas mėgsta rūgsčiau dėkit visą šaukštelį ) ->
sukrečiu į stiklainius->
iš karto galima valgyti, bet geriau palaukti žiemos, kai pastovi kokius 2 mėn. , būna skanumėlis.......
Skanaus
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 15, 10:16)
šita tai labai patiko kaip mišrainė
Agurkinė sriuba
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)
Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.
šita mišrainė - sriuba superinė , verdu tokią, tik dedu pernokusius nuluptus be sėklų agurkus, svogūnus, cukinijų įtarkuoju + būtinai dedamos virtos perlinės kruopos - žiemą ir sriubai gerai ir taip, ant keptuvės sumetus pašildyti, jei skubiai reikia kažką užvalgyt