Saldžiai-aštrūs agurkai (išeiga- 5x330 ml- traškūs, saldžiai-rugštūs bei maloniai aštrūs agurkai tinkami prie mėsos, sumuštiniui, į mišraines, gali būti gardžiu užkandžiu)
2,5 kg trumpavaisių agurkų
1,5 česnako galvos
4 šaukštai NEJODUOTOS stambios druskos
2 šaukšteliai džiovintų čili (kas mėgsta aštriau- dedasi daugiau)
0,5 kg cukraus
8 šaukštai aliejaus
1,5 stiklinės 9 proc. acto
Agurkus nuplauti, neluptus supjaustyti arba išilgai į 4 dalis, arba griežinėliais (kaip mano nuotraukoje- ploniau ar stambiau- priklauso kas kaip mėgsta), apibarstyti druska ir palikti 8 val (aš palieku nakčiai uždengusi dubenį). Po to laiko išpilti susidariusį skysti, įberti čili, sutraiškytas česnako skilteles. Mažame puode užkaisti aliejų, karštu užpilti agurkus. Kitame puode užvirinti actą su cukrumi ir užpilti verdančiu agurkus su prieskoniais ir aliejumi. Uždengti ir palikti 12 val. Po to laiko (darau tai grižusi namo po darbų) sudėti agurkus su skysčiu į stiklainiukus ir pasterizuoti nuo vandens užvirimo 2 min. Užsukti sandariai, atvėsinti ir sunešti į rūsį. Agurkai tinkami vartojimui jau po kelių dienų nuo pasterizavimo.
Skanaus