Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 16, 14:49)
g.gif  žinokit recepte neparašyta,net popierinį variantą susiradau  g.gif matyt ragavau ir pagal skonį dėjau(nepamenu,nes kelias mišraines rudenį dariau),nes daug priklauso nuo svogūnų aštrūs ar saldūs ir obuolių rūštūs,saldūs ax.gif

Turiu ir as labai panasu recepta, ten irgi druska tik pamineta tarp kitko - suprask, pagal skoni deti ir viskas.
Atsakyti
Tikrai nuostabi tema, čia daug gerų idėjų, pernai prisiauginau daug moliūgų cukinijų bet taip ir nesugalvojau ką su jomis daryti, valgytojai esam tik du, aš ir sūnus, tai galvojau ar verta sodinti šiemet. Dėka šios temos supratau kad verta biggrin.gif AČIŪ už temą.

Atsakyti
Kažkuri forumiete rašė, kad šaldo ridikelius .Butu gerai suzinot kokie jie atšildyti ir kaip ilgai užšaldytus galima laikyt.Šiaip tai kazkur skaičiau,kad ridikeliai netinka šaldyti.Gal yra daugiau bandziusiu šaldyt.
Atsakyti
jei turit daug svogunlaiski, labai skanu nuplikinti karstu vandeniu t.y. ismusti aitruma ir su grietine valgyti prie pietu stalo antruju patiekalu smile.gif mociuciu recipukas...
Atsakyti
blush2.gif atvelku savo "nepilną" receptą šios moliūgų uogienės ( ilgai brandintas moliūgas Big Max, nors ir nebrandintas jis panašus man rolleyes.gif ) -

user posted image

user posted image Uploaded with ImageShack.us

Nebepamenu tikslių proporcijų - mėgstam saldžiai, tai bijau ir spėliot (spėju, panašiai kaip su obolienės proporcijos). Sudėtis džemo - melionas+cukrus+vanilė+citrinos+želatina.
Taigi, ant 1 kg moliūgo apie 1 -2 citrinas spaudžiau (galima ir pilnai citrinų rūgštimi iš bonkutės keisti), cukraus kam kaip skanu (iš vakaro supjausčiau kubeliais moliūgą ir užpyliau cukrum - ryte jau daug sunkos buvo, taigi, jokio vandens dapilti nereikėjo), vanilės irgi pagal skonį bėriau - vis ragavau, kad nebūt per intensyvu, želatiną ištirpdžiau toj pačioj nuo užpiltų cukrum moliųgų atsiradusioj sunkoj (kiekis irgi kam kaip - aš vos vos tirštinau). Gale virimo dar pablenderiuoju masę puode.
Atsiprašau už tokį padriką receptą, bet skonis...- MEDUS!
NIEKAS kol kas neįmynė mįslės - iš ko ši uogienė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 04 gegužės 2012 - 08:19
QUOTE(Otaip @ 2012 05 04, 08:17)
melionas+cukrus+vanilė+citrinos+želatina.

O kiek zelatinos reikia det, pvz. kai buna 5 litrai supjaustytu kubeliu su atsiradusiomis sultimis?

As moliuga su obuoliais panasiai dariau. Sukrus, vanile pagal skoni, tik be zelatinos. Isvirus blenderiu sutryniau, skani tyrele gavos.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 05 04, 22:50)
O kiek zelatinos reikia det, pvz. kai buna 5 litrai supjaustytu kubeliu su atsiradusiomis sultimis?

As moliuga su obuoliais panasiai dariau. Sukrus, vanile pagal skoni, tik be zelatinos. Isvirus blenderiu sutryniau, skani tyrele gavos.

Net nežinau kiek ta želatina mum padėjo biggrin.gif - bet nenorėjau atsisluoksniavusio skystimuko (buvo ir tokia partija doh.gif ) - daugmaž dviem litrams - šaukštas valgomasis (smulkiosios želatinos pirkau). Sakau, gal tokiu atveju išvis geriausia būt tą cukrų su stingikliu pirkt g.gif

Ajez, žioplai doh.gif - ne MELIONAS - O -

MOLIŪGAS+cukrus+vanilė+citrinos+želatina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 05 gegužės 2012 - 05:41
Zelatinos negalima virti, paskui nestingsta. Tik iki uzvirimo. As naudoju pektina uogienem. Man labai patinka vysniu, nereikia ilgai virti, staigiai sutirsteja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 04 27, 13:38)
Saldžiai-rūgštūs moliūgo gabaliukai
...
Saldžiai-rūgštūs-prieskoniuoti moliūgo gabaliukai
...

QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 29, 17:59)
tikrai įdomu ir foto,tada vaizdas matosi  wub.gif

Kai iki pusės suvalgytas stiklainio turinys- atsibudau, kad žadėjau nuotrauką. Stiklainyje Marina di Chioggia (tamsiausi, žalsvoki gabaliukai) ir Table King Acorn (šviesiausi):
user posted image
Kas ragavo, jų versijos buvo- kriaušės arba persikai, bet jokių būdu ne moliūgai.
Atsakyti
česnako žiedų (kai kotai jau raitosi, bet žiedas dar tik pumpuras) kažkas (nežinau kaip pavadinti smile.gif smile.gif man skanu su bet kokia mėsa, vyras lapnoja paprikas, o as uzsiskanauju česnamų koteliais marinuotais.

200 ml aliejaus
200 ml. vandens
200 ml. acto 9 proc
šaukštelis druskos
cukraus nedaug gal valgomasis šaukštas
bandau prisiminti berods buvau pridejusi džiovinto baziliko, negailėjau

česnakų žiedų kotus supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais, nuplikyti verdančiu vandeniu, paskui perpilti šaltu ir sudėti į iškaitintus stiklainėlius. marinatą užvirinti, užpilti ir užsukti. Atsidariau po poros dienų, buvo aštroka, bet po mėnesio kiti stiklainiukai tokio pikantiško skonio.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 05 09, 21:41)
česnako žiedų (kai kotai jau raitosi, bet žiedas dar tik pumpuras) kažkas (nežinau kaip pavadinti smile.gif smile.gif man skanu su bet kokia mėsa, vyras lapnoja paprikas, o as uzsiskanauju česnamų koteliais marinuotais.

oho koks negirdėtas patiekalas bigsmile.gif ) kažin tiktu česnakiniu laiškų žiediniai kotai? O naudojat ir patį žiedą ar tik kotą?
Atsakyti
Saldžiai-aštrūs agurkai
(išeiga- 5x330 ml- traškūs, saldžiai-rugštūs bei maloniai aštrūs agurkai tinkami prie mėsos, sumuštiniui, į mišraines, gali būti gardžiu užkandžiu)

user posted image
2,5 kg trumpavaisių agurkų
1,5 česnako galvos
4 šaukštai NEJODUOTOS stambios druskos
2 šaukšteliai džiovintų čili (kas mėgsta aštriau- dedasi daugiau)
0,5 kg cukraus
8 šaukštai aliejaus
1,5 stiklinės 9 proc. acto

Agurkus nuplauti, neluptus supjaustyti arba išilgai į 4 dalis, arba griežinėliais (kaip mano nuotraukoje- ploniau ar stambiau- priklauso kas kaip mėgsta), apibarstyti druska ir palikti 8 val (aš palieku nakčiai uždengusi dubenį). Po to laiko išpilti susidariusį skysti, įberti čili, sutraiškytas česnako skilteles. Mažame puode užkaisti aliejų, karštu užpilti agurkus. Kitame puode užvirinti actą su cukrumi ir užpilti verdančiu agurkus su prieskoniais ir aliejumi. Uždengti ir palikti 12 val. Po to laiko (darau tai grižusi namo po darbų) sudėti agurkus su skysčiu į stiklainiukus ir pasterizuoti nuo vandens užvirimo 2 min. Užsukti sandariai, atvėsinti ir sunešti į rūsį. Agurkai tinkami vartojimui jau po kelių dienų nuo pasterizavimo.

Skanaus wink.gif
Atsakyti