o aš galiu pasidalintuo ką pati dariau iš rastų receptų
šitie barščiai nepatiko,arba reikia actą kažkuo keisti
nes labai rūgščiai jautėsi
Ukrainietiški barščiaiKopūstai, 1 kilogramas
Burokėliai, 1 kilogramas
Paprika, 0,5 kilogramo
Morkos, 0,5 kilogramo
Svogūnai, 0,5 kilogramo
Pomidorai, 1 kilogramas
Druska, 2 šaukštai
Cukrus, 2 šaukštai
Aliejus, 200 gramų
Actas,100gramų
Gaminimas:
Daržoves susmulkinti, viską į puodą su prieskoniais, troškinti 45 min, pamaišant,gaminimo pabaigoj supilti actą. Karštą masę į stiklainius ir užsukti. Galima daryti ir be paprikos.
Maniškė be paprikos
šita tai labai patiko kaip mišrainė
Agurkinė sriuba1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)
Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.
ir šitie labai patiko,MB kaip mišrainę suvalgė
Burokėliai su obuoliais4kg burokėlių
2kg morkų
3kg obuolių
2kg svogūnų
0,5ltr aliejaus
prieskonių
morkas ir burokėlius išvirti,nulupti,sutarkuoti
svogūnus nulupti ,supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje
obuolius nulupti ir sutarkuoti
viską sudėti į puodą,pilti apie 0,5ltr vandens ir patroškinti
sudėti į stiklainius ir užsukti
Skanaus!!!