Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(edinka @ 2012 04 14, 23:43)
Tuomet lauksiu pasirodant Ex  ax.gif

O as labai labai laukiu Ex pomidoru sulciu receptelio ax.gif
Atsakyti
o aš galiu pasidalintuo ką pati dariau iš rastų receptų ax.gif

šitie barščiai nepatiko,arba reikia actą kažkuo keisti g.gif nes labai rūgščiai jautėsi g.gif
Ukrainietiški barščiai
user posted image
Kopūstai, 1 kilogramas
Burokėliai, 1 kilogramas
Paprika, 0,5 kilogramo
Morkos, 0,5 kilogramo
Svogūnai, 0,5 kilogramo
Pomidorai, 1 kilogramas
Druska, 2 šaukštai
Cukrus, 2 šaukštai
Aliejus, 200 gramų
Actas,100gramų
Gaminimas:
Daržoves susmulkinti, viską į puodą su prieskoniais, troškinti 45 min, pamaišant,gaminimo pabaigoj supilti actą. Karštą masę į stiklainius ir užsukti. Galima daryti ir be paprikos.
Maniškė be paprikos

šita tai labai patiko kaip mišrainė wub.gif
Agurkinė sriuba
user posted image
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visus produktus sudeti i puoda, ir troskinti kol suminkstes. Acta pilti jau i pacia pabaiga. Supilti i stiklainius, uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto. (Receptas ir SM)

Po kurio laiko agurkai pasidaro kaip raugti-marinuoti, tikrai ne kaip švieži išlieka. Puikiai laikosi rūsyje. Mus labai labai skani sriuba ir greita, tik vandenį užsiverdu, sumetu bulves, stiklainio turinį, užverdu ir sriuba gatava smile.gif Verda tik tiek kiek bulvėms reikia išvirti.

ir šitie labai patiko,MB kaip mišrainę suvalgė wub.gif
Burokėliai su obuoliais
user posted image
4kg burokėlių
2kg morkų
3kg obuolių
2kg svogūnų
0,5ltr aliejaus
prieskonių

morkas ir burokėlius išvirti,nulupti,sutarkuoti
svogūnus nulupti ,supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje
obuolius nulupti ir sutarkuoti
viską sudėti į puodą,pilti apie 0,5ltr vandens ir patroškinti
sudėti į stiklainius ir užsukti
Skanaus!!!
Atsakyti
Atnesu dar viena Ex recepta thumbup.gif Dariau pernai ir vel darysiu siemet smile.gif

"Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė."


Ir dar vienas Ex:
"Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai.
Dlia osobyh:
SMULKIŲ POMIDORIUKŲ, ar VYŠNINUKŲ NEPJAUSTYTI...... "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 15 balandžio 2012 - 10:58
user posted image

šis man laaaabai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Labai gera tema,aciukas *MONAMI* 4u.gif Minciu jau milijonas kokias darzoves seti, kaip ruostis ziemai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eturib9 @ 2012 04 16, 10:51)
Labai gera tema,aciukas  *MONAMI*  4u.gif    Minciu jau milijonas kokias darzoves seti, kaip ruostis ziemai  thumbup.gif

4u.gif mirksiukas.gif

būtų smagu pamatyti:
paprikų su medum receptą
čiliukų marinavimo receptą
pomidorų sulčių darymo receptą
kaip pasidaryti džiovintų prieskonių mišinį ax.gif
Atsakyti
MONAMI,Jusu recepte BUROKELIAI SU OBUOLIAIS kiek reikia druskos,cukraus?
Atsakyti
Paprikos su medumi (Ex)

"Paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio. "


Ciliukai marinuojami pagal Giedriaus recepta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 16 balandžio 2012 - 11:26
AGURKU IR SVOGUNU MISRAINE
* Agurkai, 4 kilogramai
* Svogūnai, 1kilogramas
* Actas, 9%, 12 šaukštų
* Aliejus, 6 šaukštai
* Cukrus, 8 šaukšteliai
* Druska, 8 šaukšteliai
* cesnako 3 galvutes
Gaminimas:

Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais, cesnaka per puse. Sudėti prieskonius ir laikyti 5val. pamaišant -idealu per nakti.
Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.

Labai skani mišrainė, agurkai būna traškūs.
Atsakyti
Gal dar kas turit kokį receptą kaip sulą užkonservuot? Išgert nebesugebam..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 16, 16:05)
Gal dar kas turit kokį receptą kaip sulą užkonservuot? Išgert nebesugebam..


Mes i trilitrinius pripildavom sulos ir imesdavom serbento sakele. Vasara - liuks atgaiva thumbup.gif
Vyro giminej mesdavo razinu,sake saldziaruksciai gaudavosi.Jo variantas dabar pas mus rusy rugsta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 04 16, 11:51)
MONAMI,Jusu recepte BUROKELIAI SU OBUOLIAIS kiek reikia druskos,cukraus?

g.gif žinokit recepte neparašyta,net popierinį variantą susiradau g.gif matyt ragavau ir pagal skonį dėjau(nepamenu,nes kelias mišraines rudenį dariau),nes daug priklauso nuo svogūnų aštrūs ar saldūs ir obuolių rūštūs,saldūs ax.gif
Atsakyti