Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(saintlina @ 2012 09 06, 15:33)
tai kad cia ir recepto ner.. viskas is akies ir pirmakart - neaisku, kas ten gausis. I 10 l buteli dejau kokius 4 litrus maltu avieciu, 2 kg cukraus ir kokius 2 litrus vandens (ir tai tevas burbejo, kad permazai to vandens). Ir kad mazdaug per gera sprindi nuo virsaus tuscios vietos liktu. Ir viskas.. kamstis, zarnele ir burbuliuoja. 
Panasiu principu dariau juoduju serbentu vyna, tai kai pirmakart perpylinejom, ragavau - labai skanus ir aromatingas buvo  wub.gif Dabar fermentuojasi toliau.



tavo ikvepti irgi avietes paraugem blush2.gif tik jau is akies kiek ten avieciu buvo ,sumalem, cukrausvandens.ir i 5 litru butelka su slangutem... burbuliuoja ... eigoje dar cukraus dadesim jei reikes...

o vat kada tuos tirscius nupilt g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 25, 12:30)
Cukinijų čatnis
• 2 svogūnai
• 500 g pomidorų
• 500 g cukinijos
• 300 ml vyno acto aš dėjau 200
• 2 obuoliai
• 250 g rudojo cukraus aš dėjau 300
• 2 šaukšteliai garam masala prieskonių
• 1 šaukštelis garstyčių sėklų
• 1 gabaliukas imbiero
• 4 skiltelės česnako
Kas smulkinama, tą susmulkinti, viską dėti ant keptuvės storu dugnu ir kaitinti pamaišant kol sutirštėja. Tada išdėlioti į sterilizuotus indelius.
Aš kai viską susmulkinau (imbiero ėmiau kelis cukruotus susmulkintus gabaliukus), ir beveik pradėjau kaitinti, staiga suabejojau, ar man patiks su garam masala. Dalį perkėliau ant kitos keptuvės ir vietoj garam masalos gardinau:
• geru žiupsneliu cinamono
• geru žiupsneliu maltų gvazdikėlių
• geru žiupsneliu maltų kvapiųjų pipirų
• 5 susmulkintiomis džiovintomis datulėmis.


aš viriau plačiame puode storadugniame ir viriau ne tiek , kiek receptuose , o ilgai , kol perbraukus šaukštu iki dugno griovelis neužbėgdavo skystu skysčiu...vienžo , buvo pakankamai tiršta...

Kiek druskos dedat?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 10 14, 14:19)
tavo ikvepti irgi avietes paraugem blush2.gif  tik jau is akies kiek ten avieciu buvo ,sumalem, cukrausvandens.ir i 5 litru butelka su slangutem... burbuliuoja  ... eigoje dar cukraus dadesim jei reikes...

o vat kada tuos tirscius  nupilt g.gif


thumbup.gif
O nupilti reiks kai nustos burbuliuoti (po kokio menesiuko panasiai). Tada dar siek tiek cukraus ideti ir vel pastatyt burbuliuot.
Atsakyti
čia diasajos receptas:
gaunasi garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį
1kg. burokų
1kg. cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos
Sutarkuoti nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.


Nerealio salotos wub.gif Noriu dar, bet neturiu cukinijos, gal tiks moliūgas? Tik aš acto gerokai mažiau dėjau ir cukraus, nes mano saldūs burokėliai smile.gif

Atsakyti
wub.gif jo , šitos super drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas, turiu toki kvailoka klausima, ar dabar rudeninis uzsalimas obuoliams kabantiems ant medzio pakenke? ta prasme ar jie prasciau laikysis ziema? ar vis dar galima is ju kompota virt, dziovint? nes kazkaip pavelavau nusiskint blush2.gif
Atsakyti
susifermetavusį vyną geriausia nutraukti šlangute, tada nesusidrumsčia smile.gif
Atsakyti
Sveikos,gal turit koki firmini recepta,kaip raugti kopustus ziemai?ir kada tai geriausiai daryti?Vieni sako,kad per jaunati,kiti -per delcia... g.gif
Papildyta:
QUOTE(gratira @ 2012 10 26, 12:36)
čia diasajos receptas:
gaunasi  garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį
1kg. burokų
1kg.  cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens

Mano seimyna labai megsta burokelius,bet pagal sita recepta valgo nenoriai
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2012 11 02, 15:10)
Sveikos,gal turit koki firmini recepta,kaip raugti kopustus ziemai?ir kada tai geriausiai daryti?Vieni sako,kad per jaunati,kiti -per delcia... g.gif
Papildyta:

Mano seimyna labai megsta burokelius,bet pagal sita recepta valgo nenoriai

RAUGINTI KOPŪSTŲ PER JAUNĄ NEGALIMA.
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 11 03, 10:26)
RAUGINTI KOPŪSTŲ PER JAUNĄ NEGALIMA.

O marinuoti, troškinti žiemai?
Nes aš vakar pamarinavau ir troškinau pagal SM receptuką, tai kaip čia? Ne rauginimas, bet kopūstai ir žiemai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 11 03, 12:54)
O marinuoti, troškinti žiemai?
Nes aš vakar pamarinavau ir troškinau pagal SM receptuką, tai kaip čia? Ne rauginimas, bet kopūstai ir žiemai g.gif


DĖL MARINAVIMO IR TROŠKINIMO NEŽINAU. MANAU KAD JIEMS NĖRA MĖNULIO ĮTAKOS. MARINUOJANT NEŽIŪRIU KOKS MĖNULIS. VISKAS BUS GERAI, NEPERGYVENKIT.
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 11 03, 14:56)
DĖL MARINAVIMO IR TROŠKINIMO NEŽINAU. MANAU KAD JIEMS NĖRA MĖNULIO ĮTAKOS. MARINUOJANT NEŽIŪRIU KOKS MĖNULIS. VISKAS BUS GERAI, NEPERGYVENKIT.

Ačiū 4u.gif
O raugiant agurkus ar žiūrit? Ar čia tik kopūstams šis dalykas g.gif

orcha, turbūt nežinote, kad čia, forume, rašymas didžiosiomis raidėmis priimamas kaip šaukimas. Reiktų vengti taip rašyt 4u.gif
Atsakyti