Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(diuni @ 2012 08 24, 12:55)
ax.gif  4u.gif Kulinarės , o jūs čatni kokį nors gaminat...aš noriu šiemet įvairių pasidaryti jų...o noriu paklausti- ar gerai išsilaiko jis g.gif  blush2.gif

Gaminu įvairius- išsilaiko puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 08 24, 23:26)
Gaminu įvairius- išsilaiko puikiausiai.

4u.gif Dėkoju..išsiviriau vakar cukinijos-pomidorų...skanu, bent jau man...šiandien virsiu pomidorų-obuolių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 25, 06:59)
4u.gif Dėkoju..išsiviriau vakar cukinijos-pomidorų...skanu, bent jau man...šiandien virsiu pomidorų-obuolių biggrin.gif

pasidalinkit receptu,nes visko turiu bigsmile.gif
Atsakyti
ax.gif Receptai ne mano...bet dabar tingiu ieškoti šaltinio nuorodos , tai dedu savo nusikopijuotus
500 g kietų obuolių, supjaustytų riekelėmis
500 g pomidorų, supjaustytų riekelėmis
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
100 g smulkintų datulių (dėjau razinų)
10 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
½ arb. š. malto kardamono
1 arb. š. maltų kalendrų
2 valg. š. šviežių smulkintų petražolių
1 valg. š. druskos
200 ml vyno acto
300 g cukraus
Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules, įpilkite vyno actą ir pradėkite kaitinti, nuimdami susidariusias putas. Vėliau įdėkite prieskonius ir virkite nuolat maišydami ant nedidelės ugnies apie 20 min., kol obuoliai suminkštės. Išpilstykite karštą čatnį į šiltus bei sterilius stiklainius ir uždenkite oro nepraleidžiančiais dangteliais.


Cukinijų čatnis
• 2 svogūnai
• 500 g pomidorų
• 500 g cukinijos
• 300 ml vyno acto aš dėjau 200
• 2 obuoliai
• 250 g rudojo cukraus aš dėjau 300
• 2 šaukšteliai garam masala prieskonių
• 1 šaukštelis garstyčių sėklų
• 1 gabaliukas imbiero
• 4 skiltelės česnako
Kas smulkinama, tą susmulkinti, viską dėti ant keptuvės storu dugnu ir kaitinti pamaišant kol sutirštėja. Tada išdėlioti į sterilizuotus indelius.
Aš kai viską susmulkinau (imbiero ėmiau kelis cukruotus susmulkintus gabaliukus), ir beveik pradėjau kaitinti, staiga suabejojau, ar man patiks su garam masala. Dalį perkėliau ant kitos keptuvės ir vietoj garam masalos gardinau:
• geru žiupsneliu cinamono
• geru žiupsneliu maltų gvazdikėlių
• geru žiupsneliu maltų kvapiųjų pipirų
• 5 susmulkintiomis džiovintomis datulėmis.


aš viriau plačiame puode storadugniame ir viriau ne tiek , kiek receptuose , o ilgai , kol perbraukus šaukštu iki dugno griovelis neužbėgdavo skystu skysčiu...vienžo , buvo pakankamai tiršta...

ir dar tokį ryt virsiu...

1 kg Tomatoes (Tamatar)
1 teaspoon Red chili pepper (Lal Mirchi)
30 grams fresh Ginger (Adrak) (2 tsps long strips)
2 cloves Garlic (Lasun), chopped
60 grams Raisins (Kishmish) (4 tsps)
2 teaspoons Salt (Namak)
1 Onion (Pyaj)
240 grams Sugar (Cheeni) (1 1/22 cup)
3/4 teaspoon crushed big Cardamoms (Elaichi Moti)
1 1/2 cups Vinegar (Sirka)
10 blanched Almond (Badam
)
Atsakyti
Šeimynai patiko švelni adžika.Man kilo klausimas,ar ne plačiau ją panaudočiau,kai oranžinį stebuklą. Kopijuoju iš savo užrašų
Adžika
3 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg paprikų
1 kg obuolių (geriau kuo rūgštesnių)
2 čili pipiriukai
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai druskos (be kaupo)
3 šaukštai cukraus
300 g česnako
150 g acto
Nulupti pomidoriukų plėvelę (man patogiausiai lupasi kelias minutes pomidoriukus palaikius karštame vandenyje, tada plėvele labai lengvai nusilupa), morkytes sutarkuoti smulkia tarkyte, o pomidorus, paprikas, obuolius, čili pipiriuką ir česnakus sumalti su mėsmale.
Į sumaltus (išskyrus česnaką) ir sutarkuotus produktus supilti aliejų, sudėti druską, cukrų ir troškinti apie 1 – 1,5 val. Likus iki troškinimo pabaigos apie 10 min. sudėti sumaltą česnaką, o prieš pat pabaigą supilti actą. Gautą masę supilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai užsukti. Skonis tai tikrai pasakiškas, ir tinka prie daug ko.
Pomidorus nelupau,bet maliau su smulkiu sieteliu
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 25, 06:59)
4u.gif Dėkoju..išsiviriau vakar cukinijos-pomidorų...skanu, bent jau man...šiandien virsiu pomidorų-obuolių biggrin.gif

Čatnių skonis ryškėja laikui bėgant, kai visi kvapai ir skoniai "apsipranta" ir susijungia stiklainyje. Tik ką pagamintas jis būna tiesiog saldžiai rūgštus/aštrus su tam tikrų prieskonių pėdsakais...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 08 25, 22:59)
Čatnių skonis ryškėja laikui bėgant, kai visi kvapai ir skoniai "apsipranta" ir susijungia stiklainyje. Tik ką pagamintas jis būna tiesiog saldžiai rūgštus/aštrus su tam tikrų prieskonių pėdsakais...

4u.gif Aha , tikiu ...tai šaunu bus...reiks dar virti , labai jau mažai išeina iš vienos porcijos , tik apie litrą rolleyes.gif
Atsakyti
ir vel ne ten pataikiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 26 rugpjūčio 2012 - 10:51
Tenka jau raut pomidorus iš šiltnamio, tai daug žalių turiu. Pasidariau kelis stiklainiukus šių salotų žiemai. Sluoksniuoti žali pomidorai su raudona paprika ir svogūnais. Dar neragavau, bet bent jau gražiai atrodo ax.gif
Papildyta:
Norėjau šitą daryt, bet cukrus iš produktų ten dingęs, neturėjau kada bandymais užsiiminėti. Gal kuri darėt ir galit patikslinti receptą?
Atsakyti
Vandene, dariau zalius pomidorus pagal tavo nuorodele, cukru dejau is akies, dabar darysiu pagal si:

EX SM nares žali pomidorai 4u.gif

Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai
Atsakyti
merginos auksarankės, turiu klausimą. Ar gaminot/ragavot aviečių vyną? Ar skanus? Pabandymui 10 litrų užstačiau, bet mažu reiktų daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
Aviečių skanus, kvapnus. Teko ragauti svarainių, rabarbarų. Taip pat patiko. Gal rabarbarų nel labiau..tik svarainių spalva gražesnė-geltonas, o rabarbarų beveik bespalvis.
Atsakyti