Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(linaslinelis @ 2012 08 18, 18:48)
Rūgštynes realiai apvirdau kelias min (nedaug) vandenyje su druska. Ir vakuodavau. Dar niekas neiššovė, stovi rūsy pas mamą dar praeito amžiaus derliaus lotuliukas.gif Jei po to naudodavau į sriubas žiemą, tai nebedėdavau druskos, užtekdavo nuo rūgštyniųsmile.gif
Pupų auginu visad nedaug, išdžiovinu nuėmus derlių ir po to į troškinius pernakt pamirkius (maniškės rudos).

maniškės štai tokios g.gif
user posted image
įdomu kada jas skinti džiovinimui g.gif
o gal galiu žalias ir šaldyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 08 18, 17:58)
maniškės štai tokios  g.gif

Oj, gražuoliukės pupytės smile.gif
Aš menka patarėja, viską darau ekspromtu, moteriškėms tai labai sekasi thumbup.gif . maniškes šiemet konkrečiai amarai apėdė ir jos labiau prisirpusios, storesnės.
Darau taip - nuraunu kelias ankštis ir - žiūriu, ar viduje esantis rezultatas mane patenkina. Apatinės ankštys anksčiau žydi, tai ir prinoksta anksčiau. Dalį apatinių jau nuroviau ir darėme chilli con carne.
O kitas palikau ir pažiūrėsiu tik po dviejų savaičių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2012 08 09, 14:05)

Radau jūsų nuorodą, tai susigundžiusi, pasidariau ir aš. Ir žinot, tik, kaip pradėjau pilti cukrų ir actą, susivokiau kokia baisiai didelė koncentracija doh.gif doh.gif doh.gif /. 2 kg agurkų ir vos ne 1 kg cukraus, acto be galo daug... ir visa tai dedam į skrandį.... baisu. Tai į visą šią marmalynę dar pridėjau 1 kg paprikų, 2 svogūnus, pasimarinavo ir sudėjau į jau troškinamus be odelių pjaustytus pomidorus, gal buvo 2-2,5 kg. Rezultatas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 18 rugpjūčio 2012 - 18:56
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 08 18, 17:58)
maniškės štai tokios  g.gif


Šiaip negirdėjau, kad pupos būtų šaldomos. Kartais šaldomos iki -20, kad vabaliukai neįsiveistų. Jos gi puikiai sausai išsilaiko, jei tik vabalai neįsiveisia.
Šaldau tik ankštines šparagines pupeles įvairių spalvų dideliais kiekiais, nes jos marinuotos mums visiškai nepraeina schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 08 18, 19:38)
Oj, gražuoliukės pupytės smile.gif

čia ne mano ,maniškės tik tokio pačio tipo blush2.gif

QUOTE(linaslinelis @ 2012 08 18, 20:26)
Šiaip negirdėjau, kad pupos būtų šaldomos.

tai vat ir aš tik galvoju blush2.gif
Atsakyti
as sparagines saldau, tai manau ir pupas galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 19, 08:10)
as sparagines saldau, tai manau ir pupas galima smile.gif

O šparagines šaldote žalias ar virtas? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 08 18, 20:55)
Radau jūsų nuorodą, tai susigundžiusi, pasidariau ir aš. Ir žinot, tik, kaip pradėjau pilti cukrų ir actą, susivokiau kokia baisiai didelė koncentracija  doh.gif  doh.gif  doh.gif /. 2 kg agurkų ir vos ne 1 kg cukraus, acto be galo daug... ir visa tai dedam į skrandį.... baisu. Tai į visą šią marmalynę dar pridėjau 1 kg paprikų, 2 svogūnus, pasimarinavo ir sudėjau į jau troškinamus be odelių pjaustytus pomidorus, gal buvo 2-2,5 kg. Rezultatas  thumbup.gif

drinks_cheers.gif dariau pagal šį receptą, bet....kažkas baisaus - tiek druskos, cukraus , acto doh.gif Tegul liks tik bandymu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 08 18, 20:26)
Šiaip negirdėjau, kad pupos būtų šaldomos.


Siandien kaip tik ziurejau kulinarine laida ir joje naudojo saldytus zirnelius ir pupeles ax.gif
Atsakyti
Šiemet pupų neturiu, bet šaldau jau n metų tiesiog žalias, neapvirtas. O šparaginės pupelės dažnai nesusivalgo šaldytos, tai tik marinuoju.
Atsakyti
As sparagines saldau pries tai blansiravus ~3 min. Perlieju saltu vandeniu, atvesinu paskleidus, i maiselius suberiu ir i saldikli smile.gif.
Dedu i troskinius jas - labai patinka man thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2012 08 19, 13:42)
Siandien kaip tik ziurejau kulinarine laida ir joje naudojo saldytus zirnelius ir pupeles  ax.gif


Yra pupelės (šparaginės ilgose ankštyse) ir pupos smile.gif Klausimas buvo apie pupas. Šparaginės valgomos su ankštimis, o pupos išlukštenamos, nes jų ankštis grubi.

Žirnelius irgi visuomet šaldau. Biški pupų dar paliko amarai, nugis pabandysiu pirmąsyk užsišaldyti:)
Šparagines bandžiau ir apvirti ir žalias šaldyti, didelio skirtumo galutiniame troškinyje nepastebėjau, todėl šaldau žalias, mažiau terlionės. Žinoma, šaldytos ne toks kaifas kaip šviežios, bet jau nuo sausio labai gerai sueina visi paruoštukai thumbup.gif
Atsakyti