Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(žollia @ 2012 08 15, 08:37)
Noriu paklausti: o aliejaus nereikia pakaitinti? Aš džiovinau pomidorus, bet nei druskos nei prieskonių nebėriau. O gal galima aliejų  su žolelėm pakaitinti ir užpilti? g.gif

Gal ir galima kaitinti, nežinau. Pernai užpyliau brangesniu (neprisimenu kokiu) alyvuogių aliejumi, bet jis buvo skirtas salotoms, ne kaitinimui. Dėjau džiovintų bazilikų, nemažai. laikiau šaldytuve, nes turėjau vos pora stiklainių. Laikėsi puikiai, kaitinimo kaip ir nereikia. Aliejus, kuriuo buvo užpilti pomidorai buvo labai kvapnus ir skanus, susinaudojo kaip salotų užpilas.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 08 01, 16:01)
Aš vieną partiją bandysiu orkaitėje džiovinti.Elektros aišku išeina,bet visas procesas ir yra jėga thumbup.gif

Dziovinau vakar pomidorus.Is 2kg gavosi 100g biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2012 08 16, 10:49)
Dziovinau vakar pomidorus.Is 2kg gavosi 100g  biggrin.gif

Jo jo,gaunasi labai nedaug,bet aš jau 5 puslitriukus su aliejumi pasidariau,atsidžiaugt negaliu,pora jau ir padovanot spėjau,o ir visus užkrėčiau pomidorų džiovinimu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(žollia @ 2012 08 15, 08:37)
Noriu paklausti: o aliejaus nereikia pakaitinti? Aš džiovinau pomidorus, bet nei druskos nei prieskonių nebėriau. O gal galima aliejų  su žolelėm pakaitinti ir užpilti? g.gif

Aš nekaitinu ir laikosi ne šaldytuve labai gerai.Šiemet žalius baziliko lapelius dar pamaišiau,tai stiklainiukas gražiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 08 16, 13:39)
Jo jo,gaunasi labai nedaug,bet aš jau 5 puslitriukus su aliejumi pasidariau,atsidžiaugt negaliu,pora jau ir padovanot spėjau,o ir visus užkrėčiau pomidorų džiovinimu biggrin.gif

Nebandei skaiciuoti kiek elektros sunaudojai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2012 08 16, 13:53)
Nebandei skaiciuoti kiek elektros sunaudojai?  smile.gif

Kai mėnesio gale mokėsiu už elektrą ,tada bus aišku biggrin.gif ,nors ir dabar aišku kad daug biggrin.gif ,bet tik viena mėnesi daug,o kitus mėnesius jau valgysim be elektros sąnaudų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 16, 10:08)
Gal ir galima kaitinti, nežinau. Pernai užpyliau brangesniu (neprisimenu kokiu) alyvuogių aliejumi, bet jis buvo skirtas salotoms, ne kaitinimui. Dėjau džiovintų bazilikų, nemažai. laikiau šaldytuve, nes turėjau vos pora stiklainių. Laikėsi puikiai, kaitinimo kaip ir nereikia. Aliejus, kuriuo buvo užpilti pomidorai buvo labai kvapnus ir skanus, susinaudojo kaip salotų užpilas.

QUOTE(aurute66 @ 2012 08 16, 12:39)
Aš nekaitinu ir laikosi ne šaldytuve labai gerai.Šiemet žalius baziliko lapelius dar pamaišiau,tai stiklainiukas gražiai atrodo thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Bandysiu pilti nekaitinta, tik druskos kaip beuždėt , kad jau be druskos sudžiovinau g.gif
Atsakyti
as violetinius bazilikus dziovinu ant palanges smile.gif nzn kas bus, laikas parodys
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2012 08 16, 14:19)
Ačiū 4u.gif  Bandysiu  pilti nekaitinta, tik druskos kaip  beuždėt , kad jau be druskos sudžiovinau g.gif

Visai neblogai ir be druskos,aš pernai taip dariau,tik prieskoniu (baziliko,čiobrelio)česnako įberk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 08 16, 14:48)
Visai neblogai ir be druskos,aš pernai taip dariau,tik prieskoniu (baziliko,čiobrelio)česnako įberk biggrin.gif

drinks_cheers.gif Recepte druskos nebuvo, nesam druskos megėjai, tai pernai nedėjau. Seniai, seniai suvalgyta, druskos tikrai nepasigedom. Tik maža buvo doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gal patartumete ka su gervuogemis daryti, siais metais uzderejo be galo daug, vis dar tempiu namo, o norisi kazka naujo pabandyti, nes jau uogienes, sirupo, kompoto turime. Gal galima butu sias uogas su kazkuo paderinti verdant uogienes, kaip jus gaminate?
Aciu smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
4u.gif ateinu klausti išbandytų receptų su
rugštynėmis - kaip vakuoti

ką darote su didžiosiomis daržo pupomis g.gif

kaip žiemai pankolius pasiruošti?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Rūgštynes realiai apvirdau kelias min (nedaug) vandenyje su druska. Ir vakuodavau. Dar niekas neiššovė, stovi rūsy pas mamą dar praeito amžiaus derliaus lotuliukas.gif Jei po to naudodavau į sriubas žiemą, tai nebedėdavau druskos, užtekdavo nuo rūgštyniųsmile.gif
Pupų auginu visad nedaug, išdžiovinu nuėmus derlių ir po to į troškinius pernakt pamirkius (maniškės rudos).
Atsakyti