QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 15:00)
gaunasi garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį
1kg. burokų
1kg. cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos
Sutarkuoti nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.
Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių
1kg. burokų
1kg. cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos
Sutarkuoti nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.
Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių
QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 10:28)
papildžiau. Vakar konservavau (iš 5 normų, išėjo 19 stiklainių po 720ml.) ir prisiminiau, kad reikia papildyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 15:05)
dar nedarius buvau pagal jį, bet kai pernai paragavau..... liežuvį nusikąsti galima, kaip skanu
agurkai su cili
Recepčiuką gavau tokį - dar šifruot reik:
2 kg agurkų (pjaustytų skiltelėm) užpilti
4 šaukštais druskos ir palikti 6 val.
nupilti susidariusį skystį, užpilti
0,5 kg cukraus
1,5 stiklinės acto
1 šaukštas aitrios paprikos (džiovinta ir smulkinta)
Palikti 12 val.
Sudėti į stiklainius.
Aš šifruojuosi, kad iš to susidariusio skysčio ir visų kitų sekančių ingredientų reiktų marinatą išsivirti ir juo užpilti agurkiukus tuos - kas ką dar patarti gali? Ar nevirti čia nieko ?Mano kaip tik pirmosios 6 valandos baigias. Receptą davė ne tas pats žmogus,kuris gamina, o kitas - kuris man čių agurkiukų stiklainiųką atėjęs į svečius padovanojo - tai po to persekiojau, kol gavau štai tokį receptą, kurio plonybes bandysiu praktikoj aiškintis . Niu skonis, merginos... man nerealus - aštrus+saldus+burna dega, ... naktim atsidarius jau kad smaližiavau (kad nesidalint su niekuom ).
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 13:33)
Kopijuoju is savo uzrasines (pernai Sm kazkas buvo kazkur ikeles)
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą,
užpilam 0,5L. vandens,
įberiam 2stiklines cukraus ir
1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties.
Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves.
Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją.
Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir
3 kubeliais supjaustytus apelsinus.
Įdedam 1 šaukštą druskos,
1 česnako supjaustytas skilteles,
0,5l stiklainį tomato ir
stiklinę aliejaus.
Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą,
užpilam 0,5L. vandens,
įberiam 2stiklines cukraus ir
1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties.
Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves.
Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją.
Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir
3 kubeliais supjaustytus apelsinus.
Įdedam 1 šaukštą druskos,
1 česnako supjaustytas skilteles,
0,5l stiklainį tomato ir
stiklinę aliejaus.
Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 14:47)
KECUPAS
3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9% (ziureti pagal savo skoni ir pomidoru rugstuma,kartais pilu tik puse normos)
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono (nededu)
10 vienetu gvazdikeliu
produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo, kad gautusi tirstesne mase , 1-2 saukstus. skanaus
Spalva gaunas kaip to pigaus ir parduotuves
3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9% (ziureti pagal savo skoni ir pomidoru rugstuma,kartais pilu tik puse normos)
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono (nededu)
10 vienetu gvazdikeliu
produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo, kad gautusi tirstesne mase , 1-2 saukstus. skanaus
Spalva gaunas kaip to pigaus ir parduotuves