Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

kad nenusimestų atnešu čia 4u.gif
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 15:00)
gaunasi  garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį biggrin.gif

1kg. burokų
1kg.  cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos

Sutarkuoti nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.

Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių ax.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 10:28)
papildžiau. Vakar konservavau (iš 5 normų, išėjo 19 stiklainių po 720ml.) ir prisiminiau, kad reikia papildyti ax.gif



QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 15:05)


ax.gif  dar nedarius buvau pagal jį, bet kai pernai paragavau..... liežuvį nusikąsti galima, kaip skanu  wub.gif
agurkai su cili
Recepčiuką gavau tokį  g.gif  - dar šifruot reik:
2 kg agurkų (pjaustytų skiltelėm) užpilti
4 šaukštais druskos ir palikti 6 val.
nupilti susidariusį skystį, užpilti
0,5 kg cukraus
1,5 stiklinės acto
1 šaukštas aitrios paprikos (džiovinta ir smulkinta)
Palikti 12 val.
Sudėti į stiklainius.

Aš šifruojuosi, kad iš to susidariusio skysčio ir visų kitų sekančių ingredientų reiktų marinatą išsivirti ir juo užpilti agurkiukus tuos - kas ką dar patarti gali? Ar nevirti čia nieko  g.gif  ?Mano kaip tik pirmosios 6 valandos baigias. Receptą davė ne tas pats žmogus,kuris gamina, o kitas - kuris man čių agurkiukų stiklainiųką atėjęs į svečius padovanojo - tai po to persekiojau, kol gavau štai tokį receptą, kurio plonybes bandysiu praktikoj aiškintis  g.gif . Niu skonis, merginos...  wub.gif  man nerealus - aštrus+saldus+burna dega, ... naktim atsidarius jau kad smaližiavau  tongue.gif (kad nesidalint su niekuom  cool.gif  ).



Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 13:33)
Kopijuoju is savo uzrasines (pernai Sm kazkas buvo kazkur ikeles)
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą,
užpilam 0,5L. vandens,
įberiam 2stiklines cukraus ir
1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties.
Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves.
Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją.
Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir
3 kubeliais supjaustytus apelsinus.
Įdedam 1 šaukštą druskos,
1 česnako supjaustytas skilteles,
0,5l stiklainį tomato ir
stiklinę aliejaus.
Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "



QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 14:47)
KECUPAS

3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9% (ziureti pagal savo skoni ir pomidoru rugstuma,kartais pilu tik puse normos)
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono (nededu)
10 vienetu gvazdikeliu

produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo, kad gautusi tirstesne mase , 1-2 saukstus. skanaus
Spalva gaunas kaip to pigaus ir parduotuves

Atsakyti
Ikelsiu,kad nepasimestu.Receptas blakstiena5
POMIDORU TYRE


2,5 kg pomidoru
500 gr svogunu
400 gr cukraus
250 gr. acto
0,5 saukstelio maltu pipiru
2 valg. saukst. krakmolo
2 sauks druskos
2 agurkai
1 paprika

Sumaltus pomidorus verdame 30 min. Po to sudedame maltus svogunus,smulkiai pjaustytus agurkus,paprika ir verdame 20 min. Krakmola sumaisome su actu ir supilame i pomidorus+cukrus+druska+pipirai ir kaitiname 2-3 min.

P.S. darbo eigos laikiausi pagal savo pirmaji ideta kecupa,pomidorus pertriniau,kad nebutu seklu,viriau 1 val. agurkus,svogunus sumaliau mesmale.
Atsakyti
Merginos,gelbekit,nebesusitvarkau su slyvom! doh.gif I diena po kibira prikrenta ir dar medis visas melynas.Slyvos skanios,nesukirmyje.Ka idomaus pasiulytumet?
Mielai dovanociau mirksiukas.gif Nes dar vienas medis laukia savo eiles-dar gerai,kad jis velyvas,sunoksta tik velai rudeni.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2012 08 07, 19:28)
Merginos,gelbekit,nebesusitvarkau su slyvom!  doh.gif I diena po kibira prikrenta ir dar medis visas melynas.Slyvos skanios,nesukirmyje.Ka idomaus pasiulytumet?
Mielai dovanociau  mirksiukas.gif Nes dar vienas medis laukia savo eiles-dar gerai,kad jis velyvas,sunoksta tik velai rudeni.

Iš slyvų spaudžiu sultis per tokį garinį puodą, kur jų jau nebereikia užkaitinti. Gaunasi su tirščiais ir labai skanios, į savas net cukraus nededu. Taip pat darau slyvienę palengvintu būdu: puode pašutinu slyvas su skūrom ir kaulais, tada leidžiu pravėst, kad rankų nenuplikytų. Imu tą pašutintą masę ir pertraukiu per tokią senovinę užuolaidą. Skūros ir kaulai lieka joje, slyvienei skira masė keliauja pakaitinimui ir į stiklainius. Pas mane jos sunkiai nusikaulėja, tai taip sutaupau daug darbo ir laiko.
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 08 07, 20:49)
Iš slyvų spaudžiu sultis per tokį garinį puodą, kur jų jau nebereikia užkaitinti. Gaunasi su tirščiais ir labai skanios, į savas net cukraus nededu. Taip pat darau slyvienę palengvintu būdu: puode pašutinu slyvas su skūrom ir kaulais, tada leidžiu pravėst, kad rankų nenuplikytų. Imu tą pašutintą masę ir pertraukiu per tokią senovinę užuolaidą. Skūros ir kaulai lieka joje, slyvienei skira masė keliauja pakaitinimui ir į stiklainius. Pas mane jos sunkiai nusikaulėja, tai taip sutaupau daug darbo ir laiko.

Dekui uz idejas 4u.gif Gal tikrai reiks sultis daryt g.gif
Atsakyti
4u.gif Gal kas galit pasidalinti receptais , kur pagrindinė sudedamoji dalis- šparaginės pupelės...Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 08, 15:23)
4u.gif Gal kas galit pasidalinti receptais , kur pagrindinė sudedamoji dalis- šparaginės pupelės...Dėkui 4u.gif

http://www_neringa-b...os-pupeles.html as konservavau pagal si recepta, bet tik bisk jas apviriau, kokias 3 min smile.gif vakar atsidariau, na man labai patiko smile.gif bandysiu kalafiorus pagal ta pati recepta daryti smile.gif
Atsakyti
Labai noriu vakare pasidaryti agurkėlių aštriai, esu užsirašiusi receptukus, tuomet atrodė aišku, bet visai susipainiojau. Vienoje vietoje užrašiau, kad dedamas aliejus, nesu užsirašius kiek, kitoje vietoje aliejaus visai nėra. Jeigu laikyti žiemai, vistik reikia pakaitinti? Gal kas man padės? Esu mačius nuorodą ir su nuotraukytėmis, dabar nieko neberandu, pietų pertrauka baigėsi, reik dirbti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 09 rugpjūčio 2012 - 11:53
QUOTE(vasarema @ 2012 08 09, 12:51)
Labai noriu vakare pasidaryti agurkėlių aštriai,

http://skanusgyvenim...agurkeliai.html ar ne šitų ieškote?
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2012 08 09, 13:05)

Didžiulis jums ačiū. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 08, 13:23)
4u.gif Gal kas galit pasidalinti receptais , kur pagrindinė sudedamoji dalis- šparaginės pupelės...Dėkui 4u.gif


Vienas receptas buvo parašytas. Mano panašus, tik su česnakais.
Marinatui:
8 stiklinės vandens,
2 valg. šaukštai druskos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė acto 9proc.
Išvirti pupeles, sudeti į iškaitintus stiklainius, įdėti 1-2 skilteles česnako, užpilti verdančiu marinatu, uždaryti. Aš stiklainius apverčiu, apkloju antklode ir palaikau per naktį. Iš tokio kiekio marinato gaunasi ~4l marinuotų pupelių.
Anksčiau gamindavau kitaip, bet kai gavau šitą receptą, kitų nebeieškau.
Ir dar aš pagreitinu sau darbą, nes nekaitinu stiklainių orkaitėje. O darau taip:kai verda pupelės, samtį verdančio vandens nuo pupelių įpilu į išplautą stiklainį , užsuku dangtelį ir pakratau, kad "išsisterilizuotų". Po to vandenį vėl supilu į verdančias pupeles. Laikosi per žiemą kuo puikiausiai kambario temperatūroje.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 07 31, 23:41)
Nežinau dėl druskos, gal ne...sudrėks viskas. Išdžiovintus užpilu alyvuogių aliejum įdedu džiovinto baziliko (džiovintą dedu, nes bijau, kad nepelytų) Tuomet ir druskos trupučiuką dėjau. Laikiau šaldytuve. Buvo labai skanu, bet mažai  doh.gif Džiovini, džiovini, o po to viskas į porą stiklainių telpa g.gif

Noriu paklausti: o aliejaus nereikia pakaitinti? Aš džiovinau pomidorus, bet nei druskos nei prieskonių nebėriau. O gal galima aliejų su žolelėm pakaitinti ir užpilti? g.gif
Atsakyti