Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo,daržo gėrybių panaudojimas ...

QUOTE(vasarema @ 2012 07 31, 10:37)
Oj, buvau visiškai pamiršusi, kad pomidorus laikas džiovinti.  blush2.gif Pernai džiovinau,  thumbup.gif Diena gaudydavau saulę, o naktį dėjau į elektrinę džiovyklę. Tuoj bėgsiu paruošti džiovinimui, kaip tik turiu atliekamų. Žoleles džiovinu medinio pastato palėpėje, ten nuo stogo skardos tooookia temperatūra - bazilikai, medetkos, mėtos, salierai, porai, krapai ir kt išdžiūsta puikiai ir greitai.

Kaip ruosi? Pas mus irgi po skardiniu stogu kaip orkaitej
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 31, 09:59)
Kaip ruosi?  Pas mus irgi po skardiniu stogu kaip orkaitej

Žoleles, pjaustytas morkas paskledžiu į popierines dežutes (tam tikslui renku dežutes nuo saldainių ir pan.), uždengiu marle ir pastatau palėpėj. Po poros dienų būna puikiai išdžiuvusios. Pomidorus perpjaunu per pusę, kartais pašalinu kažkiek sėklyčių. Pomidorus džiovinu ant metalinio padėklo, jis irgi įšyla, gal greičiau džiūsta. Perna iant padėklo dėjau dar apverstą metalinę lėkštutę, jeigu pomidorai paleistų sultis, kad negulėtų drėgni. Bet visuomet buvo sausi, šiandien jau nedėjau tos lėkštutės.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 07 31, 17:13)
Žoleles, pjaustytas morkas  paskledžiu į popierines dežutes (tam tikslui renku dežutes nuo saldainių ir pan.), uždengiu marle ir pastatau palėpėj. Po poros dienų būna puikiai išdžiuvusios. Pomidorus perpjaunu per pusę, kartais pašalinu kažkiek sėklyčių. Pomidorus džiovinu ant metalinio padėklo, jis irgi įšyla, gal greičiau džiūsta. Perna iant padėklo dėjau dar apverstą metalinę lėkštutę, jeigu pomidorai paleistų sultis, kad negulėtų drėgni. Bet visuomet buvo sausi, šiandien jau nedėjau tos lėkštutės.

Aisku. As suveriau ant storo siulo viena partija. Ir i marline tokia kaip rankove ikisau. Muse ir sirses domisi.
O nei druskos, nei pipiru nebarstet? Pirktiniai tai man atrodo pasudyti kazkiek?
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 31, 17:39)
Aisku. As suveriau ant storo siulo viena partija. Ir i marline tokia kaip rankove ikisau. Muse ir sirses domisi.
O nei druskos, nei pipiru nebarstet? Pirktiniai tai man atrodo pasudyti kazkiek?

Nežinau dėl druskos, gal ne...sudrėks viskas. Išdžiovintus užpilu alyvuogių aliejum įdedu džiovinto baziliko (džiovintą dedu, nes bijau, kad nepelytų) Tuomet ir druskos trupučiuką dėjau. Laikiau šaldytuve. Buvo labai skanu, bet mažai doh.gif Džiovini, džiovini, o po to viskas į porą stiklainių telpa g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 31, 09:26)
gal pasidalintumėt kokia džiovyklė geriau,į ką atkreipti dėmesį perkant,nes irgi tokios noriu  ax.gif
taip taip žinau,daug temų ir ten seku,bet norėtųsi ir iš augintojų ką šiuo daro gėrybėm  ax.gif

Pirkau 400 galingumo,5 padėkliukų.Kadangi pasirinkimo jų nelabai yra.Garantija 2 m.tai dirba visu pajėgumu,jei neatlaikys,garantinis biggrin.gif padės.
Papildyta:
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 31, 17:39)

Kai truputį apdžiūna beriu druskos,baziliko,mairūno,raudonėlio pasirinktinai.Man labai patiko.Vienus pyliau su acto ir ir aliejaus mišiniu,o kitus sausus laikiau.Pasaka,labai taupiau,ant akių nelaikiau,tai ilgiau užtekom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 08 01, 12:14)
Pirkau 400 galingumo,5 padėkliukų.Kadangi pasirinkimo jų nelabai yra.Garantija 2 m.tai dirba visu pajėgumu,jei neatlaikys,garantinis biggrin.gif padės.

na reiks ir man nusipirkti ax.gif
Atsakyti
aurute66 , aciu.manau taip ir padarysiu. Noriu juos laikyti be nieko, sausus. Gal kiek aliejuj dar.
Simet turiu gal 15 kelmu tokiu, tinkamu dziovinti, pomidoru. Eksperimentuoju dabar

Dar vienus iskart pabarsciau druska, pipirais ir mairunu ir suveriau.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 08 01, 12:48)
aurute66 , aciu.manau taip ir padarysiu. Noriu juos laikyti be nieko, sausus. Gal kiek aliejuj dar.
Simet turiu gal 15 kelmu tokiu, tinkamu dziovinti, pomidoru. Eksperimentuoju dabar

Dar vienus iskart pabarsciau druska, pipirais ir mairunu ir suveriau.

su aliejumi irgi labai skanu,o ypač aliejus skanu užpilti salotom thumbup.gif
Atsakyti
Mano anyta dziovykle is Lenkijos parsiveze-ten gerokai pigiau net jei cia su akcija perki doh.gif Pernai skolinausi is jos-darzoves labai gerai isdziuna... ale elektros kiek susinaudoja blink.gif Tik vat pomidoru nepavyko man dorai isdziovinti... kazkokie sudziuve bais. Bandysiu siemet vel... norisi dziovintu pomidoru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 01, 13:10)
Mano anyta dziovykle is Lenkijos parsiveze-ten gerokai pigiau net jei cia su akcija perki doh.gif Pernai skolinausi is jos-darzoves labai gerai isdziuna... ale elektros kiek susinaudoja blink.gif Tik vat pomidoru nepavyko man dorai isdziovinti... kazkokie sudziuve bais. Bandysiu siemet vel... norisi dziovintu pomidoru smile.gif

Aš vieną partiją bandysiu orkaitėje džiovinti.Elektros aišku išeina,bet visas procesas ir yra jėga thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas zinot koki recepta kaip pomidorus uzkonservuot su zelatina? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arnaaa @ 2012 08 02, 13:35)
Gal kas zinot koki recepta kaip pomidorus uzkonservuot su zelatina? smile.gif

http://www.supermama...;#entry50155473
Atsakyti