Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(madwifi @ 2012 04 22, 20:26)
o as sakau kad kaip tik jo is vidaus nereik izoliuot, o kaip tik priesingai.

Ginčas be tikslo - izoliuokit iš lauko u-wert'e, įdėkit nuorodą, aptarsim jei bus ką.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 04 22, 20:26)
o as sakau kad kaip tik jo is vidaus nereik izoliuot, o kaip tik priesingai.

Ginčas be tikslo - izoliuokit iš lauko u-wert'e, įdėkit nuorodą, aptarsim jei bus ką.
Papildyta:
QUOTE(Mephisto @ 2012 04 22, 20:15)
Va būtent. O jei landa ne viena? Juk kam reikia bandyti susitaikyti su problema, kai jos galima lengvai išvengti. Tad aš vistik liksiu prie savo nuomonės, kad su akytbetoniu geriau vata, juolab, kai jos šiluminės savybės beveik susilygino su neoporu.

Vata yra ir pralenkusi šiluminėmis savybėmis neoporą, bet FIZIKINĖMIS - ne. Todėl žiūrėkite ne tik į lambdą 4u.gif
Kad pridaryti skylių su plotu virš 1m2 jau reikia sugebėjimų...arba sabotažo 4u.gif
Aišku niekas jūsų nuomonės neprievartauja, jums gyvent su vata 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 04 22, 20:27)
Aš tiesiog dėlioju 3 variantus:

1. pagal mano nuorodą apšiltintas juostinis pamatas;
2. Gręžtiniai pamatai apšiltinti kaip darė Veikmė;
3. Plokštieji pamatai.

lotuliukas.gif atmetimo būdu pirmus du atmetat ir turite sprendimą smile.gif nes iki šiol pirmi du variantai be kvailų eps, pelių, pelėsių ir kitų baimių neturi jokių šansų laimėti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 22, 19:59)
Papildyta:

Papildyta:

Vata yra ir pralenkusi šiluminėmis savybėmis neoporą, bet FIZIKINĖMIS - ne. Todėl žiūrėkite ne tik į lambdą 4u.gif
Kad pridaryti skylių su plotu virš 1m2 jau reikia sugebėjimų...arba sabotažo 4u.gif
Papildyta:

lotuliukas.gif  atmetimo būdu pirmus du atmetat ir turite sprendimą smile.gif  nes iki šiol pirmi du variantai be kvailų eps, pelių, pelėsių ir kitų baimių neturi jokių šansų laimėti.

taip taip problema visdelto tame kad kaip nebutu bet uwertas minetu atveju visgi rodo rasos astaska ant sanduros su eps-u, o cia tai tikrai beda ir jo dregmes grafiku visgi linkes tiket.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 04 22, 21:07)
taip taip problema visdelto tame kad kaip nebutu bet uwertas minetu atveju visgi rodo rasos astaska ant sanduros su eps-u, o cia tai tikrai beda ir jo dregmes grafiku visgi linkes tiket.

Nėr priežasties - nėr pasekmių. Nėr drėgmės - nėr kondensato 4u.gif Bent sumažinus drėgmės laidumą iki EPS lygio jau turėtų pagražėti vaizdai u-werte, o jei izoliuojam idealiai?
Dar primeskit kaip kis šiluminis laidumas esant idealiai(na nesupraskite to kaip fizikinio termino "idealiai juodas kūnas" ar pan) sausam akytbetoniui.
Aš vis tik nedėčiau storų blokų, nafik reikia namui tiek kempiniuko - vistiek su savo lambda jam toli iki EPS'o. 20cm, jei leidžia stipris (konstruktyvas) būtų pats tas, likusį darbą tegul EPS atlieka 4u.gif
Atsakyti

Papildyta:

Kol kas neoporą pralenkusi vata Rytų Europoje nepardavinėjama.
O fizikinės savybės yra ne tik drėgmės nepraleidimas 4u.gif
Nežinau, ar gyvensiu su vata ar su kita šiltinimo medžiaga, nes iškreiptų lytinių santykių, ruošiant detalųjį planą Vilniaus r., pabaigos nenusimato, tad viskas gali kardinaliai pasikeisti, tačiau šiuo metu akytbetonio ir vatos variantas yra vienas realiausių.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 22, 20:20)
Nėr priežasties - nėr pasekmių. Nėr drėgmės - nėr kondensato 4u.gif  Bent sumažinus drėgmės laidumą iki EPS lygio jau turėtų pagražėti vaizdai u-werte, o jei izoliuojam idealiai?
Dar primeskit kaip kis šiluminis laidumas esant idealiai(na nesupraskite to kaip fizikinio termino "idealiai juodas kūnas" ar pan) sausam akytbetoniui.
Aš vis tik nedėčiau storų blokų, nafik reikia namui tiek kempiniuko - vistiek su savo lambda jam toli iki EPS'o. 20cm, jei leidžia stipris (konstruktyvas) būtų pats tas, likusį darbą tegul EPS atlieka 4u.gif

ir atkreipkit demesi, kad suploninus akytbetoni iki 20cm, dingsta visos kondesavimosi bedos net ir be jokio izoliacinio sluoksnio. Senam variante didziausia beda buvo per didelis T kritimas betone, del didelio jo storio ir palyginus nemazos varzos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 22 balandžio 2012 - 20:52
atmetimo būdu pirmus du atmetat ir turite sprendimą smile.gif  nes iki šiol pirmi du variantai be kvailų eps, pelių, pelėsių ir kitų baimių neturi jokių šansų laimėti.

Na, gerai pasirenku PP. O ką daryti su sienomis? Man vis dar atrodo, kad PP skirta lengvų konstrukcijų namams, pvz., karkasiniam. Realiai lieka arba EPS blokeliai, arba pakankamai lengvas akytbetonis.

Aš kartais pagalvoju, kad norėčiau sienos iš keraminių plytų, bet man atrodo, kad tokiais pamatų sistemai skylėtos keraminės plytos per sunki statybinė medžiaga. Žinau, žinau, kad Veikme viena savo namų ant PP ir iš plytų varė, bet...

Taigi klausimas toks: kokią rinktis sieną su PP?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 23, 08:59)
Na, gerai pasirenku PP. O ką daryti su sienomis?

Su sienomis - turite visišką pasirinkimo laisvę 4u.gif Blokelius reikia rinktis kuo siauresnius ir lengvesnius ne vien dėl pamatų - kam leisti pinigus pertekliniam stiprumui? Geriau investuokite į šiltinimą, į geriausius langus, į vėdinimą. Pabrėžiama termomasė - jau turėsite nemažai betono po kojomis, kiek pamenu namas dviejų aukštų - perdanga bus betonas, taigi termomasės turėtų pakakti vien šiose konstrukcijose, nemanau, kad būtina statyti "Trakų pilį" vien dėl akumuliavimo. Nuo jūsų sienų pasirinkimo PP priklauso tik armatūros kiekis ir šiek tiek EPS markė - konstruktorius puikiai išlaviruos nesvarbu ką ant PP bestatytumėt - ar karkasą, ar ginybinį fortą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 04 22, 21:52)
ir atkreipkit demesi, kad suploninus akytbetoni iki 20cm, dingsta visos kondesavimosi bedos net ir be jokio izoliacinio sluoksnio. Senam variante didziausia beda buvo per didelis T kritimas betone, del didelio jo storio ir palyginus nemazos varzos.

drinks_cheers.gif Rašiau, kad jei stipris gniuždant leidžia - 20cm "per akis" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 23, 07:59)
Na, gerai pasirenku PP. O ką daryti su sienomis? Man vis dar atrodo, kad PP skirta lengvų konstrukcijų namams, pvz., karkasiniam. Realiai lieka arba EPS blokeliai, arba pakankamai lengvas akytbetonis.

Aš kartais pagalvoju, kad norėčiau sienos iš keraminių plytų, bet man atrodo, kad tokiais pamatų sistemai skylėtos keraminės plytos per sunki statybinė medžiaga. Žinau, žinau, kad Veikme viena savo namų ant PP ir iš plytų varė, bet...

Skaičiavimams remsiuosi:
LIETUVOS RESPUBLIKOS APLINKOS MINISTRO ĮSAKYMO "DĖL STATYBOS TECHNINIO REGLAMENTO STR 2.01.03:2009 „STATYBINIŲ MEDŽIAGŲ IR GAMINIŲ ŠILUMINIŲ TECHNINIŲ DYDŽIŲ PROJEKTINĖS VERTĖS“ PATVIRTINIMO" 2009 m. liepos 29 d. Nr. D1-451, priedu.

25 cm Pilnavidurių keraminių plytų su cemento skiediniu mūras 1800kg/m3 *0,25=450kg/m2

25 cm Pilnavidurių keramzitbetonio blokelių, kai šių blokelių tankis ne didesnis kaip 1200 kg/m3 mūras 1260kg/m3 * 0,25 =315kg/m2

25 cm Pilnavidurių silikatinių plytų su cemento skiediniu mūras 1800kg/m3 *0,25=450kg/m2

18 cm (Arko blokeliai) Pilnavidurių silikatinių plytų su cemento skiediniu mūras 1800kg/m3 *0,18=324kg/m2

25 cm Skylėtųjų keraminių plytų (1300 kg/m3) su cemento skiediniu mūras (kažkas panašaus turėtų būti Alytaus keramikos skylėtos keraminės plytos) 1400kg/m3 *0,25=350kg/m2

Ir palyginimui Vilienės liktinių EPS blokelių sienos svoris be pačio EPS, tik sienoms panaudotas betonas, kiek pamenu jo ten 15 cm.

15 cm Armuotas (su 2% plieno) betonas 2400kg/m3 *0,15=360kg/m2

Kas sakė, kad liktinių EPS blokelių sienos yra lengvos wink.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 23, 08:22)
drinks_cheers.gif  Rašiau, kad jei stipris gniuždant leidžia - 20cm "per akis" 4u.gif

Su akytbetoniu bus sunku didesnes arkas tokio mūro storio laikančiosiose sienose padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 balandžio 2012 - 10:43
QUOTE(cibulis @ 2012 04 23, 07:59)

legalet atstovas sake jog pirmasis pasyvus veikmes namas taip ir negavo sertifikato smile.gif o antrieji ant epso statyti be problemu..

O keraminiai blokeliai tai jau visiskas blogis? Lode atstovas sake ju plytos po 60cnt, jas naudoja tik pertvarom muryt, pasak jo niekas is plytu nebestato smile.gif Kas paciam nelabai patinka blokeliuose tai kad vertikaliai niekur skiedinys nesinaudoja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 balandžio 2012 - 11:25
QUOTE(mintas @ 2012 04 23, 11:49)
Kas sakė, kad liktinių EPS blokelių sienos yra lengvos wink.gif ?

biggrin.gif Aš sakiau lotuliukas.gif
125l lengvo, porėto betono + 2,7kg armatūros: 0,125 x 1800 + 2,7 ~ 230-250kg/m2
Nesu tikras dėl betono tankio, bet tikrai ne 2400 - čia jau sunkusis betonas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 23, 11:25)
biggrin.gif Aš sakiau lotuliukas.gif
125l lengvo, porėto betono + 2,7kg armatūros: 0,125 x 1800 + 2,7 ~ 230-250kg/m2
Nesu tikras dėl betono tankio, bet tikrai ne 2400 - čia jau sunkusis betonas.

O kuo skiriasi lengvas nuo sunkaus, t.y. jei pats vietoje daraisi, tai lengvas, o jei vežiesi iš mazgo, sunkus. Ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 23, 14:26)
O kuo skiriasi lengvas nuo sunkaus, t.y. jei pats vietoje daraisi, tai lengvas, o jei vežiesi iš mazgo, sunkus. Ar kaip?

Nuo užpildų, nuo vandens ir cemento santykio. Gamybos vieta nesvarbu. Padarius betoną labai skystą, vanduo palieka tuštumas - gaunama kažkas panašaus į akytbetonį. Kelių aukštų namui tikrai neverta naudoti sunkių betonų, užtenka lengvų.
Atsakyti