QUOTE(*** @ 2012 08 17, 13:33)
Nusprendziau savuoju atveju siltinti ne stoga o perdanga virs antro a. Siltinsiu vata tarp ir virs gegniu, bei pir po gegnem.
Tokiu būdu šiltinant sumažėja šiltinimo medžiagų poreikis nes sumažėja šiltinamas plotas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 08 17, 10:26)
Kitas vertus, mane labai sudomino galimybė visą stogą nupurkšti
poliuretano putomis. Kaina tikrai didelė. Už 174 kv. stogo ploto purškiant uždarų porų HB 41 putomis - 27 645 Lt. Šiltinimo storis - 25 cm. Varža - apie 11,9. Tik man įdomu ar laikui bėgant nepradės pūtį gegnės. Gal yra kokių nors nuomonių ar atsiliepimų?
Beje, mano nurodyta firma sakė, kad žada artimiausiu metu teikti ir tokią paslaugą: poliuretano putomis nupurkšti problematiškiausias vietas. Pavyzdžiui, prie murtašio, kur jungiasi siena su stogu, ties kraigu ir t.t. Gal verta bent jau tokia minimalią paslaugą užsakyti?
Gera kaina kaip už 43 m3.
O visokias problematiškas vietas kitos firmos jau ir dabar pučia, taip kad šioje sritį nieko naujo.
Man tik įtarimą kelia 15 kg/m3, kaip poliuretanui tai svoris šiek tiek per mažas. Man rodos poliuretanų svoris nuo 20 kg/m3 prasideda, dar neteko sutikti lengvesnio. Beje, čia internetiniame puslapyje, purškėjai savo medžiagą pavadinę ne poliuretanu, o vata. Na kad ne vata ten, tai matosi iškarto, bet kas per medžiaga, tai neaišku.