Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(*** @ 2012 08 16, 15:02)
Dabar turimi hrono schuho profiliai deti i buta ..

Mano plastikiniai dėti po keletą langų nuo 1996m iki gal 2000, profiliai visiški "no name" su dvistikliais paketais galiu pasidžiaugti, kad apčiuopiamo nusidėvėjimo nepastebiu...tada kažkokia langų ministerija gamino/prekiavo.
Kaip kam grožis - jau geriau baltas plastikas interjere nei lakuotas medis lotuliukas.gif o jei medis dažytas tai nepamirškite, kad ten medis, nes kitaip nesimato lotuliukas.gif tai kame skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 16, 14:33)
Mano plastikiniai dėti po keletą langų nuo 1996m iki gal 2000, profiliai visiški "no name" su dvistikliais paketais galiu pasidžiaugti, kad apčiuopiamo nusidėvėjimo nepastebiu...tada kažkokia langų ministerija gamino/prekiavo.
Kaip kam grožis - jau geriau baltas plastikas interjere nei lakuotas medis lotuliukas.gif  o jei medis dažytas tai nepamirškite, kad ten medis, nes kitaip nesimato lotuliukas.gif  tai kame skirtumas?

Sintetinis ir naturalus audinys irgi vienodai dengia kuna smile.gif laminatu ar naturaliu parketu (nors ir lakuotu) taipat galima sekmingai vaiksciot vienok vieni renkas viena kiti kita. Kiek teko matyti medinius langus tai asmenine nuomone grazu, solidu. Kokia nors bereme aliumine konstrukcija asmeniskai man butu dar graziau bet cia jau kalbam apie du ar tris kart didesne samata ir neailku rezultata silumos prasme..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 rugpjūčio 2012 - 14:47
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 16, 13:38)
Turiu tokį, neabejoju, atvažiuotų ir į vln. Jei reiks - kreipkis 4u.gif
Tai tikrai tik 300Lt geneo kainuoja?

Tikrai, man bendroje sumoje 300 Lt/m2 nekainavo, kaina buvo mažesnė.

O montuotojo artimiausiu metu neprireiks, statomam namui langai jau pagaminti.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 16, 11:52)
Kadangi šnekame PN temoje, aliuminiai langai turėtų eliminuotis dėl savo prastų termo savybių.

Schüco AWS 90.Si+
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 rugpjūčio 2012 - 15:48
QUOTE(*** @ 2012 08 16, 15:46)
Kokia nors bereme aliumine konstrukcija asmeniskai man butu dar graziau bet cia jau kalbam apie du ar tris kart didesne samata ir neailku rezultata silumos prasme..

Berėmė - vien jau pavadinimas tinkamas PN, jei stiklinimas su U~0.5 tai šilumos atžvilgiu pranašesnis variantas nei medis ir net plastikas, kol kas rėmai vis dar atsilieka laidumu nuo stiklinimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 16, 13:38)
Tai tikrai tik 300Lt geneo kainuoja?

Gryžęs pasižiūrėjau tiksliau, tai galiu pasakyti, kad nebuvau visai tikslus sad.gif. Mano nurodyta kaina be PVM, galutinėje sumoje pridėjus PVM, kaina gaunas didesnė nei 300 Lt/m2 sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 08 16, 19:05)
Gryžęs pasižiūrėjau tiksliau, tai galiu pasakyti, kad nebuvau visai tikslus sad.gif. Mano nurodyta kaina be PVM, galutinėje sumoje pridėjus PVM, kaina gaunas didesnė nei 300 Lt/m2 sad.gif

Vistiek normali kaina.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 08 16, 15:54)
Tikrai, man bendroje sumoje 300 Lt/m2 nekainavo, kaina buvo mažesnė.

O montuotojo artimiausiu metu neprireiks, statomam namui langai jau pagaminti.
Papildyta:
Schüco  AWS 90.Si+

mačiau šituos, bet mano manymu jie jau nebe aliuminio langai, bet miksas. Ale plastikas kaustytas aliuminiu smile.gif
nežinau, gal ir variantas, bet nesidomėjau kaina.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 17, 09:00)
mačiau šituos, bet mano manymu jie jau nebe aliuminio langai, bet miksas. Ale plastikas kaustytas aliuminiu  smile.gif
nežinau, gal ir variantas, bet nesidomėjau kaina.

Pritariu, jie ir man nepanašūs į aliumininius langus
Atsakyti
Vakar studijavau Vilienės stogo sumuštinį: 20 cm neoporo tarp gegnių ir 12 cm PIR plokštė iš patalpos vidaus. Tikrai patiko. Tik manau, kad būtų sunkoka sandariai padaryti šio namo stogo bokštelio (ar erkerio, jei taip jis vadinamas) sandarumą. Ar aš klystu?

Kitas vertus, mane labai sudomino galimybė visą stogą nupurkšti poliuretano putomis. Kaina tikrai didelė. Už 174 kv. stogo ploto purškiant uždarų porų HB 41 putomis - 27 645 Lt. Šiltinimo storis - 25 cm. Varža - apie 11,9. Tik man įdomu ar laikui bėgant nepradės pūtį gegnės. Gal yra kokių nors nuomonių ar atsiliepimų?

Beje, mano nurodyta firma sakė, kad žada artimiausiu metu teikti ir tokią paslaugą: poliuretano putomis nupurkšti problematiškiausias vietas. Pavyzdžiui, prie murtašio, kur jungiasi siena su stogu, ties kraigu ir t.t. Gal verta bent jau tokia minimalią paslaugą užsakyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 rugpjūčio 2012 - 10:30
Statybu eigoi suprasi kad gerai dziovintos medienos kaip ir nera. Slapia neisdzius net per metus.. Slapia uzpusta uzdaro tipo putom manau supus, lygiai taipat kaip sukrovus lentas i kruva be tarpeliu...

Nusprendziau savuoju atveju siltinti ne stoga o perdanga virs antro a. Siltinsiu vata tarp ir virs gegniu, bei pir po gegnem.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 08 17, 13:33)
Nusprendziau savuoju atveju siltinti ne stoga o perdanga virs antro a. Siltinsiu vata tarp ir virs gegniu, bei pir po gegnem.

Tokiu būdu šiltinant sumažėja šiltinimo medžiagų poreikis nes sumažėja šiltinamas plotas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 08 17, 10:26)
Kitas vertus, mane labai sudomino galimybė visą stogą nupurkšti poliuretano putomis. Kaina tikrai didelė.  Už 174 kv. stogo ploto purškiant uždarų porų HB 41 putomis - 27 645 Lt. Šiltinimo storis - 25 cm. Varža - apie 11,9. Tik man įdomu ar laikui bėgant nepradės pūtį gegnės. Gal yra kokių nors nuomonių ar atsiliepimų?

Beje, mano nurodyta firma sakė, kad žada artimiausiu metu teikti ir tokią paslaugą: poliuretano putomis nupurkšti problematiškiausias vietas. Pavyzdžiui, prie murtašio, kur jungiasi siena su stogu, ties kraigu ir t.t. Gal verta bent jau tokia minimalią paslaugą užsakyti?

Gera kaina kaip už 43 m3.

O visokias problematiškas vietas kitos firmos jau ir dabar pučia, taip kad šioje sritį nieko naujo.

Man tik įtarimą kelia 15 kg/m3, kaip poliuretanui tai svoris šiek tiek per mažas. Man rodos poliuretanų svoris nuo 20 kg/m3 prasideda, dar neteko sutikti lengvesnio. Beje, čia internetiniame puslapyje, purškėjai savo medžiagą pavadinę ne poliuretanu, o vata. Na kad ne vata ten, tai matosi iškarto, bet kas per medžiaga, tai neaišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 rugpjūčio 2012 - 15:09
Pasidalinsiu informaciją, kurią man pavyko šiandieną sužinoti apie purškiamą putų poliuretaną (PUR). Visa informaciją taikau dvišlaičiam stogui, kuomet PUR purškiamas tarp gegnių.

Jei PUR tankis yra iki 27 kg/m3, tai yra atvirų porų poliuretanas, jei didesnis - uždarų. Žiūrint video, juos labai nesunku atskirti. Jei vos papurškė ir tuoj PUR išsiplėtė iki 15 ar 20 cm storio, tai atvirų porų PUR, nes uždarų porų PUR per vieną papurškimą išsipučia tik iki 2 cm.

Mane labiausiai dominantis klausimas buvo: ar PUR nesupūdys gegnių ir kiek visą tai kainuoja?

Atsakymas toks, kad vieni, kurie prekiauja atvirų porų PUR putomis, varo ant tų, kurie prekiauja uždarų porų putomis ir atvirkščiai.

Pvz., Gamo aiškina, kad jų PUR putos buvo sukurtas specialiai mediniai konstrukcijai, todėl konstrukcija nevaikšto ir mediena nepūva . Jų liamda mažas (0,038 W/m*k).

O, pvz., Silda, kuri prekiauja ispanišku PUR sako, kad jo savybės laikui bėgant kinta. Tik užpurškus PUR jo šilumos laidumas būna 0,022 W/m*k, bet per 20 metų suprastėja iki 0,030 W/m*k.

Gamo kaina nebloga - apie 590 LT su PVM už 1 kubą su darbu, o Sildos ispaniškas PUR už 1 kubą su darbu kainuoja apie 800 LT plius PVM.

Be to, kvėpuojančiam PUR reikalinag difuzinė plėvelė, todėl iš esmės toks stogo sumuštinis beveik nieko nesiskiria nuo vatos sumuštinio.

Be to, uždarų porų PUR (arba kietasis PUR) juda. Matmenų stabilumas -30°C
per 24 h iki 1 proc. tūrio, o prie +60 iki 5 proc. tūrio. Net Sildos sertifikatuose rašoma: Tokiose vietose, kur pagrindo dalys gali judėti nevienodai, ir kurių judesiai didesni kaip 2 mm, būtina numatyti specialias konstrukcines priemones.

Žodžiu, likau gailiai pasimetęs, kuris purškiamas PUR yra geresnis ir ar jį iš viso galima naudoti medinėje konstrukcijoje.

Atsakyti