Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(cibulis @ 2012 07 01, 18:10)

4. Pastato kampai. Idealu, jei pastato sienos susikerta buku, t.y. didesniu nei 90°, kampu.

Nemanau, kad visos šios rekomendacijos turi būto vykdomos pažodžiui. Žinoma, geriausias namas PN atžvilgiu iš vis be kampų, o tai yra forma, kaip eskimų jurta. Tokia forma gera dar ir tuo, kad tokio pastato išorinių sienų plotas tokios pat kvadratūros pastatui mažiausias. Bet negi dabar visi statysime "jurtas"?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 07 01, 23:17)
iš vis be kampų, o tai yra forma, kaip eskimų jurta.

Nu jau jurta be kambų doh.gif o kas pačiame viršuje? lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 07 01, 19:54)
Cia kazka jus sumaisete ,suvelete smile.gif
g.gif tai pagal toki teigini  langus geriau orientuoti  i siaure biggrin.gif nei i pietus  doh.gif, tai nebus ,,perkaitimo'' vasara  doh.gif

Taip, klaida. Turėjo būti rytinė ir vakarinė pusės.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 07 01, 21:04)
O jus ar atsisakysit savojo garazo bei stoglangiu i siaure?

Čia man dūris į skaudžiausią vietą. Vis niekaip neapsisprendžia: su garažu ar be garažo statyti.

Privalumai be garažo: pigesnė namo statyba, be to aš galvoju, kad tikras pasyvūs namas turi būti be garažo.

Tik vat man atrodo, kad namas su stogine ne toks gražus vizualiai, kaip su garažu.

O vieno stoglangio į šiaurę niekaip nepavyks išvengti, nes paprasto lango ten neįmanoma įdėti. Na, nebent tą patalpą - vonią/WC - daryti visai be lango.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 07 02, 08:40)
Taip, klaida. Turėjo būti rytinė ir vakarinė pusės.
Papildyta:

Čia man dūris į skaudžiausią vietą. Vis niekaip neapsisprendžia: su garažu ar be garažo statyti.

Privalumai be garažo: pigesnė namo statyba, be to aš galvoju, kad tikras pasyvūs namas turi būti be garažo.

Tik vat man atrodo, kad namas su stogine ne toks gražus vizualiai, kaip su garažu.

O vieno stoglangio į šiaurę niekaip nepavyks išvengti, nes paprasto lango ten neįmanoma įdėti. Na, nebent tą patalpą - vonią/WC - daryti visai be lango.

Iš dizaino pusės namo išvaizda su garažu ar su pavėsine čia jau architekto klausimas. Jei rankos teisingos tai tiek vienu, tiek kitu atveju gali pasiūlyti tinkamus variantus.

Kitas klausimas kam jums garažas iš praktinės pusės?
Anksčiau aš galvojau, kad turėsiu garažą dviem automobiliams. Bet kai pradejau skaičiuotis, situacija pasikeitė į tai, kad garažo name nebus, o geriau ūkiniame pastate padarysiu, o prie namo pavėsinė. O vėliau uždaviau sau klausimą - o kam man tas garažas?
Turint pavėsinę, nei lietus lyja, nei sniegas nei apšala. Žiema dar sveikau automobiliui. Vienintelė kiek rimtesnė priežastis buvo garažo naudai, kad žiemą pavėsinėje neįmanoma krapšytis prie mašinos(tipo lemputę pakeisti). Bet iš kitos pusės atsinešus infraraudonųjų spindulių šildytuvą, tą lemputę be vargo pakeisi. O šildytuvo kaina yra gerokai mažesnė nei garažas. Tad mano atveju garažas virs ūkinių pastatu susidėti padangas, o automobiliai bus statomi pavėsinėje.

Dėl stoglangio, tai lyg ir yra alternatyva. Nežinau kaip jie tiksliai vadinami, bet jų principas toksai, kad ant stogo dedasi gaubtas, o po juo veidrodinis vamzdis, kuris šviesą nuleidžia į apačia. VBS agentūros duomenimis šio prietaiso šilumos varžos rodikliai geresni nei stoglangių. Pasidomėkit.
Atsakyti
Kitaip tariant jus siulot garaza-ukini + pavesine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 07 03, 07:24)
Kitaip tariant jus siulot garaza-ukini + pavesine smile.gif

Ne, žmogus siūlo vietoj garažo daryti tik stoginę. O tas liukas stoge - tai šviesos tunelis. Tik jis vizualiai negražus. Bėda dar ir ta, kad man stoglangiai labai patinka. Tiesiog gražu, nors brangu ir nepraktiška. Pvz., pasyviam namui tinkantis stoglangis, kurio dydis 0,94x1,40 kainuoja net 4275 Lt. O jei pridėti dar žaliuzes ir montavimą, tai išeis apie 4500 Lt. Brangus malonumas.
Atsakyti
QUOTE(Spray @ 2012 07 03, 02:18)

Kitas klausimas kam jums garažas iš praktinės pusės?
o geriau ūkiniame pastate

O analogiškas klausimas dėl ūkinio pastato nekyla? biggrin.gif Kas pigiau - garažas ar ūkinis, ir koks tikrasis skirtumas tarp šių pastatų? Nebent pieno aparatą laikote(ir pienukas, ir natūrali šiluma biggrin.gif )?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 07 03, 09:15)
Bėda dar ir ta, kad man stoglangiai labai patinka. Tiesiog gražu, nors brangu ir nepraktiška. Pvz., pasyviam namui tinkantis stoglangis, kurio dydis 0,94x1,40 kainuoja net 4275 Lt. O jei pridėti dar žaliuzes ir montavimą, tai išeis apie 4500 Lt. Brangus malonumas.

Kol įstatymai leidžia (iki 2020m), galima daryti tai, kas jums patinka, užsimerkiant į namo pasyvumą, o jei dar ir piniginė leidžia galite apjungti abu dalykus.

Visas mūsų gyvenimas yra rinkimasis tarp daugybės alternatyvių galimybių smile.gif.

Man labai patiko, kažkada šiame forume DEU išsakyta mintis, kad namą turite statytis tokį, kad pirmiausiai jis patiktų Jums. Man kad namas patiktų, jis turi būti pigiai ekspluatuojamas, todėl renkuosi statybas pagal PN koncepciją, kitam labiau patinka namo dizainas ir piniginės nedrasko didžiulės vitrinos į šiaurės pusę.

Jei pasistatysite namą tokį, kuris neatitiks Jūsų poreikių, gyvenimas jame nekels vidinio pasitenkinimo.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 07 03, 11:18)
O analogiškas klausimas dėl ūkinio pastato nekyla? biggrin.gif  Kas pigiau - garažas ar ūkinis, ir koks tikrasis skirtumas tarp šių pastatų? Nebent pieno aparatą laikote(ir pienukas, ir natūrali šiluma biggrin.gif )?

Ūkiniu pastatu gali būti ir metalinis garažas už kelis šimtus litų, kurį daugelis įsigyja pradėdami statybas. Beje jis gali atlikti ir tiesiogines garažo funkcijas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 07 03, 17:48)
Ūkiniu pastatu gali būti ir metalinis garažas už kelis šimtus litų,

Tai, anot Jūsų, nėra apčiuopiamo skirtumo tarp "garažo" ir "ūkinio", tai tik žodžių žaismas? Jei pastatytas šalia namo - garažas, jei toliau (už kokių tai 3m ir daugiau biggrin.gif ) tai jau ūkinis? Ar vis dėl to pagal paskirtį: jei skarbonkei - garažas, jei pieno aparatui - tada jau Ūkinis thumbup.gif
Kur lenkiu: keistai nuskambėjo "nestatysiu garažo name, jis bus ūkiniame" - koks skirtumas?
Atsakyti
Noreciau pasamprotaut apie garaza, jo priblokavima prie namo (ateity).

Turiu galimybe statyt garaza kai jis visiskai nesiliestu su namu bei dalinai liestus taciau jie nebutu sujungti durimis ar kokiu tai praejimu (namas ir garazas susiliete vizualiai atrodytu geriau).

Taigi kaip galetu sildomas ir nesildomas pastatas buti sujungti?
Pvz siena is keraminiu blokeliu 25, tarkim neoporas ~25 ir toliau garazo nesanti siena pvz silikatinis 18 arba keraminis 20. Kokie eitu sluoksniai apsaugantys nuo garo ir panasiai?

Taip kaip namui buvo daryti rimti poliai, su garazo noretus prasisukt kuo pigiau. Nesildomo garazo siltinti pvz po pamatu matomais nera prasmes. Taciau rysium su tuo kad tvirtas gruntas pakankamai giliai koks galetu buti ale plokstuminiu analogas be siltinimo? Vardan pamato paprastumo galima butu naudot ir dar lengvesnius duju silikato blokelius. Noretus kazkokio pamatu sprendimo kuris nereikalautu juostinio pamato igilinimo (~1.2m) bei bobcatiniu poliu (~1.5 - 2m gylije poliui nebutu i ka remtis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 03 liepos 2012 - 19:19
QUOTE(Vilienė @ 2012 07 03, 09:18)
O analogiškas klausimas dėl ūkinio pastato nekyla? biggrin.gif  Kas pigiau - garažas ar ūkinis, ir koks tikrasis skirtumas tarp šių pastatų? Nebent pieno aparatą laikote(ir pienukas, ir natūrali šiluma biggrin.gif )?

Mano atveju kai svarsčiau, jog ūkiniame pastate numatysiu vietą automobiliui, rėmėsi tuo, kad dabar namą man reikia pasisatyti visą iš karto, o ūkinį pastatą kai leis finansinės galimybės. Be to ūkinis tikrai nebus statomas su tokais pat reikalavimais kaip namas(pamatas, sienų varžos).

Bet kaip jau minėjau galutiniam variante viskas susivedė tik į pavėsinę.
Atsakyti
Koks dar plastikiniu langu profilis talpintu 52 mm stiklo paketa, be Rehau Geneo? Aciu.
Atsakyti