QUOTE(*** @ 2012 06 25, 22:04)
Ar pas jus kanalizacijoje, stove is 1a i 2a yra sumontuotas koksnors alsuoklis?
Yra, tik ne stove, bet prie kažkurio prietaiso, automatinis - ne "kaminėlis" stoge
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 06 26, 00:17)
Aš irgi
panašia konstrukcija buvau susidomėjęs, kol nesužinojau kainos.
Na kai sugalvoji pirkti automobilį, nereikėtų pradėti kainų klausinėti Rolls Royce ar Maybach salonuose...pradėkite nuo "žemiškesnių" - nuorodas jau besidomintieji sudėjo
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 07:41)
sakykit, o jus naudojot viena kuria is situ?
2. JS plokste (storis 155mm, plotis 620mm)
Pagal pateiktus pločius - manau kad naudojau JS. Bloge yra nuotraukos, perdangos temoj.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 10:32)
dar sugriztu prie namo perkaitimo vasara klausimo.
gal yra tokiu forumieciu, kurie stato/pasistate sandaru nama su rekuperacija, bet be kondicionavimo? kaip jus kovojate su karsciais pastato viduje vasara?
Saugokite nuo priežasties - saulės per langus, tuomet nereikės kovoti su pasekmėm
o pasekmes įveikinėjamos naktimis, kai atvėsta aplinka - padidintu vėdinimu per RVS apylanką, neatstatinėjant šilumos:4u:
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 06 27, 11:57)
Rekuperatorius prie vėsinimo prisideda labai kukliai. Daug apie tai diskutuota vėdinimo temoje. Trumpai tariant per mažas oro srautas ir temperatūrų skirtumas, kad jis ką nors atvėsintų. Dar vienas niuansas, kad šiluma kyla aukšyn ir karščiausia yra viršuje virš gipso, kur paprastai išvedžioti ortakiai.
Jei rekuperatorių vasarai(vėsinimui) pajunginėti atvirkščiai - jis prisidėtų visu savo COP'u, tam rekupai naudojami karšto klimato kraštuose, kad atstatinėtų šaltį, ne šilumą.
Niuansas dėl karščio po GKP nėra visai tikslus, padavimo vamzdžiai izoliuojami - ne tam, kad vasarą nešiltų, bet kad žiemą paduodant vėsesnį nei patalpų orą ant jų išorinių sienelių nesusidarytų kondensatas.
Dėl temperatūrų skirtumo ir srauto - viskas priklauso nuo konkrečios situacijos ir taip kategoriškai teigti kad nieko nevėsina tikrai negalima. Čia nekurie asmenys, sėkmingai prekiaujantys kondiškėmis, labai nori kad taip visada būtų
Gyvas pvz - Kronsbergo kvartalas
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 06 27, 11:57)
Man atrodo su tokia problema Vilienė susidūrė, net ir naudodamas vėsų orą iš ŽŠ.
Ne, problema ne debite, ir ne deltoj t, o rekupo konstrukcijoje - kai by-pass'as delno dydžio nichera per jį neprateka, šilumokaičio blokavimo taip pat nėra. Todėl rekupas vis dar sėkmingai atstatinėja šilumą, ir gaudamas +13C į patalpas varo +21...+24
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 19:47)
stai ir man idomu, ar sis "skersvejavimas" gali buti efektyvus. man vis zmona sako, kad atsidarysim langus ir viskas bus ok, taciau atidarius langus, rekuperatoriu galima pamirsti.
O kam jums rekupas vasarą? Nebent naudosite jį kaip šiaurinėj Australijoj - vėsai atstatinėti.
Kai reikia vėsinti - iš rekupo išlupamas šilumokaitis(keičiama kasetė į vasarinę) arba dirbama per apylanką, o lieka tik du ventiliatoriai, kurie ir atlieka juodą darbą - ištraukia karštą ir paduoda vėsesnį lauko orą naktį