Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(mintas @ 2012 06 26, 00:17)

Aš irgi panašia konstrukcija buvau susidomėjęs, kol nesužinojau kainos.

va cia tai geris.. o kaina.. nzn, manau su vsom genem neoporu pirpuru bei makrofleksu plysiams neka maziau gavosi pas vilene pvz.. bet siaip = butent tai yra ateitis.. dars stogo danga iskarst su fotoelementais - ir super..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2012 06 26, 00:28)
va cia tai geris.. o kaina.. nzn, manau su vsom genem neoporu pirpuru bei makrofleksu plysiams neka maziau gavosi pas vilene pvz.. bet siaip = butent tai yra ateitis.. dars stogo danga iskarst su fotoelementais - ir super..

man irgi patiko
tik nezinau kaip su ikaitusia skarda ant tokio nuo saules, bet jeigu viskas ok - tik uz toki sprendima
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 06 25, 23:17)
alsuoklis montuojamas vienas aukščiausioje stovo vietoje, nereikia jų montuoti kelių viename stove.

Tradiciskai kvapas per stoga buna nuvedamas per stoga laukan o kaip pasyvaus atveju?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 06 26, 06:24)
man irgi patiko
tik nezinau kaip su ikaitusia skarda ant tokio nuo saules, bet jeigu viskas ok - tik uz toki sprendima

tai čia kategoriškai tik ventiliuojama stogo danga dėtųsi ir būtų išvengiama putplasčio perkaitinimo tikimybės.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 06 26, 07:21)
Tradiciskai kvapas per stoga buna nuvedamas per stoga laukan o kaip pasyvaus atveju?

čia jau buvau iškėlęs panašią problemą. Paprasčiausias sprendimas - vidinis alsuoklis su vožtuvu.
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2012 06 25, 23:28)
va cia tai geris.. o kaina..

Šeip tai kaina su standartinėmis varžomis tikrai neatrodė labai didelė, didelė ji buvo tik kai paprašiau didesnių varžų egzempliorių. Tada, dar projektavimo metu išgirsta kaina mane išgązdino ir pasirinkau plokščio stogo variantą. Kai žinau, kiek kainuoja plokščio stogo įrengimas, gal dabar ir kitaip į kainą pažiūrėčiau smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 25, 20:03)

sakykit, o jus naudojot viena kuria is situ?

1. JS1 plokste (storis 210mm, plotis 620mm) klojama, kai tarpatramis iki 7,4m plius betonas 6mm
ARBA tarpatramis iki 7m plius betonas 4mm

2. JS plokste (storis 155mm, plotis 620mm) klojama, kai tarpatramis iki 6,2m plius betonas 6mm
ARBA tarpatramis iki 5,75m plius betonas 4mm
Atsakyti
dar sugriztu prie namo perkaitimo vasara klausimo.

gal yra tokiu forumieciu, kurie stato/pasistate sandaru nama su rekuperacija, bet be kondicionavimo? kaip jus kovojate su karsciais pastato viduje vasara?
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 09:32)

gal yra tokiu forumieciu, kurie stato/pasistate sandaru nama su rekuperacija, bet be kondicionavimo? kaip jus kovojate su karsciais pastato viduje vasara?

Geriausias dalykas - žaliuzės ant langų iš lauko pusės. Jos efektyviausiai sulaiko nepageidaujamą į patalpas patenkantį karštį. Žiemą tokios žaluzės, pvz., nakčiai jas nuleidus, neleidžia iš namų išeiti šilumai. Išvažiuojant kur toliau, jos dar ir papildoma kliūtis vagims. Žodžiu, būtinas pasyvaus namo atributas. Tiesa, nepigus. Man prieš kelis metus atrodo Dextera skaičiavo, kad išeitų apie 6000-6500 Lt. Jei gerai pamenu.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 09:32)

Rekuperatorius prie vėsinimo prisideda labai kukliai. Daug apie tai diskutuota vėdinimo temoje. Trumpai tariant per mažas oro srautas ir temperatūrų skirtumas, kad jis ką nors atvėsintų. Dar vienas niuansas, kad šiluma kyla aukšyn ir karščiausia yra viršuje virš gipso, kur paprastai išvedžioti ortakiai. Vėsesnis lauko oras kol atkeliauja iki patalpos tenai sušyla ir naudos ištokio vėsinimo visai nebelieka. Man atrodo su tokia problema Vilienė susidūrė, net ir naudodamas vėsų orą iš ŽŠ.
Perkaitimo problemą pirmiausia reikėtų spręsti šešėliavimu. Spėju, kad daugeliu atveju to neturėtų pakakti ir reikėtų pagalvoti apie papildomą vėsinimą.
Neblogas būdas natūralus vėdinimas per atidarytus langus. Geriausia taip vėsinti naktį, tačiau pagrindinė problema, kaip įrengti langus, kuriuos būtų galima palikti pravirus nebijant įsilaužimo. Kitas niuansas, kad turėtų susidaryti traukimas per visą namą. Vien pravėrus antro aukšto kambario langą efektas nelabai didelis.
Man atrodo realiausia vėsintis vis tik oras oras šilumos siurbliu (kondicienieriumi). Juo taip pat ir šildytis.

Žaliuzi vienas iš variantų. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad PN turi gana nedaug langų ir dauguma į pietų pusę. Beto saulė labiausia apšviečia apatinę lango dalį. Todėl norint apsisaugoti nuo saulės tektų dieną žaliuzėmis užsidengti beveik visus langus iki pat apačios. Iš patirties galiu pasakyti, kad tai gana nejauku.
Žaliuzi tvirtinimas, PN atveju, ganėtinai komplikuotas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 06 27, 09:50)
Geriausias dalykas - žaliuzės ant langų iš lauko pusės. Jos efektyviausiai sulaiko nepageidaujamą į patalpas patenkantį karštį. Žiemą tokios žaluzės, pvz., nakčiai jas nuleidus, neleidžia iš namų išeiti šilumai. Išvažiuojant kur toliau, jos dar ir papildoma kliūtis vagims. Žodžiu, būtinas pasyvaus namo atributas. Tiesa, nepigus. Man prieš kelis  metus atrodo Dextera skaičiavo, kad išeitų apie 6000-6500 Lt. Jei gerai pamenu.

na taip, apie zaliuzes mastau, bet del kitos ju finkcijos, kazkaip man rodos tikrai bus nejauku viduje, kai zaliuzes uzdarytos diena...
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 06 27, 10:57)

Perkaitimo problemą pirmiausia reikėtų spręsti šešėliavimu.  Spėju, kad daugeliu atveju to neturėtų pakakti... 

taip, seseliavimas bus, tik as galvoju, jog namas ikais ir per sienas, ne tik per langus (nors tiek tu langu pas mane - 15% sienu ploto, jokiu vitrinu nebus)

Neblogas būdas natūralus vėdinimas per atidarytus  langus. Geriausia taip vėsinti naktį, tačiau pagrindinė problema, kaip įrengti langus, kuriuos būtų galima palikti pravirus nebijant įsilaužimo. Kitas niuansas, kad turėtų susidaryti traukimas per visą namą. Vien pravėrus antro aukšto kambario langą efektas nelabai didelis.

stai ir man idomu, ar sis "skersvejavimas" gali buti efektyvus. man vis zmona sako, kad atsidarysim langus ir viskas bus ok, taciau atidarius langus, rekuperatoriu galima pamirsti.

Man atrodo realiausia vėsintis vis tik oras oras šilumos siurbliu (kondicienieriumi). Juo taip pat ir šildytis.

as irgi taip galvoju, masciau ir apie kanalini kondicionieriu ir pan. taciau teko ilga laika gyventi Australijoj, kur viskas air conditioning/air heating, tad nuo to laiko negaliu pernesti tu oro sroviu judejimo.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 06 25, 22:04)
Ar pas jus kanalizacijoje, stove is 1a i 2a yra sumontuotas koksnors alsuoklis?

Yra, tik ne stove, bet prie kažkurio prietaiso, automatinis - ne "kaminėlis" stoge 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 06 26, 00:17)
Aš irgi panašia konstrukcija buvau susidomėjęs, kol nesužinojau kainos.

Na kai sugalvoji pirkti automobilį, nereikėtų pradėti kainų klausinėti Rolls Royce ar Maybach salonuose...pradėkite nuo "žemiškesnių" - nuorodas jau besidomintieji sudėjo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 07:41)
sakykit, o jus naudojot viena kuria is situ?
2. JS plokste (storis 155mm, plotis 620mm)

Pagal pateiktus pločius - manau kad naudojau JS. Bloge yra nuotraukos, perdangos temoj.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 10:32)

Saugokite nuo priežasties - saulės per langus, tuomet nereikės kovoti su pasekmėm 4u.gif o pasekmes įveikinėjamos naktimis, kai atvėsta aplinka - padidintu vėdinimu per RVS apylanką, neatstatinėjant šilumos:4u:
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 06 27, 11:57)
Rekuperatorius prie vėsinimo prisideda labai kukliai. Daug apie tai diskutuota vėdinimo temoje. Trumpai tariant per mažas oro srautas ir temperatūrų skirtumas, kad jis ką nors atvėsintų. Dar vienas niuansas, kad šiluma kyla aukšyn ir karščiausia yra viršuje virš gipso, kur paprastai išvedžioti ortakiai.

Jei rekuperatorių vasarai(vėsinimui) pajunginėti atvirkščiai - jis prisidėtų visu savo COP'u, tam rekupai naudojami karšto klimato kraštuose, kad atstatinėtų šaltį, ne šilumą.
Niuansas dėl karščio po GKP nėra visai tikslus, padavimo vamzdžiai izoliuojami - ne tam, kad vasarą nešiltų, bet kad žiemą paduodant vėsesnį nei patalpų orą ant jų išorinių sienelių nesusidarytų kondensatas.
Dėl temperatūrų skirtumo ir srauto - viskas priklauso nuo konkrečios situacijos ir taip kategoriškai teigti kad nieko nevėsina tikrai negalima. Čia nekurie asmenys, sėkmingai prekiaujantys kondiškėmis, labai nori kad taip visada būtų 4u.gif Gyvas pvz - Kronsbergo kvartalas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 06 27, 11:57)
Man atrodo su tokia problema Vilienė susidūrė, net ir naudodamas vėsų orą iš ŽŠ. 

Ne, problema ne debite, ir ne deltoj t, o rekupo konstrukcijoje - kai by-pass'as delno dydžio nichera per jį neprateka, šilumokaičio blokavimo taip pat nėra. Todėl rekupas vis dar sėkmingai atstatinėja šilumą, ir gaudamas +13C į patalpas varo +21...+24 doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 19:47)
stai ir man idomu, ar sis "skersvejavimas" gali buti efektyvus. man vis zmona sako, kad atsidarysim langus ir viskas bus ok, taciau atidarius langus, rekuperatoriu galima pamirsti.

O kam jums rekupas vasarą? Nebent naudosite jį kaip šiaurinėj Australijoj - vėsai atstatinėti.
Kai reikia vėsinti - iš rekupo išlupamas šilumokaitis(keičiama kasetė į vasarinę) arba dirbama per apylanką, o lieka tik du ventiliatoriai, kurie ir atlieka juodą darbą - ištraukia karštą ir paduoda vėsesnį lauko orą naktį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 27 birželio 2012 - 20:47
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 10:32)

Pas mus natūrali ventiliacija ir be kondicionavimo. Šiemet pajungė seniai planuotą grindų vandens sukimą per prie pamato paklotą vamzdį. Tik kad nei šiluma, nei, juo labiau, perkaitimu, ši vasara kol kas nelepina. Tiesą sakant, šiuo metu mieliau įsijungčiau šildymą, nei vėsinimą. Namuos +20, sėdžiu su vilnonėm kojinėm doh.gif Laukiu toliau vasaros, gal dar bus proga pažiūrėti, kiek toks vėsinimas padės kovoje su patalpų perkaitimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 27 birželio 2012 - 21:18