Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 05, 16:49)
nematau problemos padaryti sandariai varstomą ir nevarstomą dalis.
čia kurie langistai "atvėrė akis" ?

Pir duryse - labai gerai, bet sudėtinga net su PIR pasiekti, kad durų šilumos laidumas neatsiliktų nuo sienos. Todėl mažesnės durys - mažesni nuostoliai.
Aš su savo gabaritais net po rimto gramo nesunkiai įtelpu į metrines biggrin.gif todėl nematau reikalo jų daryti bent milimetru didesnių. Tiesa - atsargai yra vitrina, kurią atvėrus lieka apie 130cm anga.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 05, 19:35)
Pir duryse - labai gerai, bet sudėtinga net su PIR pasiekti, kad durų šilumos laidumas neatsiliktų nuo sienos. Todėl mažesnės durys - mažesni nuostoliai.
Aš su savo gabaritais net po rimto gramo nesunkiai įtelpu į metrines biggrin.gif  todėl nematau reikalo jų daryti bent milimetru didesnių. Tiesa - atsargai yra vitrina, kurią atvėrus lieka apie 130cm anga.

gink dieve nesakau kad 1,2m anga durims yra geris, ypac PN, bet jei jau taip nutiko ... aisku galima ir uzmuryti. o tilpt as telpu ir pro 70cm plocio varcia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 05, 20:14)
gink dieve nesakau kad 1,2m anga durims yra geris, ypac PN, bet jei jau taip nutiko ... aisku galima ir uzmuryti. o tilpt as telpu ir pro 70cm plocio varcia smile.gif

nepamirskit grozio. Man 0,7 metro durys nesiziuri. Juk cia paradinis iejimas. Dariau tikrai placias, nemanau, kad maziau kaip 1,2 ir nesigailiu
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 06 05, 21:23)
maziau kaip 1,2 ir nesigailiu

Pagyvensi - pamatysi. Vienas dalykas - anga plika, kitas - žiema su durimis, tada ir sužinosi visą vaizdelį, tikiuosi bus neliūdnas smile.gif
Kas dėl grožio - yra ir kitų dekoravimo būdų, ne būtinai durimis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 06 05, 21:23)
Man 0,7 metro durys nesiziuri.

Žiūrisi ir dar kaip - tik ne fasade. Juk negalvoji, kad paradinės 70cm, taip kaip ir į šikaną 120 - viskam sava vieta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 06 05, 20:23)
nepamirskit grozio. Man 0,7 metro durys nesiziuri. Juk cia paradinis iejimas. Dariau tikrai placias, nemanau, kad maziau kaip 1,2 ir nesigailiu

prašau neiškraipyti. aš nesakiau kad reikia 7ocm pločio varčios. tik sakiau kad ten telpu. Varčia neblogai atrodo ir 90cm ir 85 ir 95. jei tambūras didesnis, galima ir langą organizuoti siaurą ir aukštą, vizualiai praplės įėjimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 05, 22:01)
prašau neiškraipyti. aš nesakiau kad reikia 7ocm pločio varčios. tik sakiau kad ten telpu. Varčia neblogai atrodo ir 90cm ir 85 ir 95. jei tambūras didesnis, galima ir langą organizuoti siaurą ir aukštą, vizualiai praplės įėjimą  mirksiukas.gif

nieko neiskraipom, tik ka noriu uzakcentuoti - "pasyvinti" nama yra gerai, bet siulau nepamesti galvos ir nenustoti galvoti apie estetika. Nes taip galima ir vitrinos ir aplomai langu atsisakyt.
Atsakyti
http://lt.lt.allcons...o-aws-90-dot-si

Kaina matomai kosmos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 06 10, 17:59)

Pirmą kartą apie juos sužinojau, kai kolegos bloge perskaičiau apie jo pasirinkimą SCHUCO AWS/ADS 75 SI langų profilį. Tada man pasigilinus į tą profilį bei kitus panašius, irgi Schüco WS 90.SI profilis labiau patiko, bet nieko tokio išskirtinio, nors kiek geresnio už plastikinius langus nepastebėjau. Storesnis aliuminio profilis užpildytas poliuretanu pagal termo savybes vos vos prisiveja poliuretanu neužpildytą, siauresnį plastikiniį profilį, bet jei ir plastikinis su poliuretaniniu užpildu, tai aliumininiai gauna į vienus vartus.

Tikrai nematau poreikio išlaidauti dėl šiluminių savybių. Norint turėti šiltesnius langus, plastikas išlieka geresniu pasirinkimu. Čia tik įmantresniems klientams, kurie truks plyš nori aliumininių langų. Vat jiems jau yra aliuminio profilių tenkinančių PN reikalavimus, nors ir nestebinančių pagal šilumines savybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 birželio 2012 - 22:51
QUOTE(mintas @ 2012 06 10, 22:38)
Pirmą kartą apie juos sužinojau, kai kolegos bloge perskaičiau apie jo pasirinkimą SCHUCO AWS/ADS 75 SI langų profilį. Tada man pasigilinus į tą profilį bei kitus panašius, irgi Schüco WS 90.SI profilis labiau patiko, bet  nieko tokio išskirtinio, nors kiek geresnio už plastikinius langus nepastebėjau. Storesnis aliuminio profilis užpildytas poliuretanu pagal termo savybes vos vos prisiveja poliuretanu neužpildytą, siauresnį plastikiniį profilį, bet jei ir plastikinis su poliuretaniniu užpildu, tai aliumininiai gauna į vienus vartus.

Tikrai nematau poreikio išlaidauti dėl šiluminių savybių. Norint turėti šiltesnius langus, plastikas išlieka geresniu pasirinkimu. Čia tik įmantresniems klientams, kurie truks plyš nori aliumininių langų. Vat jiems jau yra aliuminio profilių tenkinančių PN reikalavimus, nors ir nestebinančių pagal šilumines savybes.

Bute turiu hrono plastikinius 2006 staciau, tuomet tikrai geri buvo. Du balkonai po 4m abu remai per viduri su laiku perskilo... Jai kaina panasi tai geriau rinkciaus medinius...
Atsakyti
http://www.grynas.lt...a.d?id=58886851
Atsakyti
Kaip tau trinktelėjo:

„Statant pasyvius namus apie plastikinius langus net neina kalba. Ten dedami mediniai. Tačiau ten ir langų staktos būna bent 10 centimetrų ar dar daugiau. Suomiško tipo staktų plotis tik prasideda nuo 13 centimetrų“, - dėstė „Vauksos“ atstovas.
Atsakyti
Čia truputį įdomiau.
Atsakyti