QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 07:52)
Tai ir buvo tokia mintis iš pat pradžių, kai platinau angą. Kai susidūriau su langistais, jie man "atvėrė" akis. Neįmanoma padaryti tokios konstrukcijos, kad atitiktų mano keliamiems sandarumo reikalavimams.
Papildyta:
dėkui, tikrai naudinga info.
Spėju taip ir reikės daryti, nes nors putplasčio variantas man ir patinka, bet 30cm putplasčio kažkaip netvirtai atrodo durims, kurios bus varstomos intensyviausiai.
nematau problemos padaryti sandariai varstomą ir nevarstomą dalis.
čia kurie langistai "atvėrė akis" ?
nežinau, jei korida privertė langistus lauko duris iš PIR'o daryti, tai kodėl jų negalima priversti pagaminti sandariai? juk dviverias duris deklaruoja kaip labai sandarias.
nežinau, užmūryti visada galima, bet man paradinės durys turi būti plačios. Gražu, patogu. O žiema kai tokias pradarai į namą įeina malonus, žviežaus oro gūsis
reiks pasimatuot pas save, bet itariu irgi nebus mažiau kaip 1.2m
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 23:03)
Įsuk varžtą į putplastį ir ištrauk, įsuk dar kartą ir pasukiok į šonus
. Aš tik apie tai, kad putplastis varžtų absoliučiai nelaikys, tarsi jie kabotų ore, nekalbu apie tai, kad pats putplastis pats duris išlaikytų statiniame būvyje, bet durys dažnai bus dinaminiame, be to, gal ir daugiau mažiau trankomos. Tad varžtams teks pagrindinis krūvis.
na jeigu taip nesinori didesnės angos ir yra begalinis noras susimažinti ir nesinori dėti putplasčio, tai tavo vietoj prisukčiau prie blokelio medinį brusa per staktos plotį, ir ant jo dėčiau/pratęsčiau sienos šiltalo sluoksnį, o jau į medinį brusą, dar jeigu klijuoto medžio (paprašyk tų pačių langistų, parduos 4-5m) įsidėsi duris ir galėsi naudoti jas dinaminiam rėžime kiek širdis geidžia.