Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 07:52)
Tai ir buvo tokia mintis iš pat pradžių, kai platinau angą. Kai susidūriau su langistais, jie man "atvėrė" akis. Neįmanoma padaryti tokios konstrukcijos, kad atitiktų mano keliamiems sandarumo reikalavimams.

O tai ka murininkai sako? Negi neina normaliai pamuryti per viena plyta. Surisimui iskirst lauk kas kokia 5 plyta arba su kokiu armavimo tinkleliu ar tai metaliniais kampais sutvirtint...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 04, 08:49)
susineš per vitrinos duris

Ne, aš visur stengiuosi taupyt, tad didelių varstomų durų ar langų pas mane nebus. Didesniems daiktams įnešti reikės išiminėti stiklo paketus iš didesnių langų.

Ilgi, per putplastį siekiantys varžtai į konstruktyvą, plius montažinės tarp blokų ir putplasčio + tarp putplasčio ir staktų. Putplastį imk kietesnį min 100 ir viskas bus gerai - iš tikrųjų geriausiai XPS.

gausis, kad varžtai per kokius 15 cm kabos "ore", ar kitaip sakant putplastyje. Šeip tai jei tai pakankamai tvirta konstrukcija gautųsi, man ji tikrai arčiausiai širdies būtų.

beje, XPS man iš principo nepatinka. Jo kainos/šilumos santykis yra turbūt prasčiausias iš putplasčių. Nusižiūrėjęs esu PIR plokštes. Kaina kandžiojasi, bet kainos/šilumos santykis geresnis nei XPS, o savybės panašios: Suspaudimo jėga: >= 120 kPa (>= 0,12 N/mm2);Vandens įmirkis, %: <= 2 (DIN 53433).
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 06 04, 09:32)
O tai ka murininkai sako? Negi neina normaliai pamuryti per viena plyta. Surisimui iskirst lauk kas kokia 5 plyta arba su kokiu armavimo tinkleliu ar tai metaliniais kampais sutvirtint...

Tiek pamūryti ir pats sugebėsiu. Viena eilę jei ir nukreivosiu, tai nelabai matysis. Nematau poreikio dėl tokio smulkaus darbelio samdyti žmones.

Pakalbėsiu su langistu dar dėl to, ką jis mano apie 20-30 cm putplastį.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 15:07)
Tiek pamūryti ir pats sugebėsiu. Viena eilę jei ir nukreivosiu, tai nelabai matysis. Nematau poreikio dėl tokio smulkaus darbelio samdyti žmones.

Pakalbėsiu su langistu dar dėl to, ką jis mano apie 20-30 cm putplastį.

Maniau gal nera baigti pilnai muro darbai, pvz pertvaros, bet prisiminiau jog sakei kad pertvaras is gipso darysi.

Kadaise kai bute remonta dariau ismokau tinkuot, siektiek muryt, elektra vedziot bei plyteles det biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 06 04, 17:36)
Maniau gal nera baigti pilnai muro darbai, pvz pertvaros, bet prisiminiau jog sakei kad pertvaras is gipso darysi.

Kadaise kai bute remonta dariau ismokau tinkuot, siektiek muryt, elektra vedziot bei plyteles det biggrin.gif

Ne šventieji puodus lipdo. Vieniems darbams reikia daugiau žinių, kietiems įgūdžių, tretiems ir to ir to. Viskam išmokti tereikia laiko ir noro (ir šiek tiek sugadintų medžiagų smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 15:50)
kad varžtai per kokius 15 cm kabos "ore", ar kitaip sakant putplastyje.

Neprastas tas "oras", stipris nuo 100kPa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 04, 22:34)
Neprastas tas "oras", stipris nuo 100kPa 4u.gif

Įsuk varžtą į putplastį ir ištrauk, įsuk dar kartą ir pasukiok į šonus smile.gif . Aš tik apie tai, kad putplastis varžtų absoliučiai nelaikys, tarsi jie kabotų ore, nekalbu apie tai, kad pats putplastis pats duris išlaikytų statiniame būvyje, bet durys dažnai bus dinaminiame, be to, gal ir daugiau mažiau trankomos. Tad varžtams teks pagrindinis krūvis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 06 05, 00:03)
Įsuk varžtą į putplastį ir ištrauk, įsuk dar kartą ir pasukiok į šonus  smile.gif . Aš tik apie tai, kad putplastis varžtų absoliučiai nelaikys, tarsi jie kabotų ore, nekalbu apie tai, kad pats putplastis pats duris išlaikytų statiniame būvyje, bet durys dažnai bus dinaminiame, be to, gal ir daugiau mažiau trankomos. Tad varžtams teks pagrindinis krūvis.

"Varžtas putplastyje" - neadekvatus palyginimas. Jei nori pilnai imituoti - imi lentą, ją montažinėmis priklijuoji prie putplasčio ir tada įsuki varžtą. Va tokiom sąlygom gali ir įsukti, ir ištraukti, ir į šonus pasukioti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 05 birželio 2012 - 07:14
Uzklausiau

vilbaivafenster.com

del
http://www.veikme.lt...1/dir1/18_1.php

vitrinos, atsakymas mazdaug toks

Visu pirma stumdomi langai nera labai sandarus ir nerekomenduojami
PASYVIEMS namas.

Antra. Kiekvienas padalinimas didina silumos praradime. Todel sekanciuose
Veikmes namuose buvo atsisakyta horizontaliu padalinimu.

Taip ir atsitiko
perskirta vitrina
http://www.veikme.lt...0/dir3/16_1.php

vientisa
http://www.veikme.lt...6/dir3/11_1.php
http://www.veikme.lt...7/dir3/11_1.php

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 05 birželio 2012 - 11:38
QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 07:52)
Tai ir buvo tokia mintis iš pat pradžių, kai platinau angą. Kai susidūriau su langistais, jie man "atvėrė" akis. Neįmanoma padaryti tokios konstrukcijos, kad atitiktų mano keliamiems sandarumo reikalavimams.
Papildyta:
dėkui, tikrai naudinga info.
Spėju taip ir reikės daryti, nes nors putplasčio variantas man ir patinka, bet 30cm putplasčio kažkaip netvirtai atrodo durims, kurios bus varstomos intensyviausiai.

nematau problemos padaryti sandariai varstomą ir nevarstomą dalis.
čia kurie langistai "atvėrė akis" ?

nežinau, jei korida privertė langistus lauko duris iš PIR'o daryti, tai kodėl jų negalima priversti pagaminti sandariai? juk dviverias duris deklaruoja kaip labai sandarias.

nežinau, užmūryti visada galima, bet man paradinės durys turi būti plačios. Gražu, patogu. O žiema kai tokias pradarai į namą įeina malonus, žviežaus oro gūsis lotuliukas.gif
reiks pasimatuot pas save, bet itariu irgi nebus mažiau kaip 1.2m
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 06 04, 23:03)
Įsuk varžtą į putplastį ir ištrauk, įsuk dar kartą ir pasukiok į šonus  smile.gif . Aš tik apie tai, kad putplastis varžtų absoliučiai nelaikys, tarsi jie kabotų ore, nekalbu apie tai, kad pats putplastis pats duris išlaikytų statiniame būvyje, bet durys dažnai bus dinaminiame, be to, gal ir daugiau mažiau trankomos. Tad varžtams teks pagrindinis krūvis.

na jeigu taip nesinori didesnės angos ir yra begalinis noras susimažinti ir nesinori dėti putplasčio, tai tavo vietoj prisukčiau prie blokelio medinį brusa per staktos plotį, ir ant jo dėčiau/pratęsčiau sienos šiltalo sluoksnį, o jau į medinį brusą, dar jeigu klijuoto medžio (paprašyk tų pačių langistų, parduos 4-5m) įsidėsi duris ir galėsi naudoti jas dinaminiam rėžime kiek širdis geidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 05 birželio 2012 - 15:50
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 05, 17:49)

nežinau, užmūryti visada galima, bet man paradinės durys turi būti plačios. Gražu, patogu. O žiema kai tokias pradarai į namą įeina malonus, žviežaus oro gūsis  lotuliukas.gif 

arba dumu smogas nuo kaimynu KKK biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2012 06 05, 15:50)
arba dumu smogas nuo kaimynu KKK biggrin.gif

arba Marvelės aromatas - nelygu kur ir su kuo aplinkui gyveni mirksiukas.gif

o jei rimtai - smogas sėkmngai įeina ir per mažas duris. Reikia tambūro, o jame ventiliacijos ištraukimo kanalo. O jei tambūre yra ir "sieninė" spinta didesnė - ten irgi galima atšakėlę mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 05 birželio 2012 - 15:53