QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 28, 14:34)
jei renkatės rotacinį, jam rekomenduojama nemaišyti ištraukimo oro iš virtuvės ir WC su pritenkančio oro srautu, nes galimas oro pasimaišymas, todėl jis vykdomas atskirai (praktiškai tiesiai lauk, nepanaudojant šilumos) aišku galima į tai ir nusispjauti, nes kai kurie gamintojai "garantuoja" kad tai neviršys 5%, bet tai jau savo rizika.
Kiek teko domėtis, vandeninis kontūras įeinančio oro pašildymui kainuoja nemažus pinigus ir kyla klausimas apie jo naudingumą atsipirkimo atžvilgiu, be to rotacinis neužšąla, todėl tas kontūras kaip ir nebūtinas.
tai jeigu atskiriat WC ir virtuvės ištraukimą atskirai, manau Jūsų schema pakankamai logiška, tik reiktų pasiderint, kad oras nepradėtų cirkuliuoti tiesioginiu paėmimas/pritekėjimas keliu.
WC ir Virtuvės ištraukiamam orui galima naudoti dar ir
tokį įrenginį, bet apie juos aš nežinau dar nieko. Nes per tas patalpas bus išmetama ne tiek mažai tos šilumos.
vėlgi, visada galima nekreipt dėmsio į tuos 5% ir suvesti viską į vieną ištraukimą, jei tai tikrai ne daugiau 5%.
tuomet tik gartraukį atskirkit ir iš principo manau galite nedaryti tiek daug ištraukimo difuzorių - patrauks jis tą ora per WC laisvai, nebent dar virtuvėje ir laiptinėje galite įrengti ištraukimą, jei norisi.
P.S. čia tik mano pamąstymai, daugiau diskusijos išprovokavimui, nes ši tema ir man pačiam labai aktuali
Dekui uz pasisakyma. Gal galima pora paprastu klausimu.
1. Patogiausia vieta rekupo montavimui? Katiline kur stoves dujinis katilas. Virs antro a bus nedidele mansarda apie 1m aukscio?
2. Oro ismetimas paemimas per stoga, per siena?
QUOTE(mintas @ 2012 05 28, 14:33)
Jei jau bus grindinis, tai nemanau, kad apsimoka iš vis šildyti paduodamą orą. Grindinis su oro pašildymu puikiausiai susitvarkys. Paduodamo oro pašildymui papildomai reikėtų įsigyti kaloriferį, kurį man vienoje firmoje paskaičiavo už ~1500 Lt. Tiesa man žemės šilumokaičiui, tai galingumas manojo kaloriferio bus didesnis.
Kas yra kaloriferis?
QUOTE(mintas @ 2012 05 28, 14:33)
Dėl to iš kur paimti orą, nepasakysiu. Manyčiau kad nuo stogo bus paimamas švaresnis oras nei paimant iš žemiau, bet tuomet ir rekuperatorius turėtų stovėti palėpėje, kad į lauką išvesti vamzdžiai būtų kaip galima trumpesni.
Logiska.