Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(Vilienė @ 2012 05 10, 20:49)
Suraskite patikimą šaltinį, kiek kainuos šiltintos medžio karkaso (ar šis būdas jums netinka kaip ir liktiniai sienoms?) perdangos kvadratas, kiek kainuos stogo kvadrato kaina, kiek 12x12 stogas bus brangesnis nei 8,5x8,5, sudėkite viską krūvon ir bus faktas kaip blynas.
Iki šiol - tik jūsų svaičiojimai (atleiskite - gerbtina asmeninė nuomonė 4u.gif ) ir jokių faktų bei skaičių.

visu pirma "svaiciojimai" anot jusu, jusu ir yra ir netgi su bandymu skaiciuot iki pat perdangos su stogu, antra - nebus santykis 12*12 su 8.5*8.5, nes issimes laiptine vienaukscio atveju, o trecia, pats ir malonekit pateikt apytiksli iverintinima(ligsioliniai skaiciai rode visiska lygybe), irodanti dviaukscio pranasuma, nes jus pas mus dinastinis statybininkas profesionalas. O mes megejai tuo tarpu "pasvaiciosim" kiek imanoma logikos remuose.
Ir pasilikim kolkas tik prie statybos kainu vertinimo, o eksploatacija palikim velesniai diskusijai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 05 11, 11:23)
O mes megejai tuo tarpu "pasvaiciosim" kiek imanoma logikos remuose.
Ir pasilikim kolkas tik prie statybos kainu vertinimo, o eksploatacija palikim velesniai diskusijai.

Sėkmės svaičiojimuose - labai inžinierinis problemos sprendimo būdas...kas būtų, pvz iš Žalgirio arenos, jei projektuotojai būtų "pasvaičioję" ir tuo remdamiesi priėmę sprendimus?

Nieko nereikia palikti vėliau - viską dedame į bendrą katilą, ir lyginame du pilnus vaizdus. Kad neliktų "logikos rėmų", kurie yra visiška nesamonė - tarpelis tarp "taip" ir "ne", tarp "0" ir "1", tarp "+" ir "-". Du konkretūs skaičiai ir jokių rėmų!
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 05 11, 10:23)
visu pirma "svaiciojimai" anot jusu, jusu ir yra ir netgi su bandymu skaiciuot iki pat perdangos su stogu, antra - nebus santykis 12*12 su 8.5*8.5, nes issimes laiptine vienaukscio atveju, o trecia, pats ir malonekit pateikt apytiksli iverintinima(ligsioliniai skaiciai rode visiska lygybe), irodanti dviaukscio pranasuma, nes jus pas mus dinastinis statybininkas profesionalas. O mes megejai tuo tarpu "pasvaiciosim" kiek imanoma logikos remuose.

griežtai čia Jūs mirksiukas.gif

jei iš tikrųjų be individualių emocijų nebelabai suprantu diskusijos esmės - na gausime kažkokį rezultatą, esu beveik įsitikinęs jog lyginant teorinius projektus 12x12x3 ir 8,5x8,5x6 skirtumas nebus kritinis, kad nusvertų į vieną arba kitą pusę ir ...?

ir be to, jei mes atstovaujame skirtingas nuomones, skaičiai bus taip pat "patampyti" į savo pusę, todėl reiktų skaičiuoti abiems pusėms, o ne suversti viską ant Vilienės - juk taip nesąžininga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 11, 10:55)
Sėkmės svaičiojimuose - labai inžinierinis problemos sprendimo būdas...kas būtų, pvz iš Žalgirio arenos, jei projektuotojai būtų "pasvaičioję" ir tuo remdamiesi priėmę sprendimus?

Nieko nereikia palikti vėliau - viską dedame į bendrą katilą, ir lyginame du pilnus vaizdus. Kad neliktų "logikos rėmų", kurie yra visiška nesamonė - tarpelis tarp "taip" ir "ne", tarp "0" ir "1", tarp "+" ir "-". Du konkretūs skaičiai ir jokių rėmų!

nematau jokiu skaiciu - vien pamastymai laisvam stiliuj. Teiginys, kad 1a ir 2a statybos kvadrato kaina +- panasi, lieka nepaneigtas, netgi pacios vilienes irodytas iki perdangos, laiptu ir stogo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 11 gegužės 2012 - 11:06
QUOTE(madwifi @ 2012 05 11, 12:05)
nematau jokiu skaiciu - vien pamastymai laisvam stiliuj. Teiginys, kad 1a ir 2a statybos kvadrato kaina +- panasi, lieka nepaneigtas, netgi pacios vilienes irodytas iki perdangos, laiptu ir stogo.

Norite "ant gatavo", pats jokių skaičių nepateikęs - čia tipo mano bėda? Aš čia turiu įrodynėti... suraskite trūkstamas dėlionės kainas, tada galėsite kitus kaltinti "nematau jokių skaičių".
Net jei turėčiau trūkstamas kainas - negi privalau čia teisintis ir aiškintis...tfu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 11, 11:10)
Norite "ant gatavo", pats jokių skaičių nepateikęs - čia tipo mano bėda? Aš čia turiu įrodynėti... suraskite trūkstamas dėlionės kainas, tada galėsite kitus kaltinti "nematau jokių skaičių".
Net jei turėčiau trūkstamas kainas - negi privalau čia teisintis ir aiškintis...tfu.

as ne statybu inzinierius ir nenoriu, beto ir neturiu teises sklaidytis skaiciavimais kuriuose neturiu kompetencijos. Tai tipo jus neprivalot aiskintis ir irodinet , o as del kazkokiu tik jums zinomu priezasciu, privalau? ir baikit cia spjaudytis kaip koks persirukes statybininkas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 11 gegužės 2012 - 11:13
Vyrukai, 101 kartą įrodyta, kad 1 ir 2 aukštų namų kainos statyba beveik nesiskiria. Vienam vienų dalykų daugiau reikia, kitam kitų - rezultatas vis tiek bus labai lygus.

Tačiau pasyviam namui tinkamesnis 2 aukštų variantas. Tai irgi faktas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 05 11, 14:44)
Vyrukai, 101 kartą įrodyta, kad 1 ir 2 aukštų namų kainos statyba beveik nesiskiria. Vienam vienų dalykų daugiau reikia, kitam kitų - rezultatas vis tiek bus labai lygus.

Tačiau pasyviam namui tinkamesnis 2 aukštų variantas. Tai irgi faktas.

apie tai ir kalba, betgi vel, busi apkaltintas "svaiciojimais" be konkreciu skaiciu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 05 10, 20:32)
Todėl, kad darote blokelyje skyles, t.y. jį gadinate ir prarandate sandarumą.

mano nuomone nerimtas argumentas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 05 12, 00:05)
mano nuomone nerimtas argumentas.

Gal ir nerimtas, bet mano galva tikrai neapsimoka imti plonų EPS blokelių ir juos po to apklijuoti papildomu EPS. Daug optimaliau iš karto imti atitinkamą storį.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 05 12, 08:38)
Gal ir nerimtas, bet mano galva tikrai neapsimoka imti plonų EPS blokelių ir juos po to apklijuoti papildomu EPS. Daug optimaliau iš karto imti atitinkamą storį.

O kokiu budu apskritai dedamas tarkim neoporas didesnis kaip 25cm?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 05 12, 09:15)
O kokiu budu apskritai dedamas tarkim neoporas didesnis kaip 25cm?

Visa esmė ta, kad EPS blokeliai buvo sukurti kaip vientisa, uždara struktūra. Todėl šiuo atveju tereikia pasirinkti norimą blokelio storį.

Žinoma, jei statai iš paprastų blokelių ir šiltini EPS, tai bus skylės, smeigės ir t.t. Tačiau EPS blokelių pirminė paskirtis - vientisa, uždara struktūra.
Atsakyti