Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN

QUOTE(Hotbird @ 2012 04 25, 13:56)
Gal nesupyks skelbimo seimininkas, bet norejau pasidziaugti, kad jau 90 metais lietuviai mokejo statyti payvius namus  http://domo.plius.lt...-g-1530741.html

Primena mano pazistamo situacija. ~ 300kv.m ploto geoterminiu salciausia men apsildo uz el. mokedamas 300-400 lt. Galva guldo, kad sildymas tiek tekainuoja jam. Pakalbejes issiaiskinu, kad jis zidini pleskina pastoviai per salcius. O kadangi malkas jis veltui gauna, tai nemeluoja zmogus, kad sildymui (ir uz visa namo elektra) tiek teisleidzia biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas susiduret su dyzeliniais generatoriais elektrai? Cia turiu omeny, kaip laikina rezervini/alternatyvu elektros saltini esant el.energijos tiekimo pertrukiui (namo sildymas bus tik elektra). Kazkas panasaus:

http://www.asuva.lt/...php?id=3&lng=lt

Siuo metu architekte dar "piesia" projekta, tad mastau, kur generatoriu ikisti garazo zonoje (garazas slietas prie namo) bei ar yra kokie spec.reikalavimai (sudegintu duju ismetimo kanalas i lauka, ar pan.)?..
Atsakyti
Tai ne pasyvus, o greičiau saulės architektūros namas. Kai kurios namo statybos idėjos ir pati prezentacijos idėja man tikrai patiko.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 05 04, 09:20)
Tai ne pasyvus, o greičiau

Prieštaringai atrodo mintys, kad akumuliuoja tik vidinės sienos, kad išorinės atitvaros niekam tikusios... Bet ši idėja labai dera su mintimi išorines atitvaras daryti minimaliai siauras, o nešalčiomis daryti vidines pertvaras.
Atsakyti
Taigi baigiau hidroizoliuot bei siltint pamatus is vidaus jai kam idomu rezultatas:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Na, grazus melyni pamatai thumbup.gif Matosi, jog statotes sau, taip skrupulingai, tvarkyngai nutepet, uzklijavot.
Musu geltoni smile.gif. Ir kvailino, kam vidini pamata sildem. Jums taip nenutiko?

QUOTE(*** @ 2012 05 04, 16:31)
Taigi baigiau hidroizoliuot bei siltint pamatus is vidaus jai kam idomu rezultatas:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ra$a: 04 gegužės 2012 - 17:14
QUOTE(Ra$a @ 2012 05 04, 17:02)
Na, grazus melyni pamatai  thumbup.gif Matosi, jog statotes sau, taip skrupulingai, tvarkyngai nutepet, uzklijavot. 
Musu geltoni smile.gif. Ir kvailino, kam vidini pamata sildem. Jums taip nenutiko?

Tagi, 2 grunto bituminio sluoksniai, 2 dysperbit. Apatine dalis dar su bitumine mastika nutepta. Xps styroform 300 putplascio vidiniam pamatui gavos 91m x 12flakonu ceresit ct84. Polistirolas po rostverko apacia i vidu islenda 10cm i isore 15cm. Yra visiskai be tarpu suklijuotas su vidiniu polistirolu, skylute kurnors surast manau sunkiai pavyktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 05 04, 17:19)
Tagi, 2 grunto bituminio sluoksniai, 2 dysperbit. Apatine dalis dar su bitumine mastika nutepta. Xps styroform 300 putplascio vidiniam pamatui gavos 91m x 12flakonu ceresit  ct84. Polistirolas po rostverko apacia i vidu islenda 10cm i isore 15cm. Yra visiskai be tarpu suklijuotas su vidiniu polistirolu, skylute kurnors surast manau sunkiai pavyktu smile.gif

taip ir palikt - labai grazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 05 04, 17:27)
taip ir palikt - labai grazu smile.gif

Jo gaila bus ir zvyru uzpilt.. biggrin.gif

PS cia man klausimas kyla. Ar cia normali praktika uzpilti pamatus zvyru iki virsaus? Zadu det ~300mm eps 100 i grindis, negi visa zvyro perebora reiks kast laukan po sumurijimo?

Pora patarimu.

Puse polistirolo pirkau ~1.2m ilgio lapais, likusia puse pirkau 2.3m, labai patiko man pastarieji. Praktiskai be siuliu varai smile.gif

Hidroizoliuokit polistirola esanti po rostverku (ty dali islindusia i sonus) vandens pagrindu pagaminta mastika ar gruntu. Kaikurie gamintojai sito neraso, mano pirktieji savi turi tirpiklio kuris griauzias kiaurai per polistirola.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 04 gegužės 2012 - 17:40
QUOTE(*** @ 2012 05 04, 19:36)

PS cia man klausimas kyla. Ar cia normali praktika uzpilti pamatus zvyru iki virsaus? Zadu det ~300mm eps 100 i grindis, negi visa zvyro perebora reiks kast laukan po sumurijimo?

Pora patarimu.

Puse polistirolo pirkau ~1.2m ilgio lapais, likusia puse pirkau 2.3m, labai patiko man pastarieji. Praktiskai be siuliu varai smile.gif

Hidroizoliuokit polistirola esanti po rostverku (ty dali islindusia i sonus) vandens pagrindu pagaminta mastika ar gruntu. Kaikurie gamintojai sito neraso, mano pirktieji savi turi tirpiklio kuris griauzias kiaurai per polistirola.

Ir kokia tokio pamato savikaina su apsiltinimu?
Patarimas, uzpilant zvyra, gerai paskaiciuokit iki kokio lygio uzpilineti zvyra, numatant, kad jis kazkiek trombuosis ir koks bus apsiltinimo sluoksnis. As pas save per langus ir duris turejau isvezti apie 50 kubu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 05 04, 15:36)

O toks lameriškas klausimas - kas trukdo dabar sudėti komunikacijas bei grindų apšildymą ir užbetonuoti? Ir nereiks vėliau tampyti žvyrą, betoną.
Atsakyti
QUOTE(Spray @ 2012 05 04, 19:22)
O toks lameriškas klausimas - kas trukdo dabar sudėti komunikacijas bei grindų apšildymą ir užbetonuoti? Ir nereiks vėliau tampyti žvyrą, betoną.

Priesingai nei daugumos nuomone butent sioi skilty, manau ir gerai sutankintas zvyras kazkiek sukris. Pas kaimyna sukrito 20cm, aisku gali but ten broko taciau realybe tokia kad namas stovi ant poliu o po apacia mazytis sluoksnis priemolio~50cm toliau dulkingas smelis, dar toliau durpe...

Taigi mastau suveziot kt savaite kanalizacijos stovus desimtinius. Juos uzpilt ~30cm zvyro su salyga kad sutrombavus liks maziau. Tada ispilt juodgrindes kokios nors zemesnes klases betona. Ant jo sakykim du po 15cm eps 100 ir jau ant jo sildomos grindys stiazke.

Kaip suprantu statybininkam uzpylus zvyra iki pamato virsaus tiesiog paprasciau dirbt, daugiau kazkokio poreikio nera, nebent tai kad viskas naturaliai susitankintu darbo eigoi. + galetu i vidu suket blokeliu paletes.
Atsakyti