Įkraunama...
Įkraunama...

Estija

Gal kas žinote, ar galima Taline kažkur palikti bagažą? Apie traukinių stotį masčiau, bet begūglindama vienoje vietoje radau parašyta, kad Talino traukinių stotyje nėra bagažo saugyklos. Gal žinote, ar tai tiesa?

4u.gif
Atsakyti
mes buvom autobusų stotyje palikę bagažą, tai ten tikrai yra 4u.gif o dėl traukinių stoties nežinau..
Atsakyti
QUOTE(liepaegle @ 2013 03 07, 16:31)
mes buvom autobusų stotyje palikę bagažą, tai ten tikrai yra  4u.gif o dėl traukinių stoties nežinau..


Ačiū. 4u.gif
Viešbutis atrašė, kad galės priimti bagažą pasaugoti. Tad problema išspręsta. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(liepaegle @ 2013 03 07, 16:31)
mes buvom autobusų stotyje palikę bagažą, tai ten tikrai yra  4u.gif o dėl traukinių stoties nežinau..


Talino autobusų stotyje tikrai yra. drinks_cheers.gif 3,50 eur. Kitur nežiūrėjau, neužkliuvo. Kadangi nereikėjo, tai ir nebeieškojau.

Autobusų stotis nuo senamiesčio koks 20 minučių - pusvalandis kelio pėsčiomis, per daug neskubant, pažiūrinėjant į žemėlapį. Kelias pakankamai aiškus.

Mes dvi naktis nakvojome Kullassepa Residence Labai gera vieta, prie pat Rotušės pastato. Švaru, šilta, jauku, patogu, visi reikalingi rakandai. Šeimininkai negalėjo priimti ankščiau numatyto laiko, bet sutiko pasaugoti bagažą. Viena iš moterų kalba lietuviškai. thumbup.gif

Dėl lankomų objektų kainų - kai kur jos nemažos. Bet norint tik pasivaikščioti, galima daug ką pamatyti ir nemokant pinigų. Jei domina tik senamiestis, vienos dienos jam - per akis. Jei domina nuodugnesnis miesto naršymas su muziejais, lankytinomis vietomis, 2-3 dienos minimum.

Noriu padėkoti užrodžiusioms laivų muziejų. Ėmėme pilną paketą su Ledlaužio lankymu ir Storosios Margaritos muziejumi. Ledlaužis įspūdžio nepadarė. Storojoje Margaritoje patiko kai kurių ekspozicijų pateikimas, taip pat Talino vaizdas nuo apžvalgos aikštelės.
Didžiausią įspūdį paliko Laivų muziejus. Ne tiek savo ekspozicijomis, kiek šiuolaikinėmis technologijomis. Keliaujantiems su mokyklinukais vaikais tikrai labai įdomu bus.

Iš Bastiono tunelių tikėjausi daugiau. Nors nesigailiu, kad ėjau.

Labai patiko vaikčiojimas sienomis. Buvome Town Walls netoli Virų bokštų. Ėjimas šia siena yra paprastesnis. Bet labiausiai patiko Nunna, Sauna ir Kuldjala bokštus jungianti siena. Prisilaipiojome, gėrėjomės puikiomis panoramomis.

Į bažnyčias nėjome. Apžiūrėjome tik Nevskio katedrą.

Apėjome daugumą panoraminių aikštelių. Tikrai gražu nuo visur.

Iš muziejų ėjome į fotografijos muziejų. Bet didelio įspūdžio nepaliko.

Marcipanų muziejus - paprasčiausia parduotuvė.

Labai gražu vakare. Prie kiekvienos kavinukės ar parduotuvėlės deginamos ugnelės, žvakelės, fakelai. Suteikia miestui jaukumo ir paslaptingumo.

Nesigailiu, kad važiavau žiemą. Juolab, kad ir oras fantastiškas pasitaikė. Slidu, bet senamiestyje gerai pabarstyta.
Atsakyti
Šį savaitgalį ketinam išvykti į Estiją. Teko girdėti, kad estai turi atidarę ledo keliu susisiekimą su Hiuma ir Sarema salomis bigsmile.gif . Gal kas esate išbandę? Lyg ir smalsu pabandyt, ir bijau šiek tiek ax.gif
čia daugiau info ledo kelias tarp Estijos salų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d.lineta: 26 kovo 2013 - 18:05
d.lineta, tai ar išbandėte ledą? bigsmile.gif įdomu
Atsakyti
Liepaegle, mums Saremo salos apartamentų šeimininkė primygtinai rašė nebandyt jo. Esą susidaro properšos, ledo storis labai nevienodas. Susidarius properšoms uždeda tokias lentas ant jų, tačiau niekas nėra garantuotas, kur jos susidarys kitąkart.
Pasitikėjom vietinių patarimais šįkart.
Beje, Saremo saloje rekomenduoju apsistot Arte appartments - jaukus butas su visa buit tech - indaplove, kavos aparatu (nebūtume lietuviai - kavos dar ir į vienkartinius prisipylėm kelionei atgal blush2.gif ) Taline super patiko vaikams Pirita top spa hotel. Jis toliau nuo centro, bet su baseinu,saunomis kaina įskaičiuota).
PATARIMAS. Jokiu būdu neviršykite greičio Estijoje - baudos itin griežtos. Beje, ir leidžiamų promilių skaičius, kaip mums sakė policininkai 0,0 blink.gif Kefyro prieš sėdant už vairo negalima gert biggrin.gif
Atsakyti
geri įspūdžiai smagu 4u.gif tai gal tikrai neverta ant ledo rizikuot, geriau šiltuoju sezonu laivu praplaukt smile.gif
Atsakyti
noriu paklausinet apie KGB muzieju, kokia tikimybe ji apziuret dviese? Turiu omeny, kad ko gero ne grupem eskursijos neveda?
Atsakyti

Kas planuojat keliauti po Estiją, prašom bukletų su lankytinų vietų aprašymais ir žemėlapiais, surinktais iš Vivatur parodų. Prašom atvykti pasiimti, čia Vilniuje.
Atsakyti
Gal teko būti Vormsi saloje ir galite pasidalinti įspūdžiais 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, norėjau keliaujančių merginų pasiteirauti, kur galima apsistoti Taline porai naktų. Vykstame į komandiruotę - norisi, kad ir kaina maža būtų, bet ir tarakonai po kambarį nelakstytų. Labai svarbu ir vonia bei fenas joje blush2.gif Gali būti ir ne pačiame centre. Svarbu, kad būtų švaru(na dar pusryčiai padorūs) Visko prisakiau... bet gal kas pagelbės g.gif
Atsakyti