Įkraunama...
Įkraunama...

Policistukes

Sveikutės, mergaitės 4u.gif
Turiu ir aš policitines, bet aš su klausimu tokiu. Bet pirma gal trumpa istorija...
Prieš 11 metų man darė LP, nes nebūdavo mm. Ir... policistinės, kiaušintakių abiejų nepratekamumas, saaugos, cistos.... Tik IVF, arba stebuklas norint susilaukt leliuko. Dėl finansų nuleidom rankas ir palikom viską likimui. MM sulaukdavau kokius 2 - 3 kartus per metus ir nesukau galvos. Nu yra kaip yra, ir aš bejėgė ką nors keisti, nes viskas remiasi į pinigėlius.
Bet prieš metus laiko man mm atsirado kaip laikrodukas, ciklas trukdavo 34d. Bet tikrai nieko ir negalvojau, tik džiaugiaus mm, džiaugiaus tais skausmais pilvo (nes visad sakydavau MB, kad noriu sirgt normaliai kaip ir visos, noriu pajust tuos skausmus biggrin.gif ). Del policistinių turiu prisižiūrėti svorį ir labai kovoju su plaukuotumu, Nors čia jaučiuosi bejėgė verysad.gif
Tai va, atsirado man tos mm, ir birželio mėn aš jų nebesulaukiau. Šiaip idomumo dėlei pasidariau NT ir ten pamačiau tai ko net nesvajojau pamatyti wub.gif HCG patvirtino, ginė patvirtino ir buvau pati laimingiausia wub.gif Bet, įvyko kas įvyko ir kas, persileidau.
Po P lankiausi pas ginę, einu privačiai, darėm zarazų tyrimus , bet nieko nerado. Sako viskas idealiai susitvarkę, tik likusios policistinės, ir neaišku kuris kiaušintakis atsikišęs. Ir ji man neskiria nei jokių vaistų, nei dar ko. Buvau nuėjusi prieš O, tai folikulai auga, ir ovuliacija vyksta. Bet kai nuėjau po savo įtarimų, kad jau buvo O kad pažiūrėtų per echo ar tikrai ji buvo, kaip tie folikulai, ji manęs nepriėmė ir nežiūrėjo unsure.gif
Dabar galvoju gal kokį Dufą reikia gert po O, ar dar kokius vaistus? Nu nieko aš iš jos nesulaukiau dėl tų PKS. Sakė mylėtis ir užkibs doh.gif unsure.gif Tikiu kad užkibs, bet gal reikia kokios pagalbos?
Pavasarį planuojam į Klaipėdą pas S važiuoti, bet iki pavasario gal pačiai išeitų nestuke.gif blush2.gif
Atsakyti
As irgi turiu viena klausimuka.
Ar tos, kurios turite PKS, ar naturaliai bandote pastoti, ar stimuliuojates? Kiek jums gydytojai duoda procentu, kad naturaliai pavyks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pink peony @ 2012 09 10, 20:32)
As irgi turiu viena klausimuka.
Ar tos, kurios turite PKS, ar naturaliai bandote pastoti, ar stimuliuojates? Kiek jums gydytojai duoda procentu, kad naturaliai pavyks? g.gif

Jei O nevyksta naturaliai, tai apytiksliai 0 procentu.
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2012 09 11, 07:36)
Jei O nevyksta naturaliai, tai apytiksliai 0 procentu.

Bet iš tikrųjų keista, kad anksčiau man dvi gydytojos sakė, kad yra policistinės k. ir kai klausiau apie pastojimą, tai sakė, kad galėsiu... g.gif Deja, dabar laukiu savo ciklo pradžios ir atliksiu tyrimus, tada bus viskas aiškiau.... Gal anksčiau galėjo perspėti, aš tiesiog labai neėmiau į galvą, esu turėjusi cistų, tai tos policistinės man asocijavosi su cistomis ar kažkas pan. Domėtis pradėjau, kai pasidarė kiek sunkiau su pastojimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedramintė @ 2012 09 10, 22:45)
Bet  iš tikrųjų keista, kad anksčiau man dvi gydytojos sakė, kad yra policistinės k. ir kai klausiau apie pastojimą, tai sakė, kad galėsiu...  g.gif  Deja, dabar laukiu savo ciklo pradžios ir atliksiu tyrimus, tada bus viskas aiškiau....  Gal anksčiau galėjo perspėti, aš tiesiog labai neėmiau į galvą, esu turėjusi cistų, tai tos policistinės man asocijavosi su cistomis ar kažkas pan. Domėtis pradėjau, kai pasidarė kiek sunkiau su pastojimu  g.gif

Kitos net ir turedamos PKS nesusiduria su sunkumais, jei O vyksta naturaliai.
Atsakyti
Sveikos panelės 4u.gif

Aš taip pat daug metų turiu PKS.. anksčiau gėriau KT, gydytojai sakė kai norėsiu pastot jie padės, tai aš ir galvos nesukau.. Tikriausiai kaip ir dauguma jūsų be paliovos turiu kovoti su svoriu ir tai velniškai stipriais plaukais visur bei nuotaikų kaita... Jau daugiau nei 1,5metų negeriu KT. Beveik tiek pat laiko bandau pastot. Be abejo, nepavyko smile.gif Penktadienį pirmą kartą buvau pas S Klaipėdoje. Aišku, standartiškai, reiks padaryt MB spermogramą, paskui mano hormonų tyrimai per pirmas 5 ciklo dienas.. IR dar po ateinančių mmm pasidaryt gimdos nuotrauką... Kitos likimo draugės man pataria prašyt daktarės iš karto daryt ir lap. Bet gal S būtų pati pasiūliusi? O gal man reiktų jai paskambinti ir paklausti? GN Klaipėdoje daro be narkozės, aš bijau sad.gif Gal tikrai geriau iš karto imti lap ir nereiks du kartus gultis ant to stalo..?

Ar esate kuri susidūrusi su tuo..? Prašau pagalbos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ewwute24 @ 2012 09 11, 09:08)
Gal tikrai geriau iš karto imti lap ir nereiks du kartus gultis ant to stalo..?

Ar esate kuri susidūrusi su tuo..? Prašau pagalbos  4u.gif

As uz laparaskopija - padarys kiausidziu drilinga is karto, gal prades nataliai vykti O ir pastosi be jokiu vaistu 4u.gif arba bent jau kiausides reaguos i mazesnius vaistu kiekius.
Butent su laparaskopija esu susidurusi ir pastojusi naturaliai po jos 2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 09 11, 09:16)
As uz laparaskopija - padarys kiausidziu drilinga is karto, gal prades nataliai vykti O ir pastosi be jokiu vaistu  4u.gif arba bent jau kiausides reaguos i mazesnius vaistu kiekius.

As irgi visom keturiom uz lap drinks_cheers.gif. Nors man net ir po jos O naturaliai nevyko, bet uzteko daaaaug mazesniu doziu vaistu ir labai greitai pavyko pastot. Manau S tau jos tikrai nesiulys, netgi bandys atkalbeti.
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 09 11, 09:16)
As uz laparaskopija - padarys kiausidziu drilinga is karto, gal prades nataliai vykti O ir pastosi be jokiu vaistu  4u.gif arba bent jau kiausides reaguos i mazesnius vaistu kiekius.

O ką nors prieš lap turėjai? Kokių procedūrų, vaistų, tyrimų? Gal aš per anksti jos noriu?
Papildyta:
QUOTE(Ramune! @ 2012 09 11, 09:22)
As irgi visom keturiom uz lap  drinks_cheers.gif. Nors man net ir po jos O naturaliai nevyko, bet uzteko daaaaug mazesniu doziu vaistu ir labai greitai pavyko pastot. Manau S tau jos tikrai nesiulys, netgi bandys atkalbeti.

Ramune, kodėl? Lankaisi pas S? Kodėl ji turėtų bandyti atkalbėti?
Atsakyti
QUOTE(ewwute24 @ 2012 09 11, 09:24)
O ką nors prieš lap turėjai? Kokių procedūrų, vaistų, tyrimų? Gal aš per anksti jos noriu?
Papildyta:

Ramune, kodėl? Lankaisi pas S? Kodėl ji turėtų bandyti atkalbėti?

Manau 1,5 m nera toks labai trumpas laiko tarpas, kad butu per anksti. Man irgi gine pirmiau siule stimuliacijas. Pries lap jas turejau 4, bet tik veltui sukisti pinigai. Tad ir tau patarciau pataupyti. Po lap mes iskart vel stimuliavom ir 3 ciklas buvo sekmingas. Tik deja, ivyko persileidimas. Po jo pirmasis stimuliuotas ciklas vel laimingas smile.gif. Visus nuopelnus skiriu laparoskopijai, nes pries ja daugiau nei metus nepavyko pastoti.

As lankausi pas kita gine, nes man Klaipeda labai toli, bet dauguma merginu is Ovuliacijos stimuliacijos temutes lankosi pas S ir nei vienai sios operacijos ji pati nesiule. Isvis apie tai labai skirtingos nuomones yra. Vieni bijo komplikaciju, kiti dar kazko. Bet man akivaizdziai padejo. Ir ne tik man, daugumai merginu.
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2012 09 11, 09:34)
Manau 1,5 m nera toks labai trumpas laiko tarpas, kad butu per anksti...

Ačiū tau 4u.gif Reiks gal užvažiuoti į klinikas ir pasiklabėti su daktare dar kartą..
Atsakyti
QUOTE(ewwute24 @ 2012 09 11, 10:07)
Ačiū tau 4u.gif  Reiks gal užvažiuoti į klinikas ir pasiklabėti su daktare dar kartą..

Pabandyk, o jei neikalbesi, tai bent ilgai neuzsizaisk su stimuliacijomis 4u.gif o gal tau tos lap nei neprireiks mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti