Sveikos,
QUOTE(Laukinė prerija @ 2012 08 12, 15:06)
Sveikos, man 23 m., apie savo PKS žinau porą metų. Viskas prasidėjo nuo didelių skausmų dešinėje kirkšnyje. Pirmais metais PKS buvo dešinėj kiaušidėj. kairė sveika.
Po šio apsilankymo pas ginę, PKS jau ir kairėj kiaušidėj.
Dešinėj yra didesnės cistos. Ginė sako, kad dešinė labiau dirbanti nei kairė, taip pat dydžiu smarkiai didesnė nei kairė.
Išoriniai požymiai - aknė. Svoris normalus, ciklai vyksta, tik pasislenka mėnesinių pirma diena per vieną dieną.
Klausė, kada planuoju vaikus ar jaučiu ovoliuciją? Man atrodo, kad nejaučiu.
Davė suprasti, kad be KT nėra gydymo. Pradėjau galvoti apie ateitį, apie vaikus ir galvoju ar ateityje nebus dar blogesnė situacija?
gal keisti ginę. ?
Taip, be KT kito gydymo turbut ir nera, jei neplanuoji vaikuciu. Bet tai nereiskia, kad tau nevyksta ovuliacija, jei tu jos nejauti
As net stimuliuojant niekada nejauciu O. Jei tavo ciklai reguliarus, tai tavo vietoje as 7 DPO pasidaryciau PRG tyrima. Jis ir parodys ar vyksta O, ar ne.
QUOTE(Giedramintė @ 2012 08 12, 22:33)
Sveikos, skaitinėjau, skaitinėjau ir nusprendžiau pati prisijungti ir pasisakyti. Labai įkvėpė Ramunė!. Vaikelį planuoju beveik pusantrų metų, bet, deja, nieko...
Daugiau laukti negaliu
Prieš pusantrų metų harmoninių gydymo metu išnyko didžiulė cista, apsidžiaugiau, bet...beveik jau metai turiu miomiukę, kuri auga, prieš kelis mėnesius buvo 2 cm. Kitą savaitę eisiu pas gydytoją eilinei apžiūrai ir jau reikės atlikinėti rimtesnius tyrimus dėl ko taip ilgai nepastoju (metai bėga, man jau 30), gal dėl tos miomos, gal visgi yra kokia įtaka. žODŽIU, LIGELIŲ DAUG....
iR DAR - Kiekviena gydytoja, kai tik nueidavau, vis echo apžiūrinėdama sakydavo - POLICISTINĖS KIAUŠIDĖS
taip įrašyta ir mano kortelėje.. Be to, jos skirtingų dydžių. Esu truputį susipainiojusi visoje informacijoje, bet ar tik pažiūrėję echo, jau gali nustatyti policistinių kiaušidžių sindromą? O gal tai du skirtingi dalykai - policistinės kiaušidės ir policistinių kiaušidžių sindromas? Žinoma, gydytoja kitą savaitę sulauks daug klausimų
Bet ir iš Jūsų labai tikiuosi kokių žinių, patarimų. Ramunės įkvėpta imsiuosi darbų, kad išsipildytų mano svajonė...
Jau ir taip per ilgai laukiau
Man uzteko ir echo vaizdo, nes mano kiausides ypatingai policistiskos, bet visa tai irrode ir hormonu tyrimai. Manau tau juos taip pat reiketu pasidaryti. Jei neklystu, ta parodo LH ir FSH santykis. PKS ir policistines kiausides yra skirtingos ligos. Tad manau po hormonu tyrimu viskas paaisketu.
Patariu apsilankyti ne tik pas ginekologe, bet ir pas endokrinologa. Visa tai labai susije ir galbut gines net neprireiks. Deja mano siutuacija buvo sudetingesne ir endokrinologe buvo bejege, bet nors padare kruva hormonu tyrimu. Tad i VK jau ejau su tikslia diagnoze.
As pati isistikinau, kad anksciau ar veliau su PKS yra pastojama. Bet taip pat zinau, kaip yra sunku to laiko islaukti. Ir finansiskai tiesiog nepakeliama situacija...Bet toms, kurios kovos iki galo, butinai bus atlyginta