Įkraunama...
Įkraunama...

Graikija - Atėnai, Santorini...

Šiuo metu esu Atėnuose - atostogos dar nesibaigė. Turiu truputėlį laisvo laiko ir manau, kad turiu pasidalinti su Jumis šios kelionės įspūdžiais.
Po truputį pildoma karštais įspūdžiais čia Kelionės po Graikiją foto
Taigi, apie viską iš pradžių. Turiu dukrą studentę, kuri niekaip neišbūna Lietuvoje ilgiau nei pusės metų. Kadangi šiuo metu ji atlieka praktiką Atėnuose, tai nutariau ją aplankyti.
Skridau į Atėnus iš Vilniaus per Kijevą - buvo pigiausia. Bilietas į abi puses kainavo 540 Lt.
Bagažą Vilniuje svėrė - į rankinį galima tik 5 kg, į bagažą - 23 kg. Teko truputį pergrupuoti daiktus. Su savimi turėjau nedidelį lagaminėlį, fotoaparatą ir rankinę. Kaip ir niekam neužkliuvo, kad turiu gan nemažai daiktų. Kompiuterį taip pat galima vežtis atskirai. Na - ne Ryanairas wink.gif
Lėktuvas iš Vilniaus truputį vėlavo ir laukiant tranzitinio patikrinimo Kijeve išgirdau, kad skelbia laipinimo į Atėnus pabaigą. Bet viskas buvo gerai, kol nenuskridu į Atėnus. Pasirodo bagažui pasisekė prasčiau ir jis nespėjo. Buvome tokios trys nelaimėlės be bagažo. Visa laimė, kad keletą rūbelių buvau įsimetusi į rankinį bagažą. Svarbu keliaujant su persėdimu turėti pagrindinius reikmenis su savimi. Atėnai pasitiko 25 laipsnių karščiu. Įvertinant tai, kad Vilniuje ryte buvo minus 4 laipsniai - pokytis akivaizdus. Iš oro uosto į miestą galima važiuoti , metro (kaina atrodo 8 EUR) arba autobusu - kaina 5 EUR. Studentams kainos per pus mažesnės.
Gyvename kokios 5 min kelio nuo parlamento ir Sintagmos aikštės - pagrindinės, kurioje vyksta mitingai, riaušės ir panašūs dalykai. Išėjome truputį pasivaikščioti. Vyksta kažkoks mitingas. Prieš porą dienų šioje aikštje nusišovė žmogus.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žmonių gatvėse daug, oras nuostabus. Traukiame link Akropolio. Pakeliui

user posted image

Kadangi šiandien jis jau uždarytas, tai nutariame užlipti ant gretimos kalvos

user posted image

Temsta. Pasivaikščiojame po senamiestį ir pamažu traukiame namo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 12 balandžio 2012 - 12:23
Grazios nuotraukos, laukiu tesinio. Bus daugiau nuotrauku is Santorinio?
Atsakyti
Isirasau i gerbejus, nes jau ne uz kalnu automobiliu vyksime i kelione po Graikija.
Atsakyti
QUOTE(Justina1 @ 2012 04 12, 17:53)
Grazios nuotraukos, laukiu tesinio. Bus daugiau nuotrauku is Santorinio?

Nuotraukų dar tikrai bus smile.gif

QUOTE(almaklp @ 2012 04 12, 20:11)
Isirasau i gerbejus, nes jau ne uz kalnu automobiliu vyksime i kelione po Graikija.

Džiaugiuosi kartu su Jumis - turėsite puikias atostogas
Atsakyti
Kaip gerai - reportažas iš šilto krašto, kol pas mus dar šiluma neįsibėgėjo. mirksiukas.gif

Ir ne taip baisu tuose Atėnuose, kaip pas mus paišo, tiesa? biggrin.gif
Atsakyti
Isimeciau i favoritus ir laukiu tesinio bigsmile.gif
Atsakyti
Ačiū merginos smile.gif Atėnuose tikrai nėra baisu. Būna tokių atvejų, kai nevažiuoja joks transportas mieste, arba šią savaitę vieną dieną neplaukė jolie laivai, keltai ir t.t. Per tą laiką, kol mano dukra čia - buvo visko ir riaušių, kai viskas aplink dužo, degė ir mitingų ir visokių dalykų. Gavo ji ir ašarinių dujų paragauti, nes labai rūpėjo viską pamatyti iš arti, o be to gyvena visai šalia parlamento smile.gif
Taigi, tęsiu toliau.
Antroji diena skirta Atėnams. Kažkokių didelių planų nekuriame - tiesiog lengvas pasivaikščiojimas. Pirmiausia važiuojame į vaisių ir daržovių turgų, pasipildyti maisto atsargų. Turguas prekeiviai abai draugiški, bendraujantys ir labai nori fotografuotis biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Net susipeša dėl teisės pozuoti biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Prisiperkame maišus vaisių, visokių žolių. Kai kurių net nežinome kaip vartoti - kažkokios labai panašios į pienes ir kitokias piktžoles. Na, bet viskas buvo laabai skanu.
Apelsinai 50-60 eurocentų, braškės - 2,5 - 4 eurai. Apelsinai skanūs nerealiai, braškės ne tokios skanios. Grįžtame, pasigaminame žolinius pietus ir einame aplankyti Akropolio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 13 balandžio 2012 - 09:41
Jungiuosi thumbup.gif Jūsų nuotraukos - fantastiškos wub.gif
Atsakyti
Labai ačiū 4u.gif

Bilietas į Akropolį 12 eurų, studentams - nemokamai.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Čia moteriškė pozavo vyrui, tai nesusilaikiau ir aš jos į kadrą nepaėmusi biggrin.gif

user posted image

Antroji diena dar nesibaigė, bet jau turiu lėkti - laukia nauji įspūdžiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 13 balandžio 2012 - 09:44
Ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais, nuotraukos tikrai fantastiškos drinks_cheers.gif

Atsakyti
Mano svajoniu Graikija wub.gif labai grazios nuotraukos, traukiu i favoritus ir nekantriai laukiu tesinio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Semigallia @ 2012 04 15, 20:36)
Ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais, nuotraukos tikrai fantastiškos  drinks_cheers.gif

QUOTE(Thea! @ 2012 04 16, 13:27)
Mano svajoniu Graikija wub.gif  labai grazios nuotraukos, traukiu i favoritus ir nekantriai laukiu tesinio bigsmile.gif

Ačiū smile.gif
Tęsinys po poros dienų. Šiuo metu sėdžiu Kijeve oro uoste ir laukiu skrydžio į Vilnių. Beje, planuojančios skristi per Kijevą, įvertinkit tai, kad skrendant į Atėnus labai trumpas laikas persėdimui ir bagažas dažniausiai nespėja atskristi kartu. Man pasirodo labai pasisekė, nes bagažą gavau jau kitos dienos vakarą (gal dėl to, kad buvau Atėnuose). Dabar skrendu atgal su žmonėmis, kurie atskrido pirmadienį, o bagažą gavo tik ketvirtadienį (jie buvo Patroje). Būtinai imkit rankinį bagažą ir įsidėkit ten reikalingiausius reikmenis.
Laikas pralėkė kaip akimirka, nors iš kitos pusės atrodo, kad buvau labai ilgai. Gal dėl to, kad daug aplankyta, daug pamatyta. Aišku, norėtųsi kur kas daugiau pamatyti, bet viena smulkmenėlė - viskas labai brangu sad.gif
Atsakyti