Įkraunama...
Įkraunama...

Vištos ir viščiukai

Užjaučiu, bet gerai padarėt, kad grąžinot. Gal prieš metus panašią situaciją "Ūkininko patarėjas" gvildeno, tik ten pirkėjai žioplesni buvo ir nieko nelaimėjo. Senai netikiu turgais ir jų paukščiais. Esu pirmakart ir aš panašiai nusipirkus, tik man įkišo nusividuriavusius, išgaišo pusė. Ir dar iš žinomo ūkininko pirkom, matyt, visokias atliekas į turgų veža. Geriau užsisakyti paukštyne.
O dėl pešimo, tai jeigu visus vienu metu išpjauti, tai kiek laiko užims mėsos sudorojimas doh.gif Man 6 viščiokai ar 4 kalakutai vakaro norma. Taigi išvalyti, išpjaustyti, suvynioti, sumalti. Ir tai iki pusiaunakčio terliojuos.
Rusniukai, o fazanai dėl grožio ar egzotiškam kepsniui?
Atsakyti
pradžioj dvejojau, galvojau draskys akis, įrodinės, kad blogai šėriau ar dar ką nors, bet iš pardavėjo reakcijos supratau, kad buvom 100proc. apgauti. jis net kišo daugiau pinigų nei mokėjom, kad tik greičiau nutilčiau tam turguj doh.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 29, 22:48)
O dėl pešimo, tai jeigu visus vienu metu išpjauti, tai kiek laiko užims mėsos sudorojimas doh.gif  Man 6 viščiokai ar 4 kalakutai vakaro norma. Taigi išvalyti, išpjaustyti, suvynioti, sumalti. Ir tai iki pusiaunakčio terliojuos.


juos sutvarko, išvalo. na, mano močiutė broilerių niekad nemaldavo, tiesiog šaldydavo cielus, tai aš apie malimą ir pjaustinėjimą nė neturėjau minčių. atšildai, supjaustai, marinuoji...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 30 birželio 2013 - 00:01
Aš iš karto sutvarkau pagal paskirtį. Mažesnius riebesnius palieku cielus kepti orkaitėje, o kitus mėsinėju. Jei viščiokas kokių 3 kg. tai viso juk per kartą nesuvalgom. Išpjaustau krūtinėles, mūsų šeimai nuo vieno viščiuko pietums užtenka. Šlauneles nupjaunu su puse stuburo, irgi po 2 į maišelį. Sparnus dedu atskirai, jie gerai ant žarijų pasikepti. Po 2 nugarokaulius su kaklais sudedu į maišelius, būna sriubai. O kalakutų tai šlauneles ir blauzdeles malu į faršą, jį šaldau porcijomis. Grūtinėles irgi padalinu porcijomis. Sparnus kepimui žiemos savaitgaliams orkaitėje.Kalakuto visą nugarokaulį palieku perpus perkirtus, iš bėdos sriuba. Krūtinkaulius iš karto suverdu, nuimu mėsą, sumalu ir nedideliais indeliais užšaldau blynų ar čeburekų įdarams. Tai va, kai prireikia mėsos, nereikia nei malti, nei mėsinėti, imi reikalingą ir gamini, taip mažiau terlionės.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 29, 22:48)

O dėl pešimo, tai jeigu visus vienu metu išpjauti, tai kiek laiko užims mėsos sudorojimas doh.gif  Man 6 viščiokai ar 4 kalakutai vakaro norma. Taigi išvalyti, išpjaustyti, suvynioti, sumalti. Ir tai iki pusiaunakčio terliojuos.
Rusniukai, o fazanai dėl grožio ar egzotiškam kepsniui?


Na pradėjom visgi tų 50-ties vištų pjovimą. Nepjaunam mes iš karto visų, vakar 7 sutvarkėm, vienam kartui sočiai, o kadangi buvo pažadėti saviems ir atrimiesiems, tai ir sudoroti nereikėjo, cielas į maišiukus ir į trasą biggrin.gif .
Bet visgi nusprendžiau kad pernai geresnė veislė buvo pakliuvusi, nors iš to pačio paukštyno, pernai per tą patį laiką tokiu pačiu šėrimu buvo virš 3 kg, šiemet visgi apie 2,5, ir forma ne tokia skerdienos g.gif

O fazaniukai atsirado netikėtai. lotuliukas.gif . Pamatėm kad mūsų vištytė visgi labai nori perėti, o savų tų mažylių nenorėjom. Prisiminiau kad turiu vizitkę paukštininko, kur turi gražių veislių. Pasiskambinau, sakau tokia situacija noriu kiaušinių. Sako kad mūsų vištos jau suleistos visos kartu, kiek mums reikėjo išsiperinom, dabar bus mišrūniukai. Sako fazanų galiu pasiūlyt. Aš iš karto klausiu ką aš su jais darysiu lotuliukas.gif . Sako mėsa karališka, prieš kalėdas brangi, dar ačiū pasakysi biggrin.gif . Nu jooo galvoju, o paskui susigundžiau, nes visai gražus paukštis (tik kad neišskristų, tfu, tfu, tfu), gražiai gieda, žiemą lauke galima laikyt, taigi taip ir gavosi. O bus dėl grožio ar kepsnio bus matyt, tegu tik užauga 4u.gif . Dabar tokie kasdien vis raibesni darosi, kojos ilgėja, įdomūs paukščiukai smile.gif
Atsakyti
Vat vakar ir nesusigundėme broileriais,trejų savaičių,iš Raguvos mergaitė pardavinėjo.Kažką sumalė,kad maitino ne tokiu kombikormu,už tai tokie nedideli.Aš tai jau vos nesusigundžiau,nes šildyti jau nereiktų.Bet mb sustabdė,labai jau nedideli pagal amžių. g.gif Kažkas ne taip. g.gif Ta mergaitė sakė,kad broileris turi užaugti per 35 dienas?Ar tiesa?Mes vis kažkaip galvojom,kad per 56 dienas.Bent jau ankščiau taip rašė. g.gif g.gif
Atsakyti
Žiūrint kokio svorio tas broileris. Girdėjau, kad paukštynuose augina apie mėnesį, užauga iki 1,5 kg, atset daugiau neapsimoka. Bet ten vien kombinuotieji pašarai, vienadieniams prideginami snapai, kad nė grūdas neiškristų lesant ir dieną naktį šviečiama, kad kuo daugiau lestų. Mažu dar kokių anabolinių steroidų primaišoma, kad raumenys augtų. Taigi mėsą palyginkit , savo auginto ir parduotuvinę. Namuose gi auginam 2-3 mėn, užauga iki 3 kg, bet mėsa visai kitokia.
Atsakyti
Sveikos, vištyčių ir ne tik smile.gif mylėtojos, pasiskaičiau temukę, žiuriu tie broileriai dvesia kaip pasiutę, mums siūlė jų 3 savaičių , tipo būna išpardavimai paukštynuose kažkokių nustumtų nuo lovio smile.gif broilerių, labai pigiai, bet iš kart įspėjo, kad pvz iš 100 kokie 20 nudvesia, tai nerizikavom pirkti, baisu kad ligų neužneštų, nes auginam ir veislinių paukštukų smile.gif. Paukštynai tai patalpas aišku dezinfekuojasi ir moka tą padaryti, o čia kai įsimestų kokia kvaraba tai bus liūdna. Bet gal atsilieps kokia matytė tokius viščiukus pirkusi ir auginusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 liepos 2013 - 09:16
Sveikos, merginos. Turim kaime vištaičių, kurios dedažalsvus kiaušinius. Ale, jau senokos vištelės, tai norėtume naujų nusipirkti. Bandėm perinti iš tų kiaušinių, tačiau nesirito nei vienas. Gal kad gaidys paprastas?
Papasakokit, gal kuri nors auginat? Gal žinot, kur įsigyt kelias? Labai jau man mieli tie kiaušinukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 07 02, 09:01)
Sveikos, vištyčių ir ne tik smile.gif mylėtojos, pasiskaičiau temukę, žiuriu tie broileriai dvesia kaip pasiutę, mums siūlė jų 3 savaičių , tipo būna išpardavimai paukštynuose kažkokių nustumtų nuo lovio smile.gif broilerių, labai pigiai, bet iš kart įspėjo, kad pvz iš  100 kokie 20 nudvesia, tai nerizikavom pirkti, baisu kad ligų neužneštų, nes auginam ir veislinių paukštukų smile.gif. Paukštynai tai patalpas aišku dezinfekuojasi ir moka tą padaryti, o čia kai įsimestų kokia kvaraba tai bus liūdna. Bet gal atsilieps kokia matytė tokius viščiukus pirkusi ir auginusi?

Nepirkit. Pernai brolis džaugėsi pigiai nusipirkęs biggrin.gif Nieko jie ir toliau neaugo, snaudė ir snaudė. Tiesiog truputį palesa ir vėl snaudžia sutūpę, kai kiti vaikšto, lesioja žolę.
Geriausia pirkti iš paukštyno vienadienius, šildyti ir šerti kokybiškais pašarais. Man antri metai iš 20 nė vienas nekrito. Jei nugaišta, taigi pirmą dieną paprastai, būna skrandukas neišsivystęs ar kažkoks kitas apsigimimas. O šiaip tai pirmas 10 dienų šiluma, šviesa, švarus vanduo, pašaras ir viskas OK. Kai apauga plunksnom petukai, galima atpratinti nuo šildymo.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 07 02, 13:23)
Sveikos, merginos. Turim kaime vištaičių, kurios dedažalsvus kiaušinius. Ale, jau senokos vištelės, tai norėtume naujų nusipirkti. Bandėm perinti iš tų kiaušinių, tačiau nesirito nei vienas. Gal kad gaidys paprastas?
Papasakokit, gal kuri nors auginat? Gal žinot, kur įsigyt kelias? Labai jau man mieli tie kiaušinukai smile.gif

araukanai deda žalius kiaušinukus, gal tokių ir turėjote o gal ir kokie mišrūnai tokius deda,
Ačiū "iš kaimo" ir aš taip manau kad nieko gero iš jų, nors giria, kad po 1 mėnesio jau galima pjauti juos drąsiai, geriau susilaikysiu nuo tokio pirkinio o už tuos pinigėlius nusipirksiu keletą mėsinių ančiukų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 liepos 2013 - 14:21
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 02, 13:26)
Geriausia pirkti iš paukštyno vienadienius, šildyti ir šerti kokybiškais pašarais. Man antri metai iš 20 nė vienas nekrito. Jei nugaišta, taigi pirmą dieną paprastai, būna skrandukas neišsivystęs ar kažkoks kitas apsigimimas. O šiaip tai pirmas 10 dienų šiluma, šviesa, švarus vanduo, pašaras ir viskas OK. Kai apauga plunksnom petukai, galima atpratinti nuo šildymo.


Pritariu ir aš, pas mus irgi jau kelinti metai nei vienas nepadvesia, bet va pernai aptūrėjom nuostolį jau su dideliais, net 3 suaugusius teko šunims padalinti, tai tikrai gaila buvo. Niekap nepamenu kas buvo pirmam, bet antrasis tai užstrigo tarp rakandų garažiuke kur gyveno, pasigedom po pusdienio kad nėra (nes jau nedaug buvo likę), paskui radom nugaišusę, apsidraskiusiais šonais, o trečiasis gaidukas tai taip staigiai tik surėkė ir aukštielninkas nusispardė, paskui visas snukutis ištino, net pamėlo, tai nusprendėm ar nebus kokia širšala įkandus. O tokie visi jau vos ne 4 kg buvo, tai tikrai gaila.
Atsakyti
6 sav. broileriukai nuo 2kg iki 3kg su virsum,nes svarstykles nerodo daugiau biggrin.gif
Ryja,tikra ta zodzio prasme,zole,bulves virtas su maltais kvieciais,bet skaniausia kombikorma biggrin.gif Kvieciu grudu nesuvirskina,viskas isvaziuoja laukan.
Suvalgom mesyte is saldytuvo ir jau pradesim mazint skaiciu[11vnt tik auga is 12]
Atsakyti