Įkraunama...
Įkraunama...

Vištos ir viščiukai

Tai jūs vaikai,aš sena karvė sugebėjau nugalabyti ančiukus. doh.gif Nusipirkome ančiukų(čia prieš kelioliką metų),pripylėme su vaikais vaikišką vonelę vandens ir nuėjome valgyti.Palikome plaukioti ančiukus.Kol pavalgėme,mūsų ančiukai pavargo,kadangi iš vonelės nesugebėjo išlipti,visi iki vieno nuskendo.Iš kitų ančiukų,vieną mažoji sugebėjo priverti tarp durų.Bet paskui,kai išaugo antys,jos įprato,nebe išlipti iš kūdros.Maistą padėdavau ant kranto ir miegoti jos jau negrįždavo.Rudenį,teko eiti iš kaimyno skolintis tinklo,kad išgaudytume.Net elektra nepadėjo.MB bandė įmesti laidą į vandenį,nei velnio.Bijojome,kad rudenį neišskristų į pietus su laukinėmis antimis. biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Nu, negaliu, laidą į vandenį lotuliukas.gif Tai gal žuvies vietoj antienos turėjot? Bet negi joms kojų nesutraukė?
Šiandien sugalvojau kalakutams įmesti dilgėlių. Pamačiau šiltnamy išaugusią tokią riebią, nuskyniau, įmečiau. Jie supuolę lesa ir kojas išsidilgino, gi niegad taip nebuvo. Kratė tas kojas, su snapais kasėsi. Matyt, dilgėlės iš šiltnamio aštresnės nei iš kiemo.O snapų neišsidilgina g.gif
Atsakyti
O mano 4 sav. broileriai viduriuoja.Gal ka patartumet?
Atsakyti
Aš tai iš anksto apsirūpinu antibiotikais, tiksliau net ne antibiotikai ten, bet jiems reikia recepto. Be jo neparduos turbūt. Reikia kokio pažįstamo veterinaro prašyti, kad išrašytų. Tingiu eiti į kiemą, ryt pavadinimą pažiūrėsiu. Dedasi į vandenį 4 dienas. O iš liaudiškų priemonių, tai veršiukams duodavo ąžuolo žievės nuoviro g.gif ar dilgėlių plikalo. Man veterinaras sakė, kad reikia vaistų, nes gali būti salmoneliozė. Šiaip kartais nuo karščio viduriuoja, bet paprastai keli iš būrio.
Atsakyti
Tai vat ,kad ne visi,is 10,keli normaliai daro.Ir pora dienu pries karsti 'pasileido'
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 20, 21:51)
Aš tai iš anksto apsirūpinu antibiotikais, tiksliau net ne antibiotikai ten, bet jiems reikia recepto. Be jo neparduos turbūt. Reikia kokio pažįstamo veterinaro prašyti, kad išrašytų. Tingiu eiti į kiemą, ryt pavadinimą pažiūrėsiu. Dedasi į vandenį 4 dienas. O iš liaudiškų priemonių, tai veršiukams duodavo ąžuolo žievės nuoviro g.gif ar dilgėlių plikalo. Man veterinaras sakė, kad reikia vaistų, nes gali būti salmoneliozė. Šiaip kartais nuo karščio viduriuoja, bet paprastai keli iš būrio.

Gal apie TRISULFONĄ kalbat, bet juos aš pirkau be recepto vet. vaistinėje, tik paskutiniu metu retai būna, mat tinka ir kaip profilaktinė priemonė, mes tai triušiams dedam į vandenį. O mūsų tai kažkuris broileris su krauju tuštinasi, pradžioj kol buvo maži tai buvom panikoj, bet dabar kai jau beveik du mėn, ir vistiek randam tokių krūvelių, ir tuoj laikas bus į puodą, tai net nebekreipiam dėmesio. O gal ten ne kraujas, gal tik tokia spalva g.gif
Atsakyti
QUOTE(rusniukas @ 2013 06 20, 23:44)
Gal apie TRISULFONĄ kalbat, bet juos aš pirkau be recepto vet. vaistinėje, tik paskutiniu metu retai būna, mat tinka ir kaip profilaktinė priemonė, mes tai triušiams dedam į vandenį. O mūsų tai kažkuris broileris su krauju tuštinasi, pradžioj kol buvo maži tai buvom panikoj, bet dabar kai jau beveik du mėn, ir vistiek randam tokių krūvelių, ir tuoj laikas bus į  puodą, tai net nebekreipiam dėmesio. O gal ten ne kraujas, gal tik tokia spalva  g.gif

O triušiams dėl ko duodate vaistus?Profilaktiškai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2013 06 21, 05:21)
O triušiams dėl ko duodate vaistus?Profilaktiškai? g.gif

Žiemą kartais čiaudo, tai tada ir duodam
Atsakyti
Truputis egzotiško mūsų ūkelio smile.gif

fazaniukai

user posted image

fazaniukių įmotė, mažoji vištytė

user posted image

mažasis gaidžiukas ant tvoros

user posted image

kalakučiukai

user posted image

Atsakyti
Rusniuk,dieviškos nuotraukos. wub.gif
Kada vištą galima atitraukti nuo viščiukų? g.gif Kol kas gina,kaip tigrė viščiukus.Bijau ir maistą padėti,taip puola pasiputusi. biggrin.gif
Atsakyti
Rusniukai, labai gražus ūkelis. Kalakutai juodi gražiai atrodo. Maniškiai balti, tai amžinai murzini vaikšto smile.gif
Ingrida, ar norit atskirti jau perekšlę? Taigi tegul vedžiojasi, nereiks mažylių elektra šildyti.Šiaip tai gerai višta, ji puola ir katiną, ir šarkas ir net vanagą mažesnį. Šiaip tai po mėnesio dvieju perekšlėms prapuola motinystės instinktas ir viščiukai vieni pradeda gyventi.
Atsakyti
laba diena,

kad jau nusipirkau šiandien 20 broileriukų, tai ir snapą į temą įkišiu smile.gif
gegužės gale nusipirkom Kaune Aleksoto turguj irgi 20 "broileriukų", tai savaitės laiko užteko suprast, kad išdūrė ir įkišo mums, jauniems žaliems, dedeklių gaidžiukus. laimei, 19 buvo dedeklių, o vienas broileris, kuris noriai kirto mėsiniams skirtą startinį pašarą ir užaugo trigubai stambesnis už kolegas per 7 dienas. Pasiutau, susikroviau viščiukus ir nuvažiavau į turgų, susiradau pardavėją, pasiėmė viščiukus ir be jokių atsikalbinėjimų grąžino pinigus. tiesą sakant, mano močiutė dar pirmą dieną suabejojo, ar nebus čia mūsų išdūrę, nes akis įgudus. bet aš dar kelias dienas tikėjausi, kad čia veislė kokia nors naujesnė, kaip ir būrė turguj.
tiesa, pirkau iš firminio Vilniaus paukštyno furgono, kur visokie dokumentai, štampai ir t.t. Pardavėjas, matyt, asmeniškai sukčiauja. dabar nepatingėjom pasivažinėt iki Dovainonių

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 17, 15:41)
Užuojauta, kam reiks po 50 nupešti, pakęsti negaliu tokio darbo. biggrin.gif

draugė augina tai 40, tai 50 broilerių kasmet. sakė, atrado Kauno r. skerdyklą, kur nuveža skerst. telieka atsiimti nukirstus, nupeštus, išskrostus. visai nebrangiai sumoka ir jokio vargo. gaila, pamiršau, kurioj gyvenvietėj vyksta tas veiksmas.
Atsakyti