QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 29, 22:48)
O dėl pešimo, tai jeigu visus vienu metu išpjauti, tai kiek laiko užims mėsos sudorojimas

Man 6 viščiokai ar 4 kalakutai vakaro norma. Taigi išvalyti, išpjaustyti, suvynioti, sumalti. Ir tai iki pusiaunakčio terliojuos.
Rusniukai, o fazanai dėl grožio ar egzotiškam kepsniui?
Na pradėjom visgi tų 50-ties vištų pjovimą. Nepjaunam mes iš karto visų, vakar 7 sutvarkėm, vienam kartui sočiai, o kadangi buvo pažadėti saviems ir atrimiesiems, tai ir sudoroti nereikėjo, cielas į maišiukus ir į trasą

.
Bet visgi nusprendžiau kad pernai geresnė veislė buvo pakliuvusi, nors iš to pačio paukštyno, pernai per tą patį laiką tokiu pačiu šėrimu buvo virš 3 kg, šiemet visgi apie 2,5, ir forma ne tokia skerdienos
O fazaniukai atsirado netikėtai.

. Pamatėm kad mūsų vištytė visgi labai nori perėti, o savų tų mažylių nenorėjom. Prisiminiau kad turiu vizitkę paukštininko, kur turi gražių veislių. Pasiskambinau, sakau tokia situacija noriu kiaušinių. Sako kad mūsų vištos jau suleistos visos kartu, kiek mums reikėjo išsiperinom, dabar bus mišrūniukai. Sako fazanų galiu pasiūlyt. Aš iš karto klausiu ką aš su jais darysiu

. Sako mėsa karališka, prieš kalėdas brangi, dar ačiū pasakysi

. Nu jooo galvoju, o paskui susigundžiau, nes visai gražus paukštis (tik kad neišskristų, tfu, tfu, tfu), gražiai gieda, žiemą lauke galima laikyt, taigi taip ir gavosi. O bus dėl grožio ar kepsnio bus matyt, tegu tik užauga

. Dabar tokie kasdien vis raibesni darosi, kojos ilgėja, įdomūs paukščiukai