Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės.

Is pradziu galvojau, kad Raganele naudoja paprasta kocela apie kuri apsuka tapkes ir kocioja, bet dabar kazkaip visos apie skalbimo tuos kocelus pradejot rasyt, tai pasimeciau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juste-G: 26 spalio 2012 - 20:32
QUOTE(Juste-G @ 2012 10 26, 14:31)
Is pradziu galvojau, kad Raganele naudoja paprasta kocela apie kuri apsuka tapkes ir kocioja, bet dabar kazkaip visos apie skalbimo tuos kocelus pradejot rasyt, tai pasimeciau  g.gif

ji aisku pati parasys, bet ji jau rase, kad viska naudoja, priklausomai nuo situacijos, o tas kocelas buvo jos idetoje foto ir as dar internete pora kartu veiksme maciau rolleyes.gif
Atsakyti
Ziit, ***** mane aplenksi lotuliukas.gif pas mane dar nėr tokio žaisliuko, aš apie tą pjūklą biggrin.gif

Kisiuka, nu nemažai jau apavo subandyta smile.gif bet kad nešiotųsi ilgiau reikia stipriai suvelti. Čia kaip mano šiandieninės riešinės - na gražus purus menas, bet daveltos pasidarė ne tik gražios bet ir naudotinos biggrin.gif o žuvytė pribadyta adatėlėmis? Aš irgi kartais siuvinėju arba subadau, bet tada dar kartą muiluoju ir viską priveliu, kitaip ilgai netvers grožis, čia juk apavas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2012 10 26, 14:37)
Ziit, ***** mane aplenksi  lotuliukas.gif pas mane dar nėr tokio žaisliuko, aš apie tą pjūklą biggrin.gif

kaip neturi, as tavo foto maciau, o gal cia buvo ta kita senovine is mociutes skrynios g.gif galvojau daryti, kaip pas ta rusa buvo- pagalys su viela, taigi vielos tokios negalejau rasti rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2012 10 26, 19:34)
aha velto klano  lotuliukas.gif

Junkitės, kuo daugiau, tuo lietuvių kojom ir ne tik šilčiau smile.gif SM gera mokykla  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Kisiuka, pradžia padaryta, belieka tik tobulėti 4u.gif
O katinai turbūt visi tokie-manoji irgi ant vėlimo stalo guli, kol susikloju, o vėliau pasitraukia, nes vanduo nepatinka smile.gif

ziit, kokia tu greita su bandymais bigsmile.gif Bet ir turi visokių staklių, kokių tik prireikia blink.gif thumbup.gif O klevo lapai keistos spalvos tos šviesios smile.gif
Susirūpinau kočėlo aprašymu ir štai ką rašo Vikipedija :
Kočėlas (kočėtuvė, kočėtuvas, volkas, rintė, volelis, volkaunė) 1. Apvalus medinis įrankis skalbiniams lyginti. Susideda iš dviejų dalių; apvalaus pagalio, vadinamo kočėlu, ir plokščios, rantuota (dantyta) apačia lentelės, vadinamos rinte. Gale arba viršuje rintė turi rankeną. Rintės viršuje kartais išpjaustinėjamas geometrinis, augalinis raštas, pažymimi padarymo metai. Skalbinius užvynioja ant kočėlo. Rintę stumiant, kočėlas su audiniu sukasi ir skalbiniai išsilygina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 26 spalio 2012 - 21:05
Ziit, kokia tu faina thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as pasigendu info i- kokia vilna gera, kokia sudina..turiu jums pasiulyma?-gal galit kazkuriai( geriausia kuri kuria temas) nusiusti info is patirties, kuri vilnele veliasi, kuri ne ir gal butu galima i temeles 1psl patalpint?

as vel labai bijau uzsiraut, o kaip tik vilnele riektu uzsisakyt.. verysad.gif verysad.gif

raganele, nurodei karsini, bet vien jo nepakanka, jis labai nykus - lietuviskas, naturalus..noris kazko ryskaus..

o dar klausimas- matau, kad daznai tapkuciu viduje naudojat sviesias spalvas, as kazkaip manau, kad tai nepraktiska, nes greit issitepa ar as klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 10 26, 20:50)
kaip neturi, as tavo foto maciau, o gal cia buvo ta kita senovine is mociutes skrynios g.gif galvojau daryti, kaip pas ta rusa buvo- pagalys su viela, taigi vielos tokios negalejau rasti rolleyes.gif  biggrin.gif

tai tą, kaip pasirodo rintę aš turiu naudoju ir kočėlu vadinu, ale neturiu pjūklo tokio biggrin.gif lyginimo kočėlus senoviškus pas mamą susiradau.

QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 26, 21:48)
...
raganele, nurodei karsini, bet vien jo nepakanka, jis labai nykus - lietuviskas, naturalus..noris kazko ryskaus..

o dar klausimas- matau, kad daznai tapkuciu viduje naudojat sviesias spalvas, as kazkaip manau, kad tai nepraktiska, nes greit issitepa ar as klystu? g.gif

Ne nu paėmė ir nykia išvadino mano cielą klumpių "liniją" lotuliukas.gif
Galima naudot gerai besiveliančias natūralias vilnas ir kokius audinius ar piešinukus spalvotos vilnos ar kitų pluoštų įvelt. Jei patinka vien ryškios - gerai veliasi dauguma 18 mic. sluoksnų, storesnes reikia atsirinkinėt. Taip pat ir tas popuriarus N.Zelandijos karšinys spalvotas iš Rygos fabrikėlio. Pastarasis man pergreit išsinešioja, tai naudoju tik "paišymui".
Į 1 psl neišeis, nes vilna keičiasi, reikalas gyvas - tai perkaitinta pakliūna, tai žieminė, tai dar biesas žino kas jai nutinka. Bandai ir atsirenki, o parduotuvėj net negali parekomenduot, nežinia iš kur jie ją perka paprastai irgi.
Atsakyti
Ne nu paėmė ir nykia išvadino mano cielą klumpių "liniją" lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o kam tau pjuklas, kai visus gerus irankius jau turi tongue.gif va va mociutes ir mamas reikia apieskoti, visokiu geru daiktu rasit biggrin.gif
panos!!!naudokite RINTE lotuliukas.gif kaip mano drauge sako "prosto oboldet" swoon.gif lotuliukas.gif praktiskai per pusvalandi galima tapkes suvelti, ok ok as nekarbu apie glostyma ir formos pridavima. neveltui rusu profai su ja dirba rolleyes.gif as kociavau, kaip Zolia aprase pagal vikipedija biggrin.gif su kocelu viduj ir paprastai tapke susukus ir tada su rinte, "prosto skazka" biggrin.gif
Zolia pas mane tu prietaisu daug, nes pernai , kai statybininkai "nunyko" pati remonta namuose dariau, tai dabar visokiu reikalingu irankiu turiu biggrin.gif rolleyes.gif
Selma, jau tau kalbeti biggrin.gif tavo ukyje gal net rasi, o jei ne, vyras per 5 min padarys lotuliukas.gif
Atsakyti
Raganele,

tai man toli iki tavo meno, tokiu dekoru..jei padarysiu tik pilkas, bus niurios.. rastu as dar nemoku, o figurelias ar kvietkas kokias tai isvis kolkas nzn kaip suvelt..

kalbat apie tuos kocelus- rintes- kiek patebejau, tai bambukinis kilimelis biski istarso vilene- plaukuotesne pasidaro virsuje, tai ta rinte irgi turetu siaust vilnele ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 26, 22:46)

kalbat apie tuos kocelus- rintes- kiek patebejau, tai bambukinis kilimelis biski istarso vilene- plaukuotesne pasidaro virsuje, tai ta rinte irgi turetu siaust vilnele ar ne?  g.gif

ne, tą tarką imu jau tik gerai apvėlus, prakirpu, kai reikia "damušt". Su ja tiesiog stipriau spaust ir trint veltinį gaunasi, užtat greičiau ir tvirčiau susivelia. Pradžioj apvėlinėjant iki prakirpimo pavolioju bambukinėj žaliuzėj.
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 10 25, 17:26)
o tai kocelas paprastas-lygus ar tas rubams -plokscias? nes to plokscio visus ieskojau, bet nerandu schmoll.gif ir tada gaunasi, kad kiekviena tapke atskirai reikia velti?

aš tą plokščią gavau dovanų pirmų vestuvių metinių progą, ir prunkštavau kokią čia nesąmonę įkišo ir kur jį dėt. Ech reik surast ir pabandyt smile.gif
Atsakyti