Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės.

QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 23, 08:16)
veliau tapkes sau..gavosi s...., tiksliau niekas nesigavo..turbut pervelai prakirpau ir bandziau suformuot, nes yra labai didele lenkimo linija..gaurai  stovi pestu, niekaip nesuguldau..dydis gavosi xxl, o forma zodiais nenusakoma....nejauciu nugaros doh.gif  doh.gif  doh.gif

lotuliukas.gif Vat as taip savo vyrus tapkemis apmoviau, kai vietoj 39 45 iseidavo lotuliukas.gif tiesa man pirmos "nesiojamos" gavosi rolleyes.gif bet as dariau trumpu veltiniu forma (vienas istisas sablonas) ir turejau tik 200 gr 21 mikronu vilnos, tai perdaug suklysti nebuvo kaip, lenkimo linija irgi gavosi kosmariska (irgi per velai sablona istraukiau), bet tai gavosi apacioj ir viesuj, tai apacia susinesiojo, o virsu nukirpau ir padariau suvarstomas lotuliukas.gif
As sakyciau, parodyk, kas gavosi, kai nematai, tai ir pasakyti, kas blogai negali. O negatyvus patyrimas irgi patyrimas biggrin.gif taip gi ir mokaisi. tik surasyk viska: kiek sablonas didesnis, kokia vilna, kiek gr ir cia panos pasakys, kurioj vietoj i lankas nuvaziavai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 10 23, 16:22)
As sakyciau, parodyk, kas gavosi, kai nematai, tai ir pasakyti, kas blogai negali. O negatyvus patyrimas irgi patyrimas biggrin.gif taip gi ir mokaisi. tik surasyk viska: kiek sablonas didesnis, kokia vilna, kiek gr ir cia panos pasakys, kurioj vietoj i lankas nuvaziavai biggrin.gif

dariau 39-40dydi, bet kolkas manau gavosi koks 44..dydis gal dar pamezetu, nes demesi skyriau suvelimui, o ne mazinimui...man niekaip nesusivelia virsus- tryniau ir per uzuolaida ir be uzuolaidos ir vistiek s...
virsutine sluoksna pietu amerikos merinoso sluoksna ruda, vidus sluoksna plytu sp.
landa kojos ikisimui issiplete, iskirpau mazesne.
Geda rodyt, bet parodysiu, beje dar nebaigtos, o kita tapke dar tik susluoksniuota tad nerodysiu...tebunie jusu teismas verysad.gif

user posted image
Atsakyti
auč...
P.Amerikos sluoksna sudėtinga, sunkiai veliasi aš ją iš vokiečių siunčiausi, vargelis. Nu bet jei jau apvėlei - pilk karštą vandenį, muilink ir kočiok bambuke. Į kilimėlį dėdama sudėliok gražia norima forma, kaip sukočiosi tokios ir bus. Dabar jau sunkiai besigaus padorios, bet ant tokių pasimokysi, kas tas vėlimas.
Atsakyti
Jūsų darbai tikrai fantastiski!!! Meskute, saunuole, kad startavai!

Merginos, kreipiuosi dar karta blush2.gif gal kartais tarp jusu yra kauniete, kuri noretu pasidalinti velimo pagrindais ir subtilybemis (pagrindu siek tiek labai mazai turiu, tik su turiniu velimu nesusidurusi blush2.gif )

Skolinga nelikciau ax.gif gal kartais zinot kur Kaune vykdomi kursai? TOks begalinis noras tapkyciu Kaledoms ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mingomi: 23 spalio 2012 - 17:19
QUOTE(raganele @ 2012 10 23, 18:00)
auč...
P.Amerikos sluoksna sudėtinga, sunkiai veliasi aš ją iš vokiečių siunčiausi, vargelis. Nu bet jei jau apvėlei - pilk karštą vandenį, muilink ir kočiok bambuke. Į kilimėlį dėdama sudėliok gražia norima forma, kaip sukočiosi tokios ir bus. Dabar jau sunkiai besigaus padorios, bet ant tokių pasimokysi, kas tas vėlimas.

ot tai papuoliau biggrin.gif
dar tik pasitikslinsiu..uzpilt karsto vandens, ismuilint ir tada i bambuka, tapke turi buti visiskai slapia?nu sita vilnele labai nenori trauktis..siand kol sita takute suveliau minimum 1,5val zaidziau su ja, tai kitos suvelt nebepajegiau, nugara pakirto..tai guli vargse tik suklota ir suslapinta..teks eit veliau vel velt, kai mazyle pamigdysiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 23, 17:33)
ot tai papuoliau biggrin.gif
dar tik pasitikslinsiu..uzpilt karsto vandens, ismuilint ir tada i bambuka, tapke turi buti visiskai slapia?nu sita vilnele labai nenori trauktis..siand kol sita takute suveliau minimum 1,5val zaidziau su ja, tai kitos suvelt nebepajegiau, nugara pakirto..tai guli vargse tik suklota ir suslapinta..teks eit veliau vel velt, kai mazyle pamigdysiu doh.gif

čia jau velta? g.gif kočiota ar tik per tinkliuką glostyta? Gal tada tiek to, imkit užtikrintą vilną ir pabandykit iš naujo... paprastai nelabai spyriodamasi susivelia 18 mic. sluoksna, o mano mėgstamiausi - visokie natūralūs karšiniai.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2012 10 23, 18:56)
čia jau velta? g.gif kočiota ar tik per tinkliuką glostyta? Gal tada tiek to, imkit užtikrintą vilną ir pabandykit iš naujo... paprastai nelabai spyriodamasi susivelia 18 mic. sluoksna, o mano mėgstamiausi - visokie natūralūs karšiniai.

cia daugiau glostyta nei kociota..pakociot dar reiktu, bent as taip mamau..bet manai, kad nebeverta vargt su sita vilna? g.gif
Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2012 10 23, 18:56)

bet velgi reikia zinoti koki karsini imti, nes ju irgi daug visokiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 23, 18:17)
cia daugiau glostyta nei kociota..pakociot dar reiktu, bent as taip mamau..bet manai, kad nebeverta vargt su sita vilna? g.gif
Papildyta:

na tą pusgaminį visą supilk karštu vandeniu, išmuilink gerai ir kočiok į tapkės formą sulankstydama, jei pasiduos - verta ir antrą damušt.
Karšiniai visokie nedažyti ir lietuviškų šiurkščiavilnių lengvai labai veliasi, bet kas nepratęs - akuotai gali gąsdint. O pažiūrėjau woole - įtariu šitas susiveltų puikiai, aš dabar dažnai veliu iš neplautos tik sukarštos sesės avių vilnos - labai gerai greitai veliasi: http://wool.lt/index...t...1&Itemid=54
tik irgi - reikia nusiteikti stipriam avies kvapui ir pradžioje rudoms putoms biggrin.gif Bet pajutimui kaip gerai veliasi vilna, tikrai verta.
Jei baisu neplauta, tai tų pačių romanovų plauta veliasi irgi puikiai ir akuotų mažiau nei pilkoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 23 spalio 2012 - 18:43
QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 23, 12:17)
Papildyta:

As tai "damusciau" iki galo biggrin.gif tai nors is to gabalo vilnos gausi supratima, kur ir ka blogai darei. Mano procesas tai svelnus glostymas, svelus kociojimas, stiprus kociojimas, stiprus glostymas (ant kurpalio arba ant kojos), musimas lotuliukas.gif bet cia jau mano issimanymai, gal ir netaip reikia rolleyes.gif as suprantu tu dar tik glostymo periode, nu tai dar pora valandu ir bus gerai lotuliukas.gif paziurek ta filmuka, procesas aiskiai "apkarpytas", bet kociojimo dalis gerai parodyta http://www.youtube.c...h?v=KgFqSFOALC8
Atsakyti
QUOTE(Meskute88 @ 2012 10 23, 16:26)
dariau 39-40dydi, bet kolkas manau gavosi koks 44..dydis gal dar pamezetu, nes demesi skyriau suvelimui, o ne mazinimui...man niekaip nesusivelia virsus- tryniau ir per uzuolaida ir be uzuolaidos ir vistiek  s...
virsutine sluoksna pietu amerikos merinoso sluoksna ruda, vidus sluoksna plytu sp.
landa kojos ikisimui issiplete, iskirpau mazesne.
Geda rodyt, bet parodysiu, beje dar nebaigtos, o kita tapke dar tik susluoksniuota tad nerodysiu...tebunie jusu teismas  verysad.gif

user posted image

P. Amerikos sluoksna su visa pagara yra šūdina.
Susirask šioj temoj mano litaniją xiit, kaip tapkes velt, perskaityk ir kitą kart nuvelsi gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2012 10 23, 20:01)
P. Amerikos sluoksna su visa pagara yra šūdina.
Susirask šioj temoj mano litaniją xiit, kaip tapkes velt, perskaityk ir kitą kart nuvelsi gerai wink.gif

nu bet ir pataikiau ant tokios "Geros" vilnos..as viska dariau taip, kaip youtube parodyta, + perziurejau ne viena pamoka nurodytuose psl., bet cia matyt esme but vilnoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2012 07 28, 12:54)
Atleisk, rašysiu bjauriai, tiesiog tavęs glostymas ir gyrimas velti neišmokys  biggrin.gif Sutinki? Tada skaityk toliau

1. Karšinys gali būti ir iš plonos vilnos. Tai niekuo nesusiję su plauko storiu.

2. Na jei tai dovana draugei, tai imčiau naują šabloną ir daryčiau taip kaip reikia  rolleyes.gif 

Susiklok ~180 gr. plius minus. Plonais sluoksniais. Karšinio nereikia plėšyti ir dėliot kaip sluoksnos. Geriau atsloksniuok. Apglostyk. Apvelk. Susidėk dekorą... Vėl apvelk gražai šabloną. Aš į pagalbą pasitelkiu dieninę užuolaidą. Ir apveliu per ją. Tam, kad nesiveltų vilną ant rankų. Nenusislankiotų dekoras.
Šabloną naudojų soresnį, nes esu taip įpratus, kitos naudoja burbulinę. KIevienao sava technika. 
Kadangi aš naudoju storą šabloną skirtą kloti po grindim iš senukų, tai šabloną apveliu apveliu apveliu. Ir kai jis būna standžiai apveltas. Prakerpu skyputę, nedidelę, pailgą. Per ją ištraukiu šabloną ir kočioju kočioju kočioju, kai jau neblogai susikočioja ir yra l. arti reikaimo dydžio. Per tą skylutę įkišu ranką į vidų (nes neturiu dar kurpalio). Ir formuoju formuoju bato formą normalią. Vilna kaip molis, viskas įmanoma. Tada kerpi normalią skylę, ne bet kokią ir gink die nenaudok kancelirinių žirklių  doh.gif  mirksiukas.gif  biggrin.gif Jei bijai kad iškirpsi nesamonę nusipiešk ką reikia kirpti spalvotu pieštuku. Ant šlapio gerai matosi, ir viskas išsiplauna toliau beveliant.
Išsikirpai?
Ok formuok toliau, ir apvelinėk kraštus.

Va žė, čia viskas rankom rankelėm suformuota. turiu omeny formą, ne dekorą. Tad viskas imanoma  mirksiukas.gif Tas siūlau nebijot pabandyt.

Va dabar pvz taip gavos kad pataikiau dydį iš trečio karto. Nu ir nieko. Padariau galiausiai smile.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image

va radau sraunios upes litanija man lotuliukas.gif
bet youtube tai viskas greitai, man tapkes greiciau nei 4-5 val nesidaro (o is "geros", tai nemaziau 6 val)rolleyes.gif nu bet man dar tooli iki musu profiu , nors itariu joms irgi ne daug greiciau gaunasi tongue.gif
Atsakyti