Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės.

QUOTE(MELONIJA @ 2012 10 09, 08:46)
Sveikos velejeles biggrin.gif  koks grazus zodelis.... biggrin.gif
Jusu darbeliai nuostabus, noriu ir as pabandyti, tik perskaityti tiek daug temu......labai jau sunku..... o norisi turet konkrecios info. gal yra kur sukelta? mane domina keletas dalyku.... Kokio dydzio sablono reikia 41d pedai? ir kiek gramu vilnos reikia?
  smile.gif  4u.gif

http://www.feltinglessons.com/
http://www.livemaste...pochki-polyanki?
http://members.peak....ootPattern.html
http://members.peak....rk/3-dFelt.html
http://www.nerinys.l...dos-1.htm?tid=1
forumieciu pamokeles
http://www.rasosvelt...mpes-clogs.html
http://eglesnamuciai...o-pamokele.html
kiek vilnos reikia, kalba ejo pora puslapiu atgal, sablonoo dydis priklausys nuo vilnos. irgi kalbejom, man atrodo, pacioje pradzioje sios temos. As vienas dariau 39 , o isejo 45, o kita karta is to pacio 34 lotuliukas.gif

Dabar klausimas profem biggrin.gif isbandziau su liezuviu rolleyes.gif kazkaip nelabai jis man norejo prilipti, ar jus is sonu irgi paliekat "laisvos" vilnos, nes as palikau, tik gale, tai tas liezuvis vis zemyn krito, galu gale su adatom "priklijavau" rolleyes.gif biggrin.gif ir dar as ziuriu i jusu ir tie pavirsiai tokie isglostyti-lygus, o mano "gumbeti" (nu dalinai) as cia nedaveliu ar nedamusu?
nu sitie sakysim karsinys su sluoksna, tai gal traukiasi labai skirtingai, user posted image
bet sitie tai sluoksna (tiesa lietuviska su bulgariska) bet vistiek tu gumbu yra g.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 10 09, 18:08)

Dabar klausimas profem biggrin.gif isbandziau su liezuviu rolleyes.gif kazkaip nelabai jis man norejo prilipti, ar jus is sonu irgi paliekat "laisvos" vilnos, nes as palikau, tik gale, tai tas liezuvis vis zemyn krito, galu gale su adatom "priklijavau" rolleyes.gif  biggrin.gif  ir dar as ziuriu i jusu ir tie pavirsiai tokie isglostyti-lygus, o mano "gumbeti" (nu dalinai) as cia nedaveliu ar nedamusu?
nu sitie sakysim karsinys su sluoksna, tai gal traukiasi labai skirtingai, user posted image

o kaip is vis daromas liezuvelis? jau padarius papkutes ir tik tada sausai adatom subadomas i tapkute? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2012 10 09, 12:32)
o kaip is vis daromas liezuvelis? jau padarius papkutes ir tik tada sausai adatom subadomas i tapkute? ax.gif

pora puslapiu atgal raganele man dave atsakyma tongue.gif as bandziau iskarto: padariau liezuvi, su neveltu galu ir paskui ant jo klojau sluoksnius (liezuvi pridengiau burbuline, o "laisva/nevelta" gala ne)
Atsakyti
Storas šiurkšios vilnos tapkes "lyginu" stipriai pliekdama mediniu plaktuku, plokščiąja puse - labai gražiai išsilygina (pvz labai aiškiai matosi mano paskutinėse baltose tongue.gif ), lyginu jau suveltas išskalautas ir stipriai išgręžtas skalbyklėj užtempusi ant kurpaliaus. O sluoksna plonoiji nemėgsta būti mušama, bet kai iš jos darau plonas ir labai stipriai sutraukiu, tai ir taip lygios būna. Ziit žalios dailios, bet abiejų kirpimai nelabai teisingi, ne dėl gražumo, bet nešiojant neužvelti atspūra ypač iš tų storų sluoksnų - padailinusi paskutinį kartą žirklėmis, gerokai muilink ir užvelk pirštais, kad būtų toks apvalainas kraštas, nebesimatytų sluoksnių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 09 spalio 2012 - 20:57
QUOTE(raganele @ 2012 10 09, 14:55)
Storas šiurkšios vilnos tapkes "lyginu" stipriai pliekdama mediniu plaktuku, plokščiąja puse - labai gražiai išsilygina (pvz labai aiškiai matosi mano paskutinėse baltose tongue.gif ), lyginu jau suveltas išskalautas ir stipriai išgręžtas skalbyklėj užtempusi ant kurpaliaus. O sluoksna plonoiji nemėgsta būti mušama, bet kai iš jos darau plonas ir labai stipriai sutraukiu, tai ir taip lygios būna. Ziit žalios dailios, bet abiejų kirpimai nelabai teisingi, ne dėl gražumo, bet nešiojant neužvelti atspūra ypač iš tų storų sluoksnų - padailinusi paskutinį kartą žirklėmis, gerokai muilink ir užvelk pirštais, kad būtų toks apvalainas kraštas, nebesimatytų sluoksnių.

aciu, einu trinti krastu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 09 30, 18:39)
ir pabandziau ispiriamas rolleyes.gif nezinau ar as kazka netaip dariau, bet baisiai daug mucinau, nenorejo "kibti" tas atkirptas gabalas, tai as ji vis su adatom "klijavau". ar kas nors bandet pirma daryti pado isklojima o paskui dalinai virsu? man atrodo lengviau turetu buti g.gif
user posted image

Tą atkirptą gabalą prisiųsk su siūlais, vėlimo procese jie puikiai pasislėps ir lengviau taip prisivels, nereiks vargti su adatom 4u.gif

Gal ks susidūrėt iš patirties, ar vilnoniai siūlai prisiveltų kaip dekoracija ant tapkių g.gif Na tie tikri vilnoniai iš bobučių pirkti.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 10 10, 09:05)

Gal ks susidūrėt iš patirties, ar vilnoniai siūlai prisiveltų kaip dekoracija ant tapkių g.gif Na tie tikri vilnoniai iš bobučių pirkti.

prisivelia ir siūlai ir audiniai natūralūs
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2012 09 25, 23:05)
jezz kaip gražu!

Pateršiu temą dėl siuntinuko iš vokiečių:
1. raganele + (vilna)
2. žollia - laukiu patikslinimo (vilna)
3. ksena7 - laukiu patikslinimo (vilna)
4. Stewie + (šilkas)
5. Ritulle + (vilna/ šilkas)

Tikiuosi ryt jau galėsiu daryt užsakymą  4u.gif
Sveikos 4u.gif o koks ju yra psl.noreciau pasizvalgyti blush2.gif perskaiciau visa tema ir zinoma visiskai esu pasimetus,nes vienoms tinka viena,kitoms kita,bet gal galetumet patarti is ko velti tapukus pradedanciajai blush2.gif dar tik kaupiuosi psichologiskai biggrin.gif noriu,bet bijau,kad neiseis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 10 10, 03:05)
Tą atkirptą gabalą prisiųsk su siūlais, vėlimo procese jie puikiai pasislėps ir lengviau taip prisivels, nereiks vargti su adatom 4u.gif

cia ideja thumbup.gif bandysiu, nors kai tik tas baigiau, sakiau daugiau tokiu nedarysiu, bet.. vis tas sportinis entuziazmas doh.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Silvaja @ 2012 10 11, 03:20)
Sveikos 4u.gif  o koks ju yra psl.noreciau pasizvalgyti blush2.gif  perskaiciau visa tema ir zinoma visiskai esu pasimetus,nes vienoms tinka viena,kitoms kita,bet gal galetumet patarti is ko velti tapukus pradedanciajai blush2.gif  dar tik kaupiuosi psichologiskai biggrin.gif  noriu,bet bijau,kad neiseis blush2.gif

as tai pradejau nuo tapkiu sau is sluoksnos. Man atrodo tai lengviausias variantas. as tai pradziai, nusipirkciau woole 200 gr sluoksnos ir pabandyciau, o jau paskui visa galva i kg pirkima (jei patiks) lotuliukas.gif vasara pirktoj sluoksnoje kolkas adatu neradau (tfu tfu tfu, kad neprisikalbeciau lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 10 11, 20:42)
cia ideja thumbup.gif bandysiu, nors kai tik tas baigiau, sakiau daugiau tokiu nedarysiu, bet.. vis tas sportinis entuziazmas doh.gif  lotuliukas.gif

as tai pradejau nuo tapkiu sau is sluoksnos. Man atrodo tai lengviausias variantas. as tai pradziai, nusipirkciau woole 200 gr sluoksnos ir pabandyciau, o jau paskui visa galva i kg pirkima (jei patiks) lotuliukas.gif vasara pirktoj sluoksnoje kolkas adatu neradau (tfu tfu tfu, kad neprisikalbeciau lotuliukas.gif )
4u.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(dominyka3 @ 2012 10 12, 08:31)
ir as jau uzsisakiau,pradesiu velti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

susidomejau velimu..bet esu visiskai "zalia"..minit, kad pradziai geriausia sluoksna, tai prasom detaliau- kokio storio sluoksnos reikia? noriu lelytei batukus pamegint suvelt (pedute 9cm, kokio dydzio reikia sablono), o jei pavyks ir sau tapkutes smile.gif
Atsakyti