Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė 10

QUOTE(bytte @ 2015 02 11, 15:37)
Mums labai pagerėjo atsisakymas bet kokio šampūno.

o kuom pakeitėt šampūną? maniškis ūkinį muilą naudoja, nes jam kažkas kažkada taip patarė, bet man atrodo, kad jam tik daugiau pleiskanoja nuo to muilo doh.gif

QUOTE(Nidulia @ 2015 02 11, 23:15)
Dar negirdejau tokiu ciudu, kad atsisakius rafinuoto cukraus, miltiniu, saldumynu ir kokakolos su bulkomis, galima atsidurti ligonineje.

čia ne paleo principai, čia sveiko proto ir normalios mitybos principai. jei neturite valios neėst bandelių, sūrelių, ir kitokio šlamštelio užgeriant coca cola, jei jums reikia spec.dietos, kad save kontroliuoti ir maitintis sveikai, tai ko gero tiktų bet kuri griežta dieta.

buvau aš toj paleo temoj, bet kad ten kas antra arba maisto papildus kemša arba pieno produktus, plius piktnaudžiauja riebalais visos, tai supratau, kad sveikatos reikia ieškoti kitur...
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 12:49)
o kuom pakeitėt šampūną? maniškis ūkinį muilą naudoja, nes jam kažkas kažkada taip patarė, bet man atrodo, kad jam tik daugiau pleiskanoja nuo to muilo  doh.gif 

Aha ūkiškas labai sausina odą. Aš pradžiai visokius eko šampūnus bandžiau, kad būtų be visokių ten sodium laureate (galiu suklyst rašydama tiksliai), nes labai agresyvus ploviklis, kaip kažkas kažkur pajuokavo - gera priemonė delikačius audinius skalbt. Dalis tos medžiagos tiesiog "kiaurai" einą per odą, dirgina ją, todėl turint PSO netinka. Tai nuo eko pagerėjo. Paskui susidomėjau "galva be šampūno" įdėja. Tiesa taip ir neįsikirtau iki galo ar jie vien vandeniu siūlo galvą plaut... ar kaip. Bet griebiau bandyti visas alternatyvas ant savęs aišku, nekankinsi gi ligoniukų. Pradžioje nesisekė išsitrinkt su tom alternatyvom, bet paskui išmokau. Pasiūlai MB išmėgint, paskui dukrai. Tai MB naudoja ruginius miltus, o dukra sodos tirpalą, jiems kažkaip efektas labiausiai nuo jų tiko.
Ruginiai miltai - pigiausias variantas. Jo minusai - sunkiai išsiskalauja luobelės, bet puikiai paskui išsišukuoja iš sausų plaukų. Kaip naudoti: imi pilno grūdo ruginius miltus, maišai su vandeniu iki lietinių blynų tešlos konsistencijos blenderiu! kad būtų toks baltai putotas, ir naudoji kaip šampūną. Ant ilgų plaukų kažkur apie 300 ml. Svarbu nenaudot karšto vandens, geriau šaltas, bet vardan komforto tiks ir drungnas. Paskui perskalauji kokiom žolelėm, ar dar kuom, kas plaukams tinka (aš viską dedu į krūvą: žolelių nuovirą parūkštinu citrina ir dar įlašinu eterinių aliejų). Išdžiūvusius plaukus iššukuoju virš vonios, nes pribyra.
Kai pleiskanų būna padaugėję darau MB galvos odos kaukę iš tos košės, papildomai ją pagerinu maišydamą ją ne ant vandens, o ant žolelių nuoviro ir kiek tirštęsnę užmaišau, kad nevarvėtų.

Sodos tirpas labai patogus naudot, bet ne visiems plaukams tinka, išsausėja plaukai. Naudojimas išvis paprastas: imi sodą, pili maždaug trečdalį į puodelį, pili vandenį iš po čiaupo, maišai (aš pirštu), tirpalą pilu ant šlapių plaukų (tiksliau ant odos), dalis lieka sodos ant dugno, tada vėl pilu vandenį, pamaišau, vėl tirpalą ant galvos, kol supili visą sodą, tada pamasažuoji ir nuskalauji. Įdomus dalykas, kuo ilgiau plauni sodos tirpalu, to mažiau jo reikia, jaučiasi kada dar trūksta tos sodos, nes kai jos jau užtenka plaukai lyg muiluoti jaučiasi, aišku nieks ten neputoja. Būtina perskalauti su citrina (aš imu puse citrinos į 1 l), taip pat dar pridedu EA lašiukų. Dukros kai plaukai labai ilgi ir labai jų daug, skalaujam virš dubenėlio, kad galai pasinertų.

Eterinius aliejus renku pagal kvapą, kuris kuriam kvepia.

Su muilo riešutais taip ir nepagavau kampo kaip naudot, arba netiko jie man. Vis planuoju su avinžirnių miltais išmėgint, juos reik naudot kaip ruginius, bet... vis neįsigyju.

Nesu eko fanatikė, tiesiog kai sau niekaip neradau tinkamo šampūno (turėjau problemų dėl riebalavimosi, paskui daugelis šampūnų ilgiau naudojant sudirgindavo odą, tai gatava būdavau nusikasyt ją visiškai) mėginau viską.
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas galėtų rekomenduoti Vilniuje gerą dermatologą, kuris yra įsigilinęs į psoriazės gydymą ir gali pagelbėti.
Atsakyti
QUOTE(lenacka1117 @ 2015 02 12, 15:00)
Sveiki,
Gal kas galėtų rekomenduoti Vilniuje gerą dermatologą, kuris yra įsigilinęs į psoriazės gydymą ir gali pagelbėti.

Įsitikinau, kad tokių pas mus nelabai yra verysad.gif . Visi siūlo lengviausią išeitį - hormonus. unsure.gif
Atsakyti
Sampunai tinka visi, svarbu, kad juose nebutu SLS, ALS, mineral oil ir kitu agresyviu priemoniu. Man labiausiai tinka ir patinka Laveros sampunas su roziu ekstraktu ir Laveros sampunas su mangu pieneliu. Maximoje yra Natura Siberica sampunu, buna jiems daznokai akcijos. Puikus kainos, kiekio ir kokybes santykis. Visi spec sampunai, parduodami vaistinese, turi ir SLS ir ALS ir kito brudo, kuris dirgina galvos oda.

byte, jums turetu buti idomu apie zonulin'ą,
http://www.ncbi.nlm....pubmed/22731712
genetiškai jautriems asmenims sukelia autoimunines ligas.

Illlllllgas ligų sąrašas, rodantis kiek populiacijos galimai genetiškai netoleruoja grūdų, ir turi bėdų, serga autoimuninėmis ligomis. Ar tai labai mažas procentas? Tai masė žmonių, užpildanti ligonines, poliklinikas ir... daktarų bei farmacininkų kišenes.
Spuogai Alergijos
Nuplikimas (alopecija)
Alzhaimerio liga
Amenorėja
Anemija
Nerimas
Artritas ir Reumatoidinis artritas
Astma
Aterosklerozė
Dėmesio sutrikimas
Autoimuninės ligos
Tinimas
Kaulų ligos
Kalcio nepakankamumas
Vėžys
Žaizdelės burnoje
Celiakija
Chroniško nuovargio sindromas
Krono liga
Dermatitas
Depresija
Divertikulitas
Disleksija
Egzema
Edema
Endometriozė
Epilepsija
Nuovargis, letargija
Fibromalgija
Fibriozė
Inkstų uždegimas
Skrandžio opos
Širdies ligos
Hepatitas
Neramiosios žarnos sindromas
Nevaisingumas
Sąnarių skausmai ir ligos
Tulžies ligos
Laktozės netoleravimas
Kasos ligos
Vilkligė
Migrena
Nuotaikos sutrikimai
Išsėtinė Sklerozė
Nefritas
Pankreatitas
Parkinsono liga
Policistitas, hormonų sutrikimai
Prieš- ir po- gimdyviniai sunkumai
Psoriazė Skydliaukės sutrikimai
Diabetas (1 ir 2 tipo)
Kolitas
Vitaminų ar mineralų trūkumai
Vitiligo
Svorio priaugimas
Svorio netekimas
Papildyta:
QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 12:49)

buvau aš toj paleo temoj, bet kad ten kas antra arba maisto papildus kemša arba pieno produktus, plius piktnaudžiauja riebalais visos, tai supratau, kad sveikatos reikia ieškoti kitur...

Buvot, ar meginot? Niekas ten jokiu papildu nelaka saujomis. Norit pasakyti, kad zmogaus organizmui nereikalingi geri ir teisingi riebalai? (sotieji ir mononesotieji) Vengti reikia tik polinesociuju riebalu, nes butent jie sukelia organizme uzdegima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 12 vasario 2015 - 17:51
15 metu sirgau bronchine astma, kasdien naudojau 2 ingaliatorius ir dar viena turejau ekstra atvejams. Nutraukus vartoti grudines kulturas, astma kazkur prapuole ir jau antri metai gyvenu be ingaliatoriu. Sutapimas koks nors? Tikrai ne.
Imesciau paskaitos apie grudus santrauka, bet bijau, kad moderatoriams tai nepatiks.
Pilna moksliniu straipsniu apie modifikuotu grudu zala sveikatai ir itaka autoimuniniams susirgimams, tik reikia paskaityti ir pasigilinti.
Turiu el. variant knygos apie sveikata. William Davis "kvieciu pilvas" Jei kuri noresite paskaityti, brukstelekite el. pastus, atsiusiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 12 vasario 2015 - 19:23
kažko man neatidaro jūsų nuorodų.
...ir kažkaip ne taip skamba genetiškai jautrūs g.gif , jautrūs kam? genetikai? ar viskam jautrūs?

Na aš su jumis Nidulia nesiginčisiu, siūlau tiesiog atidaryti gydimo centrą arba bendraminčių judėjimą kad kurie serga begale jūsų išvardytų ligų, kurias blogiečiai medikai vietoj to kad gydytų užsiima velniai žino kuo... gerai jai dėl farmacininkų pelno, bet jai dar dėl slaptų masonų užmačių valdyti žmonijos skaičių... bet išties kai sergi Reumatoidiniu artritu, ir bandai visokias dietas iš eilės, ir tikrai tikrai griežtai griežtai nevalgai ne tik bulkų (prieš 20 metų jau pamenu mano pažįstama dietomis gydėsi, pagal Bregą badaudavo, tai visos kitos dietytės vieni juokai jai), ir kai stebuklingai niekas nepadeda, bet prie viso to dar ir prastėja labai juokingai skaityti tokį va teiginį, jog nuo grūdų netoliaravimo čia viskas lotuliukas.gif Tiesa celiakia - tikrai dėl gliuteno netoliaravimo. Jiems siūlo spec. dietą, be gliuteno, bet čia ne paleo, čia begliuteninė dieta, jiems negalima tik javų: kviečių, miežių, avižų ir rugių kruopų, o kukurūzus, ryžius, grikius, kaip ir ankštinius bei bulves galima. Paleo man neaišku kodėl morkas ir bananus valgo, o bulvių ne? Arba kodėl braškes valgo, tos tai išvis hibridas atsiradęs tik XVIII amžiaus pradžioje?..
bėja Paleo riebios mėsos negalima, nes pagal ją galima tik laisvai besiganančių gyvūnų mėsą valgyt (dar buvo prierašas žole mintančių... tai nežinau ar kiauliena įeina, bet šernus medžiojo, tai turėtų įeiti), o tokių mėsa ne itin riebi.

dėl šampūnų... siberica mano akimis ne kažkas... Natura Siberica šampūnas jautriai galvos odai peržvelgiau sudėtį, jame yra Benzyl salicylate, o jis sukelia kontaktinį dermatitą, toksiškas, sutrikdo endokrininę sistemą... taip sąrašo gale, bet visgi yra. Taip pat jame yra Benzyl alcohol, kuris sausina odą, ilgainiui ardo kolageną, pažeidžia odos lipidinį barjerą, taip pat yra ne toks blogas Cocamidopropyl betaine, bet pasitaiko jame priemaišų dirginančių odą... paskui ten ekstraktų visokių, negali žinot gal jiems esi alergiškas, taip kad miltai geriau.
Atsakyti
Koks tikslas gincytis su kategorisku zmogumi, kuris net nepasigilines varo savo tiesas. Juk net mokslininko, gydytojo knyga pasiuliau, bet gi nereikia, ane? smile.gif Ok, nesibarkime, valgykite grudus ir bukite sveika:)
Atsakyti
apie kviečius ne tik iš William Davis pusės... tai pasakykit kodėl bulvių negalima, o bananus valgot? bent vieną teiginį? Šiaip aš nesiginčyju, čia jūs ginčijatės, vieto to kad įrodytumėte kuo jūsų dieta pranašesnė nei kitos. Jūsų yrodymas - man padėjo... žinot kitiems ir šlapimo gėrimas padėjo, ir knygų yra... mokslinių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 12 vasario 2015 - 20:21
Kvieciu pramones magnatai dar netokiu straipsniu prirasys, kad tik zmones pirktu gaminius is kvieciu ir krautu jiems melejonus:) Kazkada, pries labai daug metu, kvieciai buvo tikrai kvieciais, kol ju nemodifikavo.
Del bulviu ir banana. Palyginkite pati ir suprasite smile.gif Demesi atkreipkite I krakmolo kieki abiejuose produktuose
http://www.dieta.lt/...duktas/bananai/

http://www.dieta.lt/...oduktas/bulves/

Suvalgius bananą cukrus greit patenka į kraują, o suvalgius virtą bulvę, krakmolas/kleisteris lėtai skaidomas ir patenka į storają žarną, mieliagrybių džiaugsmui.

Del artrito. Lai atsisako tik visko, kur yra kvieciu ir tada pasako, ar nei kiek nepagerejo situacija. Juk tai nieko nekainuoja, imti ir pameginti pagyventi 3 menesius be kvieciu/miltu.
Istrauka is knygos:
Kai kurie pacientai taip pat pranešė, kad jiems dingo refliukso simptomai, dirgliosios žarnos sindromo sukelti spazmai ir viduriavimas. Jie tapo energingesni, geriau sukaupdavo dėmesį ir ėmė kiečiau miegoti. Dingo bėrimai, netgi tie, kurie kankino daugelį metų. Sumažėjo ar net visiškai išnyko skausmas, pacientus kankinęs dėl reumatoidinio artrito, taigi jie galėjo vartoti mažiau šiai ligai gydyti skirtų stiprių vaistų ar net visiškai jų atsisakyti. Susilpnėjo ar net išnyko astmos simptomai, tad daugelis paprasčiausiai išmetė inhaliatorius.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti