QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 12:49)
o kuom pakeitėt šampūną? maniškis ūkinį muilą naudoja, nes jam kažkas kažkada taip patarė, bet man atrodo, kad jam tik daugiau pleiskanoja nuo to muilo
Aha ūkiškas labai sausina odą. Aš pradžiai visokius eko šampūnus bandžiau, kad būtų be visokių ten sodium laureate (galiu suklyst rašydama tiksliai), nes labai agresyvus ploviklis, kaip kažkas kažkur pajuokavo - gera priemonė delikačius audinius skalbt. Dalis tos medžiagos tiesiog "kiaurai" einą per odą, dirgina ją, todėl turint PSO netinka. Tai nuo eko pagerėjo. Paskui susidomėjau "galva be šampūno" įdėja. Tiesa taip ir neįsikirtau iki galo ar jie vien vandeniu siūlo galvą plaut... ar kaip. Bet griebiau bandyti visas alternatyvas ant savęs aišku, nekankinsi gi ligoniukų. Pradžioje nesisekė išsitrinkt su tom alternatyvom, bet paskui išmokau. Pasiūlai MB išmėgint, paskui dukrai. Tai MB naudoja ruginius miltus, o dukra sodos tirpalą, jiems kažkaip efektas labiausiai nuo jų tiko.
Ruginiai miltai - pigiausias variantas. Jo minusai - sunkiai išsiskalauja luobelės, bet puikiai paskui išsišukuoja iš sausų plaukų. Kaip naudoti: imi pilno grūdo ruginius miltus, maišai su vandeniu iki lietinių blynų tešlos konsistencijos blenderiu! kad būtų toks baltai putotas, ir naudoji kaip šampūną. Ant ilgų plaukų kažkur apie 300 ml. Svarbu nenaudot karšto vandens, geriau šaltas, bet vardan komforto tiks ir drungnas. Paskui perskalauji kokiom žolelėm, ar dar kuom, kas plaukams tinka (aš viską dedu į krūvą: žolelių nuovirą parūkštinu citrina ir dar įlašinu eterinių aliejų). Išdžiūvusius plaukus iššukuoju virš vonios, nes pribyra.
Kai pleiskanų būna padaugėję darau MB galvos odos kaukę iš tos košės, papildomai ją pagerinu maišydamą ją ne ant vandens, o ant žolelių nuoviro ir kiek tirštęsnę užmaišau, kad nevarvėtų.
Sodos tirpas labai patogus naudot, bet ne visiems plaukams tinka, išsausėja plaukai. Naudojimas išvis paprastas: imi sodą, pili maždaug trečdalį į puodelį, pili vandenį iš po čiaupo, maišai (aš pirštu), tirpalą pilu ant šlapių plaukų (tiksliau ant odos), dalis lieka sodos ant dugno, tada vėl pilu vandenį, pamaišau, vėl tirpalą ant galvos, kol supili visą sodą, tada pamasažuoji ir nuskalauji. Įdomus dalykas, kuo ilgiau plauni sodos tirpalu, to mažiau jo reikia, jaučiasi kada dar trūksta tos sodos, nes kai jos jau užtenka plaukai lyg muiluoti jaučiasi, aišku nieks ten neputoja. Būtina perskalauti su citrina (aš imu puse citrinos į 1 l), taip pat dar pridedu EA lašiukų. Dukros kai plaukai labai ilgi ir labai jų daug, skalaujam virš dubenėlio, kad galai pasinertų.
Eterinius aliejus renku pagal kvapą, kuris kuriam kvepia.
Su muilo riešutais taip ir nepagavau kampo kaip naudot, arba netiko jie man. Vis planuoju su avinžirnių miltais išmėgint, juos reik naudot kaip ruginius, bet... vis neįsigyju.
Nesu eko fanatikė, tiesiog kai sau niekaip neradau tinkamo šampūno (turėjau problemų dėl riebalavimosi, paskui daugelis šampūnų ilgiau naudojant sudirgindavo odą, tai gatava būdavau nusikasyt ją visiškai) mėginau viską.