QUOTE(*Gina @ 2013 10 26, 13:43)
naca-sunui nesiulyciau meluoti draugams,aplinkiniams.. Gali jam paciam nenorom susidaryti nuomone,kad ta liga kokia tais gedinga ir pan..

Vaikui susirgus kalbeciau daug ir placiai apie ja.. Rastumem turbut kiekvienoje seimoje po sergantiji.. Kaimynysteje,darzelyje,mokykloje,darbe..Pasauline minejimo diena net lyg yra tai ligai

Jei kuris visakeriopai neispruses bijosi-tai buuu
Kadangi pati sergu, ir gimineje yra serganciu, tai patikekit, apie tai daug kalbames, ir jis supranta (tiek, kiek gali suprasti 8metis), kad nera nei kaltas del to, nei blogesnis uz kitus.
Bet amzius ne tas, kad antrokeliai kazka labai suprastu. Tik pabandyk pasakyti lietuviska pavadinima, tai greitai ir kokia nemaloni (net jei ir nepiktybiska!) pravarde prikibs. Ar gi tai melas, jei sakys alergija- juk tai dalis tiesos, o ir pavadinimas visiems toks sventas

Manau, nebutina kazka sakyti, jei neklausia, ar demonstruotis.
Mano manymu nebutina labai tam ruosti vaiku, jei neserga ( neduok isikalbesit). Juk serga tik tetis (mano vaiku atveju as,sesuo, teta, mano mociute, lyg ir tetis, vyro mama) Uztenka zinoti, kad serga tetis ir tai gali buti paveldima. Mama sako , kad man ta liga issauke pavydas sesei , kuri anksciau susirgo

Na zinoma, tai tik mitas, bet visi mitai turi tiesos
Papildyta:
QUOTE(Chill! @ 2013 10 26, 18:55)
Taip, mums negalima valgyti nieko raudono, bordinio ir raudonos atspalvių daržovių. Paprikos, pomidorai, burokėliai ir t.t.
Apie vaisius nieko neturiu ką pasakyti.
Labai daug valgau raudonu uogu sezoniskai, taip pat ziema daug burokeliu, bet niekada nesusiejau su paumejimais. Kaip tik vasara buna geriau (uogu sezonas). Blogiau pavasari, kai darzoviu isvis stygius. Bet siaip man dideles itakos sezonai neturi- labiau ligos.