Cia dar ne i tema..
Galvojau, kame cia reikalas, kad tokios diskusijos sioje temeleje uzvire..
Ir, aisku, gavau greita pamoka..Susitikau siandien kaimyne, su kuria karts nuo karto apie viska pasiporinam, bet i subtilesnes temas, kaip Dievas, tikejimas, aisku , "nenukeliaudavom"
Kazkaip uzsisuko kalba apie kita bendra kaimyne jahoviste..
Taip gan smerkianciai apie ja atsiliepe.. Kad va pirma gere,o dabar dar blogiau - jehoviste patapo.. Man nors nepatinka i toki apvalkala ivilktas tikejimas, bet sirdyje pasidziaugiau, kad bent gal Dievu tiki.. Nes is isores tai ta jehoviste atrodo kaip prazydus gele
Tada paklausiau, o ka jehovistai blogo daro - atsakymo pagristo taip ir neisgirdau. Pirmas atsakymas buvo - isivaizduoji, nors ir kaimyne, bet lankstinukus gatveje tai kaip nepazistamai duoda.. Sakau, ar cia jau taip baisu? Taip pat desimt procentu moka.. Sakau, o ka juk mes nuo savo mokesciu irgi kataliku baznycia islaikom,nejaugi del to bloga ta jehoviste, kad moka..Tada pridure,kad jahoviste ir pas senute uzsukusi, kuri vienisa ir nezinia kam buta paliks.. Aisku, cia butu jau blogiau, mano manymu.. Bet as tikrai gal labiau kitokia blogybe izvelgiu tose sektose.. Bet ne tiek paciame zmoguje..
Tada pridure kaimyne, eik tu, sako, turiu gydytoja patanatoma ir zmona jo supersuper ar psichologe ar kas, tai jis galutinai mane itikino, kad rakineja ta kuna ir jokios sielos nei ko ten nera.. Mirstam ir jokio dangaus, jokio Dievo..Leptelejau, bet juk medicina ir nematoma siela kazkaip ne taip jau ir susije.. Bet jei butume toliau ta tema diskutave, tai diskusija tarp jos ir manes, butu panasi kaip cia..
Kazkodel abi pasijutom nekaip - man keista pasirode, kaip netiki, tuo kas alivaizdu paciai atrodo, jai keista, kad lyg ir normalus zmogus esu, o leptelejau, kad yra tos auros ir pan..
O iš ko sprendi apie smerkimą? Argi įmanoma įliįsti žmogui į širdy ir pajusti,ką jis išties jaučia? gal tik pasidalino pastebėjimais, gal galų gale pagailėjo iš savo pozicijų dėl jos pasirinkimo? Kiek žmonių,tiek tiesų- išjausti, ką išties nori pasakyti kitas žmogus, ko gero nėra taip paprasta...