Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(Arianna @ 2014 11 08, 22:13)
Jeigu turit el.bankininkystę - nusiunčiat išrašą apie įplaukas (pašalpą) ir atblokuoja sąskaitą.

Per kiek dienų privalo atblokuoti sąskaitą?
Ir kaip yra tuo atveju, jei buvo pervesta išmoka už nedarbingumo lapelį ir nespėjus nusiimti pinigų, sąskaitą areštavo. Ar tą išmoką anstolis privalo grąžinti?
Atsakyti
QUOTE(Roberta-z @ 2015 02 18, 14:08)
Per kiek dienų privalo atblokuoti sąskaitą?
Ir kaip yra tuo atveju, jei buvo pervesta išmoka už nedarbingumo lapelį ir nespėjus nusiimti pinigų, sąskaitą areštavo. Ar tą išmoką anstolis privalo grąžinti?

Nemanau, kad grąžins. Bet pasiskambinkit dėl visa ko į antstolių rūmus.
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 02 18, 18:20)
Nemanau, kad grąžins. Bet pasiskambinkit dėl visa ko į antstolių rūmus.

o per kiek dienu turi nuimti saskaitos aresta, po to kai saskaitos israsa pateiktas?
Atsakyti
Sveiki. Gal atsiras panašių mamyčių su panašiomis bėdomis ir jau turi patirties... blush2.gif Buvęs slapstosi Rusijoje (tiksliau ten kažką dirba, neaišku ar legaliai...), jau 4 mėnesius nemoka išlaikymo vaikui. Pirminėje teisinėje pagalboje buvo pasakyta, kad anstolis net neieškos jo. Tai taip išeina, kad lieka absoliučiai nebaudžiamas...į kokį anstolį Kaune man kreiptis, kad tikrai pagelbėtų, apsiimtų jį kažkaip surasti? Ir gal žinote kiek man kainuotų anstolis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4blueflower: 19 vasario 2015 - 09:25
QUOTE(4blueflower @ 2015 02 19, 09:25)
Sveiki. Gal atsiras panašių mamyčių su panašiomis bėdomis ir jau turi patirties... blush2.gif  Buvęs slapstosi Rusijoje (tiksliau ten kažką dirba, neaišku ar legaliai...), jau 4 mėnesius nemoka išlaikymo vaikui. Pirminėje teisinėje pagalboje buvo pasakyta, kad anstolis net neieškos jo. Tai taip išeina, kad lieka absoliučiai nebaudžiamas...į kokį anstolį Kaune man kreiptis, kad tikrai pagelbėtų, apsiimtų jį kažkaip surasti? Ir gal žinote kiek man kainuotų anstolis?

Su Rusija nepasirašyta bendradarbiavimo sutartis, ir jį ten surasti (ir jo pajamas, kas dar svarbiau) be šansų. Antstoliai neapsiims tiesiog. O jei apsiimtų, kainuotų daug, be šansų susigrąžinti (išieškojimo išlaidas vėliau išieško iš skolininko, bet iš pradzių sumokate Jus). Ar Jums to reikia? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Roberta-z @ 2015 02 18, 21:37)
o per kiek dienu turi nuimti saskaitos aresta, po to kai saskaitos israsa pateiktas?

Nuo tos dienos, kai pateikėt išrašą ir parašėte raštišką prašymą (ar reikalavimą, jokio skirtumo, kaip pavadinsit) per 3 d.d. Jeigu to nepadaro, Skundžiate antstolio veiksmus Antstolių rūmams. Jie privalės duoti raštišką atsakymą prt 20 d.d.
Atsakyti
[quote=In hell,2015 02 19, 12:19]
Su Rusija nepasirašyta bendradarbiavimo sutartis, ir jį ten surasti (ir jo pajamas, kas dar svarbiau) be šansų. Antstoliai neapsiims tiesiog. O jei apsiimtų, kainuotų daug, be šansų susigrąžinti (išieškojimo išlaidas vėliau išieško iš skolininko, bet iš pradzių sumokate Jus). Ar Jums to reikia? mirksiukas.gif
Papildyta:

Tai ką tuomet man daryti? aš iš valstybės nieko absoliučiai negaunu. Jokių pašalpų. Alga viršyja minimalų tarifą apie 50 lt. Ir visur užtrenkiamos durys.
Atsakyti
[quote=4blueflower,2015 02 19, 13:20]
[quote=In hell,2015 02 19, 12:19]
Papildyta:

Tai ką tuomet man daryti? aš iš valstybės nieko absoliučiai negaunu. Jokių pašalpų. Alga viršyja minimalų tarifą apie 50 lt. Ir visur užtrenkiamos durys.
[/quote]
Iš VIF nebandėte? Ten tik 200 litų berods senais pinigais, jei klystu, pataisykit mane, kas žinote, bet vis šis tas. Tokiu atveju kreipiatės į antstolį (bet Kokį patinkantį), gaunate pažymą, kad 4 mėn nemokėta, ir su visais kitais dokumentais, teismo sprendimu ir užpildytu prašymu pristatote, tada gausite tą išmoką, o likusią dalį ex turės valstybei sumokėti.
Atsakyti
Labas vakaras, norėjau paklausti tokio dalyko smile.gif pirma parašysiu šiek tiek info apie save: esu išsituokusi 2 mažamečių (4 ir 6 metukų) vaikučių mama.. Gyvenu socialiniame būste.. Pradėjau dirbti praeitų metų rugsėjo menesį.. Turiu skolų ne vienam anstoliui.. Po Naujųjų metų pradėjo iš atlyginimo atskačiuoti vienam anstoliui po 100 eurų į mėn.. Šiandien gavau laišką iš kito anstolio,kuris atsiuntė 3-jų vykdomųjų raštų kopijas,kad jas siunčia į darbovietę.. Gal galėtumėte pasakyti man,kaip dabar vyks atskaičiavimas iš atlyginimo? Tiesa,mano atlyginimas panašiai yra apie 340 euru į rankas.. Po atskaiciavimo lieka +/- 240euro
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jolančikė*: 25 kovo 2015 - 19:47
QUOTE(*Jolančikė* @ 2015 03 25, 19:47)
Labas vakaras, norėjau paklausti tokio dalyko smile.gif pirma parašysiu šiek tiek info apie save: esu išsituokusi 2 mažamečių (4 ir 6 metukų) vaikučių mama.. Gyvenu socialiniame būste.. Pradėjau dirbti praeitų metų rugsėjo menesį.. Turiu skolų ne vienam anstoliui.. Po Naujųjų metų pradėjo iš atlyginimo atskačiuoti vienam anstoliui po 100 eurų į mėn.. Šiandien gavau laišką iš kito anstolio,kuris atsiuntė 3-jų vykdomųjų raštų kopijas,kad jas siunčia į darbovietę.. Gal galėtumėte pasakyti man,kaip dabar vyks atskaičiavimas iš atlyginimo? Tiesa,mano atlyginimas panašiai yra apie 340 euru į rankas.. Po atskaiciavimo lieka +/- 240euro

Čia po visų skolinių įsipareigojimų atskaičiavimų tiek lieka? O išlaikymą vaikams gaunate?
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 03 26, 14:22)
Čia po visų skolinių įsipareigojimų atskaičiavimų tiek lieka? O išlaikymą vaikams gaunate?

Taip,čia tiek lieka po atskaitymo vienam antstoliui.. Išlaikymą vaikams gaunu,buvęs vyras pats perveda man i sąskaitą alimentus 145 eurus.. Jam ne nuo atlyginimo atskaičiuoja,o jis pats perveda.. Bet alimentai yra priteisti teismo,skyrybų metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jolančikė*: 26 kovo 2015 - 18:42
QUOTE(*Jolančikė* @ 2015 03 26, 19:39)
Taip,čia tiek lieka po atskaitymo vienam antstoliui.. Išlaikymą vaikams gaunu,buvęs vyras pats perveda man i sąskaitą alimentus 145 eurus.. Jam ne nuo atlyginimo atskaičiuoja,o jis pats perveda.. Bet alimentai yra priteisti teismo,skyrybų metu

50% gali nuskaiciuoti.
"Jeigu skolos išieškomos pagal kelis vykdomuosius dokumentus, gali būti išskaitoma ne daugiau kaip 50 proc. darbo pajamų dalies, neviršijančios MMA."
http://www.antstoliu.../articleid/1237
Atsakyti
Jeigu yra gautas is 1 antstolio rastas geranoriskai susimoketi skola per tam tikra dienu skaicius, ar imanoma nuvykus pas antstoli tartis kad bus mokama dalimis ir nearestuotu saskaitos? Dalimis skola grazintumem per 3-4 men., o kitu atveju antstolis nuraso puse pajamu, o kadangi jos pagal juos yra dideles, tai jie nuraso iskart visa skola, ir jiems dzin kad yra nuomojamas bustas, kad mokam auklei ir to didelio atlyginimo nelieka... Plius dar yra 3 metu vaikas. Pvz gauta algos 837 eur, tai antstolis nurase 437 eur, mano supratimo siek tiek per daug, nes galejo nurasyti tik 20 % nuo minimumo ir viskas kas virs jo - 50 % nes pagal viena dokumenta. Vaiko gimimo liudijima irgi reikia nesti pries tariantis turbut geranoriskai taip? Ar galima kai jau ir buna nusiustas patvarkymas i darboviete ir saskaita arestuota?
Kitas klausimas, jeigu nusiunciamas 3 men.israsas kad i ta saskaita yra gaunamas darbo uzmokestis, ar jie vis tiek arestuoja saskaita?
Atsakyti