Evelaida5, tai ne mitas..Aš pati su tuo buvau susidūrusi..Pristačiau pažymas, prašymą kad nuimti areštą bei grąžinti nuimtus pinigus, viską sutvarkė, ir nuėmė ir grąžino.. Kadangi tie pinigėliai buvo motinystės pašalpa..O jei į tą sąskaitą pareina tik soc pašalpa, vaiko pinigai, ir pan., tai jie neturi teisės tais pinigais disponuoti ir iš tų pinigų dengti skolas..Jei aš neturiu kitų pajamų, tai ir iš šitų jie negali nė cento paimti..Aš vakar parašiau į antstolių rūmus, užklausiau ar turi nuimti arweštą, vis dar atsakymo nėra..Turbūt ir nebus..Jie juk gina savo kolegas.. Šiandien paskambinsiu į teisingumo ministeriją, gal dar į socialinės apsaugos ir darbo ministerija..Aš vakar paskaičiavau, kad man į mėnesį teks bankui ir kurui sumokėti apie 100lt..Ir už ką klausimas?.. nepaliksiu aš taip viso šito..
QUOTE(cilicili @ 2012 04 12, 07:48)
Evelaida5, tai ne mitas..Aš pati su tuo buvau susidūrusi..Pristačiau pažymas, prašymą kad nuimti areštą bei grąžinti nuimtus pinigus, viską sutvarkė, ir nuėmė ir grąžino.. Kadangi tie pinigėliai buvo motinystės pašalpa..O jei į tą sąskaitą pareina tik soc pašalpa, vaiko pinigai, ir pan., tai jie neturi teisės tais pinigais disponuoti ir iš tų pinigų dengti skolas..Jei aš neturiu kitų pajamų, tai ir iš šitų jie negali nė cento paimti..Aš vakar parašiau į antstolių rūmus, užklausiau ar turi nuimti arweštą, vis dar atsakymo nėra..Turbūt ir nebus..Jie juk gina savo kolegas.. Šiandien paskambinsiu į teisingumo ministeriją, gal dar į socialinės apsaugos ir darbo ministerija..Aš vakar paskaičiavau, kad man į mėnesį teks bankui ir kurui sumokėti apie 100lt..Ir už ką klausimas?.. nepaliksiu aš taip viso šito..
Nu nieko nebesuprantu,y mano saskaita pervedami soc,pasalpa,vaiko neigalumo pasalpa,vaiku pinigai,bet aresto nenuima skl 2300lt,ju pasakymu sako per didele suma,kad nuimti aresta,is pirmo sako pristatykit pazimas nuimsim,pristacius jas jau nebenuima,kitu saskaitu pas mane nera,nu nusisauti tikrai.Ir mastau ar parasius prasyma kiek is tu pinigu palieki jiems ar verta vaziuoti likusius pasiimti,gal ju neduos
QUOTE(evelaida5 @ 2012 04 12, 08:21)
Nu nieko nebesuprantu,y mano saskaita pervedami soc,pasalpa,vaiko neigalumo pasalpa,vaiku pinigai,bet aresto nenuima skl 2300lt,ju pasakymu sako per didele suma,kad nuimti aresta,is pirmo sako pristatykit pazimas nuimsim,pristacius jas jau nebenuima,kitu saskaitu pas mane nera,nu nusisauti tikrai.Ir mastau ar parasius prasyma kiek is tu pinigu palieki jiems ar verta vaziuoti likusius pasiimti,gal ju neduos
Pas mane tada nuėmė areštą, skolos suma buvo ~10000lt..
739 straipsnis. Pinigų sumos, iš kurių išieškoti negalima
Negalima išieškoti iš sumų, kurios priklauso skolininkui kaip:
1) kompensacinės išmokos už darbuotojui priklausančių įrankių nusidėvėjimą ir kaip kitos kompensacijos, kurios mokamos, kai nesilaikoma normalių darbo sąlygų;
2) sumos, mokamos darbuotojui, vykstančiam į tarnybinę komandiruotę, perkeliamam, priimamam į darbą ir pasiųstam dirbti į kitas vietoves;
3) valstybinio socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpa;
4) valstybės pašalpa šeimoms, auginančioms vaikus;
5) socialinė pašalpa;
6) laidojimo pašalpa;
7) kitos tikslinės socialinės išmokos ir kompensacijos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų nepasiturinčių šeimų (asmenų) šalpai, kai šeimos (asmenys) dėl objektyvių priežasčių neturi pakankamai pajamų pragyvenimui.
Jokių prašymų dėl to, kad paliekat kažkokią sumą iš pašalpų NERAŠYKIT..O jei yra jau paėmę, tai rašote prašymą, kad grąžintų tą sumą kurią paėmė..Būtinai prašyme įvardinkite sumą ir sąskaitos nr..
Antstoliai naudojasi tuom, kad žmonės nežino įstatymų, tai ir daro ką nori..Ir tai dažniausiai prasilenkia su teisingumu ir įstatymais..Taigi nepasiduokit..
Aš jau išsiunčiau teingumo ministerijai laišką, tai laukiu atsakymo..
QUOTE(Ateik @ 2012 04 11, 15:30)
O skyrybų sutartyje nėra nurodyta sąskaita ar adresas buvusios žmonos - kur pervesti pinigus? Su vaiku jis nesusitinka, kad duomenų neturi?
Skyrybos buvo prieš 13 metų. Nežinau kur jis sugebėjo visus dokmentus nukišti, bet ištuokos liudijimo dublikątą darėm, kai reikėjo Istorija sena, skausminga ir kontaktų nei su vaiku , nei su ex nėra. Tame ir problema....
QUOTE(sause @ 2012 04 12, 14:17)
Skyrybos buvo prieš 13 metų. Nežinau kur jis sugebėjo visus dokmentus nukišti, bet ištuokos liudijimo dublikątą darėm, kai reikėjo Istorija sena, skausminga ir kontaktų nei su vaiku , nei su ex nėra. Tame ir problema....
O kur mokėjot prieš tris tuos mėn.? Ten pat ir dabar..
QUOTE(evelaida5 @ 2012 04 13, 19:29)
Gal galit kas man paaiskinti. Yra kelios bylos pas du anstolius,skolos tokios pacios,vienas anstolis atblokavo saskaita nusiuntus jam pazimas,net tiko el,pastu prasymas parasytas,o kitas neatblokuoja.Klausimas? Ar taip ir turi buti? Ar anstolis teisyngai elgiasi neatblokaves saskaitos?
kartais jie megsta labai greit pamirsti kad reik atblokuot,mano vyrui taip irgi buvo,viena kai jau gavo dokumentus iskart atblokavo,o va kitai teko paskambinet primint,ir pasiteisinimas buvo super geras,oi,visai uzmirsau...o del grazinamu pinigu yra taip,jei ten alga numinusavo,vistiek turi grazint dali tik pasilikt ka jie sau yra pasiskaiciave,aisku reikia pristatyt pazyma is banko kad tikrai ten eina alga...o tos pazymos bent swed banke kaina 10lt...
QUOTE(evelaida5 @ 2012 04 12, 09:21)
Nieko nerasikit,jie privalo nuimti aresta nuo jusu saskaitos,jus gi atneset pazyma is banko,kad gaunat i ta saskaita pasalpas,viskas,jie turi nuimti,man lygiai taip pat buvo,skola buvo 2500 lt,atnesiau pazyma,kad gaunu vaiko pinigus ir is sodros mot-tev pasalpa i ta saskaita ir atblokavo vakare.Jeigu nesutinka,rasikit skundus.Arba parodikit istatyma,nuo kokiu pinigu negalima nuimineti skola.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 04 14, 09:39)
Nieko nerasikit,jie privalo nuimti aresta nuo jusu saskaitos,jus gi atneset pazyma is banko,kad gaunat i ta saskaita pasalpas,viskas,jie turi nuimti,man lygiai taip pat buvo,skola buvo 2500 lt,atnesiau pazyma,kad gaunu vaiko pinigus ir is sodros mot-tev pasalpa i ta saskaita ir atblokavo vakare.Jeigu nesutinka,rasikit skundus.Arba parodikit istatyma,nuo kokiu pinigu negalima nuimineti skola.
Viskas pristatyta,bet jo pasakymas,nenuimsim,nes per didele skola.Va taip vat,ir suprask kaip nori
QUOTE(evelaida5 @ 2012 04 14, 10:59)
Viskas pristatyta,bet jo pasakymas,nenuimsim,nes per didele skola.Va taip vat,ir suprask kaip nori
Tegul parodo toki istatyma,kur parasyta,kad nuo tokios sumos negalima saskaitos atblokuoti,tegul pagrindzia savo atsakima irodymais.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 04 14, 10:11)
Tegul parodo toki istatyma,kur parasyta,kad nuo tokios sumos negalima saskaitos atblokuoti,tegul pagrindzia savo atsakima irodymais.
Pimadieni vaziuosiu taip paziuresiu ka sakys,o jei vel ta paty giedos,tai pasinaudosiu jusu patarimu,bet jei taip elgiasi tai gali ir vyro uzbluokuoti,kad ir moki?
QUOTE(evelaida5 @ 2012 04 14, 11:40)
Pimadieni vaziuosiu taip paziuresiu ka sakys,o jei vel ta paty giedos,tai pasinaudosiu jusu patarimu,bet jei taip elgiasi tai gali ir vyro uzbluokuoti,kad ir moki?
Jeigu moki,kito sutuoktinio saskaitos neturi teises uzblokuoti,vat jeigu nemokesit,tada taip,gali ir iki juo daeit.
Mano drauges vyras nemokejo,uzblokavo jos saskaita,kai tik pirma inasa jis padare,iskart atblokavo.