Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

Man vienas asmuo skolingas pinigų pagal paprastajį vekselį, aš jau kreipiausį į antstolį, tačiau skolininkas oficialiai neturi pajamų ir iš vis jo gyvenamasis adresas nežinomas. Išaiškėjo, kad jis turi dydžiūlės skolas skirtingiems asmenims ir įmonėms.
Ar turiu aš šansu ir kokių veiksmų imtis, kad atgauti savo pinigus? 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, o anstolis kažkaip praneša/informuoja, kad byla jam perduota? Ar iš kart sąskaitas areštuoja? Aš gaunu tik už vaiką iš Sodros, bet norėsiu tartis dalim mokėti. Bet tas saskaitos areštavimas man kaip baubas skamba blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 24, 12:28)
Sakykit, o anstolis kažkaip praneša/informuoja, kad byla jam perduota? Ar iš kart sąskaitas areštuoja? Aš gaunu tik už vaiką iš Sodros, bet norėsiu tartis dalim mokėti. Bet tas saskaitos areštavimas man kaip baubas skamba blush2.gif

Turėtų pranešti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 24, 12:28)

Gausite raginimą susimokėti per 10 dienų. Tuomet ir turite tartis su antstoliu dėl mokėjimo dalimis.
Atsakyti
Sveikos ,

Atsidarau šiandien sąskaita , o ji areštuota ir ten rezervuota suma ir minusinis balansas...Ar gali šitaip anstoliai elgtis? Aš žinau už ką , ir neneigiu fakto , kad reikia susimokėti baudą , bet ar jie šitaip gali ? Kas bus jei aš negaunu šiuo metų oficialių pajamų ? Jeigu aš nemokėsiu jiems pinigų , kas tada man gresia ? Kils suma ? Grės nelaisvę ar kažkas? Aš ,net Lietuvoj negyvenu , o būtent išlindo Lietuvoj ta skola kažkokia ir ant Lietuvos banko uždėtas areštas.
Atsakyti
QUOTE(Sepetuk4s @ 2014 04 29, 15:25)
Sveikos ,
Atsidarau šiandien sąskaita , o ji areštuota ir ten rezervuota suma ir minusinis balansas...Ar gali šitaip anstoliai elgtis? Aš žinau už ką , ir neneigiu fakto , kad reikia susimokėti baudą , bet ar jie šitaip gali ? Kas bus jei aš negaunu šiuo metų oficialių pajamų ? Jeigu aš nemokėsiu jiems pinigų , kas tada man gresia ? Kils suma ? Grės nelaisvę ar kažkas? Aš ,net Lietuvoj negyvenu , o būtent išlindo Lietuvoj ta skola kažkokia ir ant Lietuvos banko uždėtas areštas.

Taip elgtis,žinoma,kad gali.Suma tik kils,nes didės vykdymo išlaidos(kas kiek laiko (gali ir dažnai)vykdys užklausas į Sodrą,gyventojų registrą,bankus ir indeksacija kas ketvirtį).Žiūrint už ką skola ar bauda,kai kam gali būti taikoma senatis.
O išsamiau galite infolex forumą pasiskaityti ar parašyti jame ,ten daug teisininkų lankosi ir atsakymai kvalifikuoti .
Atsakyti
Sveikos,

labai prasau padeti.
Anstolis uzblokaves saskaita 5500lt., buvau rpasyti atblokuoti, nes ten gaunama alga ir vaiko neigalumo pinigai, nesileido i kalbas, buvo labai arogantiska. pasakiau kad galiu dalimis moketi, kad tarsiuosi su paciu kreditoriumi. ji pasake atsiusti israsa, kad i ta saskaita pervedami neigalumo pinigai, kai issiunciau, tada ji man parase kad reikia pilnos isklotines, nors mes taremes zodziu kad tarsiuosi su kreditoriumi. Saskaitos ji jau savaite neatblokuoja man, o dabar kai paprasiau vel atblokuoti nes tariuosi su kreditoriumi atsiunte stai ka, tai matau prima karta, ji matyt uzsisedo ant manes:

UAB naudai ir vadovaudamasi LR CPK 645 str., įpareigoju Jus per 5 dienas atvykti į antstolio kontorą ir raštu pateikti informaciją apie Jums priklausantį turtą:

1. Visas Jūsų turimas, bankuose ir kitose kredito įstaigose ar pas trečiuosius asmenis esančias ir Jums priklausančias pinigines lėšas;

2. Jūsų turimas turtines teises (iš trečiųjų asmenų gautinas lėšas ar turtą) ar vertybinius popierius (akcijas, vekselius, čekius, obligacijas, taupymo lakštus ir kt.);

3. Gaunamą darbo užmokestį, pensiją, stipendiją ar kitas pajamas (nurodant pajamas išmokantį asmenį, jo adresą ir pajamų dydį);

4. Kilnojamąjį turtą, išskyrus turtą, iš kurio vadovaujantis LR civilinio proceso kodekso 668 straipsniu negali būti išieškoma;

5. Nekilnojamąjį turtą.

Pateikdami aukščiau nurodytus duomenis nurodykite: turto ar turtinės teisės pavadinimą ir apibūdinimą, turto buvimo vietą, trečiųjų asmenų, pas kuriuos šis turtas yra, vardą, pavardę (pavadinimą) ir adresą, turtui taikomus apribojimus (įkeitimas, areštas ir kt.).

Informuoju, jog vadovaujantis Civilinio proceso kodekso 645 straipsnio 3 dalimi, už šio reikalavimo neįvykdymą nurodytu terminu ar melagingų duomenų pateikimą teismas Jums gali paskirti iki dviejų tūkstančių litų baudą arba areštą iki trisdešimties parų.

Atsakyti
Rekomenduokite advokata Vilniuje, kad galeciau viena karta baigti su anstoliu, susitarti ir moketi, aciu
Atsakyti
Pas mus tai situacija tokia, kad vyras pries 12 metu dar budamas nepilnametis nesusimokejo mokescio 143Lt ir baudos 15Lt. Buvo tyla visa laika, jis net nezinojo ar pamirso apie tai. Dabar tik po 12 metu atsitiktinai suzinojom kad pries pora menesiu uzdejo aresta ant buto, anstoliui reik sumoket 1380Lt, ar tai adekvati suma priaugus, kaip issiaiskint ir kodel niekas net neinformavo tiek laiko, tai uz ka jiem pinigai.

Pas kita anstoli skola 80Lt, priauge per 10 metu tik 250Lt, kodel tokie skirtumas didelis.

Ar net neverta aiskintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 05 gegužės 2014 - 17:04
Nesu koks teisininkas , bet kiek kazkada domejaus ,kai man panasiai atejo del policijos baudos , nes kazkada ne ten pastaciau masina...Tai realiai as nekreipiau demesio ir viskas...Nes ten kas isauga , tai isauga antstoliui...O ten policijai ar kam jus skolingi tai bauda ta pati... 30 ar 130 pinigu , esme ,kad jei jie nori kazka pasiekti , jie turi paduoti i teisma , bet i teisma gali paduoti tik pvz tie kam jus skolingi ,o ne antstolis , o jie netikiu , kad jus paduos del tokios sumos , nes jiem islaidu dar daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sepetuk4s @ 2014 05 05, 17:56)
Nesu koks teisininkas , bet kiek kazkada domejaus ,kai man panasiai atejo del policijos baudos , nes kazkada ne ten pastaciau masina...Tai realiai as nekreipiau demesio ir viskas...Nes ten kas isauga , tai isauga antstoliui...O ten policijai ar kam jus skolingi tai bauda ta pati... 30 ar 130 pinigu , esme ,kad jei jie nori kazka pasiekti , jie turi paduoti i teisma , bet i teisma gali paduoti tik pvz tie kam jus skolingi ,o ne antstolis , o jie netikiu , kad jus paduos del tokios sumos , nes jiem islaidu dar daugiau smile.gif

policijos, savivaldybės ir kt. panašių institucijų baudoms teismo sprendimo nereikia - iškart perduodama anstoliui, visas skolos išieškojimo išlaidas padengia skolininkas.
Priklausomai nuo to, kokius veiksmus atlieka anstolis, auga ir skolos vykdymo išlaidos. Vienas gali kas mėnesį atlikinėti patikrinimus Sodroje, bankuose ir pan., kitas tik kartą per metus. Skolininkui pareikalavus - anstolis privalo pateikti išlaidų išklotinę.
Atsakyti
QUOTE(cukrainine @ 2014 05 05, 09:21)
Sveikos,

labai prasau padeti.
Anstolis uzblokaves saskaita 5500lt., buvau rpasyti atblokuoti, nes ten gaunama alga ir vaiko neigalumo pinigai, nesileido i kalbas, buvo labai arogantiska. pasakiau kad galiu dalimis moketi, kad tarsiuosi su paciu kreditoriumi. ji pasake atsiusti israsa, kad i ta saskaita pervedami neigalumo pinigai, kai issiunciau, tada ji man parase kad reikia pilnos isklotines, nors mes taremes zodziu kad tarsiuosi su kreditoriumi. Saskaitos ji jau savaite neatblokuoja man, o dabar kai paprasiau vel atblokuoti nes tariuosi su kreditoriumi atsiunte stai ka, tai matau prima karta, ji matyt uzsisedo ant manes:

UAB naudai ir vadovaudamasi LR CPK 645 str., įpareigoju Jus per 5 dienas atvykti į antstolio kontorą ir raštu pateikti informaciją apie Jums priklausantį  turtą:

1.      Visas Jūsų turimas, bankuose ir kitose kredito įstaigose ar pas trečiuosius asmenis esančias ir Jums priklausančias pinigines lėšas;

2.      Jūsų turimas turtines teises (iš trečiųjų asmenų gautinas lėšas ar turtą) ar vertybinius popierius (akcijas, vekselius, čekius, obligacijas, taupymo lakštus ir kt.);

3.      Gaunamą darbo užmokestį, pensiją, stipendiją ar kitas pajamas (nurodant pajamas išmokantį asmenį, jo adresą ir pajamų dydį);

4.      Kilnojamąjį turtą, išskyrus turtą, iš kurio vadovaujantis LR civilinio proceso kodekso 668 straipsniu negali būti išieškoma;

5.      Nekilnojamąjį turtą.

Pateikdami aukščiau nurodytus duomenis nurodykite: turto ar turtinės teisės pavadinimą ir apibūdinimą, turto buvimo vietą, trečiųjų asmenų, pas kuriuos šis turtas yra, vardą, pavardę (pavadinimą) ir adresą, turtui taikomus apribojimus (įkeitimas, areštas ir kt.).

Informuoju, jog vadovaujantis Civilinio proceso kodekso 645 straipsnio 3 dalimi, už šio reikalavimo neįvykdymą nurodytu terminu ar melagingų duomenų pateikimą teismas Jums gali paskirti iki dviejų tūkstančių litų baudą arba areštą iki trisdešimties parų.

Atsakyti