Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

Klausimėlis. Ar gali antstoliai nuskaičiuoti iš sutuoktinio invalidumo pensijos iki santuokos įgytas kito sutuoktinio skolas? O jeigu skolos įgyjamos santuokoje, ar gali? Ar invalidumo pensija yra darbo užmokesčiui prilyginamos pajamos? Ačiū.
Atsakyti
Sveiki,

artimam giminaiciui padet noriu. Prisidare skolu su greitaisiais kreditais, kai kas skolu isieskojimo imonese, kai kas teisme, kai kas pas antstolius. Nesugebesiu viena sitos koses iskapstyti, nes nesuprantu nieko. Ar yra kazkokia imone, ar zmogus, uz tam tikra mokesti pakonsultuosiantis, ir padesiantis isspresti? Patys jie nesusitvarkys. Yra siekis atsiskaityti, bet dalimis, ir del tu daliu dydzio nepavyksta susitarti, kadangi visi nori kad imokos butu aisku kuo didesnes, bet ten pajamos nera dideles, tad sumokejus vieniem, neliktu kitiem, o zmonem dar gyventi reikia. Aisku zmones labai kvailai ir neapgalvotai pasielge, taciau norisi kazkaip padeti.
Aciu
Atsakyti
sveiki, mano vyras turi skolu vienam antstoliui (jos atsirado dar iki vedybu). ar tiesa, kad antstoliai turi teise nuskaiciuoti pinigus ir nuo mano korteles? pakolkas mano banke figuruoja mergautine pavarde.
Atsakyti
QUOTE(red40 @ 2013 10 03, 14:43)
Klausimėlis. Ar gali antstoliai nuskaičiuoti iš sutuoktinio invalidumo pensijos iki santuokos įgytas kito sutuoktinio skolas? O jeigu skolos įgyjamos santuokoje, ar gali? Ar invalidumo pensija yra darbo užmokesčiui prilyginamos pajamos? Ačiū.

Invalidumo pensijos pajamos prilyginamos darbo uzmokescio pajamoms ir antstoliai gali nuskaiciuoti skolas.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 11 09, 20:30)
Invalidumo pensijos pajamos prilyginamos darbo uzmokescio pajamoms ir antstoliai gali nuskaiciuoti skolas.

Na, nerašykit nesąmonių, jei nežinote. Civiliniame kodekse (CPK 739str.) aiškiai parašyta, kad skolų išieškojimas negali būti nukreiptas į socialines išmokas. Tereikia anstoliui pristatyti pažymą iš įstaigos, kuri moka šias išmokas - anstolis juk nemato, iš kur ir kokie pinigai pervedami skolininkui.
Atsakyti
kartoju klausima:

sveiki, mano vyras turi skolu vienam antstoliui (jos atsirado dar iki vedybu). ar tiesa, kad antstoliai turi teise nuskaiciuoti pinigus ir nuo mano korteles? pakolkas mano banke figuruoja mergautine pavarde.
Atsakyti
Taip gali areštuoti jūsų sąskaitas, nurašyti reikiamą sumą, kadangi jūs esate santuokoje.
Atsakyti
QUOTE(*agnyte* @ 2013 11 11, 08:14)
kartoju klausima:

Šioje vietoje turi būti teismo sprendimas, kad išieškojimas būtų nukreiptas į Jūsų algą/kortelę/sąskaitą. Dažniausiai jie to neturi, bet siunčia dokumentus į darbovietes.
Mes vieną anstolę jau pamokėm, kai paprašėm atsiųsti kokiu pagrindu, reikia nuskaičiuoti skolą dėl sutuoktinio skolos, iš žmonos algos ir gaunamų pajamų, nors ji atsiradusi be jo žinios ir dar prieš sudarant santuoką. Galiausiai patys anstoliai pripažino, kad taip daryti negali be teismo sprendimo, o teismas galiausiai iš vis atmetė tokį anstolio prašymą.

Tad reikia, kad ir Jūsų buhalterijos ne aklai anstoliais tikėtų, o pareikalautų įrodančių dokumentų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelika: 11 lapkričio 2013 - 10:44
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 10, 18:27)
Na, nerašykit nesąmonių, jei nežinote. Civiliniame kodekse (CPK 739str.) aiškiai parašyta, kad skolų išieškojimas negali būti nukreiptas į socialines išmokas. Tereikia anstoliui pristatyti pažymą iš įstaigos, kuri moka šias išmokas - anstolis juk nemato, iš kur ir kokie pinigai pervedami skolininkui.

Skirkit socialines išmokas, mokamas Socialinės paramos skyriuje nuo pensijų, mokamų Sodroje. Iš pensijų išskaitymai vykdomi 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus. Mano situacija tokia, kad as dirbu ne lietuvoje, bet karts nuo karto persivedu pinigu i lietuviska sask, tad antstoliai negales atsiusti laisko i darboviete.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 11 11, 13:11)
Skirkit socialines išmokas, mokamas Socialinės paramos skyriuje nuo pensijų, mokamų Sodroje. Iš pensijų išskaitymai vykdomi  4u.gif

Jokio skirtumo, kas ją moka - soc.paramos skyrius ar Sodra. Tą pačią invalidumo pensiją vieniems moka Sodra, kitiems - soc.paramos skyrius. Tai, pagal jūsų logiką, iš vienų nuskaityt galima, iš kitų ne?
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 11, 14:18)
Jokio skirtumo, kas ją moka - soc.paramos skyrius ar Sodra. Tą pačią invalidumo pensiją vieniems moka Sodra, kitiems - soc.paramos skyrius. Tai, pagal jūsų logiką, iš vienų nuskaityt galima, iš kitų ne?

Labai gaila, bet taip.

739 straipsnis. Pinigų sumos, iš kurių išieškoti negalima
Negalima išieškoti iš sumų, kurios priklauso skolininkui kaip:
1) kompensacinės išmokos už darbuotojui priklausančių įrankių nusidėvėjimą ir kaip kitos kompensacijos, kurios mokamos, kai dirbama nukrypstant nuo normalių darbo sąlygų;
2) sumos, mokamos darbuotojui, vykstančiam į tarnybinę komandiruotę, perkeliamam, priimamam į darbą ir pasiųstam dirbti į kitas vietoves;
3) valstybinio socialinio draudimo motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpos;
4) išmokos vaikams, mokamos pagal Išmokų vaikams įstatymą;
5) laidojimo pašalpa;
6) išmokos, mokamos pagal Valstybinių šalpos išmokų įstatymą, ir kitos tikslinės socialinės išmokos, pašalpos ir kompensacijos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų nepasiturinčioms šeimoms ar asmenų socialinei paramai;7) išeitinės išmokos.

Iš soc. draudiminių pensijų skolos išieškomos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaN: 11 lapkričio 2013 - 13:32