Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE(Rucikas @ 2006 02 08, 13:40)

Beja, šiais metais skaičiau Vilniuje  atsirado naujovė - skiepai nuo rotovirusinės infekcijos. Būtinai klausiu pas daktarę.

Skiepai yra, bet deje jie turi rimtus šalutinius poveikius unsure.gif

QUOTE(Veitė @ 2006 02 08, 14:50)
tai gal Roto viruso rodiklis ir yra acetonas šlapime??
Papildyta:
tokiu atveju mums gydytoja liepė jokiu būdu neduot sulčių, tik smectą ir juodą arbatą  blush2.gif  Sveikit visi ligoniukai

Acetonas šiuo atveju rodo skysčių trūkumą.
Kai kurie gydytojai nemėgsta Smectos, nes jei vaikas serga bakterine, o ne virusine žarnyno infekcija( dažnai ligos pradžioje ir be papildomų tyrimų neįmanoma jų atskirti), Smecta gali pabloginti ligos eigą
Atsakyti
maniškės man atrodo taip pat pasigavo rota, nors gydytoja to nepatvirtino, bet abi karščiuoja, nestipriai, bet kokis 3-4 kartus per parą viduriuoja, kartais suskausta pilvuką ir abiejų gerklė paraudus...šiandien poliklinikoj galybė žmonių dėl šios problemos, sakė labai daug vaikų serga...
va radau straipsnį apie rota:
http://www.medicine....raipsnioID=5483
Atsakyti
saviski vakar pati nuveziau i ligonine, rotas, nors seskines poliklinikos gyd sake, kad ne infekcija ir bjaurybe dar prirase vaistu uz 65 lt gydyti kosuliui ir visa kita, ppritreksiu as tas Ustivovic, jau antra karta pripeza nesamoniu, nors buvo visi rota simptomai: stiprus acetono kvapas, vemimas, triedimas , tempa. sorry, bet truputi issiliet reikejo.
tai va, jei buciau veliau atvezus buti stipri dehidracija, spejau laiku pastate jau dvi lasalines, atsigauna po truputi vaikas, o as is proto darbe einu, kad negaliu su zuikiu buti, greciau sulaukciau skambucio, pasirasyciau sutarti ir i ligonine. tokia durna situacija, kad negaliu....
beje, merginos labai sekit kiek geria , nes jei neteks skysciu labai rimtos problemos bus, vakar tokiu issekusiu vaikuciu maciau, kad siaubas, net kraujas krest pradejo, kaiop dehidravosi, i intensyvias gyulde, be to ziurekit odele, sukabinkit ir ziurekit, kiek dar dregmes , ar atsileidzia , ar susiraukus stovo.
sekmmes visoms, lai sveiki mazuliai buna, Eos tikiuosi viskas bus ok
Atsakyti
QUOTE(Vudis @ 2006 02 10, 10:54)
saviski vakar pati nuveziau i ligonine, rotas, nors seskines poliklinikos gyd sake, kad ne infekcija ir bjaurybe dar prirase vaistu uz 65 lt gydyti kosuliui ir visa kita, ppritreksiu as tas Ustivovic, jau antra karta pripeza nesamoniu, nors buvo visi rota simptomai: stiprus acetono kvapas, vemimas, triedimas , tempa. sorry, bet truputi issiliet reikejo.
tai va, jei buciau veliau atvezus buti stipri dehidracija, spejau laiku pastate jau dvi lasalines, atsigauna po truputi vaikas, o as is proto darbe einu, kad negaliu su zuikiu buti, greciau sulaukciau skambucio, pasirasyciau sutarti ir i ligonine. tokia durna situacija, kad negaliu....
beje, merginos labai sekit kiek geria , nes jei neteks skysciu labai rimtos problemos bus, vakar tokiu issekusiu vaikuciu maciau, kad siaubas, net kraujas krest pradejo, kaiop dehidravosi, i intensyvias gyulde, be to ziurekit odele, sukabinkit ir ziurekit, kiek dar dregmes , ar atsileidzia , ar susiraukus stovo.

Laikykitės!!! Ir mes Naujuosius Santariškėse infekciniam žarnyno sutikom. Tai kiek galiu patarti su savo 5 dienų patirtimi, kad tik meski viską ir šiaušk greičiau į ligoninę, jeigu vaikiukas šiuo metu vienas. Niekas tikrai nešokinės aplink, neskaičiuos kiek sysiojo, kiek gėrė ir pan., jeigu nebus šalia nieko. O vaikučiui užimti kai tik geriau pasidarys paimkite kokių žaislų, bet geriausia tokių, kuriuos vėliau išplauti galėsite grįžę.
Papildyta:
QUOTE(Vudis @ 2006 02 10, 10:54)

Laikykitės!!! Ir mes Naujuosius Santariškėse infekciniam žarnyno sutikom. Tai kiek galiu patarti su savo 5 dienų patirtimi, kad tik meski viską ir šiaušk greičiau į ligoninę, jeigu vaikiukas šiuo metu vienas. Niekas tikrai nešokinės aplink, neskaičiuos kiek sysiojo, kiek gėrė ir pan., jeigu nebus šalia nieko. O vaikučiui užimti kai tik geriau pasidarys paimkite kokių žaislų, bet geriausia tokių, kuriuos vėliau išplauti galėsite grįžę. Stiprybės, kantrybės ir optimizmo. Beja, nevaikščiokit po koridorių, o tai dar ligų prisigaudysit. Maniškė tik grįžus bronhitu susirgo.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Mes vakar grįžom iš ligoninės... Irgi buvo Rotas. Prasidėjo viskas labai staiga: vakare atsigulė mažytė sveika, o naktį staiga pradėjo vemti - kas pusvalandį visą naktį... Paskui ryte lyg ir nustojo, bet nieko nenorėjo nei valgyt, nei gert, tik daug miegojo. Bandžiau duoti Rehidron ir arbatėlių... Atrodė, kad jau kažkiek ir išgėrė, bet paskui vėl prasidėjo vėmimas, pakilo temperatūra 37.8. Pakviečiau gydytoją. Sakau - gal jai roto virusas? Gydytoja sako: tam, kad galėčiau parašyti tokią diagnozę, reikia atlikti specialų tyrimą, o jai ir gerklytė paraudus...o gal ir apendicitas gali būti... Žodžiu, išrašė dar ir antibiotikų, liepė girdyti ir, jei iki rytojaus nepakliūsim į ligoninę - ateit tyrimams... g.gif ... Aš dar iki vakaro palaukiau, bet vaikui vėl pradėjus vemt (išgeria porą šaukštelių arbatos - ir vemia), dar ir pakilus temperatūrai iki 39, išvežiau į ligoninę. Ten apžiūrėjo, vaiko būklė jau buvo vidutinio sunkumo, šlapime - daug ketonų - tai paguldė į žarnyno infekcijų skyrių. Ten nustatė, kad tikrai mums roto virusas. 2 dienas lašino skysčius - ir vaikas atsigavo thumbup.gif . Nors pradžioj sakė, kad užteks 1 dieną palašint, bet paskui pamatė, kad vaikas vangus, šlapime acetono vis dar daug buvo. Davė gerti sūraus vandens (ligoninėj tai nuolat duoda tokio, o namie patarė Rehidroną duot), davė gerųjų bakterijų, gert - juodą saldintą arbatą, valgyt - tik virtas maistas (košės ir pan.), namie irgi liepė laikytis tokios dietos, jokių pieno produktų, jokių žalių vaisių ir daržovių (tik virtos), jokių sulčių (tik arbata, mineralinis). Ir duoti gerąsias bakterijas.
Dar gydytoja sakė, kad dar nebuvo matę tokio didelio roto viruso protrūkio, kaip dabar blink.gif .
O dėl imuniteto, tai sakė, kad maždaug metams jis turi susidaryt...Ko mes labai ir tikimės rolleyes.gif .
Taigi, mielos mamytės, šitas virusas tikrai pavojingas, nelaukit, kol vaikas visai nusivems ir išseks, geriau vežkit į ligoninę, ten nors nustatys ar tai tikrai rotas, atstatys vaikučiui skysčių balansą... Žinoma, kartais būna lengvesnė forma ir galima apsieit be ligoninės.
Atsakyti
Brrr... Prisimenu, kaip mano mažoji sirgo šita bjaurastim būdama 11 mėn. Gulėjom ir ligoninėj. Padėjo Gastrolit ir HIPP specialus gėrimas iš morkų ir ryžių nuoviro. Tikslaus pavadinimo neatsimenu. blush2.gif O vaizdo, kaip mažiukei buvo įleistas kateteris į rankytę, niekada nepamiršiu ir tų piktų seselių. Pikta buvau ir aš, vėliau jos draugiškos pasidarė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2006 02 11, 21:19)
Brrr... Prisimenu, kaip mano mažoji sirgo šita bjaurastim būdama 11 mėn. Gulėjom ir ligoninėj. Padėjo Gastrolit ir HIPP specialus gėrimas iš morkų ir ryžių nuoviro. Tikslaus pavadinimo neatsimenu. blush2.gif O vaizdo, kaip mažiukei buvo įleistas kateteris į rankytę, niekada nepamiršiu ir tų piktų seselių. Pikta buvau ir aš, vėliau jos draugiškos pasidarė. ax.gif

Aš tai galiu pasididžiuoti, kad mano mažė visas procedūras (kateterio įvedimą į veną, lašelines irkt.) atlaikė didvyriškai - nė vienos ašarėlės blush2.gif wub.gif . Mat aš ją visada nuteikinėju, kad daktarai ir seselės - geri žmonės (ir pati dirbu toj srity, beje blush2.gif )... Tai ji jokios didelės baimės kol kas nejaučia. Nors, kai metukų būdama buvo susilaužius rankytę, tai paskui, vos pamačius baltą chalatą, klykdavo kaip įmanydama doh.gif . Bet tai jau praeitis. Dabar balti chalatai - mūsų draugai biggrin.gif . Gal todėl is seselės buvo draugiškos iškart, nes net pagyrė, kad tokia drąsuolė wub.gif
Atsakyti
Na, su 11 mėn. vaiku susitarti sunkoka. Ypač, kai serga. smile.gif Tikėkimės, kad daugiau su šituo virusu "nedraugausim". mirksiukas.gif
Atsakyti
Prieš porą savaičių ir mes buvom pasigavę šį virusiuką. Tikrai ne kas. Mums irgi vakaras buvo normalus, žaidėm, išdikavom, o naktį prasidėjo visas linksmumas: vėmimas kas 15 min iki pat ryto, ryte pakilo temperatūra iki 38,8 dar dasidėjo viduriavimas. Valgyti išvis nenorėjo, gerti irgi, bet pavykdavo po kelis šaukštelius susitarti, kad išgertų. Taip mes pravargom 4 paras. Mus vargino ne tiek tas viduriavimas, kiek vėmimas. Ligoninės pavyko išvengti. Gerdavom mineralinį, arbatėles, jogurto bakterijas, o kai mažoji pradėjo po truputį valgyti, ant maisto barstydavau kreoną. Virusiuką, nors ir kaip saugojom, sugebėjom padovanoti vyresnei sesutei ir kaimynams, kurie buvo užsukę aplankyti mūsų doh.gif .
Atsakyti
mums visgi, matyt, ne Rota, o dantys dėl viduriavimo kalti buvo,,,dygsta jų pilna burna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erija @ 2006 02 12, 13:25)
o kai mažoji pradėjo po truputį valgyti, ant maisto barstydavau kreoną.

Prašom apšviesti mane neišmanėlę, kas ten per kreonas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2006 02 12, 15:01)
Prašom apšviesti mane neišmanėlę, kas ten per kreonas? g.gif

ir man įdomu sužinot, kas tas kreonas yr?? blush2.gif
Atsakyti