Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE(Agnė @ 2005 05 07, 11:58)
Vat būtent tą gentamiciną mums siūlė gert kaip viduriavimo "stabdį". Ir kadangi buvau nejuokais išsigandus, tai ir girdžiau- tiek skirtingų istorijų su reanimacijom teko girdėt blink.gif

Zinoma, svarbiausia, kad pasveikot. Greiciausiai jums ir buvo ne virusines kilmes susirgimas.
O kaip Dilma sake, Rota viruso sukelto viduriavimo stabdyti jokiais budais negalima, jis negydomas, o turi buti pasalinamas is organizmo. Butent - "isviduriuojamas". Tik be abejo, organizme tuo metu turi buti atstatomas skysciu trukumas visais auksciau minetais budais, zarnynas - gerosiomis bakterijomis.
Mes visi trys apturejom sia liga, kai mazyliui buvo 10men...
Atsakyti
O gal galit pasakyt, kaip atskirti paprasciausia apsinuodijima maistu nuo Rota viruso? g.gif
Atsakyti
Jei neklystu, ROTA būdinga aukšta temperatūra
Atsakyti
labas 4u.gif
va ir aš perskaičiau viską ką prirašet,nes mano dukrytei kažkas panašaus prasideda verysad.gif vakar vakare vėmė 4-5kartus,o šyryt jau viduriuoja.sudaviau linex ir smektos,dabar užmigo,bet kol kas temperatūros nėra.daktarei paskambinau tai siūlo važiuot ligoninėn,bet taip nenoriu,bandysim namie būt,o to ir sūnui operacija birželio 1d laukia verysad.gif bėdos prasidėjo,o dar tetis jūroj cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 05 16, 16:25)
Jei neklystu, ROTA būdinga aukšta temperatūra

Man atrodo nebūtinai, va mažoji antrąkart persirgo ir šįkart be tempos 4u.gif
Atsakyti
sad.gif rizom is sveciu, o pasirodo ju vaikai vakar veme ir viduriavo, ir pati mama veme ir viduriavo. Gal apsinuodijo? Jei tai Rota virusas, ka mums daryti...kol kas nevemiam ir neviduriuojam. Na sveciuose buvau su maziuku...didzioji namie liko. Tai parejus namo visas soskes ir buteliukus isvirinau, viska skalbiau. na ir tie vaikai prie manojo nebuvo prisiliete g.gif , nes manasisi tik pas ju ant sofkes gulejo. Kaip manot ar susirgsim. PADEKIT blink.gif
Atsakyti
skaičiau čia viena mamytė savo vaikelį girdė pelynų arbatėle... labai būtų įdomu sužinoti kaip - ji tokia šlykšti, net suaugusiam apsivemti noris...
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2005 05 04, 09:18)
Gal kuri mamytė galėtų patart ką duot valgyt metinukei, sergančiai rotavirusu? Nuo mišinuko vemia, nuo kieto maisto irgi  verysad.gif  Vaikas gyvas tik vandeniu su druskom ir Hipp ORS  sad.gif  Patarkit prašau  verysad.gif

Na, mes gulėjom Santariškėse su Rotu 2004-ųjų pavasarį. Mums buvo beveik pusantrų metukų, o šalia gulėjusi mama turėjo metinukę, kurią dar maitino savo pienu, o daugiau ta mergytė nieko nevalgė. Mūsų mažasis labai mėgsta tokius duoniukus - lengvus traškius grūdų paplotėlius. Davėm pabandyt ir tai mergytei, tai šituos valgė. Maniškis tada dar valgė kukurūzus nesaldžius, na kur pienu užpili kaip dribsnius (aišku, valgė sausus be jokio pieno).

Mano mažasis daug neviduriavo iš pat pradžių, o tik vėmė vėmė, labai norėdavo gerti, ką išgerdavo vėl išvemdavo. Tai išvežėm su greitąja ir tiesiai į reanimacinę, kur neleido su mažiuku pasilikti per naktį. Tai jis vienas ten abiem pririštom rankytėm, kad lašelinės neištrauktų, turėjo visą naktį išbūti. Ryte, kai nuvažiavom, buvo užkimęs, tikriausiai nuo rėkimo... Po to jau aš atsiguliau kartu su juo į palatą, girdė mus Espumisanu, gefilus ir nuo temperatūrą mušėm žvakutėm. Laukėm kol kakas nebebus skystas. Aš turėjau ramunėlių arbatos, gydytoja griežtai uždraudė, bet aš daviau, nes sūraus vandens maniškis labai mažai gėrė, ir manau ta arbata daug padėjo, nes pasveikom palyginti greitai.

Išvis gana keistų pažiūrų gydytoja, ji šalia gulinčiai mamai su mergyte metinuke pasakė maždaug kokie čia dar maitinimai krūtimi iki metų?.. Maždaug vaikui būtinas maitinimas tik iki 4 mėnesių, ilgiausiai iki šešių, o po to būtina nutraukt. Tai kai išgirdau šitai, pagalvojau, gerai, kad nepklausiau jos ir daviau savo vaikui arbatos, o tai su tokiu senu požiūriu atsiprašant.. g.gif
Atsakyti
sveiki ir as noriu pasidalyti patirtim , mes taip pat susidurem su siuo vyrusu, bet pasigavom ji pacioje infekcineje ligonineje, nes gulejom su nenustatytos kilmes bakterija ar infekcija, gavom antibijotikus, bet sunkiai sekesi isghyti, po daugiau nei savaites grizom namo, o po keliu dienu atgal i ta pacia ligonine jau su rotu. baisu net prisiminti, dar ir dabar kai vaikas pavalgo , laukiu kada ji vems.... mum 1,8 men. baisiausia buvo kad su mes skaitemes kaip ir atkrite, tik su virusus... ir vaikas negere , nevalge, ir 4 paras isbuvo be skysciu, tai renimacijoj gulejo, jau be reakcijos, ta prasme, nekalbejo, gulejo... o taip tai gyvas gyvsidabriukas.... ir net su sauksteliu neprisileisdavo skysciu... jau net manes (mamos) neprisieisdavo, jei matydavo kad artinuosi su sauksteliu, temperatura 39, veliau nukrito iki35. viduriavo, baisus pilvo skausmai buvo. dave antibijotika, smekta. tai kol to viruso neisviduriavo, taip ir gulejo ant laselinio, be jegu. po tu keliu dienu, net nebepaejo, kaip nusilpus buvo. o paskui, po biski , po biski praejo, tikrai svarbu skysciai. galima ir namuose gydytis. ir geriausia. nes ligoninej gali dar neaisku kokiais virusias uzsikresti. o kad nevalgo nieko baisaus ,svarbu kad isgertu po kelis litrus per diena. kaip gydytojas sako: ant 100 gramu svorio 100 gramu vandens reikia isgerti. ir dziuveseliai, javainukai, nieko pienisko, kepto, astraus, vaisiu... pagrinde ant kosiu.... dar mum ligonines vedejas sake nugazuota spraita duoti gerti, nes jame gliukozes yra. kartais vaikam patinka... (bet maniske negere nieko) mat kai negere, nevalge, tai cukrus kraujyje sumazejo, pradejo prakaituoti, pilva eme skaudeti, nes kalio nebebuvo.... na zodziu. ai, dar bananai labai gerai. tai vat. bet issikapstem, tiek kad 2 kg. palikom per savaite..... tai dabar kaip isprotejus stengiuosi plauti rankas, lauke kai isienam stebiu labai. nes kaip gydytojai sako, svarbu plauti rankas, nes per jas uzsikreciama ir daugiausia i organizma prinesama daug tu blogu parazitu.....
Atsakyti
Mano sūnelis susirgo būdamas vos 7 mėn. Buvo labai baisu. Mažutis vemė, viduriavo. Kūno temperatūra siekė 40c. Vaikutis gulėjo palieges. Baisiausia, tai, kad, maži vaikučiai greitai gali netekti skysčių, na o tada prasidėtų tikros bėdos. Mes atsidūrėm infekcinėje ligoninėje, žodžiu buvo baisu. doh.gif
Atsakyti
Ar persirgus rotavirusu, įgyjamas imunitetas šiai ligai? g.gif
Atsakyti
Man daktare sake, kad galima vel juo susirgti.
Atsakyti