Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

žinot aš tik šiandien sužinojau kas mus nuo antradienio buvo. Pirmiausia mano bachūras apsivėmė,tą dieną vakare atėjo draugė su vyru ir dviem vaikais. Kitą dieną jau man negerai ir mano mergiščiai galvojau gal ką nors ne to suvalgėm. Aš labiausiai sirgau negu vaikai, o šiandien paskambinau draugei sakė visi vemia viduriuoja buvo išsikvietę daktarę sakė,kad rota virusas. Tai šiandien lėksiu pirkti jogurto kapsulių,nors šiaip vėmė po du kartus ir laksto linksmi, o man tai sunkiai,net vakar po pietų atsiprašiau iš darbo. Bet vaikams vistiek profilaktiškai duosiu kapsulių. O parsivežėm virusą iš klaipėdos. Kaip tik šiandien perskaičiau ,kad ten didžiausi šio viruso potrūkiai.
Atsakyti
QUOTE(Budrevičienė Gerda @ 2005 04 15, 13:42)
Tai šiandien lėksiu pirkti jogurto kapsulių

Mes jau prieš porą savaičių persirgom 4u.gif . Labai gerai padėjo "Linex" bakterijos. Linkim greičiau sveikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Kątik persirgom rota ir iškilo keliatas klausimų, gal kas žinote atsakymus?:
Jei teisingai supratau , persirgus šiuo virusu imunintetas jam neįgyjamas? Negi taip galima sirgti ir sirgti juo kelis kartus iš eilės?
Kiek dienų tesiasi jo inkubacinis periodas, kol apsireiškia pirmieji simptomai?
Po kiek laiko virusas jau tampa nebekenksmingas ir juo nebegali užsikrėsti kiti? Po kiek dienų, persirgus virusu, vaiką jau galima leisti lopšelin?
Atsakyti
Mano abi mergytės persirgo šiuo virusu visai neseniai. Po ligos 10 dienų inkubacinis periodas. Taip kad reikėtų palaukti su lopšeliu. O imunitetas įgyjamas pusei metų tai tikrai. I lauką galima eiti, nes saulės šviesoje miršta virusas, bet reikia vengti vaikučių. Tiek bent jau aš supratau iš gydytojos. Gal kitiems ir kitaip sakė.
Atsakyti
Sirgom ir mes ne per seniausiai siuo virusu. Pirma diena dukryte veme gal 6 kartus,pietu labai jau ilgai miegojo,pabudo su 37.8 temperatura,tai as nieko nelaukus iskvieciau greitaja,nes turejom kontaktu su rotu sirgusiu drauges suneliu. Atvaziavusi gydytoja iskart apziurejo gerklyte,nes pagal ja nustatomi pirminiai pozymiai. Nuveze i Santariskes.O ten blink.gif .Ligonine tai kosmaras,galiu as jums pasakyti. State mums 2 kartus laseline,antra karta mano prasymu,nes skyscius sunkiai sekesi girdyti.Kaip sake man gydytoja,geriau yra sugirdyti,nes per skrandi geriau tos druskos pasisavinamos. Kita diena dukryte pradejo viduriuoti ir dar KAIP!!! sad.gif >Jau net prausti nebuvo imanoma,visas uzpakaliukas raudonas cry.gif .Vienu zodziu galiu pasakyti,kad visiems labai jau skirtingai ta liga pasireiskia ir praeina,kai pabendravau su skyriuje gulinciom mamom,isitikinau. Pvz. su mumis gulejes berniukas veme tik 1 karta,o paskui virusas pazeide gerklyte ir visa laika kosejo,net neviduriavo.
Atsakyti
Gal kuri mamytė galėtų patart ką duot valgyt metinukei, sergančiai rotavirusu? Nuo mišinuko vemia, nuo kieto maisto irgi verysad.gif Vaikas gyvas tik vandeniu su druskom ir Hipp ORS sad.gif Patarkit prašau verysad.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir nesupratau vieno - kas per daktarai gydo virusą antibiotikais? blink.gif . Antibiotikai neveikia nei ROTA nei kokių kitų virusų, jie naikina bakterijas. O viduriuojant gerti antibiotikus tikrai nekokia idėja.
Atsakyti
Na va ir mes sirgom prieš savaitę, pirmą dieną vėmė 5 kartus, antrą viduriavo, trečią siaubingai viduriavo ir siaubingai išberta buvo kur pampersas- nuėmus liko "raudoni triusikėliai", net prisiliest nedavė. Jūs sakot antibiotikai nepadeda, bet nors aš esu labai prieš juos, bet išklausius kelias nuomones (mano mama medikė), girdžiau gentamiciną ampulėse- jis leidžiamas, bet tokiais atvejais reikia būtent gerti. Dar gėrėm Smecta, Bifolac miltelius, po to Yogurt kapsules ir daug daug skysčių. Temperatūros neturėjom, išsikapstėm be ligoninių per 3 dienas. Gal tikrai tas gentamicinas padėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2005 05 04, 09:18)
Gal kuri mamytė galėtų patart ką duot valgyt metinukei, sergančiai rotavirusu? Nuo mišinuko vemia, nuo kieto maisto irgi  verysad.gif  Vaikas gyvas tik vandeniu su druskom ir Hipp ORS  sad.gif  Patarkit prašau  verysad.gif

Mes nesenai persirgom, ir is maisto mums liepe vengti pieno produktu bei vaisiu. Patare valgyti darzoves ir ryzius, tik nieko kepto. Ryziai labai padejo viduriukams thumbup.gif Maniske kol turejo temperaturos kokias keturias dienas buvo be apetito ir valge LABAI mazai, dvi dienas galima sakyt visai nevalge. Liepe nepergyventi del maisto (organizmui sergant jis netoks aktualus), svarbiausia ziureti, jog gautu pakankamai skysciu, nes viduriuojant ir vemiant (mes nevemem) daug prarandama.

Itariu, kad misinukas pablogina jums padeti, nes sudetyje yra pieno mirksiukas.gif

Tiesa, as nezinodama ismaudziau vaika siltoje vonioje, ko pasekoje mus isbere doh.gif Pasirodo, sergant roto rekomenduoja tik vesia vonia.

Visiems lengvo prasirgimo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė @ 2005 05 04, 23:34)
girdžiau gentamiciną ampulėse- jis leidžiamas, bet tokiais atvejais reikia būtent gerti. Dar gėrėm Smecta, Bifolac miltelius, po to Yogurt kapsules ir daug daug skysčių. Temperatūros neturėjom, išsikapstėm be ligoninių per 3 dienas. Gal tikrai tas gentamicinas padėjo g.gif

Negalėjo gentamicinas paveikti ROTA viruso, negalėjo niekaip, nes VIRUSAI ANTIBIOTIKAIS NEGYDOMI. Antibiotikai veikia tik bakterijas, nesvarbu, geros jos ar blogos. O bakterijos ir virusai - skirtingi dalykai mirksiukas.gif Jei jums padėjo gentamicinas, tai gal buvo ne ROTA, o kokia bakterija (nesvarbu, gėrėt jūs jį ar leidotės, jis vis tiek patenka į kraują ir į žarnyną).
Ir apskritai, ROTA virusas (kaip ir kiti) negydomas, gydomi tik simptomai - vėmimas ir viduriavimas, ir palaikoma ligonio būklė. Organizmas pats turi susitvarkyti su virusu.
Atsakyti
QUOTE(Agnė @ 2005 05 04, 23:34)
Jūs sakot antibiotikai nepadeda, bet nors aš esu labai prieš juos, bet išklausius kelias nuomones (mano mama medikė), girdžiau gentamiciną ampulėse- jis leidžiamas, bet tokiais atvejais reikia būtent gerti.
išsikapstėm be ligoninių per 3 dienas. Gal tikrai tas gentamicinas padėjo g.gif

Kiek apsiskaičiau-stipriausiai sergama 3 dienas, taij gal ir be antibiotikų būtų prėję per 3 d. Nes ir mūsų gyd sakė, kad antibiotikai daro dar blogiau žarnynui sergant rota 4u.gif Gaunasi dviguba žala sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 05 05, 09:59)
Ir apskritai, ROTA virusas (kaip ir kiti) negydomas, gydomi tik simptomai - vėmimas ir viduriavimas, ir palaikoma ligonio būklė. Organizmas pats turi susitvarkyti su virusu.

Vat būtent tą gentamiciną mums siūlė gert kaip viduriavimo "stabdį". Ir kadangi buvau nejuokais išsigandus, tai ir girdžiau- tiek skirtingų istorijų su reanimacijom teko girdėt blink.gif

QUOTE(Slapux @ 2005 05 05, 10:46)
Kiek apsiskaičiau-stipriausiai sergama 3 dienas, taij gal ir be antibiotikų būtų prėję per 3 d. Nes ir mūsų gyd sakė, kad antibiotikai daro dar blogiau žarnynui  sergant rota  4u.gif Gaunasi dviguba žala  sad.gif

Na kažkokios ypatingos žalos tikrai nepajutom, išskyrus tai, kad dabar šaldytuvas labai kenčia biggrin.gif O pieno mišinį daviau kai sirgo, nes prieš miegą yra pripratęs gert, tai reikalaudavo, bet nevemdavo, o visus kitus pieno produktus bei vaisius slėpėm, bet ir nenorėjo jis jų labai, tik vis koldūnų prašydavo- duodavau be mėsos 4u.gif Gerai tas, kas gerai baigiasi smile.gif
Atsakyti