Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE(Heta @ 2005 03 22, 15:02)

Na sunervino juodai,tiek ir aš pati supratau.Liepė duoti antibiotikų:"Amoksiklav",o toliau gydyti taip kaip ir gydau(rehydronu,linex,ibufenu).

"Mažylio" 3 Nr., 12psl. rašo, kad esant rotavirusui, negalima duoti antibiotikų-jie rotaviruso neveikia, bet provokuoja disbiozę.

Maniškis irgi serga, kaip įtariam, rotavirusu, tiesa, jau 5 dieną, bet vis dar viduriuoja, kol kas nevemia(tfiu, tfiu, tfiu), temparatūra laikėsi tik pirmą parą, bet va, šiandien jaučiasi toks silpnas, vangus sad.gif . Šiandien tik nunešėm išmatų tyrimui, kuris ir nustatys, ar tai tikrai rotavirusas. Geriam Linex, Smecta, Enterol, kmynų arbatos.
Atsakyti
Mes irgi visi sergam. Pirmas susirgo sūnus, paskui duktė. Ją teko vežti į reanimaciją. Ten - lašelinės, temperatūrą mažinantys vaistai ir Buscopano žvakutė nuo pivuko skausmo. Po 1,5 paros perkėlė į žarnyno infekcijų skyrių. Gydė mus taip: Gefilus Plus 2 k. per dieną, Espumisanas po 20 lašų 3 k. per dieną. Jau sveiksta. Reanimacijos gydytoja sakė, kad neužsikrėsti reikia [[COLOR=red PLAUTI RANKAS[/COLOR]. Tai labai svarbu, nes šiuo virusu užsikrečiama per kontaktą su ligonio išmatomis (gal ir ne tik). Mano sūnus jau susirgo šiandien antrą kartą. Po savaitės pertraukos. Gydytoja sakė kad imunitetas atsiranda persirgus 3 kartus doh.gif
Atsakyti
O Jėzau Marija... baisu apie tai ir prisimint. Adomas sirgo būdamas 10 mėn. Galvojau ir aš galą gausiu iš siaubo ir nevilties. Visa laimė, kad tuomet maitinau pati, tai tik pieniukas ir praeidavo vaikui. Gulėjom ilgai reanimacijoje, kelias paras lašalinė, buvo baisingai ištinęs, išburkęs, nes kaip supratau, labai trūko organizmui baltimų, tiksliai nepamenu, bet kažkas panašaus...
Išsikapsčius ilgai dar silpnas buvo. Dar prieš ligoninę buvo jau pradėjęs vaiksčioti, bet vėliau viską teko pradėti iš naujo...
Atsakyti
Vienas jau pasveiko, o kitas dar tik sveiksta. Gyvenam kol kas savaitę atskirai - aš su dukra, vyras su sūnumi, kad vėl neužsikrėstų iš naujo
Atsakyti
Sveikutes, mamytes!
Noriu pasidalinti visai nefaina patirtimi. Daug esu prisiskaiciusi apie roto virusa, del jo epidemijos musu kieme (vaikiukai visi vieno amziaus, visados kartu zaidzia ir vienas nuo kito ji pasigaudavo) buvom priversti vos ne du menesius klajoti po miesta ir toli gyvenancius draugus. Labai nenorejau kad mano mazius ji pasigautu. Ir jau kai atrodo pavojus liko praeiti sunelis susirgo-pradejo vos be perstojimo vemti, viduriuoti....kai maziukas jau pasidare visai vangus ir jau net nepajegdavo atsigerti nuvaziavom i Santariskes (tai jau buvo penktadienio vakaras-kazkodel mums "sekasi" visada susergam umiai ir butinai penktadieni!). pagulde mus i infekcine... po Santariskiu naujagimiu skiriaus tai pasirode kaip ubagu karo ligonine....nors paskui paaiskejo kad gulejome "liukse". Aciu dar daktaras ir seseles buvo tiesiog superfainos. istveriem ten tik vakara, nakti ir kita diena-ir pasprukom, vaikui po 1.5 litro lasalines pagerejo, analizai jokiu nukripimu nerode-nuvaziavom namo...visa savaite laukem kas isaugs pasidarius paseli...gerem skyscius ir elektrolitus ir po desimt kartu varinejom ant puodo...ir sumokejus nemaza sumele uz analizus sulaukem atsakymo, kad jokiu patologiniu mikrobu neisaugo, roto viruso nerasta ir voobsce analizai tiesiog puikus!!!! vaikui apetitas zveriskas, energijos kaip batareikoj enerdzaizer... vienu zodziu viskas super! ...
pamirsau pridurti-pries liga Aleksas visa savaite lanke darzeli-skubei reikejo islekti i darba uz sese, o su aukle sunus atsisake pasilikti. Darzelyje su juo kaip su auksiniu kiausiniu aukletojos lakste-ten mano drauge dirba. Niekas is vaikuciu daugiau neapsirgo. o mes namie vienas po kito su tais paciais sindromais! ir vel gi-nei vieno is musu analizai nieko neparode!!!!
Kaip tai gali buti? as jau pradedu galvoti gal mus kas prakeike-tipo, "porcia"-abra kadabra kad jus prasish....ktumete? nes kito paaiskinimo kazkaip nerandu...
stai tokia istorija su mumis buvo atsitikusi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nattaliuke: 29 kovo 2005 - 19:40
Manyčiau, kad čia jus ne kokia abrakadabra, bet entero virusas buvo užpuoles. Aš pati per naujaka galvojau, kad galus visus atiduosiu, kai nuo ryto beveik pusę paros viską iš savęs tik lauk variu, o temperatūra naktį iki kliedėjimų kilo...Vėliau diedas mano užsikrėtė ir draugė atėjusi naujako švest, irgi juodai sirgo, o dukra tik nulėkė pora kart i tūlika ir tuom viskas pasibaigė tongue.gif .Žodžiu, pilna visokių Žarnyno virusu ir pasirodo, kad užsikrėst galima ne vien per neplautas rankas, bet ir oro lašeliniu būdu. Kaip viena pažystama gyd. pasakė, esam tik svečiai šiam virusų ir bakterijų pasaulyje unsure.gif
Atsakyti
Mums irgi panaši nesąmonė pernai buvo.. Paguldė į Santariškes dėl "bėrimo" (įtarė kažkokį kraujagyslių sienelių susilpnėjimą ar panašiai), į skyrių su visais užkrečiamais velniais.. Liepė iš palatos eit tik ekstra atveju, bet tai pabandyk, kai reikia ir į tyrimus ir panašiai.. ax.gif Nu ką - pragulėjom gal 4 dienas, jau sutarėm kitam rytui namo traukt, ir ką tu sau manai - nakčiai vėmimas nežmoniškas.. Būtų vienai maniškei, sakytum skrandukas sustreikavo, bet ne - ir palatos kaimynas vemia.. O vaikai skirtingo amžiaus - vartojo skirtingus maisto produktus, net vandens to paties negerė, nu nieko, ir vemia sau abu pakaitom.. Atvarė seselė - sako - Rotas bus, tikriausiai. Prasikeikėm puse nakties (su to antrojo vaikučio mama) - tiek išgulėjom, ir kai jau susiruošėm namo, kažkoks Rotas, zaraza prikibo, mat..? Nu ir ką jūs manot - ryte padaro tyrimus - nieko blink.gif Suprask, kaip nori, žodžiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 29 kovo 2005 - 23:52
...vargsiukai musu mazutukai, kaip nesistenk vistiek nuo visu bedu negalim juos apsaugoti...o taip noretusi!...

man dabar is galvos neina tas "...pasisveciavimas virusu pasaulyje" siurpokai skamba....
Atsakyti
Mano abu dvynukai persirgo tuo rota virusu ( prieš metus). Kadangi berniukas smulkesnis, tai sirgo žiauriai sunkiai cry.gif Neteko tiek daug skysčių ( per naktį), kad tris paras gulėjo ligoninėj " ant lašelinių" verysad.gif . Mergatė persirgo lengviau,- namie sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nattaliuke @ 2005 03 30, 08:39)
...vargsiukai musu mazutukai, kaip nesistenk vistiek nuo visu bedu negalim juos apsaugoti...o taip noretusi!...

man dabar is galvos neina tas  "...pasisveciavimas virusu pasaulyje" siurpokai skamba....

Labai seniai esu perskaičius knygą "Mikrobų pasaulyje". Tai ilgam buvau praradus ramybę. Dar ir dabar po daugelio metų tai atsiliepia. Patarčiau niekad tos knygos neskaityt jei papuls į rankas. Ramiai gyvent nebegalėsit.
Atsakyti
Aš pati gydytojos dukra, tai siaubingai bijojau savo mažę į darželi išleisti, butent dėl tų virusų ir bakterijų, bet susipažino vaikai, susipažino jų virusai ir gyvena dabar per daug nesipykdami tongue.gif
Atsakyti
Mano sūnus irgi sirgo. Vėmė, viduriavo, karščiavo (iki 39.2). Gulėjom 7 dienas ligoninėje su lašinėmis. Grįžus namo gydytoja liepė dvi savaites gerti Gefilus bakterijų (dvi kapsules per dieną), saldžią arbatą (ramunėlių), negazuotą mineralinį (mažos mineralizacijos, pvz., "Neptūną"), valgyti tik virtą maistą (kepto negalima), neduoti jokių sulčių, saldainių, konditerijos gaminių ir citrusinių vaisių. Per dieną penkiamečiui reikia 1.5 litro skysčių (čia ir sriuba, arbatos, mineralinis). Tai va, kapstomės. Reikėjo išskalbti visą patalynę, drabužius, dėvėtus prieš ligoninę, ligoninėje. Išvalyti žaislus, daiktus, parsineštus iš ligoninės. Roto virusas plinta tik per nešvarias rankas, užsikrėtus nuo daiktų ar ligonio, tad svarbiausia higiena.
Roto virusą nustato iš išmatų pasėlio, taip diferencijuoja nuo bakterinės infekcijos. Antibiotikais jis tikrai negydomas. Tik smecta, žarnyno bakterijomis, vaistis nuo vėmimo ir skysčiais (svarbu ir elektrolitai, gliukozė). smile.gif
Atsakyti