Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

na mes antra karta nesirgome,bet gydytoja ligonineje sake,kad metus igyjame,kaip imuniteta,o jei susirgtumeme po metu,tai jau lengvute forma ax.gif
[/quote]
na as nesugebejau issireikalauti kad leistu buti su vaikuciu proceduriniame,jos ateidavo ir maziu is ranku isplesdavo ,tipo neturi laiko laukti kol jis pavalgys ar pamiegos,as po to bajerio kai vaika kankino sitiek laiko ziaurei su jom susibarus buvau,nes kai tik kateteris iskrito as joms sakiau kad antibijotika leistu i uzpakaliuka ,[nes lasiniu jam nereikejo,o antibijotika leido 4 kartus paroje],ir jos sutiko su siuo mano noru ,nes pas ji labai nesimato venu,bet viena kvanka atejus pareiske kad turi buti kateteris ir net nespejau sureguoti kaip vaikas buvo isplestas is ranku doh.gif
pirmaji roto virusa pasigavome guledami ligonineje,nors sake tuo metu skyriuje nebuvo nei vieno sergancio siuo virusu,susirgo zaibiskai ir labai sunkia forma ,jei buciau buvusi namie greitoji nebutu spejusi atvaziuoti,antra karta susirgome po 2 menesiu ,tem buvo iki38 ir veme ir viduriavo bet daug gere ,todel jau antra diena jautesi neblogai ,sekanti karta susirgo po metu ,virusa parnese sese is mokyklos ,tai tada ir tetis sirgo ,mazius visa tai pernese lengviausei ,o teciui norejau greitaja kviesti ,nes po paros vemimo jis sunkei is lovos galejo islipti,tai visus tris ligonius rehidronu girdziau ,tai kaip su tuo imunitetu nezinau ,gal cia nuo organizmo priklauso
Atsakyti
Tai kad rotaviruso yra labai daug formų, panašiai kaip gripo, tai imunitetas nelabai galimas. Mano vienas vaikas sirgo du kartus, kitas sugebėjo neužsikrėsti ir nesirgti nei karto (nors vaikai maži ir kontaktas tarp jų labai glaudus).
Atsakyti
Ziuriu tema vel atsinaujino verysad.gif na manoji jau gal koks trecias kartelis serga per savo trumpa gyvenimeli...paskutini karta taip ir likom nesuprate..visa seima ,pradedant nuo manes ir baigiant mazaja skundesi pilvo skausmais..mazoji uzmigus nakti pabudo vemdama ir taip kas valanda,kokius 4-5 kartus,pradejom duoti vaistukus,tai linex,tai kreona,smecta..na zodziu visko po truputi,nes nei vieno rimtai neigerdavo doh.gif diena pradejo karsciuoti,bet nebeveme ir neviduriavo,bet temperatura aukstoka laikesi,as jau prisiskaiciau internete ivairiausiu liaudisku patarimu kaip numusti auksta temperatura,jei vaistai nepadetu doh.gif bet kita ryta atsikele zvali ax.gif thumbup.gif aciu Dievui thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,
sekmadieni mano dukra apie 22 val pradejo vemti. Praveme visa nakti, paryciais dar ir viduriuot pradejo. pakilo temp. diena vel smrakiai veme, negere skysciu visai tai vyras vakare nuveze i infekcine. pagulde ten juos abu. paeme krauja, pastate laselines, bet naudos kol kas 0. Mergaite apatiska, kaip karsiavo taip karsciuoja, nusimusa temp. labai trumpap ir vel kyla. laime tik tai kad nevemia..o viduriuoja 1-2 kart. Bet realiai pamascius is kur cia viduriuot ir vemt, nes nuo sekmadienio pietu vaikas nieko nevalgo. suvalge tik 2 baronkytes ir sako nenoriu daugiau, bijau, nes pilveli raizo.
daktare itaria rota, bet dar laukiam paselio atsakymo del salmoneliozes...kaip baisu, nes negaliu padet savo vaikui, net pabuti su ja negaliu, nes turiu rupintis leliuku, bijau kad leliukas nepasigautu sitos zarazos...
Atsakyti
Sveiki.Mes pries keleta dienukiu grizom is ligonines.Visdelto neapsikenciau,ir nuveziau suneli i priemima.gerai,kad taip ir padariau,neklausiau daktares kad dar palaukti.ta pacia diena atsidureme reanimacijoj,nes maziukas labai stipriai viduriavo ir buvo l.nusilpes.per dvi dienas sulasino 7lasalines doh.gif kai dejo kateteri,taip pat buvau kartu,jau uzteko praeitus kartus kai sirgo uz duru klausyti maziuko verkimo verysad.gif negaliu taip leisti issinesti savo vaiko,kai jis saukia mama,nes zino kur ji nesasi.nu tiesiog sirdis plysta tik prisiminus.gerai,kad vaikas stiprus ir per tris dienas pasibaige liga.dabar sveiki ir laimingi namuciuose.o apie seseliu ir kai kuriu daktariu Marijampoleje elgesi ir mastyma,tai neturiu nei vieno gero zodzio.ypac reanimacijoj.kazkoks kosmaras.gyvuliai o ne zmones. gun_bandana.gif gun_bandana.gif tikrai verti tik paniekos.
Atsakyti

QUOTE(DOMINUKE @ 2008 06 25, 13:32)
............nezinau ka daryti.i ligonine jau nenorim,nes ten tik ligu prisigaudai. nebent kokia lasaline galetu sulasinti ir namo isleisti blush2.gif kazin taip imanoma?

QUOTE(DOMINUKE @ 2008 07 03, 15:01)
Sveiki.Mes pries keleta dienukiu grizom is ligonines.Visdelto neapsikenciau,ir nuveziau suneli i priemima.gerai,kad taip ir padariau,neklausiau daktares kad dar palaukti.ta pacia diena atsidureme reanimacijoj,nes maziukas labai stipriai viduriavo ir buvo l.nusilpes.per dvi dienas sulasino 7lasalines doh.gif ......gerai,kad vaikas stiprus ir per tris dienas pasibaige liga.dabar sveiki ir laimingi namuciuose.....

Retorinis klausimas: ir kokia gi eiga būtų po vienos lašinės namie? cool.gif

p.s. saviškę susirinkau po 3lašinių, parašiau, kad savo iniciatyva "pabėgu" nuo medicininės nepriežiūros Kauno 2ligon. rolleyes.gif

Atsakyti
po 4 paru karsciavimo, vemimo ir viduriavimo, nevalgymo ir negerimo, mano mergaite siandien jau valgyt praso pati, noriai geria vandenuka, arbatele, net zaisti ir piesti uzsimane, ko tas dienas nedarydavo tik gulejo, net mazai kalbejo. o ir temperaturo sjau nebeturi. aciu Dievui mano mergaite sveiksta! bet kol vyras ja slauge infekcinej, pats pasigavo ta zarazna Rota. vemia, karsciuoja, skauda galva ir viduriuoja...nejaugi gryze jie mane su sunum uzkres? ko gero reikia pakuot mna tase ir vaziuot prie juros. su mociute jie neprapuls ax.gif tik taip skaudu klausyt per rageli, kai dukra praso, mamyte atvaziuok..sakau negaliu...o ji sako, ka brolio i ligonine neileidzia, jis per mazas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2008 07 03, 16:58)
po 4 paru karsciavimo, vemimo ir viduriavimo, nevalgymo ir negerimo, mano mergaite siandien jau valgyt praso pati, noriai geria vandenuka, arbatele, net zaisti ir piesti uzsimane, ko tas dienas nedarydavo tik gulejo, net mazai kalbejo. o ir temperaturo sjau  nebeturi. aciu Dievui mano mergaite sveiksta! bet kol vyras ja slauge infekcinej, pats pasigavo ta zarazna Rota. vemia, karsciuoja, skauda galva ir viduriuoja...nejaugi gryze jie mane su sunum uzkres? ko gero reikia pakuot mna tase ir vaziuot prie juros. su mociute jie neprapuls ax.gif  tik taip skaudu klausyt per rageli, kai dukra praso, mamyte atvaziuok..sakau negaliu...o ji sako, ka brolio i  ligonine neileidzia, jis per mazas? blush2.gif

Kai gulejom ligoninej,man taip pat buvo prasidejus si liga,bet greitai prigriebiau ir tuoj prapuole.O dar buvo tas laikas,kai teko reanimaciniam visa naktele ant kedutes praleisti doh.gif ,tai su temperatura ir tokia savijauta buvo kosmaras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2008 07 03, 20:13)
Kai gulejom ligoninej,man taip pat buvo prasidejus si liga,bet greitai prigriebiau ir tuoj prapuole.O dar buvo tas laikas,kai teko reanimaciniam visa naktele ant kedutes praleisti doh.gif ,tai su temperatura ir tokia savijauta buvo kosmaras ax.gif

del rota viruso "nakvojot" reanimacijoj? o kodel taip?
isivaizduoju ir puikiai suprantu, kad isgyvenot tikrai sunkias dieneles. laimei jau visks gerai, ar nia?! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2008 07 03, 22:10)
del rota viruso "nakvojot" reanimacijoj? o kodel taip?
isivaizduoju ir puikiai suprantu, kad isgyvenot tikrai sunkias dieneles. laimei jau visks gerai, ar nia?! 4u.gif

Todel,kad pasak daktares,vaikas labai stipriai viduriavo,ir buvo nusilpes.Na atrodo viskas dabar gerai,tik dabar gerklytes skausmuka turim.Bet cia jau paveldas is manes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2008 07 07, 11:44)
Todel,kad pasak daktares,vaikas labai stipriai viduriavo,ir buvo nusilpes.Na atrodo viskas dabar gerai,tik dabar gerklytes skausmuka turim.Bet cia jau paveldas is manes blush2.gif

supratau.
maniske jau jauciasi gerai, atsirado apetitas. bet kudute tokia, kaip smilgele. na bet nieko, vasara, atostogos, kaip nors "atgaivinsiu" as savaja mergyte 4u.gif
beliko tik tai kad vyras pilnai pasveiktu ir galima bus vaziuoti atostogaut mirksiukas.gif

bjauri liga tas Rotas unsure.gif
Atsakyti
Gydytoja sake,kad rota virusu vaikas po sirgimo atsparus puse metu sitai ligai.Mano mazius siandien viduriuoja ir vemia. doh.gif doh.gif nieko nesuprantu,kodel ir kaip.nejaugi cia vel tas virusas???Dabar kiek zinau,yra keli nauji virusai.vienas is ju-nora virusas.vienos paneles maziukas sirgo butent siuo virusu.pozymiai tie patys kaip ir rotos.
Atsakyti