Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE(ccamile @ 2008 04 18, 19:05)
va mes tai dar nesirgę, tik labai bijau kad gali taip būti nes vakar vakare buvo brolio vaikas atvažiavęs, ir nusividuriavo kartą, o naktį jau jį į ligoninę išvežė, ir dabar galvoju kažin galėjo taip būti kad neužsikrės mano mažiukė.  schmoll.gif

man tai taip keista,kad sakot nusividuriavo ir i ligonine guldo doh.gif cia,londone,prasyte neprisiprasysi varo i namus gydytis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 19, 19:14)
man tai taip keista,kad sakot nusividuriavo ir i ligonine guldo doh.gif cia,londone,prasyte neprisiprasysi varo i namus gydytis doh.gif

jisai naktį pradėjo labai viduriuoti ir vemti, todėl ligoninėj dabar, ir jau trečia diena su lašalinėm. todėl dabar laukiam ir galvojam kuo mums viskas baigsis. na mažo nieko jau kiek laiko praėjo ir atrodo sveikutė, tik kad neprasišnekėčiau.
Atsakyti
o kaip butu galima apsisaugoti anksciau laiko nuo sio viruso? ar cia jau nuo imuniteto priklauso? nes seimoj dabar visi kaip tik ir serga verysad.gif
Atsakyti
Na va,mes lygiai po menesiuko atgal i ligonine gryzome.Sykart baisusis rotas pagavo mus,tyrimai patvirtino.Prasidejo lyg ir nelabai baisiai,vemimas sunaus man nedave ramybes,na bet vakare doh.gif vemimas,temperatura 38,8 ,guli paslikas,jauciu nemiega,bet uzsimerkes guli ir dreba.o mano mazyciui tik 1,2men,o sitokios kancios...Jau 4dienos praejo nuo pradzios,dabar palieges vaikas yra,valgyt nenori,gerti per prievarta girdau,viduriuoja dar verysad.gif
Manau apsisaugoti neymanoma.Visa menesi gerem gerasias bakterijas,sveikai maitinomes,plovem rankutes ir nesilankem dideliose susiburimuose,bet...jei nusilpes imunitetas,ta zaraza atras vieta pro kur ilysti schmoll.gif
Atsakyti
Mums irgi įtaria rotą sad.gif Bet situacija tokia: šeštadienį vakare pakilo aukštoka temperatūra, laikėsi ir sekmadienį - sekmadienį porą kartų suviduriavo, pirmadienį praktiškai temperatūros nebuvo - irgi porą kartų suviduriavo sad.gif vakar jau pasituštino normaliai, bet pakilo temperatūra iki 37,4, šiandien irgi panašiai ax.gif Valgyt nenori nieko - gyvas tik džiuvėsėliais ir juoda arbata sad.gif Pangrolio neima - kartus sad.gif Klausimas būtų toks - kiek laiko gali būti temperatūra ir ar gali po 4 parų staigiai pablogėti? (5 ryto turėčiau išvažiuot į kelionę ir vaiką palikt seneliams, bet baisu, kad labai nepablogėtų sad.gif)
Atsakyti
man darosi toks ispudis, kad tas rotavirusas kiekvienam skirtingas. Pvz. mano vienai mergytei staigiai uzkilo temperatura, tada pradejo viduriuoti, kitai dukrytei nebuvo temperaturos, tik viduriavo. Sesers vaikas tik vos vos viduriavo, be jokiu temperaturu, bet vistiek buvo nustatytas rotavirusas
Atsakyti
Na ketvirtą dieną jau kaip tik turėtų pradėti gerėti o ne blogėti, mano vaikas tris dienas pragulejo, ketvirta jau atkuto, valgė geriau. kaip mums ligoninėj aiškino Rota virusas yra kaip sloga, tik serga žarnynas, ( o sloga kaip žinome laikosi savaitę ) kad viduriuoja tai gerai ( iki 10 kartu per parą ) reiškia šalinasi virusas, smectos nerekomendavo, kadangi jis stipriai stabdo viduriavimą o tuo pačiu neleidžia organizmui pašalinti viruso. esmė yra sergant gerti skysčius, tik po nedaug o geriausia ta Rehydrona, bet ji ne visi vaikai geria ypač mažiukai. šitas virusas neplinta oru, tik per rankas į burną, taip kad plauti plauti plauti rankas. mano vaikas beje ši virusą pasigavo ligoninėj...tik spejom grižti namo, o po dvieju paru vel atsigulėm... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingusa: 01 gegužės 2008 - 13:30
gal žinote per kiek laiko jis pasireiškia, ir kiek laiko sergantis vaikas gali užkrėsti kitus?
Atsakyti
QUOTE(ccamile @ 2008 05 01, 22:18)
gal žinote per kiek laiko jis pasireiškia, ir kiek laiko sergantis vaikas gali užkrėsti kitus?

Mum gydytoja liepe savaite pasisaugot, ir nekontaktuot su kitais vaikais.
O mum tai prasidejo vemimu, veme visa para, jei sugirdydavau kokios arbatios, viskas iseidavo lauk. Tai ligoninej state laselines. Antra para jau ir viduriuot pradejo. Taip pat pakilo auksta temperatura. temperatura ir kiti simptomai buvo 3 dienas, paskui jau pradejo gereti ax.gif

Atsakyti
na va ir mus sita bjaurastis uzpuole....tiesa sakant nezinau, ar tai buvo rota, ar kuris kitas zarnyno virusas, nes uk jokiu tyrimu nedaro... issikankino abu vaikai, bent jau gerai kad ne tuo paciu metu...daugiausia veme, viduriavo nedaug.... kiek konsultavomes su gydytojais, visi liepe duot skysciu ir sekt, kad nebutu dehidratacijos....na taip, viena saukstukas vandens uzsilaiko, jei bandai daugiau - atgal pareina....tiesa, vandeni liepe su druskom, o jis toks neskanus, kad tik dar labiau supykina......buvo didziausia svente kai pamaciau vaikus vel besisypsancius smile.gif
Atsakyti
Na ir mus kazkas panasaus uzpuole, jau trecia diena. Maniskei du metukai. Kazkaip galvoju, gal apsinuodijo. Valge arbuzo pries tris dienas, o dar sulciu vynuogiu maximiniu gere, turiu itarimu, kad nuo to. Draugei nuo tu vynuogiu sulciu taip pat negera paliko ir su viduriais blogai, nors gal sutapimas. Pradzioje pradejo viduriuoti, galvojau, kad nieko tokio, o kai jau vemti pradejo, tai issigandau, na ir temp pakilo vakare...Tai vis stengiuosi nuo ligonines issisukti. Geria tik mineralini, kartais kokia arbatele, jau antra diena nevalgo. Rehidrono niekaip neina ikisti, na ir smekta nelabai, ir tik nuo temperaturos sugeria, dar linex. Jau taip lyg ir nera blogai, nors daug miega siandien, aisku, nusilpusi labai. Isviriau sultinuko vistienos, gal bandysiu kelis saukstus. Dar patare milteliu basica nusipirkti, beskoniai, reguliuoja zarnyna. O gyd liepia viska tik duoti, gerti skyscius, valgyti ryzius ir t.t. arba i ligonine. Na nezinau, ziuresim kaip cia bus
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2008 03 02, 23:07)
Na nezinau, kodel medikai taip skirtingai aiskina tuos pacius dalykus g.gif . As suprasciau, jei tokios grieztos dietos siulytu laikytis prie skrandzio opos ar zarnyno ligu, taciau sveikstant po tokios virusines infekcijos kaip Rota, nemanau, kad tikrai butina tokia griezta dieta. Juk vaikiukai ir taip nusilpsta per ta liga viduriuodami, vemdami ir nieko nevalgydami, tai jei dar savaite juos pralaikysit ant dziuvesiu ir arbatos, kaip tikites atsatyt jegas? Musu pediatras patare tik neduoti saldziai ir riebiai, taciau visa kita po truputi liepe valgyti - tuos pacius sviezius vaisius ir darzoves, gerti pienuka ir t.t. Mano vakiukas jau trecia ligos diena noriai valge viska, nors vis dar siek tiek viduriavo. Ir tikrai jam nepasidare blogiau nuo ivairaus valgomo maisto. Rota - virusine, o ne bakterine infekcija, taigi mano supratimu, tokia griezta dieta tikrai nera butina mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
o dar iš savo patirties sakau-tik prasidėjus rota virusui-duot ir enteroli,ir smecta ir gerasias bakterijas..as duodu lacto seven(nesenai vyriausiasis prasirgo), o maziems duodavau bifidubakterinas ar kaip miltukai tokie ampulese...nesunkiai prasirkdavo tada..nuo tempos duodavau paracetamoli ir plius daug skysciu...labai gerai kuriu vaikai nealergiski medetkų ir dilgeliu arbatos bei morkų sultys...geriausiai naturalios...maziukam duodavau skiestas...nusispjovus tris kartus-ligoninės išvengėm :4u:rehidronas irgi labai lux 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zeneta: 17 birželio 2008 - 15:55