Mes pasiskiepinom. Jeigu dukrytė susirgtų, tai tikrai užsigraužčiau. o padės, ar nepadės skiepai, matysim ateityje, bent žinosiu, kad padariau viską, kad ligos išvengtume
QUOTE(pliusiukas @ 2008 03 02, 20:30)
ir as nezinau ar cia skiepyti mazute ar ne ?
Mano nuomone zinoma kad skiepyti, juk jeigu yra ta vakcina tai reiskia kad ji veiksminga, o be to kaip rase mamyte pries tai juk bent zinosi kad padarei viska kad leliukas nesusirgtu, bet tai tik mano nuomone
IS patirties: maziukui buvo 5menesiai kai del bronchito patekom i infekcine ligonine, po dienos vaikas suviduriavo ( kakojo 8-9x/d), po to ir veme. Buvo ziauriai baisu- kateteriai, laselines, smecta nuo kurios ji lab pykindavo, kt vaistai. Vaikas klyke, verke, buvo labai neramus. Visi galvojo kad cia roto pasigavo- bet 2x atlikti tyrimai viruso nepatvirtino. Vaikas viduriavo savaite laiko- priezastis nezinoma. Vaiko neskiepijau nuo rota. Kai taip atsitiko tikrai save kaltinau kad nepadariau visko kad jis taip nekentetu Jei buciau vaika paskiepyjus buciau kiek ramesne. Ziureti i kencianti vaika yra tiesiog baisu
QUOTE(Lolute @ 2008 02 28, 11:18)
Papasakokyt, mamytes, apie dieta po Roto viruso? Mums kaip pasake dar visa sav. po to kai temp. praejo, laikytis grieztos dietos: be pieno produktu, mesos, zaliu vaisiu ir darzoviu , tai beveik nieko nelieka - koses ant vandens, dziuvesiai, arbatos mano zuika isdzius isvis , o jau taip valgyt nori - saldytuva jai matatnt ir atidaryt bijau, o pati valgyt turiu kaip kokia partizane - net sirdi suspaudzia
Dar nupirkau tokiu sausaini aviziiniu is dietinio maisto skyriaus.
Ka jus duodavot?
Dar nupirkau tokiu sausaini aviziiniu is dietinio maisto skyriaus.
Ka jus duodavot?
Na nezinau, kodel medikai taip skirtingai aiskina tuos pacius dalykus . As suprasciau, jei tokios grieztos dietos siulytu laikytis prie skrandzio opos ar zarnyno ligu, taciau sveikstant po tokios virusines infekcijos kaip Rota, nemanau, kad tikrai butina tokia griezta dieta. Juk vaikiukai ir taip nusilpsta per ta liga viduriuodami, vemdami ir nieko nevalgydami, tai jei dar savaite juos pralaikysit ant dziuvesiu ir arbatos, kaip tikites atsatyt jegas? Musu pediatras patare tik neduoti saldziai ir riebiai, taciau visa kita po truputi liepe valgyti - tuos pacius sviezius vaisius ir darzoves, gerti pienuka ir t.t. Mano vakiukas jau trecia ligos diena noriai valge viska, nors vis dar siek tiek viduriavo. Ir tikrai jam nepasidare blogiau nuo ivairaus valgomo maisto. Rota - virusine, o ne bakterine infekcija, taigi mano supratimu, tokia griezta dieta tikrai nera butina
QUOTE(minik @ 2008 03 02, 19:07)
Na nezinau, kodel medikai taip skirtingai aiskina tuos pacius dalykus . As suprasciau, jei tokios grieztos dietos siulytu laikytis prie skrandzio opos ar zarnyno ligu, taciau sveikstant po tokios virusines infekcijos kaip Rota, nemanau, kad tikrai butina tokia griezta dieta. Juk vaikiukai ir taip nusilpsta per ta liga viduriuodami, vemdami ir nieko nevalgydami, tai jei dar savaite juos pralaikysit ant dziuvesiu ir arbatos, kaip tikites atsatyt jegas? Musu pediatras patare tik neduoti saldziai ir riebiai, taciau visa kita po truputi liepe valgyti - tuos pacius sviezius vaisius ir darzoves, gerti pienuka ir t.t. Mano vakiukas jau trecia ligos diena noriai valge viska, nors vis dar siek tiek viduriavo. Ir tikrai jam nepasidare blogiau nuo ivairaus valgomo maisto. Rota - virusine, o ne bakterine infekcija, taigi mano supratimu, tokia griezta dieta tikrai nera butina
Pritariu tau,mesirgi valgem viska,ir nieko viskas normalizavosi.Pasveikom
QUOTE(Grigė @ 2008 03 02, 14:23)
Mes pasiskiepinom. Jeigu dukrytė susirgtų, tai tikrai užsigraužčiau. o padės, ar nepadės skiepai, matysim ateityje, bent žinosiu, kad padariau viską, kad ligos išvengtume
pritariu mes irgi pasiskiepijom, o kaip bus, žiūrėsim žinoma, tikiuos, kad neteks susidurt su šia liga, tačiau bet kuriuo atveju bent jau žinosiu, kad stengiausi apsaugoti savo vaiką
o mes neskepijom.
Pasitarem su gydytoja, jinai nieko nesake. pasake kad tik turejo pranest, kad ira toks skiepas.
Jei butu tikrai veiksmingas ir reikalingas, tai manau butu vienas is butiniausiu. Ir tada tikrai padarytume.
Tikimes, kad viskas bus gerai.
Linkiu jums sveikatos.
Pasitarem su gydytoja, jinai nieko nesake. pasake kad tik turejo pranest, kad ira toks skiepas.
Jei butu tikrai veiksmingas ir reikalingas, tai manau butu vienas is butiniausiu. Ir tada tikrai padarytume.
Tikimes, kad viskas bus gerai.
Linkiu jums sveikatos.
Mus gydytoja informavo,kad daro tokius skiepus,bet kaina tai
mano abu vaikai apsirgo manau Rota virusu. dukte serga kiekvienais metais jau sestus metus, tai si karta tikrai nesmarkiai veme, pirmaji tai buvo baisu. o mazasis pirma karta serga, tai daug vemia. gerai, kad nors neviduriuoja . dukra tai niekada neviduriuoja.
QUOTE(naca @ 2008 03 07, 22:07)
mano abu vaikai apsirgo manau Rota virusu. dukte serga kiekvienais metais jau sestus metus, tai si karta tikrai nesmarkiai veme, pirmaji tai buvo baisu. o mazasis pirma karta serga, tai daug vemia. gerai, kad nors neviduriuoja . dukra tai niekada neviduriuoja.
Stiprybes Jums!sveikit!