Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE (*kristina* @ 2004 05 18, 10:04)
va norejau paklaust koks yra roto viruso inkubacinis laikotarpis?

vakar mano vyras bendravo su tokiu pazistamu,na toks ir bendravimas ranka paspaude,snekejosi,tai tik veliau suzinojo,kad jo vaikai serga roto virusu,bet jis pats neserga.
tai va galvojam,jei tas pazistamas neserga ar galejo uzkrest mano vyra?
siaip grizes namo,iskart soko i vonia,prausesi,dezinfekavosi,na tikekimes nepasigaus.
dar to "gero"betruko..

pasireishkia po 1-2 paru wink.gif cia mums ligonineje sake.
Atsakyti
vilmux, bent jau pries kelias savaites, tai kretingoj buvo roto viruso protrukis, po to palangoj...
Atsakyti
Rota virusu uzsikreciama nebutinai, inkubacinis periodas - daugiausia 2 paros, uzkreciamas zmogus yra per inkubacini perioda ir tol, kol yra simptomai. Suauge nebutinai uzsikrecia, bet gali ir uzsikresti, nors perserga paprastai lengvesne forma (cia mums taip isaiskino musu gydytoja).
Mano dukra sirgo neseniai, labai lengvai. valgyti duodavau tik savo piena, taip pat atsigerti lengvos ramuneliu arbatos. Kai pradejo viduriuoti, vakare padariau klizma. beje, per inkubacini perioda, kai dar nezinojau, kad ji serga, bernadeta taip pat atsisake bet ka valgyti, valgydavo tik mano piena.
Atsakyti
Rota virusu apsikrečiama nuo ligonio oro lašeliniu ir per rankas.Jei vyro pažįstamas nesirgo, tai ir Jūsų vyras neužsikrėtė ir bijoti nereikia. heart.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Tikrai dauguma Jusu jau esate susidurusios su sia beda - rota virusu. Mano mergyte (1,9 m.) irgi atrodo ji pasigavo. Pasidalinkite patirtim, kokie budingi simptomai, koks gydymas, kaip vaikuciui padeti kuo greiciau pasveikti.

maniau, kad daug zinau apie sia liga, bet mane sutrikde stai kas: pirma diena veme, vidiriavo, i vakara pakilo temperatura. Antra diena 38,5 temperatura ir viduriavo. Trecia diena - viskas OK: nei temperaturos, nei vemimo, vaikas zvalus ir linkmas. Bet.... siandien vel viska isveme ir vel liga tarsi is naujo... Kas cia per nesamones? Ar ji dar nepasveiko, ar cia kazkas ne taip???

Ir dar man labai rupi, kaip gydete sudirginta vaiko skrandeli? Mums paskyre enterolio, bet maze vis skundziasi, kad jai skauda pilvuka, bloga. kaip jai padeti?????
Atsakyti
Na, visu pirma, tai jus tikrai nezinote, ar tai - rota virusas. Jeigu ismatose nebuvo matyti kraujo plauseliu, kurie rodo, kad uzdegimas yra bakterines kilmes (nuo tokio uzdegimo irgi vaikuciai vemia, pakyla temp., viduriuoja), tai is esmes jums ir nera labai svarbu koks tai virusas. Vis tiek visi jie gydomi praktiskai vienodai. Visu pirma - neduok vaikui valgyti jokio sunkiai virskinamo, riebaus maisto, jokiu pieno produktu (!!!). Griezta dieta - ryziai, vistienos sultinukas (nugriebus visus riebalus), kisielius (i 200 ml. kisieliaus gali ideti net 3-4 arbat. saukstelius cukraus). Gerti "Smecta" ir druskas - "Gastrolit" ar panasiai (jeigu labai auksta temp. ir viduriavimas, tam, kad nereiketu laseliniu, drusku reiketu isgerti per diena bent 2 litrus; as savo 8 men. kudikiui tiek per para pusantro litro sugirdydavau, kad tik nereiketu ligoniniu ir kankinanciu laseliniu). Jei bus labai auksta temp. - numusk ja zvakutemis. Tableciu duoti nepatarciau, Enterolio taip pat. Smecta ir pelynu arbatele (t.p. galima kmynu, ersketuogiu) per pora dienu viska sutvarkys. Beje, yra tokia "Maximos" arbata, misinys - kmynai, ersketuoges, pipirmete - atrodo, labai tiksliai neprisimenu, negaliu dabar paziureti, nes rasau ne is namu, si arbata tokiam atvejui labai tinkama. Jeigu ismatose yra gleiviu ir tu gleiviu vis dar bus po poros dienu - reiketu pradeti gerti antibiotikus (kai mes sirgom 8 men. - be antibiotiku vis tik neapsiejome, o pries menesi liga iveikeme besigydydami taip, kaip aprasiau ir be jokiu papildomu vaistu). Mes gereme Gentamicino ampoles (tas, kur i sike leidzia). Nusipirk 10 Gentamicino 40 mg. ampoliu. Ipurksk i burnyte su svirkstu po visa (40 mg. - t.y. 1 ml.) ampole 3 kartus per diena. Paros doze - 120 mg. Gerti sias ampoles reikia todel, kad geriamos jos rezorbuojasi tik toje vietoje, kur yra virusas, nes leidziant siuos vaistus, su krauju jie patenka i visa organizma, o mums to visai nereikia, nes gerti mums jas daug saugiau. Na, kaip ir viskas, nes po 10 Gentamicino doziu jus tikria jau busite visai sveikutes. Labai tikiuosi, kad vis tik pavyks isvengti antibiotiko. O jei ne - vis tiek is dvieju blogybiu juk reikia rinktis geresne...
Sekmes!
Atsakyti
Gydymo eiga:
1.Pirma valanda(po paskutinio vemimo) kas penkes minutes duoti maza sauksteli vandens su gliukoze (jei rasite pirkti gastrolito, tai butu idealu)
2.Antra valanda, kas 7 min duoti po du mazus saukstelius(nezinau kodel ne viena valgomaji, o po du mazus. Gal, kad gurksneliai mazesni butu)
3.Trecia valanda trys mazi sauksteliai kas astuonias minutes.
Tai darydavom, net vaikui miegant. Tik nakti nebezadindavom nuo 12 iki penktos valandos.
p.s Svarbu- vandeni girdyti labai tiksliu laiku ir tiksliomis dozemis. Nes jei truputi prasizengi instrukcijai, vaikas apsivemia ir vel reikia viska is pradziu pradet
4. Pakilus temperaturai, kisdavom eferalgano zvakutes(tam, kad neerzinti skrandzio)
5. Diena, kai nebekilo temperatura ir atsirado apetitas, daveme po kelis saukstelius avizu, ryziu kosiu, imaisydami geafiluso milteliu.Svarbu -mazomis dozemis! Vaikui labai pypiant apie picas, ibrukame dziuveseli.

Mano sunaus sirgimo simptomai tokie pat , kaip ir tavo vaiko.Tiesa, mano vaikas vyresnis . Taciau , gal kazkas pravers. Po pirmo vemimo ir paviduriavimo, kita diena jis buvo(atrode) visiskai sveikas, trecia diena ir nakti prasidejo baisumelis... SVARBIAUSIA NELEISTI VIKUCIUI "ISDZIUTI"!!!!!
Atsakyti
Mazais kiekiais ir daznai(po arbatini sauksteli kas 5 min.) girdoma todel,kad nevimdytu ir pastoviai gautu skysciu.Gerkit smekta ,arbateles,laikykites dietos ir viskas bus gerai .Labai gerai pagerti kokiu nors bakteriju(lineks,jogurto...)Su antibijotikais tikrai neprasidek.Jei jau bus negerai,tai reikia imti tyrima ir auginti paseli.Tuomet tikrai zinosi koks vaistas tinka,gal but uztenka ir silpnesniu.
Atsakyti
Mes irgi kaip tik gydomes nuo rotaviruso (sunui - 1m. 2 men.)
UOLA, pas mus lygiai tas pats buvo - prasidejus 4 parai, kaip jau atrode, kad pagerejo - tapo tikras kosmaras. Nieko nevalge, neiko negere, tik papa apziojes gulejo. Teko per prievarta girdyti Rehidronu (Gastrolit'o jau pusmetis kaip nera sad.gif, bet pavyko iduoti per para tik iki 0,5 litro...
O visa ligos eiga tokia buvo: 1 para 1 k.viduriavo, 5 k.veme. nakti temperatura iki 40,2C, 2 para - 2 k.veme, temperatura apie 39,8-40C. Eferelgan zvakutes teko kisti 4 kartus, kol temperatura numusem. 3 para - temperatura max iki 37,5C, 7 k. viduriavo. 4 para - apatiskas, vangus, 4 k. veme, girdem Rehidron tirpalu. kitos paros - jau vaikas atsigavo, valge, gere, girdziau vandeniu. Siandien jau bus savaite nuo ligos pradzios. Is principo lyg ir atgauna jegas, tik mane neramina vesumas - galunes vesios, nors ir prirenktas po namus vaiksto. Ar kam nors taip buvo?... Gydytoja sake, kad tai turbut bendras silpnumas po ligos, bet vis tiek neramu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mlimbute: 19 kovo 2005 - 12:35
Aciu, mamytes uz patarimus! 4u.gif Musu rota tikriausiai buvo gana silpnas, nes issveiko maze per 5 dienas be ligoniniu ir laseliniu thumbup.gif . Baisiausia buvo pirmas 3 dienas. Paskui tik su skrandeliu galavosi - viskas, ka suvalgo sukelia skausma... Kadangi pati nuo jos uzsikreciau, tai zinau, koks tai "malonumas". schmoll.gif schmoll.gif Ir tikrai labai buna silpna. Nenuostabu, kad vaikutis toks vangus ir labai miego nori.
Atsakyti
Labai ačiū už patarimus,nes ir mūsų neaplenkė tas baisūnas virusas.Vakar dukrytė vėmė,viduriavo,tai nuvykom į ligoninę,pastatė lašelinių,nors gydytoja ir nelabai noriai,bet išleido namo.Na,o grįžus ir prasidėjo visi nemalonumai t.y vėmimas,viduriavimas,pakilo temperatūra.Naktį pykau pati ant savęs,kad nebuvau per naktį ligoninėje.
Šiandien ryte išsikviečiau gydytoją,tai jis man nieko naujo nepasakė,sako,greičiausiai čia gripas.Na sunervino juodai,tiek ir aš pati supratau.Liepė duoti antibiotikų:"Amoksiklav",o toliau gydyti taip kaip ir gydau(rehydronu,linex,ibufenu).
Bet mane labai neramina,dukrytė vis skundžiasi,kad jai skauda pilvelį,bet kai paskaičiau,kad daugeliui čia taip buvo.Ir tokia vangi šiandien,tik miegelio nori.O temperatūra tai šokinėja,ryte39,paskui nukrito,dabar 38,4.
Ačiū už patarimus,gal kas dar kokių turite?Tiesa,kiek laiko pilvelis gali skaudėti?
Atsakyti
Viena mama pasakojo, kad jos bernuikui buvo rotavirusas 2 metuku, svorio neteko 3 kg, ligonineje state laseline, gydytoja sake, kad tai viskas ka gali padaryti, o mama mate, kad vaikas jau akiu negalejo atmerkti, tiek buvo silpnas... Tai pazistama gydytoja liepe apart laselines, papildomai girdyti vandens. Tik po to vaikas atsigavo...
Tai sitam vaikuciui pilvulkas tvarkesi puse metuku - vaikas vis pasiskusdavo skausmu.
Atsakyti