sveikos mamytes
įtariu, kad ir mes rota pasigavom. Visa dieną buvo žvalus, tik vakare staigiai pradėjo vemti, kokius 3-4 kartus. po to vel nieko. ryte pradėjo viduriuoti, pakilo temperatūra iki 37,5. skambinausi daktarei tai sakė gerti kuo daugiau skysčių, smektos, ir linexo. maniškis geria daug bet nieko nevalgo, kartais dar paviduriuoja. ir taip 2 paras. Šiandien pakilo iki 38, tai pasidarėm kraujo tyrimą, tai daktarė sakė, kad rodo nedidelį uždegimą, rodikliai šiek tiek nukrypę nuo normos, bet geras, važiuoti į ligoninę nereikia. man taip neramu
ar tai gali būti Rota virusas?nes daktarė sakė žarnyno infekcija
QUOTE(little bear @ 2008 01 24, 22:54)
sveikos mamytes
įtariu, kad ir mes rota pasigavom. Visa dieną buvo žvalus, tik vakare staigiai pradėjo vemti, kokius 3-4 kartus. po to vel nieko. ryte pradėjo viduriuoti, pakilo temperatūra iki 37,5. skambinausi daktarei tai sakė gerti kuo daugiau skysčių, smektos, ir linexo. maniškis geria daug bet nieko nevalgo, kartais dar paviduriuoja. ir taip 2 paras. Šiandien pakilo iki 38, tai pasidarėm kraujo tyrimą, tai daktarė sakė, kad rodo nedidelį uždegimą, rodikliai šiek tiek nukrypę nuo normos, bet geras, važiuoti į ligoninę nereikia. man taip neramu
Tikrai panasu i zarnyno infekcija, gb tiek roto, kt virusas ar bakterija. Siaip tai svarbiausia atskirti ar tai bakterija ar virusas ( tai parodo ismatu paselis). Bet kaip mums sake gydytoja, jei forma lengva ir greit praeina tai antibiotiku skirti nereikia nes ir taip praeis ( jei tai bakterines kilmes). Esant virusui aisku pasiribojama smekta ir biopreparatais ( linex, bifolac). Sveikatytes jums
QUOTE(rence25 @ 2008 01 24, 21:12)
Tikrai panasu i zarnyno infekcija, gb tiek roto, kt virusas ar bakterija. Siaip tai svarbiausia atskirti ar tai bakterija ar virusas ( tai parodo ismatu paselis). Bet kaip mums sake gydytoja, jei forma lengva ir greit praeina tai antibiotiku skirti nereikia nes ir taip praeis ( jei tai bakterines kilmes). Esant virusui aisku pasiribojama smekta ir biopreparatais ( linex, bifolac). Sveikatytes jums
Mums kazkas panasaus buvo.Mazoji vakare pradejo cviduriuoti ir taip visa nakti ir sekancia diena.Pavalgius pietukus karta veme ir po to lyg niekur nieko dingo visa liga(tfu tfu tfu).Jau maniau,kad roro ar noro virusas uzkibo,bet tikriausiai buvo apsinuodijus
QUOTE(little bear @ 2008 01 24, 23:54)
sveikos mamytes
šiandien tai kaip ranka nuimta - nebėra temperatūros, neviduriuoja, vaikas žvalus, po namus laksto tik kad valgyti nelabai nori...
QUOTE(juodligė @ 2008 01 07, 15:03)
Laba diena,
Noriu patarimo, kas susidure su roto virusu, patarkit ar skiepyti vaika ar ne?
Noriu patarimo, kas susidure su roto virusu, patarkit ar skiepyti vaika ar ne?
mes skiepijom, bet dabar sergam noro virusa. nakti pradejo vemt, tai iskvieciau greitaja, nuveze, pagulde i reanimacija. pastate lasaline, suleido vaistus nuo vemimo, tai nuo ryto nebeveme, o pradejo viduriuot. temperaturos nebuvo. jau 6 dienas vidurioja.
manau kad skiepas butent padejo, todel turim lengvesne forma ( ). kaimynes mergyte buvo neskiepita, veme daug apie 4dienas ir viduriavo dvi savaites
Papildyta:
QUOTE(little bear @ 2008 01 24, 21:54)
sveikos mamytes
roto nustato pagal ismatas
labas mamytės,
labai prašau jūsų pagalbos, gal kam yra taip buvę. dukrytei 9mėn beveik, antrą dieną viduriuoja, šiandien užkilo temperatūra iki 38,5, bet dabar numušiau su paracetamplou ir nėra (kol kas) skambinau daktarei, telefonu pasakė, kad duoti smektos, nes panašu į virusiuką. kaip tik duodu smektą, taip man ji iš karto ją išspajuna ir atpila. kas tai galėtų būti? į vėmimą nepanašu, ją subalamutina kiek suprantu. ką daryti? ar duoti? ar ne?
labai prašau jūsų pagalbos, gal kam yra taip buvę. dukrytei 9mėn beveik, antrą dieną viduriuoja, šiandien užkilo temperatūra iki 38,5, bet dabar numušiau su paracetamplou ir nėra (kol kas) skambinau daktarei, telefonu pasakė, kad duoti smektos, nes panašu į virusiuką. kaip tik duodu smektą, taip man ji iš karto ją išspajuna ir atpila. kas tai galėtų būti? į vėmimą nepanašu, ją subalamutina kiek suprantu. ką daryti? ar duoti? ar ne?
QUOTE(Ewe @ 2008 02 02, 23:11)
labas mamytės,
vistiek duok tos smektos, ir kuo daugiau skysciu, vandenuko, nes tokiems pypliams labai greitai dehidratacija buna, o tada jau be lasaliniu neapsiesit... pati pro ta praejau, tik mums jau buvo vieni metukai. baisus dalykas... jeei gertu, gali pataisyti su virintu vandeniu berods rehidrolis ar panasiai, tokie milteliai, jie yra su mineralais, druskom visokiom, kad atstatytu prarastus skyscius ir druskas.
QUOTE(vilteee3 @ 2008 02 02, 23:19)
vistiek duok tos smektos, ir kuo daugiau skysciu, vandenuko, nes tokiems pypliams labai greitai dehidratacija buna, o tada jau be lasaliniu neapsiesit... pati pro ta praejau, tik mums jau buvo vieni metukai. baisus dalykas... jeei gertu, gali pataisyti su virintu vandeniu berods rehidrolis ar panasiai, tokie milteliai, jie yra su mineralais, druskom visokiom, kad atstatytu prarastus skyscius ir druskas.
duodu tuos miltelius, dabar jau ir nebeviduriuoja, paskutinį kartą darė apie 12val. arbatėlių daug duodu ir dar MP maitinu. tikiuosi pagerėjimo. uij kaip neramu. bet ačiū Dievuliui, nebėra temperatūros ir vaikui jau nuotaika atsirado, žaidžia. nors kaip paskaičiau forumą, yra kitiems vaikiukams daug baisiau buvę, maniškė laikosi palyginus,bet vis tiek neramu. tiesa, dar Bifolac duodu antrą dieną
QUOTE(inga1214 @ 2008 02 05, 15:24)
Mano sūneliui pusantro menesio, vakar gryžom iš ligoninės, sirgome inkstų uždegimu. Mano nerimas, kad mes galime būti užsikrėtę rota virusu. Mažulis daug miega, atrodo pavargęs, kakutis labai skystas. Ar man verta nerimauti, kad mes sergame? Beja, valgo ir geria normaliai.
mano dukrytė baigė sirgti rota virusu. ačiū Dievui šiandien jau nebeviduriuoja. Simptomai yra šie: jei vaikučiui taip yra, tuomet geriausia būtų pasikonsultuoti su gydytoju.
Inkubacinis periodas (laikotarpis nuo užsikrėtimo iki
pirmųjų ligos simptomų pasireiškimo) rotavirusinio
gastroenterito yra 2472 h, norovirusinio24 - 48 h.
Rota ir nora virusų sukeltiems gatroenteritams būdinga:
staigi pradžia
pykinimas, vėmimas 3-4 k/dienoje
vandeningas viduriavimas (vandeningai arba putomis) iki 1020 k/dienoje tai neįprastas, dažnas ir skystas tuštinimasis, kuris prasideda vėliau ir tęsiasi ilgiau nei vėmimas
karščiavimas
pilvo, galvos skausmas
bendras silpnumas
Simptomai vidutiniškai tęsiasi 23 dienas. Vaikams rotavirusinio gastroenterito
metu gali būti stebimi ir viršutinių kvėpavimo takų katariniai simptomai (kosulys,
sloga, gerklės skausmas).
Specifinio antivirusinio medikamentinio gydymo nėra. Antibiotikai virusų neveikia, todėl vartoti jų nereikia. Susirgimo metu yra taikomas kompleksinis
simptomis gydymas (karščiavimą mažinantys vaistai, antispazmolitikai).
Dehidratacijos profilaktikai ypač svarbu užtikrinti pakankamą skysčių vartojimą ir
tinkamą maitinimąsi. Nors vanduo yra ypatingai svarbus dehidratacijai išvengti,
tačiau jis neturi savyje ištirpusių būtinų elektrolitų (Na+ ir K+), todėl
rekomenduojama gerti: sūdytą vandenį, sultinius (sriubas), kurie turi NaCl
(druskos), vaisių ar daržovių sultis. Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO)
viduriavimo sukeltai dehidratacijai, ypač kūdikiams ir vaikams, siūlo peroralinius
rehidratacinius tirpalus, turinčius subalansuotą maistinių medžiagų kiekį. Jų galima
nusipirkti vaistinėse su paruošimo ir vartojimo instrukcija. Išsivysčius vidutiniam,
sunkiam dehidratacijos laipsniui ligonis gali būti hospitalizuojamas (guldomas į
ligoninę) ir skysčių atstatymui skiriama lašinė infuzinė terapija.
Kaip padėti žarnynui viduriavimo metu?
vengti pieno produktų, riebaus, turinčio daug maistinių skaidulų, ar
labai saldaus maisto (šis maistas apsunkina viduriavimo eigą)
valgyti lengvai virškinamą maistą: bananus, ryžius, virtas bulves,
skrebučius (skrudinta duona), krekerius, virtas morkas, virtą ar keptą viščiuką be
odelės ir riebalų. Vaikams gydytojas gali rekomenduoti taip vadinamą BRAT dietą
tai yra bananairyžiaiobuolių tyrėskrebučiai.
tęsti natūraliai maitinamų kūdikių maitinimą krūtimi.
kaip bebūtų gaila, persirgau ir aš, užsikrėčiau nuo dukrytės, labai sunki liga, nelinkėčiau priešui.
Jei reik detalesnės informacijos rašyk., turiu daug info
laba diena mamytes reiki patarimo
Dukrytei 2 men. jau ketvirta diena viduriuojam vakar ir sian ismatos su gleivem bet ne zalios, temperaturos neturim nevemiam, maitinu pati. Geriam Liveo Kids bakterijas.
Ar jau reikia rimciau susirupint skambint gydytojai ar dar palaukt, gal cia nieko rimto
Dukrytei 2 men. jau ketvirta diena viduriuojam vakar ir sian ismatos su gleivem bet ne zalios, temperaturos neturim nevemiam, maitinu pati. Geriam Liveo Kids bakterijas.
Ar jau reikia rimciau susirupint skambint gydytojai ar dar palaukt, gal cia nieko rimto
Ech...ir mes pagavom virusa.Nuo vakar pradejo skystai viduriuoti ,nakti net reikejo 3 kartus keisti patalyne,nes viskas per virsu bego.O siandien temperatura pakilo,ir veme 2 kartus.Kaip as issigandau,i vaika gaila ziureti
Mes siuo metu Airijoje,tai vezemes i ligonine,ir ka galvojat mums pasake,kad cia jam dantukai dygsta,jis persalo
O pries tai buvau paskambinusi musu gydytojai i Lietuva,tai ji ir sako kad panasu i virusa
Tai cia Airijoje net tyrimu tokiu nedaro,gal jie laukia kol vaikas visai besamones bus,tada kazka darys
Vienu zodziu,isprasiau, kad israsytu mums milteliu nuo viduriavimo,jie panasus i Rehydrona(Nes siu nera cia).
Bandom gerti.
Ir noriu jusu paklausti,ar duoti man Smectos,ir Bifoval(gerasias bakterijas) ?
ar nebus jam per daug visko?
Kazkaip nepasitikiu cia daktarais
Mes siuo metu Airijoje,tai vezemes i ligonine,ir ka galvojat mums pasake,kad cia jam dantukai dygsta,jis persalo
O pries tai buvau paskambinusi musu gydytojai i Lietuva,tai ji ir sako kad panasu i virusa
Tai cia Airijoje net tyrimu tokiu nedaro,gal jie laukia kol vaikas visai besamones bus,tada kazka darys
Vienu zodziu,isprasiau, kad israsytu mums milteliu nuo viduriavimo,jie panasus i Rehydrona(Nes siu nera cia).
Bandom gerti.
Ir noriu jusu paklausti,ar duoti man Smectos,ir Bifoval(gerasias bakterijas) ?
ar nebus jam per daug visko?
Kazkaip nepasitikiu cia daktarais