Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

Mes vakar pirmą kartą skiepijomės nuo Rota viruso, tai kažkokia tragikomedija gavosi. Sumokėjom poliklinikoj 224,17Lt., sugirdė mažylei tą skiepą (iš pradžių raukėsi, bet į pabaigą pradėjo patikti), ir sesutė liepė vaiką laikyti horizontaliai. Aš kiek žinau, tai norint, kad vaikutis neatpiltų, reikia vertikaliai palaikyti, bet su medikais paprastai nesiginčiju g.gif Palaikiau aš ją, kai jau leido pradėti rengti, maniškė iš karto visą skiepą ir išpylė ant marškinėlių sad.gif Sesutė tik puolė aiškint, kaip ji viską darė pagal instrukciją, o aš tai ir nebežinau, ar mes čia skaitomės gavę tą pirmąjį skiepą, ar nea g.gif Atėjus daktarė mūsų klausė, ar laikėm vaiką vertikaliai, o sesutė puolė aiškinti "taip taip, viską pagal instrukciją darėm", tuo pačiu rankomis rodydama horizontalią padėtį verysad.gif Tai dabar ir nesuprantu, ar čia seselė horizontalios pozicijos nuo vertikalios neskiria, ir ar iš viso mano mažulė skaitosi paskiepyta, ar ne unsure.gif
Įdomu būtų sužinoti, ar yra dar kam taip buvę, ir kaip buvo girdomas tas skiepas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitiakat: 09 lapkričio 2007 - 14:42
Pakonsultuokit, mamos, kurių vaikučiai rotu sirgo.
Maniškė stipriai viduriuoja antrą parą, temperatūra aukšta, gerai, kad nors nevemia ir gert bei valgyt neatsisako. Paskutinius kartus keičiant pampersą pastebėjau, kad išmatos, anksčiau buvusios šviesiai rudos, tapo žalios spalvos blink.gif
Ar taip pasitaiko, sergant šituo virusu? Gal per mažai gerųjų bakterijų duodu g.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2007 11 13, 19:19)
Pakonsultuokit, mamos, kurių vaikučiai rotu sirgo.
Maniškė stipriai viduriuoja antrą parą, temperatūra aukšta, gerai, kad nors nevemia ir gert bei valgyt neatsisako. Paskutinius kartus keičiant pampersą pastebėjau, kad išmatos, anksčiau buvusios šviesiai rudos, tapo žalios spalvos  blink.gif
Ar taip pasitaiko, sergant šituo virusu? Gal per mažai gerųjų bakterijų duodu  g.gif

gal tai ne roto virusas,nes jam budiga ir vemimas ,o viduriavimas buna vandens pavidalu ,gal jums koks maistas pakenke g.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2007 11 13, 19:33)
gal tai ne roto virusas,nes jam budiga ir vemimas ,o viduriavimas buna vandens pavidalu ,gal jums koks maistas pakenke g.gif

Pagrinde vandenėlis viduriuojant, bet kadangi ji valgo, tai žarnynas prisipildo kažkiek ir priemaišomis. Aš vistik manau, kad virusas, nes pora dienu prieš susergant vaikų kolektyve darželio patalpose teko pabuvot - ten ji čiupinėjo visokius žaislus, kažkurį ir palaižius buvo. O vakar vakare ir man temperatura pakilo, savijauta lyg gripu sergant ir pilvą raižyt pradėjo, truputį pykint. Matyt, užsikrėčiau nuo jos.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2007 11 13, 21:00)
Pagrinde vandenėlis viduriuojant, bet kadangi ji valgo, tai žarnynas prisipildo kažkiek ir priemaišomis. Aš vistik manau, kad virusas, nes pora dienu prieš susergant vaikų kolektyve darželio patalpose teko pabuvot - ten ji čiupinėjo visokius žaislus, kažkurį ir palaižius buvo. O vakar vakare ir man temperatura pakilo, savijauta lyg gripu sergant ir pilvą raižyt pradėjo, truputį pykint. Matyt, užsikrėčiau nuo jos.

tai gal ir virusas g.gif ,tik duok daug gerti 2 litrai butini
Atsakyti
Problema išsisprendė smile.gif Pakeičiau gerasias bakterijas ir po pusdienio žalios spalvos nebeliko thumbup.gif
Atsakyti
mes irsgi pasiskiepijome nuo rota viruso, bat kazkaip nesu tikra, kad mus tikrai tas skiepas apsaugos g.gif juk viruso formu yra daug, o paskiepyta tik nuo tam tikru... bijau, kad pinigus ismetem i bala g.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2007 11 14, 19:55)
Problema išsisprendė  smile.gif Pakeičiau gerasias bakterijas ir po pusdienio žalios spalvos nebeliko  thumbup.gif

labai ydomu pasidare ,o tavo pupa skiepyta nuo sio viruso g.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2007 11 15, 07:01)
labai ydomu pasidare ,o tavo pupa skiepyta nuo sio viruso g.gif

Nea. Apie šio skiepo egzistavimą sužinojau tik tada, kai jau buvo mažei virš 6 mėnesių, tad skiepyt buvo per vėlu. Antram vaikučiui labiau pasiseks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 15 lapkričio 2007 - 17:23
mielos mamos, ga galite patarti, pasakyti savo nuomone?
nes man kazkaip neramu - nezinau ar cia jaudintis, ar ne.

vaikiukui virs 7 men, pries pora dienu du kartus isveme ka suvalge, kita diena pusrycius vel isveme, tai nieko nebedaviau, tik savo piena. Mano pieno neveme, kelis kartus suviduriavo, gydytoja liepe duoti bifolac bakteriju.

Dabar mazius nebevemia, vakar dar viduriavo, siandien isvis nesitustino dar. Bet nieko nevalgo - daviau ir bulviu koses, ir ryziu, nieko neima. O bet koki skysti, kuri duodu, ispila is burnos. Mano piena geria godziai, bet bijau, kad jo pakankamai negauna, nes pati buvau apsinuodijus, vemiau, tai daug skysciu netekau ir nieko nevalgiau. Temperaturos nei vienas neturime.

Man neramu, kad jis gal neprivalgo ir gal dehidratuoja?
Nuotaika nebloga, bet permaininga. Sakyciau, siek tiek mieguistesnis nei ankciau.

Ar man cia pergyvent, kaip manot?
Ar tiesiog ramiai bandyt ivedinet maista ir gerimus?

Zodziu, paskaiciau sita jusu temos ir labai man neramu pasidare - gal as nesuprantu, kad jam skysciu truksta?

Aciu labai uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Tess @ 2007 11 17, 19:44)
mielos mamos, ga galite patarti, pasakyti savo nuomone?
nes man kazkaip neramu - nezinau ar cia jaudintis, ar ne.

vaikiukui virs 7 men, pries pora dienu du kartus isveme ka suvalge, kita diena pusrycius vel isveme, tai nieko nebedaviau, tik savo piena. Mano pieno neveme, kelis kartus suviduriavo, gydytoja liepe duoti bifolac bakteriju.

Dabar mazius nebevemia, vakar dar viduriavo, siandien isvis nesitustino dar. Bet nieko nevalgo - daviau ir bulviu koses, ir ryziu, nieko neima. O bet koki skysti, kuri duodu, ispila is burnos. Mano piena geria godziai, bet bijau, kad jo pakankamai negauna, nes pati buvau apsinuodijus, vemiau, tai daug skysciu netekau ir nieko nevalgiau. Temperaturos nei vienas neturime.

Man neramu, kad jis gal neprivalgo ir gal dehidratuoja?
Nuotaika nebloga, bet permaininga. Sakyciau, siek tiek mieguistesnis nei ankciau.

Ar man cia pergyvent, kaip manot?
Ar tiesiog ramiai bandyt ivedinet maista ir gerimus?

Zodziu, paskaiciau sita jusu temos ir labai man neramu pasidare - gal as nesuprantu, kad jam skysciu truksta?

Aciu labai uz atsakymus.

na ka galu patarti g.gif ,jei viduriuoja tai galimas dalykas kad skysciu per mazai,tai duok savo kruti labai daznai ,ir bandyk su sauksteliu virinto vandenuko nors po truputi duoti ,o jei jau nustojo viduriuoti tai labai nesinervuok ,viskas bus gerai,rota virusas labai bjaurus ir reikia daugiau laiko kad organizmas atsigautu
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2007 11 08, 11:52)
paskaiciau pacia pradzia sios temos ir nustebau kaip mamos sitaip ziuri i vemianti vaika ir laukia kol nukris tempa ir nustos viduriuoti doh.gif siaubas,mes ka tik is ligonines gryzom ,pragulejom intensyvios reabilitacijos skyriuje 2 paras,ir dar 2 paras stacionare.Buciau is karto vaika vezus i ligonine ,tik beda ta ,kad buvome isvyke,ir as visa diena nieko nedariau,nes galvojau,kad apsinuodijo,net nenumaniau,kad yra toks rota virusas.o kita diena iskvieciau vietine Pasvalio greitaja ,nenorejo priimti,nes is karto pasake,kad infekcija,suleido 1 litra skysciu(nerado venu vaikui, kiek buvo netekes skysciu doh.gif tai dure i galvyte)o as tuo metu laidojau savo teti ir iskarto lekem i vilniu i santariskes,ten i reanimacija,nes toks suglebes buvo doh.gif nukankino vaika galutinai,kai atejau i palata radau prirista prie lovytes,kad nenusiplestu adatu(kakliuke ir galvyteje)vienu zodziu turejau kosmariska savaite,ir patariu visoms kai tik vaikas prades vemti ,dieve, nelaukite nieko kvieskite greitaja!dabar mano dukra guli ligonineje,kai apsiveme is karto iskvieciau pagalba ir isveze.  Niekam nelinkiu susirgti sia liga.

na gal tik pradejus vemt ir viduriuoti nereiktu lekt i ligonine doh.gif Mano vyresnis sunus kai sirgo-liga praejo palyginus lengvai,vaikas gere ir valge,nebuvo pasyvus..
Tai tokiu atveju tikrai nematau reikalo vaziuoti i ligonine schmoll.gif
Antras sunus sirgo rota pries savaite-va tada ir mes i ligonine patekom doh.gif , vaikas mazai gere,mazai valge.. gulejo pasyvus. Ligoninej state lasines,tyre kokiu medziagu esam neteke ir gydytojas man sake,kad sios ligos"baisumas",kad vaikas gali neteki labai daug skysciu ir mineraliniu medziagu,kai netenka daug skysciu-gali pradet dziut smegenys,o kai netenka daug gliukozes-gali prasidet ir koma. doh.gif
Dar liga trunka 5-7 dienas,retais atvejais iki 10 dienu,staigiai prasideda ir staigiai baigiasi. Kai virusas buna skrandy ir vaikas vemia-nelabai ka galima kontroliuot,o kai jau nusileidzia i zarnyna ir ima viduriuot-tai tipo jei viduriuoja nedaug kartu per diena ir tai nevargina-jokiu vaistu neskiriama,viduriuojant ir virusas kazkiek isivalo,o jei viduriuojama daug ir daznai-tada jau skiriama smekta ir kiti vaistai.
Svarbiausia prie sios ligos skysciai,dar yra Hipp pro200 toks gerimas,kuri reiktu vartoti viduriuojant ir vemiant-jis padeda atstatyt skyscius i mineralus,taip pat geros bakterijos niekam nepakenke,..
Atsakyti